Canon imageRUNNER ADVANCE 8500 III Series
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип

Повеќефункционален црно-бел ласер за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање*, складирање и изборен факс*

* Не е достапно кај печатачот 8500i III

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

Стандарден: TFT LCD WSVGA екран на допир од 25,6 cm(10,1 и.)
Изборно: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба за повеќефункционалниот модел

Меморија

Стандардно: 3,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно (250 GB, 1 TB)

Приклучок за интерфејс

Мрежа Стандард: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
Друго Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандард: 4.200 листови
Магацин за хартија од 1.500 листови x 2, касета за хартија од 550 листови x 2, повеќенаменски фах за 100 листови
Максимум: 7.700 листови (со POD Deck Lite-C1 или магацин за хартија-E1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

250 листови (со фах за копирање-R2).
Максимум: 5.000 листови (со единицата за завршна обработка со захефтување-W1 PRO или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување на барање, захефтување без хефталки*1 , средишно спојување*2 , отсекување*3 , правење дупки*4 , професионално правење дупки (повеќе шаблони)*5 , вметнување документи*6 , превиткување*7 (C-, Z-, на половина, двојно паралелно, наизменично-Z)

*1 Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2
*2 Потребна е единицата за завршна обработка на брошури-V2, единицата за завршна обработка на брошури-X1 или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro
*3 Потребна е внатрешната единица за отсекување брошури-A1 (со единицата за завршна обработка на брошури-X1) или единицата за отсекување брошури-F1 (со единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro)
*4 Потребна е единицата за правење 2/4 дупки-A1 или единицата за правење 4 дупки-A1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2), единицата за правење дупки-BG1 или единицата за правење дупки-BH1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1 или единицата за завршна обработка на брошури-X1), или единицата за правење дупки-BT1 или единицата за правење дупки-BU1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro)
*5 Потребна е повеќефункционалната и професионална единица за правење дупки-B1(со единицата за завршна обработка со захефтување-X1, единицата за завршна обработка на брошури-X1, единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro)
*6 Потребна е единицата за вметнување документи-N1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1, единицата за завршна обработка на брошури-X1, единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro)
*7 Потребна е единицата за превиткување хартија-J1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1, единицата за завршна обработка на брошури-X1, единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro)

Поддржани типови на медиуми

Горен лев/десен магацин (1/2):
тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување
Долни касети (3/4):
тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички*1
Повеќенаменски фах:
тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, за поврзување, транспарентна, етикети, меморандуми, картички, паус*2
Pod Deck Lite-C1: тенка хартија, обична хартија, рециклирана
хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија,
меморандуми, хартија за поврзување, транспарентна, етикети, хартија за картички
Магацин за хартија-E1: тенка хартија, обична хартија, рециклирана
хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија,
меморандуми, хартија за поврзување

*1 Потребен е дополнителен комплет за снабдување со картички-B1
*2 Некои видови на паус хартија не може да се користат.

Поддржани големини на медиуми

Горен лев/десен магацин (1/2):
Стандардна големина: A4, B5

Долни касети (3/4):
Стандардна големина: 330 mm x 483 mm (13" x 19"), 320 mm x 450 mm (SRA3), 305 mm x 457 mm (12" x 18"), A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R 
Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
Слободна големина: 100,0 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Магацини за хартија / касети за хартија: 52 до 22 gsm

Повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm
Двостр.: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување*: 60 секунди или помалку
Од режим на длабоко мирување: 60 секунди или помалку

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

Повеќефункционален уред iR ADV 8505 Pro III/8595 Pro III/8585 Pro III (со екран на допир во исправена положба): 1.481 x 770 x 1.252 mm
Повеќефункционален уред iR ADV 8505 Pro III/8595 Pro III/8585 Pro III (со рамен екран на допир): 670 x 779 x 1.220 mm
Печатач iR ADV 8505 Pro III/8595 Pro III/8585 Pro III: 670 x 779 x 1.052 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија: 1.533 mm x 1.353 mm (само со повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + отворен преден капак + фах за копирање)
Целосна конфигурација: 5.068 mm x 1.400 mm (со POD DECK LITE-C1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 + ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 + Повеќефункционална и професионална единица за правење дупки- B1+ ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 + Единица за завршна обработка на брошури-W1 Pro + ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-F1 + отворен преден капак на главниот уред)

