Серија imageRUNNER ADVANCE DX 4700
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс

Процесор

Процесор со две јадра со фреквенција од 1,75 GHz

Контролен панел

Стандардно: TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"

Меморија

Стандардно: 3,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB (слободен простор на дискот: 250 GB),
Изборно: 250 GB, 1 TB
* Можно е да биде вграден поинаков првичен HDD.

Хард диск за пресликување

Изборно

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија 

ДРУГО
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови x 1
Касета за 550 листови x 2
Максимум: 6.350 листови (со единица за снабдување на касетата со голем капацитет-B1 и магацин за хартија-F1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 3.350 листови (со единицата Buffer Pass-N1 + единицата за завршна обработка со захефтување-Y1 или единицата за завршна обработка на брошури-Y1)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање

Поддржани видови на медиуми

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, тешка, во боја, рециклирана, однапред издупчена, транспарентна, паус, етикети, за поврзување, пликови

Горна/долна касета:
тенка, обична, тешка, во боја, рециклирана, однапред издупчена

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Слободна големина: 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm


Горна касета:
Стандардна големина: A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 390,0 mm


Долна касета:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Пликови*: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
* Потребен е додаток за снабдување со пликови-D1.

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 52 до 220 gsm 
 *Тенка хартија (52 до 59 gsm): само вертикално снабдување со хартија

Горна/долна касета: 60 до 220 gsm

Двострано: 60 до 105 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир. 

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Од моментот на вклучување: 24 секунди или помалку *
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

Со капак на плочата-Y2: 608 x 713 x 822 mm
Со DADF-C1 за обработка во едно поминување: 608 x 722 x 932 mm
Со DADF-BA1: 608 x 719 x 926 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија:
1.116 x 1.160 mm (со капак на плочата од тип Y2 + отворен повеќенаменски фах/извлечен фах за проширување + отворена касета за хартија)
1.116 x 1.169 mm (со DADF-C1 за обработка во едно поминување + отворен повеќенаменски фах/извлечен фах за проширување + отворена касета за хартија)
1.116 x 1.166 mm (со DADF-BA1 + отворен повеќенаменски фах/извлечен фах за проширување + отворена касета за хартија)

Целосна конфигурација:
1.811 x 1.169 mm (со DADF-C1 за обработка во едно поминување + магацин за хартија-F1 + единица за завршна обработка на брошури-Y1 со извлечен фах за проширување и со единица за спојување)
1.811 x 1.166 mm (со DADF-BA1 + магацин за хартија-F1 + единица за завршна обработка на брошури-Y1 со извлечен фах за проширување и со единица за спојување)

Тежина

Со капак на плочата-Y2: прибл. 75,0 kg вклучувајќи тонер
Со DADF-C1 за обработка во едно поминување: прибл. 87,9 kg вклучувајќи тонер
Со DADF-BA1: прибл. 81,4 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV DX 4751i:
До 51 стр./мин. (A4), до 37 стр./мин. (A4R), до 25 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A5R)

iR-ADV DX 4745i:
До 45 стр./мин. (A4), до 32 стр./мин. (A4R), до 22 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A5R)

iR-ADV DX 4735i:
До 35 стр./мин. (A4), до 32 стр./мин. (A4R), до 22 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A5R)

iR-ADV DX 4725i:
До 25 стр./мин. (A4), до 17 стр./мин. (A4R), до 15 стр./мин. (A3), до 17 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

iR-ADV DX 4751i: прибл. 3,7 секунди или помалку

iR-ADV DX 4735i: прибл. 3,8 секунди или помалку

iR-ADV DX 4745i: прибл. 3,8 секунди или помалку

iR-ADV DX 4725i: прибл. 5,2 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% - 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Резолуција со можност за избирање

DADF-C1* со обработка во едно поминување или DADF-BA1 [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]
* Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

DADF: автоматски двостран механизам за снабдување со документи

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

DADF-C1 за обработка во едно поминување: до 200 листови
DADF-BA1: до 100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-C1 за обработка во едно поминување* :
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm
2-страно скенирање: 38 до 220 gsm
*Прифатливи тежини за A6R или помал формат се од 50 до 220 gsm.

