Серија imageRUNNER ADVANCE 8500 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип

Повеќефункционален црно-бел ласерски печатач

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD SVGA екран на допир во боја од 10,4 инчи (26,4 cm), MFP модел
TFT LCD WSVGA на допир во боја од 10,1 инчи (25,6 cm), модел за печатач

Меморија

3.0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно (250 GB, 1 TB)

Приклучок за интерфејс

Мрежа Стандард: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
Изборно: NFC, Bluetooth
Друго Стандард: USB 2.0 (главен) x2, USB 3.0 (главен) x1, USB 2.0 (уред) x1; Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола

Капацитет за хартија (A4, 80 g/m2)

Стандард: 4.200 листови
Максимум: 7.700 листови

Извори на хартија (A4, 80 g/m2)

Стандардно:
1.500 листови x 2 магацини за хартија + касета за 550 листови x 2
Повеќенаменски фах за 100 листови
По избор:
3.500 листови (POD DECK LITE-C1)
3.500 листови (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)
Максимум: 7.700 листови

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 g/m2)

250 листови (Фах за копирање-R2).
3.500 листови (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2/ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2) 1
4.250 листови (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1/ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
5.000 листови (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO/ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање, офсет
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување на барање, захефтување без хефталки, брошури, отсекување на брошури, правење дупки, професионално правење дупки, вметнување на документи, превиткување (C, Z, половично, наизменично Z, двојно паралелно)

Поддржани типови на медиуми

Горен лев/десен магацин (1/2):
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, меморандуми, хартија за банкноти

Долни касети (3/4):
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, меморандуми, хартија за банкноти, хартија за картички 2

Повеќенаменски фах:
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, за поврзување, транспарентна, етикети, меморандуми, хартија за картички, паус хартија 3

POD DECK LITE-C1: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, транспарентна, етикети, за картички

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување

Поддржани големини на медиуми

Горен лев/десен магацин (1/2):
Стандардна големина: A4, B5

Долни касети (3/4):
Стандардна големина: 330 mm x 483 mm (13" x 19"), 320 mm x 450 mm (SRA3), 305 mm x 457 mm (12" x 18"), A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: 330 mm x 483 mm (13" x 19"), 320 mm x 450 mm (SRA3), 305 mm x 457 mm (12" x 18"), A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
Прилагодена големина: 100 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

POD DECK LITE-C1:
330 mm x 483 mm (13" x 19"), 320 mm x 450 mm (SRA3), 305 mm x 457 mm (12" x 18"), A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R, прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

МАГАЦИН-E1:
A4 , B5

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 g/m2

Повеќенаменски фах: 52 до 256 g/m2
Двонасочно: 52 до 220 g/m2

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување 4: 60 секунди или помалку

Од режим на длабоко мирување: 60 секунди или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

iR ADV 8505 Pro II*/8595 Pro II*/8585 Pro II* MFP модел: 1481 mm x 770 mm x 1252 mm
iR ADV 8505 Pro II*/8595 Pro II*/8585 Pro II* модел на печатач: 670 mm x 779 mm x 1040 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основно: 1.362 mm x 1.353 mm (само повеќенаменскиот фах + отворени фиоки на касети + фах за копирање)
Велосна конфигурација: 4.098 mm x 1.617 mm (прикачено со POD DECK LITE-C1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 + ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 + ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 + ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-D1)

Тежина

iR ADV 8505 Pro II*/8595 Pro II*/8585 Pro II* MFP модел: прибл. 240 kg 5
iR ADV 8505 Pro II*/8595 Pro II*/8585 Pro II* модел на печатач: прибл. 206 kg 6

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV 8585 Pro II*
До 85 стр./мин. (A4/A5R)
До 63 стр./мин. (A4R)
До 44 стр./мин. (A3)

iR-ADV 8595 Pro II*
До 95 стр./мин. (A4/A5R)
До 69,1 стр./мин. (A4R)
До 50 стр./мин. (A3)

iR-ADV 8505 Pro II*
До 105 стр./мин. (A4/A5R)
До 76,3 стр./мин. (A4R)
До 54 стр./мин. (A3)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

Прибл. 2,7 секунди или помалку 11

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 1.200dpi x 1.200dpi

Повеќе копии

До 9.999 копии

Експозиција при копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 71%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, печатење датум, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, каскадно копирање, копирање документи за идентификација, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување (двострано скенирање во 1 поминување)

Капацитет за хартиени документи

300 листови (80 g/m2)

Поддржани големини на медиуми

A3,B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6R

Поддржани тежини на медиуми

Еднострано скенирање: 38 до 220 g/m2 (црно-бело), 64 до 220 g/m2 (во боја)
Двострано скенирање: 50 до 220 g/m2 (црно-бело), 64 до 220 g/m2 (во боја)

Прифатливи оригинали за валјакот

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (до 2kg)

A3,B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6R

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10

Windows Server 2008/Server 2008 R2/ Server 2012/ Server 2012 R2/ Server 2016

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 300 x 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели

Скенирање на USB: достапно кај сите модели

Скенирање кон моб. уреди или уреди поврзани на интернет:

Широк избор на решенија за скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.

Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.

Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање: 120/120 слики/мин. (300 dpi), 120/60 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање: 240/220 слики/мин. (300Dpi), 150/60 слики/мин. (600 dpi)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 факс (изборно), IP Факс (изборно)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови), Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/црно-бело), целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување заштита на PDF датотеки преку Adobe Live Cycle Rights Management™, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (дигитален потпис)
Изборно: PDF (Trace&Smooth)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избор на ред, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

4

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A3, B4, A4, A4R, B5*, B5R*, A5**, A5R**

*испратено како B4
**испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина за скенирање, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, наведување на името на испраќачот (при испраќање факс), име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX, 50 доверливи влезни сандачиња за факс, максимално складирање на 30.000 страници

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Под. комп. клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebADV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Станд.: универзален управувач (најавување на ниво на уред и функција), пров. на ид. на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), IEEE 2600.2 Common Criteria сертификат
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Потреби за напојување со енергија

220-240 V (±10%). 50/60 Hz (±2Hz), 10A

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 2,4 KW
Подгот.: п. 222 W
Мир.: прибл. 0,9 W или помалку 12
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
9,1 kWh (iR ADV 8585 Pro II*), 10,9 kWh (iR ADV 8595 Pro II*), 10,7 kWh (iR ADV 8505 Pro II*)

Нивоа на шум

Моќност на звук
Активен режим: 75 dB или помалку
Режим на подготвеност: 58 dB или помалку*

* референтни податоци

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Усогласеност со EU RoHS
Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер C-EXV 35

Софтвер и управување со печатачот

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear: Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon: алатка за менување на фабричките зададени подесувања на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)
Инсталатор на уреди NetSpot: едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform - Повеќефункционална платформа за вградени апликации): моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web: веб услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува равивање и активирање на MFP апликациите преку веб услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP: моќен софтвер за публикување на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на фајлови, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање на документи со професионален изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS-Y2 (надворешно)

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Јазик(ци) за опис на страница

PCL, Adobe PostScript 3, APPE

Меморија

4 GB

Хард диск драјв

500 GB

Брзина на процесор

Intel Celeron G1820 2,7 GHz

Систем

Fiery FS150Pro

Фонтови

PS: 138 Adobe PS фонтови
PCL: 113 PCL фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32-битен и 64-битен / Windows 8 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows 10 32-битен и 64-битен/ Windows Server 2008 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 само R2 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 само R2 64-битен / Windows Server 2016 само 64-битен, MAC OS (10.7 или понов)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB x 7 (преден x 1: USB 2.0, заден x 6: USB 2.0 x 4, USB 3.0 x 2)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/ Port 9100/ IPP/ SMB/ FTP), ATP/ DDP (AppleTalk)/директно печатење од мобилни уреди/печатење преку PrintMe Cloud

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)

VDP

FreeForm2.1

Стандардни функции

Автоматска папка, безбедно бришење, комплет VDP-A1, комплет за каталог на хартија, виртуелен печатач

Опции на контролерот за печатење Fiery

FIERY IMPOSE , FIERY COMPOSE , FIERY IMPOSE COMPOSE , отстранлив хард диск, интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура, глувче и држач за мебел), Fiery ImageViewer

Димензии (Ш x Д x В)

233 mm x 530 mm x 464 mm

Опции за залиха на хартија

POD Deck Lite-C1

Големина на хартија: 330 mm x 483 mm (13" x 19"), 320 mm x 450 mm (SRA3), 305 mm x 457 mm (12" x 18"), A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R и прилагодена големина (139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431.8 mm 330,2 mm x 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Капацитет на хартија: 3.500 листови (80 g/m2)
Дим. (Ш x Д x В): 656 mm x 686 mm x 570 mm
Тежина: прибл. 68 kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Капацитет на хартија: 3.500 листови (80 g/m2)
Дим. (Ш x Д x В): 363 mm x 630 mm x 572 mm
Тежина: прибл. 34 kg

