Canon imageRUNNER ADVANCE 6500 III Series
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање*, складирање и изборен факс*

* Не е достапно кај моделот iR-ADV 6555i III PRT

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

Стандарден: TFT LCD WSVGA екран на допир од 25,6 cm(10,1 и.)
Изборно: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба за повеќефункционалниот модел

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB, Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

Мрежа
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
Друго
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандард: 4.200 листови
Касета за 1.500 листови x 2, касета за 550 листови x 2, повеќенаменски фах за 100 листови
Максимум: 7.700 листови (со POD Deck Lite-C1 или магацин за хартија-E1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

250 листови (со фах за копирање-R2)
Максимум: 3.500 листови (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување*1, правење дупки*2, захефтување без хефталки*3, захефтување на барање*3, вметнување документи*4, превиткување (C-, Z- превиткување*5)

*1 Потребна е единица за завршна обработка на брошури-V2
*2 Потребна е единица за правење 2/4 дупки-A1 или единица за правење 4 дупки-A1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2)
*3 Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2
*4 Потребна е единицата за вметнување документи-P1 или единицата за вметнување/превиткување документи-J1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2)
*5 Потребна е единицата за вметнување/превиткување документи-J1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2)

Поддржани типови на медиуми

Горен лев/десен магацин (1/2):
тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување

Долни касети (3/4):
тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички*1.

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, за поврзување, транспарентна, етикети, меморандуми, паус*2

*1 Потребен е додаток за снабдување со картички-B1
*2 Некои видови на паус хартија не може да се користат.

Поддржани големини на медиуми

Горен лев/десен магацин (1/2):
Стандардна големина: A4, B5

Долни касети (3/4):
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297 x 487,7 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
Слободна големина: 100,0 x 182,0 mm до 297 x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Магацини за хартија / касети за хартија: 52 до 220 gsm

Повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm
Двостр.: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку*1
Од режим на мирување: 30 сек. или помалку
Режим на брзо вклучување: 4 секунди или помалку*2

*1 Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
*2 Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно (повеќефункционален модел): 670 x 779 x 1.220 mm
Со изборен екран на допир во исправена положба: 1.481 x 770 x 1.252 mm
Модел на печатач iR-ADV 6555i III: 670 x 779 x 1.052 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија: 1.533 x 1,353 mm (со повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + отворен преден капак + фах за копирање)
Целосна конфигурација: 2.436 x 1.353 mm(со POD Deck Lite-C1 + единица за вметнување / превиткување документи-J1 + единица за завршна обработка на брошури-V2 или единица за завршна обработка со захефтување-V2 + отворен преден капак на главниот уред)

Тежина

iR-ADV 6575i III/6565i III/iR-ADV 6555i III: прибл. 234 kg*1, прибл. 238 kg*2
iR-ADV 6555i III PRT: прибл. 204 kg*3

*1 Вклучувајќи ADF, рамен екран на допир и шише со тонер.
*2 Вклучувајќи ADF, изборен екран на допир во исправена положба и шише со тонер.
*3 Вклучувајќи рамен панел, капак на печатач и шише со тонер.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV 6575i III:
75 стр./мин. (A4), 37 стр./мин. (A3), 54 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 6565i III:
65 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 47 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 6555i III:
55 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 40 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

iR-ADV 6575i III: прибл. 3,1 секунди или помалку
iR-ADV 6565i III: прибл. 3,3 секунди или помалку
iR-ADV 6555i III: прибл. 3,3 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: 1.200 x 1.200

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, каскадно копирање, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови* (двострано скенирање во боја во 1 поминување) [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]

*Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

300 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 50 mm, тежина: до 2 kg)

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

1-страно скенирање: 120 /120 (300 dpi), 120 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi) 2-страно скенирање: 240 /220 (300 dpi), 150 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100i, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели

Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-факс (изборен), IP-факс (изборен)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1

*1 Испратено како A4 *2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

*Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 2.400 W
Печ.: прибл. 1.397,9 W*1
Подгот.: п. 260,4 W*1
Мир.: прибл. 0,9 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,3 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W можно е да не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим: 75 dB или помалку*1
Режим на подготвеност: 53 dB *2
Звучен притисок (LpAm) (референтна вредност)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим: iR-ADV 6575i III: 58 dB*2, iR-ADV 6565i III: 56 dB*2, iR-ADV 6555i III/6555 i III PRT: 54 dB*2
Режим на подготвеност: 36 dB или помалку*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџ со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 36

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

56.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM):
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS-Y3 (надворешно)

Резолуција на печатење (dpi)

1200 x 1200, 600 x 600

Стандарден(ни) јазик(ци) за опис на страници

PCL, Adobe PostScript 3

Меморија

8 GB (2 x4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)

Систем

Fiery FS350Pro

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows 10 32-битен и 64-битен/ Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / Windows Server 2016 само 64-битен, MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB 3.0 x 2 (задни), x 3 (предни кај Fiery Quick Touch TM), USB 2.0 x 4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)

VDP

FreeForm v1, v2.1, PPML, PDF/VT-1, PDF/VT-2, Creo VPS

Стандардни функции

Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog, Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers / Fiery JDF

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / комплет со отстранлив HDD

HW-платформа

NX One

Основен OS

Windows 10 IoT Enterprise 2016 LTSB

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,5A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

53 W

Димензии (Ш x Д x В)

203 x 248 x 384 mm

Тежина

Само сервер: 5,9 kg

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување
Големина на хартија: A4, B5
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 34 kg

POD Deck Lite-C1

Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички, транспарентна, етикети
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R и прилагодена големина (139,7 x 182 mm до 297 x 487,7 mm)
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 1,2 A 
Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 68 kg

Излезни опции

Фах за копирање-R2

Претставува едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)

ФАХ ЗА ПОМЕСТУВАЊЕ-F1

Капацитет (80 gsm): 250 листови (директна испорака) / 500 листови (поместување)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на горен фах* Капацитет на среден фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5R, B5: 3.000 листови, A3, A4R, A5, B4, B5R 1.500 листови, A6R: 250 листови (52 до 105 gsm), 50 листови (105 gsm до 256 gsm)

* со хартија од 81,4 gsm

Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 65 листови (90 gsm)
A3, A4R, B4: 30 листови (90 gsm)
Еко единица за захефтување: A3, A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање: 65 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 35 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2 (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2.)
Големина на хартија за средишно спојување:
A3, A4R, B4, прилагодена големина(195 mm x 270 mm до 297 mm x 431,8 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за средишно превиткување без захефтување до 3 листови (52 до 105 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 58 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R; четири дупки: A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-P1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Број на фахови за вметнување: 1 фах
Капацитет на фахот за вметнување: 100 листови (80 gsm)
Прифатливи видови на хартија за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, меморандуми, за поврзување, обложена, картички
Прифатлива големина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Прифатлива тежина на хартија за вметнување: 60 до 256 gsm
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 Amp
Димензии (Ш x Д x В): 247 x 679 x 1.242 mm (ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 40kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-J1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Број на фахови за вметнување: 1 фах
Капацитет за вметнување: 100 листови (80 gsm)
Прифатливи видови на хартија за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, меморандуми, за поврзување, обложена, картички
Поддржани видови на превиткување: C-превиткување, Z-превиткување
Прифатлива големина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Прифатлива тежина на хартија за вметнување: 60 до 256 gsm
Прифатливи големини на хартија за превиткување: C-превиткување: A4R , Z-превиткување: A3, A4R, B4
Прифатлива тежина на хартија за превиткување: C-превиткување / Z-превиткување: 60 до 105 gsm
Капацитет за превиткана хартија: C-превиткување: 40 листови (80 gsm), Z-превиткување: 30 листови (80 gsm)
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247 x 679 x 1.242 mm (ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 76kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ-F1 - систем за пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1 - на корисниците им овозможува печатење на хартија за картички со A4 големина, која се става во касетите за хартија 3 и 4

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали

ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-BC1 - нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

IMAGEPASS-Y3 - Canon и EFI заеднички создадоа контролор за печатење основан врз FIERY што е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.
FIERY IMAGE VIEWER
КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК- B6 - хард дискот може да се отстрани од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1
КОМПЛЕТ ЗА NFC-A1 (за контролен панел во исправена положба)
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ-A1 ЗА BLUETOOTH LE

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 (за захефтување 5000 парчиња x 3) (за единицата за завршна обработка со захефтување-V2 и единицата за завршна обработка на брошури-V2)

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 (за средишно спојување 2000 парчиња x 2) (за единицата за завршна обработка на брошури-V2)