Серија MF630 од Canon
Спецификации

Тип

MFP со A4 во боја

Брзина на печатење

До 18 стр./мин. (A4)

Спецификации

27 ppm

18 стр./мин.

Брзо ласерско печатење во боја

12.7 cm touchscreen

Екран на допир од 12,7 cm

Ракување со екран на допир во боја

Mobile printing

Печатење од мобилен телефон

Поврзување со Mopria и AirPrint

Laser technology

Ласерска технологија

Подобрени перформанси во боја

Security

Безбедност

Безбедно печатење со PIN

Uptime

Време на активна работа

Картриџи со тонер со висок капацитет

Maintenance

Одржување

Едноставно одржување

Compact

Компактност

Дизајн кој заштедува простор

Погледни сè

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
Печатење, копирање и скенирањe

i-SENSYS MF635Cx:
Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Печатач

Брзина на печатење

i-SENSYS MF631Cn:
Еднострано: до 18 стр./мин. (A4)
до 32 стр./мин. (A5 хоризонтално)

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Еднострано: до 18 стр./мин. (A4)
до 32 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 11 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 12 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 10,9 секунди или помалку

Јазици на печатач

i-SENSYS MF631Cn:
UFRII

i-SENSYS MF633Cdw:
UFRII, PCL5c*, PCL6

i-SENSYS MF635Cx:
UFRII, PCL 5c*, PCL6, Adobe® PostScript

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

i-SENSYS MF633Cdw:
45 PCL фонтови

i-SENSYS MF635Cx:
93 PCL фонтови
136 PostScript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

i-SENSYS MF635Cx:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови*
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет за печатење на бар-кодови-E1 или комплет за печатење на бар-кодови-E1E

Копир

Брзина на копирање

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
Еднострано (A4): до 18 стр./мин.

i-SENSYS MF635Cx:
Еднострано (A4): до 18 стр./мин.
Двострано (A4): до 11 слики/мин.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

i-SENSYS MF631Cn:
Валјак (A4):
Во боја: прибл. 14,0 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 12,0 секунди или помалку

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
ADF (A4):
Во боја: прибл. 14,2 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 12,4 секунди или помалку
Валјак (A4):
Во боја: прибл. 14,0 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 12,0 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
2-страно на 2-страно (авт.)

i-SENSYS MF635Cx:
2-страно на 2-страно (авт.)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)

i-SENSYS MF635Cx:
Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано црно-бело: 47 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано во боја: 27 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF635Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон компјутер

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF635Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање на USB

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF635Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање на FTP адреса

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF635Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1“

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG* *Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

iFAX

i-SENSYS MF635Cx:
ITU-T.37

Факс

Брзина на модем

i-SENSYS MF635Cx:
33,6 Kbps (до 3 секунди/страница)*

*Според стандардот ITU-T табела бр. 1"

Режим на прием

i-SENSYS MF635Cx:
Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

i-SENSYS MF635Cx:
Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

i-SENSYS MF635Cx:
До 512 страници*

*Според стандардот ITU-T табела бр. 1

Броеви за брзо бирање

i-SENSYS MF635Cx:
До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

i-SENSYS MF635Cx:
Мак. 199 броеви за бирање / макс. 199 одредишта

Секвенцијално пренесување

i-SENSYS MF635Cx:
Мак. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

i-SENSYS MF635Cx:
Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано копирање

i-SENSYS MF635Cx:
Да (праќање и прием)

Други карактеристики

i-SENSYS MF635Cx:
Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

i-SENSYS MF631Cn:
Валјак

i-SENSYS MF633Cdw:
Валјак, ADF

i-SENSYS MF635Cx:
Валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)

Внес на хартија (стандарден)

i-SENSYS MF631Cn:
Касета за 150 листови
Отвор за рачно снабдување по 1 лист

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Касета за 150 листови
Отвор за рачно снабдување по 1 лист
ADF за 50 листови

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, сјајна хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

i-SENSYS MF631Cn:
Касета:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm.

Влез за рачно снабдување:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Касета:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm.

Влез за рачно снабдување:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

ADF:
A4, A5, B5, правни, писма, извештаи, прилагодени големини: мин. 128 x 139,7 mm 

Макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

i-SENSYS MF631Cn:
Касета: 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
Влез за рачно снабдување: 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Касета: 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
Влез за рачно снабдување: 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
ADF: 50 до 105 g/m²

Двострано печатење

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Автоматски
Касета:
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 182 x 257 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 163 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

i-SENSYS MF631Cn:
USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Vista
Mac OS X верзија 10.7.5 и понова
Linux*/Citrix

*Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

Мрежни протоколи

i-SENSYS MF631Cn:
Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност:
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)

i-SENSYS MF633Cdw:
Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP (64/128 bit), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (AES)

i-SENSYS MF635Cx:
Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP (64/128 bit), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (AES)

Софтвер и управување со печатач

i-SENSYS MF631Cn/i-SENSYS MF633Cdw:
Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

i-SENSYS MF635Cx:
Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Компатибилност со uniFLOW за вградениот клиент за најавување на uniFLOW уреди

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

250 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 30.000 страници месечно*

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

i-SENSYS MF631Cn:
451 mm x 460 mm x 347 mm

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
451 mm x 460 mm x 400 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

i-SENSYS MF631Cn:
651 mm x 1.210 mm x 667 mm

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
651 mm x 1.210 mm x 776 mm

Тежина

i-SENSYS MF631Cn:
Прибл. 19,5 Kg

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Прибл. 22 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

i-SENSYS MF631Cn:
Макс.: приб. 850 W
Подгот.: п. 13,6 W
Мир.: прибл. 0,94 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно (230V)
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

i-SENSYS MF633Cdw/i-SENSYS MF635Cx:
Макс.: приб. 850 W
Подгот.: п. 13,6 W
Мир.: прибл. 0,94 W*
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно (230V)
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

*Во безжичен режим потрошувачката изнесува 0,98W

Ниво на шум

Звучен притисок* :
Активен режим: 49 dB
Режим на подготвеност: нечуен

Моќност на звук*:
Активен режим: 64dB или помалку
Режим на подготвеност: нечуен

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 045 црна (1.400 страници *)**
Картриџ 045H црна (2.800 страници *)**
Картриџ 045 цијан (1.300 страници *)**
Картриџ 045H цијан (2.200 страници *)**
Картриџ 045 магента (1.300 страници *)**
Картриџ 045H магента (2.200 страници *)**
Картриџ 045 жолта (1.300 страници *)**
Картриџ 045H жолта (2.200 страници *)**

*Врз основа на ISO/IEC 19798
**Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.400 страници, Ц/М/Ж: 690 страници

Дополнителна опрема / опции

Елементи

i-SENSYS MF635Cx:
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
Комплет за печатење бар-кодови-E1
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Awards