Тежина

Повеќефункционален модел со изборен екран на допир во исправена положба:
Прибл. 240 kg*1
Повеќефункционален модел со рамен екран на допир: прибл. 236 kg*1
Модел на печатач со рамен екран на допир: прибл. 206 kg*2

*1 вклучувајќи го ADF и шишето со тонер
*2 вклучувајќи го капакот на печатачот и шишето со тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV 8505 Pro III
105 стр./мин. (A4), 54 стр./мин. (A3), 76 стр./мин. (A4R), 105 стр./мин. (A5R)

iR-ADV 8595 Pro III
95 стр./мин. (A4), 50 стр./мин. (A3), 69,1 69 стр./мин. (A4R), 95 стр./мин. (A5R)

iR-ADV 8585 Pro III
85 стр./мин. (A4), 44 стр./мин. (A3), 63 стр./мин. (A4R), 85 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

Прибл. 2,7 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600 
Печатење: 1.200 x 1.200

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, каскадно копирање, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Рамно лежиште, обработка во боја, двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* (двострано скенирање во 1 поминување) [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

300 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 50 mm, тежина: до 2 kg)

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

1-страно скенирање: 120/120 (300 dpi), 120 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
2-страно скенирање: 240/220 (300 dpi), 150 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100i, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10

Windows Server 2008/Server 2008 R2/ Server 2012/ Server 2012 R2/ Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели

Скенирање на USB: достапно кај сите модели

Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.

Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-факс (изборен), IP-факс (изборен)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1

*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX, 50 доверливи влезни сандачиња за факс, максимално складирање на 30.000 страници

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebADV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап 
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), IEEE 2600.2 Common Criteria сертификат
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC 
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%). 50/60 Hz (±2Hz), 10A

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 2.400 W
Печ.: прибл. 1.611,4 W*1
Подгот.: п. 219,8 W*1
Мир.: прибл. 0,9 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,3 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W можно е да не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим: 75 dB или помалку*1
Режим на подготвеност: 54 dB*2

Звучен притисок (LpAm) (референтна вредност)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим: 58 dB*2
Режим на подготвеност: 36 dB*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (*Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер C-EXV 35

70.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM):
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear: Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon: алатка за менување на фабричките зададени подесувања на драјверите за печатење на Canon
Инсталатор на уреди NetSpot: едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform - Повеќефункционална платформа за вградени апликации): моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web: веб услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува равивање и активирање на MFP апликациите преку веб услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP: моќен софтвер за публикување на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на фајлови, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање на документи со професионален изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS Y3 (надворешно)

Резолуција на печатење (dpi)

1.200 x 1.200, 600 x 600

Јазик(ци) за опис на страница

PCL6, Adobe PostScript 3

Меморија

8 GB (2 x4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)

Систем

Fiery FS350Pro

Фонтови

PS: 138 Adobe PS фонтови
PCL: 113 PCL фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows 10 32-битен и 64-битен/ Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / Windows Server 2016 само 64-битен, MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB 3.0 x 7 2 (задни), x 3 (предни кај Fiery Quick Touch TM), USB 2.0 x4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)

VDP

FreeForm v1, v2.1, PPML, PDF/VT-1, PDF/VT-2, Creo VPS

Стандардни функции

Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog, Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers / Fiery JDF

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / комплет со отстранлив HDD

HW-платформа

NX One

Основен OS

Windows 10 IoT Enterprise 2016 LTSB

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,5A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

53 W

Димензии (Ш x Д x В)

203 x 248 x 384 mm

Тежина

Само сервер: 5,9 kg

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување
Големина на хартија: A4, B5
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 34 kg

POD Deck Lite-C1

Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички, транспарентна, етикети
Големина на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R и прилагодена големина (139,7 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: 220-240 V/1,2 A 50/60 Hz
Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 68 kg

