Серија imageRUNNER ADVANCE DX 717/617/527
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А4-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Процесор

Процесор со две јадра со фреквенција од 1,75 GHz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"

Меморија

Стандардно: 3 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB (слободен простор на дискот: 250 GB)
* Можно е да биде вграден поинаков првичен HDD.

Приклучок за интерфејс

Мрежа
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
Други
 Стандардно: USB 2.0 x 2 (главен компјутер), USB 3.0 x 1 (главен компјутер), USB 2.0 x 1 (уред)
Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 650 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови
Касета за хартија за 550 листови x 1
Максимум: 3.300 листови (со единица за снабдување на касетата со голем капацитет-D1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандарден модел (iR-ADV DX 717i/617i/527i): 500 листови
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX 717iZ/617iZ/527iZ): 1.000 листови

Можности за завршна обработка

Стандарден модел (iR-ADV DX 717i/617i/527i): подредување, групирање
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX 717iZ/617iZ/527iZ): подредување, групирање, офсет печатење*, захефтување
*достапно со горен фах

Поддржани видови на медиуми

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, транспарентна, за поврзување, пликови

Касета за хартија:
тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
Прилагодена големина: 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5

Касета за хартија:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
Прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 297,0 mm

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 60 до 199 gsm
Касета за хартија: 60 до 135 gsm
Двострано: 60 до 120 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку *
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

Стандарден модел (iR-ADV DX 717i/617i/527i): 500 x 598 x 617 mm
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX 717iZ/617iZ/527iZ): 502 x 598 x 814 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Стандарден модел/ модел со единица за завршна обработка: 1.052 x 823 mm (со отворена лева CRG-врата + отворена десна врата + отворена фиока на касетата)

Тежина

Стандарден модел (iR-ADV DX 717i/617i/527i): прибл. 37 kg вклучувајќи тонер
Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX 717iZ/617iZ/527iZ): прибл. 46 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање*

iR-ADV DX 717i/717iZ
71 стр./мин. (A4), 113 стр./мин. (A5), 40 стр./мин. (A5R, A6)
iR-ADV DX 617i/617iZ
61 стр./мин. (A4), 99 стр./мин. (A5), 35 стр./мин. (A5R, A6)
iR-ADV DX 527i/527iZ
52 стр./мин. (A4), 80 стр./мин. (A5), 35 стр./мин. (A5R, A6)
* 1-страно

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

Прибл. 5 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]
* Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)


Забелешка:
Визит-картички: 80 до 220 gsm
Оригинална ширина помала од A6: 50 до 128 gsm

Поддржани големини на медиуми

Големина на скенирање на плочата: до 216,0 x 355,6 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
A4, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 48,0 x 128,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Визит-картички: 48,0 x 85,0 mm до 55,0 x 91,0 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Праќање (300 x 300 dpi):
до 95/190 кога функцијата за автоматско избирање на бои е поставена на „ИСКЛУЧЕНО“:
1-страно скенирање: 95
2-страно скенирање: 190
„ВКЛУЧЕНО“ автоматско избирање на бои:
1-страно скенирање: 50
2-страно скенирање: 100

Копирање (600 x 600 dpi, само ЦРНО-БЕЛО):
1-страно скенирање: 95
2-страно скенирање: 140

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: до 600x600
Скенирање за испраќање: (проследување) до 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) до 600 x 600
Скенирање за факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows®7/ 8.1/ 10/ Server2008/ Server2008 R2/ Server2012/ Server2012 R2/ Server 2016
Почнувајќи од февруари 2020

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
Изборно: G3-факс, IP-факс“

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Методи на поврзување

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање / примање

A4, A5*, A6* и B5* / A4, A5, B5
*Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Складирање максимум 30.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 8.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)
*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, FTPS, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, забрана за извршување на датотеки складирани во Advanced Space во повеќефункционалниот печатач, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки

Безбедност на уредот

Заштита на податоците на HDD (шифрирање на податоците на HDD (проверка со FIPS140-2), бришење со презапишување податоци на HDD, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), усогласеност со IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (во процес на проверка)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија,
Соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност, лозинки за администрација на уреди и безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 4,8 A

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.500 W
Копирање (со континуирано скенирање со DADF):
iR-ADV DX 717i/717iZ: 827,5 W*1
iR-ADV DX 617i/617iZ: 784,6 W*1
iR-ADV DX 527i/527iZ: 783,1 W*1
Печатење преку мрежа:
iR-ADV DX 717i/717iZ: 828,3 W*1
iR-ADV DX 617i/617iZ: 793,4 W*1
iR-ADV DX 527i/527iZ: 728,5 W*1
Режим на подготвеност: прибл. 28,92 W*1
Режим на мирување: прибл. 1,0 W*2
*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Вредноста 1,0 W не е достапна во сите случаи поради одредени поставки.

Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*
iR-ADV DX 717i/717iZ: 0,78 kWh
iR-ADV DX 617i/617iZ: 0,64 kWh
iR-ADV DX 527i/527iZ: 0,54 kWh
*Според USA Energy Star 3.0

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LWA, m)*
Активен режим (1-страно)
iR-ADV DX 717iZ/717i: 7,0 B, Kv 0,3 B /6,9 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX 617iZ/617i: 6,8 B, Kv 0,3 B /6,8 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX 527iZ/527i: 6,8 B, Kv 0,3 B /6,7 B, Kv 0,3 B

*Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)*
Положба на стоење до уредот:
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО) (1-страно):
iR-ADV DX 717i/717iZ: 56 dB
iR-ADV DX 617i/617iZ: 55 dB
iR-ADV DX 527i/527iZ: 54 dB
Режим на подготвеност
iR-ADV DX 717iZ/617iZ/527iZ: 25 dB
iR-ADV DX 717i/617i/527i: 21 dB

* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црна боја T03

Потрошувачка на тонер

Црно-бело: 51.500 страници
Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19752.

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Администрација на документи

Kofax PowerPDF (изборно)

Опции за залиха на хартија

КАСЕТЕН МОДУЛ-AG1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 127 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 7 kg

КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА ПЛИКОВИ-A1

Капацитет за хартија: 75 пликови
Големина на плик: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
Тежина на хартија: 80 до 100 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 127 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 7 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AR1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 19 kg

Единица за снабдување на касетата со голем капацитет-A1

Горна касета:
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm

Долна касета:
Капацитет за хартија: 2.100 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, за поврзување, однапред издупчена
Големина на хартија: A4
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 27 kg

Излезни функции*

Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX 717iZ/ 617iZ/ 527iZ)

*Капацитетот за хартија може да се разликува во зависност од различниот вид/големина на хартија.

Капацитет на фахот (80 gsm):
Горен фах:
A4, A5R, B5: 400 листови
Долен фах:
A4, A5R, B5: 100 листови
Излезен фах на главниот уред:
A4, A5, A5R, A6, B5: 500 листови
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, за поврзување, транспарентна*, пликови*
* само за излезниот фах на главниот уред
Тежина на хартија за захефтување: 60 до 120 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Големина на хартија за захефтување: A4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 216,0 x 355,6 mm)
Капацитет на единицата за захефтување: 30 листови (60 до 90 gsm), 20 листови (91 до 120 gsm)

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.
Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B5

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE
Комплет за NFC-E1

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AY1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF-A1

Потрошни материјали

Единица за захефтување-P1