DADF-BA1:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Макс. големина на скенирање на плочата: до 297,0 x 431,8 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-C1 за обработка во едно поминување:
A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

DADF-BA1:
A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6, прилагодена големина: 139,7 x 128 mm до 297,0 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

DADF-C1 за обработка во едно поминување:
1-страно скенирање: 135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)

DADF-BA1:
1-страно скенирање: 70/70 (300 x 300 dpi, испраќање), 51/51 (600 x 600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 35/35 (300 x 300 dpi, испраќање), 25,5/25,5 (600 x 600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: 600 x 600
Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
Скенирање за факс: 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Color Network ScanGear2. За TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows® 7/8.1/10/Server 2008 /Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2 /Server 2016

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон Box, скенирање кон напреден простор, скенирање на USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online)

Спецификации на испраќање

Опис

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
Изборно: Super G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални комплети на функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps, G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање / примање

Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
Примање: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4, кратко

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Складирање максимум 30.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 7/ 8.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Стандардно: 16 GB
(со опција: макс. 480 GB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Стандардно:
Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1),
Безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи),
Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис на уредот, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност за BOX (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки за барање внес на лозинка за секој пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), заклучување на скенирањето (QR-код), следење на документи (безбедносен воден печат)
*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)

Безбедност на уредот

Заштита на податоци на HDD (шифрирање податоци на HDD (проверено со FIPS140-2), бришење податоци на HDD со презапишување, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за сокривање на евиденцијата на задачите, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање натрапници при користењето на уредот), IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (TBD)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија,
Соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50-60 Hz, 5,6 A

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.500 W

Режим на подготвеност: прибл. 38 W*1
Режим на мирување: прибл. 0,9 W*2

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W можно е да не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки.


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
iR-ADV DX 4751i: 0,72 kWh
iR-ADV DX 4745i: 0,63 kWh
iR-ADV DX 4735i: 0,53 kWh
iR-ADV DX 4725i: 0,35 kWh
Забелешка:
Според USA Energy Star 3.0

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LWA, m)*
Активен режим (1-страно)
iR-ADV DX 4751i: 6,7 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX 4745i: 6,6 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX 4735i: 6,5 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX 4725i: 6,3 B, Kv 0,3 B
*Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО) (1-страно):
iR-ADV DX 4751i: 54 dB*
iR-ADV DX 4745i: 51 dB*
iR-ADV DX 4735i: 51 dB*
iR-ADV DX 4725i: 50 dB*
Режим на подготвеност
iR-ADV DX 4751i: 21 dB*
iR-ADV DX 4745i: 21 dB*
iR-ADV DX 4735i: 20 dB*
iR-ADV DX 4725i: 20 dB*

* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер C-EXV 53

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

Црн тонер C-EXV 53: 42.100 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon
Инсталатор за NetSpot уред

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Администрација на документи

Kofax Power PDF

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1

Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, тешка, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R, прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 650 x 248 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 23,5 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1

Капацитет за хартија: 2.450 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, тешка, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Големина на хартија: A4
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 650 x 248 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 28,0 kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1

Капацитет за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, тешка, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 344 x 630 x 440 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 31,0 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS ЗА ULM
Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B7

Други

Капак на плочата-Y2
Фах за алатки-B1
Механизам за снабдување со пликови-D1
Нумеричка тастатура-A1

Опции за безбедност

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD-J1
2,5-инчен HDD од 250 GB-N1
2,5-инчен HDD од 1 TB-P1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
Комплет за печатење PS-BG1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
Комплет за сериски интерфејс-K3
Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE
Комплет за NFC-E1

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-BF1
Super G3-факс картичка за 2-ра линија-BF1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF-A1
Комплет за гласовен водич-G1
Комплет за гласовно управување-D1

Картриџ за единицата за захефтување

Единица за захефтување-P1
 Картриџ за единицата за захефтување-Y1