Излезни опции

Фах за копирање-R2

Претставува едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2* (надворешна) *само за iR-ADV 8585i III

Број на фахови: 3
Капацитет на горен фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на среден фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5R, B5: 3.000 листови, SRA3, A3, A4R, A5, B4, B5R: 1.500 листови, A6R: 250 листови (52 до 105 gsm), 50 листови (105 gsm до 256 gsm)
* со хартија од 81,4 gsm
Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
 A4, B5: 65 листови (90 gsm), A3, A4R, B4: 30 листови (90 gsm)
Захефтување без хефталки: A3, A4
5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање: 65 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 35 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2* (надворешна) *само за iR-ADV 8585i III

(Ги содржи основните спецификации на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2.)
Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195 x 270 mm до 304,8 x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови (52 до 81,4 gsm), вклучувајќи 1 лист за корица до (256 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 58 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на горен фах*: A4, A5R, B5: 1.500 листови, SRA3, A3, A4R, A5, B4, B5R: 750 листови, A6R: 250 листови
Капацитет на среден фах*: A4, A5R, B5 250 листови, A3, A4R, A5, A6R, B4, B5R 125 листови,
Капацитет на долен фах*:
[Режим за каскадно полнење] A4, B5: 2.500 листови,
[Режим за полнење по случаен избор] A4, A5R, B5: 1.500 листови, SRA3, A3, A4R, A5, B4, B5R: 750 листови, A6S: 250 листови
 * со хартија од 81,4 gsm
Тежина на хартија: горен фах/среден фах/долен фах: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
 A4/B5: 100 листови (80 gsm), A3/A4R/B4: 50 листови (80 gsm)
Напојување со енергија: 100-240V AC, 50-60 Hz, 2,8A
Димензии (Ш x Д x В): 782 × 765 × 1.040mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 64 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1 (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1.)
Големина на хартија за средишно спојување:
 SRA3, A3, A4R, B4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (60 до 81 gsm), вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 5 листови (60 до 105 gsm)
Напојување со енергија: 100-240V AC, 50-60 Hz, 2,8A
Димензии (Ш x Д x В): 896 × 765 × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 110 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO (надворешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: 1.000 листови,
Капацитет на долен фах*:
Доколку режимот на редење за големи количини е поставен на „ИСКЛУЧЕНО“:
A4, B5: 2.000 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.000 листови
Доколку режимот на редење за големи количини е поставен на „ВКЛУЧЕНО“:
A4, B5: 4.000 листови, A4R, B5R: 2.000 листови, A3, B4: 1500 листови, SRA3: 1.000 листови
 * со хартија од 81,4 gsm
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
 A4, B5: 100 листови (52 до 80 gsm), A3, A4R, B4, B5R: 50 листови (52 до 80 gsm)
Напојување со енергија: 220-240V, 50-60 Hz, 8A
Димензии (Ш x Д x В): 890 × 792 × 1.239 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 130 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1PRO.)
Големина на хартија за средишно спојување: SRA3, A3, A4R, B4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 25 листови x 30 групи (52 до 80 gsm) [вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)]
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 5 листови (до 209 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 1.060 x 792 x 1.239 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 182 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 (2/4H)

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R; четири дупки: A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 (S4H)

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BG1(2/F4H)

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки: A3, A4, A4R, A5, B5R; четири дупки: A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BH1(S4H)

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BT1 (2/F4H)

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R, прилагодена големина (182,0 x 182,0 mm до 297,0 x 432,0 mm)
Четири дупки A3, A4, прилагодена големина (257,0 x 182,0 mm до 297,0 x 432,0 mm)
Напојување со енергија: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BU1 (S4H)

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 g/m2
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, прилагодена големина (257,0 x 182,0 mm до 297,0 x 432,0 mm)
Напојување со енергија: од единицата за завршна обработка

