Серија i-SENSYS MF640 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

MF641Cw/MF643Cdw: печатење, копирање и скенирање
MF645Cx: печатење, копирање, скенирање и испраќање факс

Печатач

Брз. на печатење

MF641Cw: еднострано: до 18 стр./мин. (A4)
До 38 стр./мин. (A5 хоризонтално)
MF643Cdw/MF645Cx: еднострано: до 21 стр./мин. (A4)
До 38 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 12,7 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Квалитет на печатење со технологија за подобрување слики

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 10,5 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 10,4 секунди или помалку

Јазици на печатач

MF641Cw: UFRII MF643Cdw: UFRII, PCL 5c*, PCL6 MF645Cx: UFRII, PCL 5c*, PCL6, Adobe® PostScript

* Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

MF643Cdw: 45 PCL-фонтови
MF645Cx: 93 PCL-фонтови
136 PostScript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

MF641Cw/MF643Cdw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

MF645Cx:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови2
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Копир

Брзина на копирање

MF641Cw: еднострано (A4): до 18 стр./мин.
MF643Cdw/MF645Cx: еднострано (A4): до 21 стр./мин.
Двострано (A4): до 12,7 стр./мин.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

MF641Cw:
Валјак (A4):
Во боја: прибл. 13,4 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 11,4 секунди или помалку

MF643Cdw/MF645Cx:
ADF (A4):
Во боја: прибл. 13,4 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 11,4 секунди или помалку
Валјак (A4):
Во боја: прибл. 14,5 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 12,3 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

MF643Cdw: 1-страно на 2-страно (автоматски)
MF645Cx: 2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

MF641Cw:
Црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi),
Во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)

MF643Cdw:
Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)

MF645Cx:
Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано црно-бело: 47 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано во боја: 27 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

MF641Cw/MF643Cdw: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF645Cx: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон компјутер

MF641Cw/MF643Cdw: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF645Cx: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон USB-мемориски уред

MF641Cw/MF643Cdw: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF645Cx: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање на FTP адреса

MF641Cw/MF643Cdw: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF645Cx: TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG*

* Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

iFAX

MF645Cx: ITU-T.37

Факс

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница1)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници2

Броеви за брзо бирање

До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Мак. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта

Секвенцијално пренесување

Мак. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

MF641Cw: валјак
MF643Cdw: валјак, ADF
MF645Cx: валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216 x 355,6 mm.

ADF (само MF643Cdw/MF645Cx):
A4, A5, B5, правни, писма, извештаи, прилагодени големини: мин. 128 x 139,7 mm Макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежина на медиуми

Касета: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m²)
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m²)
ADF: 50 до 105 g/m² (MF643Cdw/MF645Cx)

Двострано печатење

MF643Cdw/MF645Cx:
Автоматски
Касета:
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 182 x 257 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 200 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 // Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.14 и понова верзија Linux3

Мрежни протоколи

Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4, IPv6), IPP, IPPS

Скенирање: е-пошта, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX

Апликации за TCP/IP: Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4, IPv6) DHCP, ARP+PING, Auto IP, WINS (IPv4) DHCPv6 (IPv6)

Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

Безбедност (жично): филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)

Безбедност (безжично):
Режим на инфраструктура:
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)

Режим на пристапна точка: WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

MF641Cw/MF643Cdw:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Многубројни апликации

MF645Cx:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW
Многубројни апликации

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

250 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 30.000 страници месечно4

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Димензии (Ш x Д x В)

MF641Cw: 451 mm x 460 mm x 360 mm
MF643Cdw/MF645Cx: 451 mm x 460 mm x 413 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

MF641Cw: 651 mm x 1.210 mm x 680 mm
MF643Cdw/MF645Cx: 651 mm x 1.210 mm x 789 mm

Тежина

MF641Cw: прибл. 18,9 Kg
MF643Cdw/MF645Cx: прибл. 22,6 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 850 W
Активно печатење: прибл. 370 W
Подгот.: п. 11,0 W
Мир.: прибл. 0,8 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)5:
i-SENSYS MF641Cw = 0,5 kWh/неделно
i-SENSYS MF643Cdw / MF645Cx = 0,6 kWh/неделно

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

MF641Cw:
Звучен притисок* :
Активен режим: 49 dB
Режим на подготвеност: нечуен

Моќност на звук*:
Активен режим: 64dB или помалку
Режим на подготвеност: нечуен

MF643Cdw/MF645Cx:
Звучен притисок* :
Активен режим: еднострано 51 dB / двострано 50 dB
Режим на подготвеност: нечуен

Моќност на звук*:
Активен режим: еднострано 65 dB или помалку / двострано 67 dB или помалку
Режим на подготвеност: нечуен

* Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 054 црна (1.500 страници *)**
Картриџ 054H црна (3.100 страници *)**
Картриџ 054 цијан (1.200 страници *)**
Картриџ 054H цијан (2.300 страници *)**
Картриџ 054 магента (1.200 страници *)**
Картриџ 054H магента (2.300 страници *)**
Картриџ 054 жолта (1.200 страници *)**
Картриџ 054H жолта (2.300 страници *)**

* Врз основа на ISO/IEC 19798
** Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.500 страници, Ц/М/Ж: 680 страници

Дополнителна опрема / опции

Елементи

TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E (само MF645Cx)
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

  1. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
  2. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
  3. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
  4. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  5. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0