Излезни опции

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R: 250 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 125 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 125 листови
Капацитет на фах C (долен): A4, A5R, B5: 3,000 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 1.500 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 65 листови (80 g/m2), A3, B4, A4R: 30 листови (80 g/m2)
Захефтување без хефталки: A3, A4
5 листови (52 до 64 g/m2)
4 листови (65 до 81,4 g/m2)
3 листови (81,5 до 105 g/m2)
Захефтување на барање: 65 листови (80 g/m2)
Димензии (Ш x Д x В): 527 mm × 623 mm × 1.099 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 35 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R: 250 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 125 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 125 листови
Капацитет на фах C (долен): A4, A5R, B5: 3,000 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 1.500 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 65 листови (80 g/m2), A3, B4, A4R: 30 листови (80 g/m2)
Захефтување без хефталки: A3, A4
5 листови (52 до 64 g/m2)
4 листови (65 до 81,4 g/m2)
3 листови (81,5 до 105 g/m2)
Захефтување на барање: 65 листови (80 g/m2)
Големина на хартија за средишно спојување: 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, прилагодена големина (195 mm x 270 mm до 304,8 mm x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување:
20 листови (81 g/m2) вклучувајќи 1 лист за корица до (256 g/m2)
Димензии (Ш x Д x В): 527 mm × 623 mm × 1.099 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 58 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 1.500 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R 750 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах C (долу): A4, B5 2.500 листови, A5R 1.500 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R 750 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 100 листови (80 g/m2), A3, B4, A4R: 50 листови (80 g/m2)
Напојување со енергија: 100-240V AC, 50-60 Hz, 2,8A
Димензии (Ш x Д x В): 654 mm × 765 mm × 1.040 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 64 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 1.500 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R 750 листови
Капацитет на фах B (среден): A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Капацитет на фах C (долу): A4, B5 2.500 листови, A5R 1.500 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R 750 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 100 листови (80 g/m2), A3, B4, A4R: 50 листови (80 g/m2)
Големина на хартија за средишно спојување:
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, прилагодена големина (210 mm x 279,4 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување:
20 листови x 10 групи (81 g/m2) вклучувајќи 1 лист за корица до 256 g/m2
Напојување со енергија: 100-240V AC, 50-60 Hz, 2,8A
Димензии (Ш x Д x В): 767 mm × 765mm × 1.040mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 110 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO (надворешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): 330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4 ,A4R, B5, B5R: 1.000 листови
Капацитет на фах B (долен):
Доколку режимот на редење за големи количини е поставен на „ИСКЛУЧЕНО“:
A4, B5: 2.000 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 1.000 листови
Доколку режимот на редење за големи количини е поставен на „ВКЛУЧЕНО“:
A4, B5: 4.000 листови,
A4R, B5R: 2.000 листови,
A3, B4: 1500 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"): 1.000 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 100 листови (80 g/m2), A3, B4, A4R, B5R: 50 листови (80 g/m2)
Напојување со енергија: 220-240V, 50-60 Hz, 8A
Димензии (Ш x Д x В): 800 mm × 792 mm × 1.239 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: 130 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO (надворешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): 330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4 ,A4R, B5, B5R: 1.000 листови
Капацитет на фах B (долен):
Доколку режимот на редење за големи количини е поставен на „ИСКЛУЧЕНО“:
A4, B5: 2.000 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, B5R: 1.000 листови
Доколку режимот на редење за големи количини е поставен на „ВКЛУЧЕНО“:
A4, B5: 4.000 листови,
A4R, B5R: 2.000 листови,
A3, B4: 1500 листови,
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"): 1.000 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 g/m2
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4, B5: 100 листови (80 g/m2), A3, B4, A4R, B5R: 50 листови (80 g/m2)
Големина на хартија за средишно спојување:
330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, прилагодена големина (210 mm x 279,4 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување:
25 листови x 30 групи (80 g/m2) [вклучувајќи 1 лист за корица до 256 g/m2)]
Димензии (Ш x Д x В): 800 mm × 792 mm × 1.239 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 182 kg

Единица/и за правење дупки

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 (2/4H): две или четири дупки
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Четири дупки: A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 (S4H): четири дупки
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2 Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Четири дупки: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-BG1 (2/F4H): две или четири дупки
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1 Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Четири дупки: A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-BH1 (S4H): четири дупки
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1 Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Четири дупки: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-BT1 (2/F4H): две или четири дупки
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, прилагодена големина (182mm x 182mm до 297mm x 432mm)
Четири дупки A3, A4, прилагодена големина (182mm x 257mm до 297mm x 432mm)
Напојување со енергија: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-BU1 (S4H): четири дупки
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Четири дупки A3, A4, A4R, прилагодена големина (182mm x 257mm до 297mm x 432mm)
Напојување со енергија: од единицата за завршна обработка