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-B1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: проследување: 52 до 300 gsm, правење дупки: обична хартија: 75 до 300 gsm, обложена хартија: 118 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: проследување: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm правење дупки: SRA3, A3, A4, A4R
Поддржани форми при правење дупки (изборно):
A4: прстени со отворање (2 или 4 дупки), поврзување со пластична лента (12 дупки), пластичен чешел (21 дупка), двојна јамка (23 или 34 дупки), спирала во боја (47 дупки)
Димензии (Ш x Д x В): 445 x 795 x 1.040 mm
Тежина: 102 kg
Напојување со енергија: 230V/50Hz/1,9 A

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-A1

(Потребна е единица за завршна обработка на брошури-X1)
Капацитет на фах за отпадок: прибл. 1.500 листови
Прифатлива тежина на хартија: од 60 до 256 gsm
Количина на отсекување: 2 до 20 mm
Прифатлива големина на хартија: 210 x 279,4 до 330,2x 487,7 mm
Напојување со енергија: од единицата за завршна обработка

Единица за отсекување брошури F1

(Потребна е единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO)
Прифатлива големина на хартија: SRA3, A3, A4R, B4, прилагодена големина: 210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Капацитет за брошури: 15 брошури (големина на брошури: A4, 80 gsm, со количина на отсекување од 20 mm)
Прифатлива тежина на хартија: 52 до 256 gsm, 64 до 300gsm (само корица)
Количина на отсекување: 2 mm до 28 mm
Капацитет на фах за отпадок: прибл. 5.000 листови
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO
Димензии: 2.095 x 790 x 1.040 mm (вклучувајќи го продолжетокот)
Тежина: прибл. 178 kg

Единица за вметнување документи-N1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
Број на фахови за вметнување: 2 фахови
Капацитет на фахот за вметнување: 200 листови x 2 (80 gsm)
Прифатливи видови на хартија за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, обложена, картички, паус
Прифатлива големина на хартија за вметнување: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, прилагодена големина: 182 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm
Прифатлива тежина на хартија за вметнување: 52 до 256 gsm
Напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 336 x 793 x 1.407 mm (ширина: без фах за документи)
Тежина: прибл. 61 kg

Единица за превиткување хартија-J1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1, ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
Поддржани видови на превиткување: C-превиткување, Z-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелно превиткување, наизменично Z-превиткување
Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, за поврзување
Прифатлива големина на хартија:
C-превиткување: A4R , Z-превиткување: A3, A4R, B4, наизменично Z-превиткување: A4R, двојно паралелно превиткување: A4R
Превиткување на половина: A4R
Прифатлива тежина:
C-превиткување / Z-превиткување / наизменично Z-превиткување / превиткување на половина: 52 до 105 gsm
Двојно паралелно превиткување: 52 до 90 gsm
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
Димензии (Ш x Д x В): 336 x 793 x 1.190 mm
Тежина: прибл. 71 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS ЗА ULM - - читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници основана врз картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala, MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW 

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1 - се прикачува на касетата „3/4“ за снабдување со картички. На корисниците им овозможува печ. на хартија за картички со A4 гол., која се става во 2-та касета за хартија. Един. за прос. може да користи и хартија за картички. 

ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура. 

КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1- положбата и аголот на екранот се прилагодливи заради појасен приказ

ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат. 

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PCL-BD1 - нуди поддршка за мрежно печатење за PCL

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PS-BD1 - нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

IMAGEPASS-Y3 - Canon и EFI заеднички создадоа контролор за печатење основан врз FIERY што е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.

FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.

FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ HDD-B6 - хард дискот може да се отстрани од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.

КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За рамен панел

КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-A1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За исправен панел

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ-A1 ЗА BLUETOOTH LE- чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.

SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс

КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.

КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.

КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.

КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 (за захефтување 5000 парчиња x 3) (за единицата за завршна обработка со захефтување-V2 и единицата за завршна обработка на брошури-V2)

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 (за средишно спојување 2000 парчиња x 2) (за единицата за завршна обработка на брошури-V2)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-N1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка со захефтување-X1, единицата за завршна обработка на брошури-X1, единицата за завршна обработка со захефтување-W1 PRO и единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за средишно спојување (2 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-X1 и единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO)