Серија imageRUNNER ADVANCE 4500 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print
AppleTalk, тип на структура: етернет SNAP
Апликација за печатење: PAP (протокол за пристап до печатачот)
Веб-пребарувач

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 550 листови (80 gsm)
Повеќенаменски фах за 85 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1)
Касета за 2.450 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1)
Доп. 2.700 листови (80gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1)

Максимален капацитет за внес на хартија

6.335 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со внатрешна единица за завршна обработка: макс. 545 листови (A4, 80 gsm)
Со надворешна единица за завршна обработка: макс. 3.350 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки1, захефтување без хефталки, захефтување на барање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, брошури2, правење дупки3, захефтување без хефталки, захефтување на барање

Поддржани типови на медиуми

Касети 1/2:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија
Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, паус хартија, пликови
Касети 3/4 (КАСЕТА ЗА СНАБДУВАЊЕ-AN1):
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија
МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, A4R, B4, B5, B5R, A5R
Прил. големина: мин. 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 390 mm
Касета 2:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R
Прил. големина: мин. 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, пликови (бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL)
Слободна гол.: мин. 98 mm x 148 mm до 297 mm x 431,8 mm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1:
A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, прилагодена големина (мин. 139,7 mm x 182 до 297 mm x 431,8 mm)
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1:
A4
МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1:
A4, B5

Поддржани тежини на медиуми

Касети 1/2:
60 до 128 gsm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1:
60 до 128 gsm
Повеќенаменски фах:
52 до 220 gsm
Двостр.:
60 до 105 gsm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1:
60 до 128 gsm
Маг. за хар.:
60 до 128 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 24 секунди или помалку4
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим на брзо вклучување: 4 секунди

Димензии (Ш x Д x В)

Модел со валјак: 587 mm x 740 mm x 823 mm
Модел DADF: 587 mm x 750 mm x 926 mm
Модел со обработка во едно поминување: 587 mm x 740 mm x 945 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

889 mm x 1.171,9 mm (основно: валјак + отворен повеќенаменски фах))
889 mm x 1.181,9 mm (основно: RADF + отворен повеќенаменски фах))
889 mm x 1.171,9 mm (основно: DADF + отворен повеќенаменски фах))

1.811 mm x 1.269,9 mm (целосна конфигурација; валјак + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
1.811 mm x 1.279,9 mm (целосна конфигурација; RADF + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
1.811 mm x 1.269,9 mm (целосна конфигурација; DADF + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)

Тежина

Модел со валјак: прибл. 74,3 kg вклучувајќи тонер
Модел DADF: прибл. 80,7 kg вклучувајќи тонер
Модел со обработка во едно поминување: прибл. 86 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV 4525i II*: 25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 17 стр./мин. (A4R), 14 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4535i II*: 35 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4545i II*: 45 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4551i II*: 51 стр./мин. (A4), 25 стр./мин. (A3), 37 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV 4525i II*: прибл. 5,2 секунди или помалку
iR-ADV 4535i II*/4545i II*: прибл. 3,8 секунди или помалку
iR-ADV 4551i II*: прибл. 3,7 секунди или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 1.200dpi x 1.200dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Стандардно: читач
Изборно: валјак во боја или двостран автоматски механизам за снабдување со документи (RADF) или двостран автоматски механизам за снабдување со документи со едно поминување (DADF)

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Резолуција на скенирање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Прифат. ориг./тежини

Гол. на мед. за стак. капак: лист, книга, 3-димен. предмети (до 2kg)

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
Модел со RADF: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, B6
Модел со DADF: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, B6R

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
Модел RADF:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
Модел DADF:
1-стр. ск.: 38 до 157 gsm/64 до 157 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-стр. ск.: 50 до 157 gsm/64 до 157 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Модел RADF:
Еднострано скенирање (црно-бело): 70 слики/мин. (300 dpi) / 51 слика/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 70 слики/мин. (300 dpi) / 51 слика/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 35 слики/мин. (300 dpi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 35 слики/мин. (300 dpi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)

Модел DADF:
Еднострано скенирање (црно-бело): 80 слики/мин. (300 dpi) / 80 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 80 слики/мин. (300 dpi) / 60 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 160 слики/мин. (300 dpi) / 150 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 160 слики/мин. (300 dpi) / 80 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

Модел RADF: 100 листови (80 gsm)
Модел DADF: 150 листови (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС (изборно), IP Факс (изборно)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови)
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS(компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS(дигитален потпис)
Изборно: PDF(Trace&Smooth)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5* и A5R* до A3
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB (стандарден HDD)
Прибл. 480 GB (со изборен HDD од 1 TB)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

iR-ADV 4525i II*: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3 Amp
iR-ADV 4535i II*/4545i II*: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,2 Amp
iR-ADV 4551i II*: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,6 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW
Печатење:
iR-ADV 4525i II*: 614 Wh или помалку6
iR-ADV 4535i II*: 783 Wh или помалку7
iR-ADV 4545i II*: 862 Wh или помалку8
iR-ADV 4551i II*: 882 Wh или помалку9
Подгот.: п. 37 Wh
Мир.: прибл. 0,9 W 10
Ис. до. ко.: п. 0,3 W11
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) 12:
1,1 kWh (iR-ADV 4525i II*)
1,8 kWh (iR-ADV 4535i II*)
2,3 kWh (iR-ADV 4545i II*)
2,6 kWh (iR-ADV 4551i II*)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd) 13
iR-ADV 4525i II*: активен режим (црно-бело): 67,8 dB или помалку14, режим на подготвеност: 43 dB или помалку15
iR-ADV 4535i II*: активен режим (црно-бело): 71,3 dB или помалку16, режим на подготвеност: 53 dB или помалку17
iR-ADV 4545i II*: активен режим (црно-бело): 74,8 dB или помалку18, режим на подготвеност: 53 dB или помалку19
iR-ADV 4551i II*: активен режим (црно-бело): 75 dB или помалку20, режим на подготвеност: 58 dB или помалку 21

Звучен притисок (LpAm) 22
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV 4525i II*: активен режим (црно-бело): 50 dB или помалку23, режим на подготвеност: 20 dB или помалку24
iR-ADV 4535i II*: активен режим (црно-бело): 51 dB или помалку25, режим на подготвеност: 20 dB или помалку26
iR-ADV 4545i II*: активен режим (црно-бело): 51 dB или помалку27, режим на подготвеност: 21 dB или помалку28
iR-ADV 4551i II*: активен режим (црно-бело): 54 dB или помалку29, режим на подготвеност: 21 dB или помалку30

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Blue Angel
Усогласеност со EU RoHS

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP (ИЗБОРНО)
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53: 42.100 страници

Опции за залиха на хартија

Изборно подножје

Име: Подножје од рамен тип - R1
Заменувајќи ја един. за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без допол. зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1
Големина на хартија: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R,
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182,0 mm до 297,0 mm до 431,8 mm
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Капацитет на хартија: 550 листови x 2 (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 565 mm x 650 mm x 248 mm
Тежина: прибл. 23,5 kg

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1
Гол. на хар.: A4
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Капац. за харт.: 2.450 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 565 mm x 650 mm x 248 mm
Тежина: прибл. 28 kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА

Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1
Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Кап. за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 400 mm x 630 mm x 440 mm
Тежина: прибл. 31kg

Излезни опции

Внатрешна единица за завршна обработка

Име: ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1 (внатрешно)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 45 листови, A4R, A3, B4, B5R 45 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5R 500 листови, A4R, A3, B4, B5R 250 листови
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A4R/A3/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A4/A3/B4/B5:
5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 mm x 535 mm x 205 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 7,2 kg

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 (надворешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 250 листови, A4R, A3, B4, B5R 125 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5R 3.000 листови, A4R, A3, B4, B5R 1.500 листови
Тежина на хартија:
Горен фах од 52 до 220 gsm
Долен фах од 52 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4:
5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
50 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 31kg

Единица за завршна обработка на брошури

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1 (надворешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 250 листови, A4R, A3, B4, B5R 125 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5R 3.000 листови, A4R, A3, B4, B5R 1.500 листови
Тежина на хартија:
Горен фах од 52 до 220 gsm
Долен фах од 52 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A4R/A3/B4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4:
5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
50 листови (90 gsm)
Големина на хартија за спојување на брошури:
A3, B4, A4R, прилагодена големина (195,0 mm x 270 mm до 297 mm x 431,8 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:
20 листови x 10 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 220 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 57kg

Единица/и за правење дупки

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 2/4 ДУПКИ-A1:
2 или 4
* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A4, A4R, A3, B4, B5, B5R; четири дупки A4, A3

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 4 ДУПКИ-A1:
Четири
* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A4, A4R, A3, B4, B5, B5R

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/F4 ДУПКИ-C1: две или четири дупки
*Потребна е ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A4, A4R, A3, B4, B5, B5R четири дупки A4, A3

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА S4 ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1: четири дупки
*Потребна е ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A4, A4R, A3, B4, B5, B5R

Внатрешен двонасочен фах

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-L1 Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.).

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безб. на документите преку скриена лента и код за закл. во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.
2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.
ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).
PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-BG1 - овозможува поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth овозможува ком. помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - комплетот за NFC е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)

КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-Y1 - за сред. спој. (2 x 2.000 парчиња)

 1. *Со ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/F4 ДУПКИ-C1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА S4 ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1
 2. Само ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
 3. *Со ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/F4 ДУПКИ-C1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА S4 ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1
 4. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. Режим за брзо вклучување - ВКЛУЧЕН
 5. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
 6. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 7. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 8. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 9. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 10. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 11. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 12. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 13. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 14. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 15. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 16. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 17. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 18. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 19. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 20. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 21. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 22. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 23. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 24. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 25. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 26. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 27. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 28. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 29. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 30. Податоците се преземени од декларацијата ECO