Единица/и за правење дупки - продолжува

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1:
*Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: Проследување: 52 до 256 g/m2, правење дупки: 75 до 300 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, A4, A4R
Поддржани форми при правење дупки (изборно):
A4: прстени со отворање (2 или 4 дупки), поврзување со пластична лента (12 дупки), пластичен чешел (21 дупка), двојна јамка (23 или 34 дупки), спирала во боја (47 дупки)
Писмо: прстени со отворање (4 дупки), двојна јамка (21 или 32 дупки)
Димензии (Ш x Д x В): 445 mm x 795 mm x 1.040 mm
Тежина: 102 kg
Напојување со енергија: 230V/50Hz/1,9 A

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-A1 (потребна е единицата за завршна обработка на брошури-X1)
Прифатлива тежина на хартија: 60 до 256 g/m2:
Количина на отсекување: 2 mm до 20 mm
Капацитет на фах за отпадок: прибл. 1.500 листови
Прифатливи големини на хартија: 330mm x 483mm (13" x 19"), 320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4R, прилагодена големина (210 x 279,4 до 330,2x 487,7mm)
Напојување со енергија: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-D1 (потребна е единица за завршна обработка на брошури-W1 PRO)
Капацитет за брошури: 30 брошури
Количина на отсекување: 2 mm до 20 mm
Капацитет на фах за отпадок: прибл. 1.500 листови
Димензии: 1.575 mm x 770 mm x 1.040 mm
Тежина: прибл. 152 kg

Фах за копирање-R2

Претставува едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 250 листови (80 g/m2)

Единица за вметнување/превиткување документи

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 (Изборна, и потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
Број на фахови за вметнување: 2 фахови
Големина/ тежина на хартија за вметнување: 330mm x 483mm (13" x 19"),
320mm x 450mm (SRA3), 305mm x 457mm (12" x 18"), A3, B4, A4, A4R, B5, B5R / 52 до 256 g/m2
Капацитет за вметнување: 200 листови x 2
(80 g/m2)
Димензии (Ш x Д x В): 746 mm* x 793 mm x 1.407 mm
Напојување со енергија; 100-240V, 50/60Hz, 1,0 Amp
Тежина: прибл. 61 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO) Поддржани типови на превиткување: C-превиткување, Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, двојно паралелно превиткување, превиткување на половина
Големина на хартија/ тежина:
C-превиткување:
A4R / 52 до 105 g/m2
Z-превиткување: A3, B4, A4R/ 52 до 105 g/m2
Наизменично Z-превиткување:
A4R/ 52 до 105 g/m2
Двојно паралелно превиткување: A4R/ 52 до 90 g/m2
Превиткување на половина: A: A4R/ 52 до 105 g/m2
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
Димензии (Ш x Д x В): 336 mm x 793 mm x 1.190 mm
Тежина: прибл. 71 kg

*кога фахот за документи е извлечен

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARD PLUS ЗА ULM ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4

Други

КАПАК НА ПЕЧАТАЧ-H1
ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1
КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТИ-C1
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-E3
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1
КОМПЛЕТ ЗА ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD-J1
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 1TB-P1
КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ HDD-AL1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1
КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PCL-BD1
КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PS-BD1

Опции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“-A1

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

IMAGEPASS-Y2
КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ HDD-B4

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

FIERY IMPOSE
FIERY COMPOSE
FIERY IMPOSE AND COMPOSE
FIERY IMAGE VIEWER

Дополнителна опрема за системот

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-K1
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-B1
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-A1
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ-A1 ЗА BLUETOOTH LE

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1
SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AS1
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1

Картриџ за единицата за захефтување

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-K1
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1
STAPLE-N1
STAPLE-P1

 1. Единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2 се наменети само за imageRUNNER 8585 Pro II*.
 2. Хартијата за картички може да се повлекува од касетите 3 и 4 кога е инсталиран изборниот ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1.
 3. Некои видови на паус хартија не може да се користат.
 4. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање (резервирање на печатење)
 5. Вклучувајќи ADF, исправен панел и шише со тонер.
 6. Вклучувајќи рамен панел, капак на печатач и шише со тонер.
 7. Резолуција за обработка на податоци.
 8. Поддржано е печатење PDF датотеки од веб-страници.
 9. Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1
 10. Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1
 11. Опкружување со температура од 20℃ до 30℃
 12. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W можно е да не не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки.