Серија MF730 oд Canon
Спецификации

Тип

MFP со A4 во боја

Брзина на печатење

До 27 стр./мин. (A4)

Спецификации

27 ppm

27 стр./мин.

Брзо ласерско печатење во боја

12.7 cm touchscreen

Екран на допир од 12,7 cm

Ракување на екран на допир во боја

Mobile printing

Печатење од мобилен телефон

Поврзување со Mopria и AirPrint

Laser technology

Ласерска технологија

Подобрени перформанси во боја

Security

Безбедност

Безбедно печатење со PIN

Connectivity

Поврзување

Директно безжично поврзување

Maintenance

Одржување

Едноставно одржување

Compact

Компактност

Дизајн кој заштедува простор

Погледни сè

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

i-SENSYS MF732Cdw:
Печатење, копирање и скенирањe

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)
до 49 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 21,9 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 8,6 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 8,3 секунди или помалку

Јазици на печатач

i-SENSYS MF732Cdw:
UFRII, PCL 5c*, PCL6

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
UFRII, PCL 5c*, PCL6, Adobe® PostScript

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

i-SENSYS MF732Cdw:
45 PCL фонтови

i-SENSYS MF734Cdw:
45 PCL фонтови, 136 PostScript фонтови

i-SENSYS MF735Cx:
93 PCL фонтови, 136 PostScript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

i-SENSYS MF732Cdw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

i-SENSYS MF734Cdw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Touch & Print (NFC)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

i-SENSYS MF735Cx:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови*
Touch & Print (NFC)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет за печатење на бар-кодови-E1 или комплет за печатење на бар-кодови-E1E

Копир

Брзина на копирање

i-SENSYS MF732Cdw:
Еднострано (A4): до 27 стр./мин.

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Еднострано (A4): до 27 стр./мин.
Двострано (A4): до 21,9 слики/мин.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

ADF (A4):
Во боја: прибл. 12,0 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 10,2 секунди или помалку
Валјак (A4):
Во боја: прибл. 11,3 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 9,8 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

i-SENSYS MF732Cdw:
1-страно на 2-страно (автоматски)

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
2-страно на 2-страно (авт.)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

i-SENSYS MF732Cdw:
Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано црно-бело: 47 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано во боја: 27 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

i-SENSYS MF732Cdw/i-SENSYS MF734Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF735Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон компјутер

i-SENSYS MF732Cdw/i-SENSYS MF734Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF735Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање на USB

i-SENSYS MF732Cdw/i-SENSYS MF734Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF735Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање на FTP адреса

i-SENSYS MF732Cdw/i-SENSYS MF734Cdw:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување

i-SENSYS MF735Cx:
TIFF, JPEG, PDF, компактен PDF, PDF фајл со можност за пребарување, шифриран PDF/PDF (дигитален потпис)*

*Дополнителна опрема - Потребен е комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG*

*Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business

iFAX

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
ITU-T.37

Факс

Брзина на модем

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
33,6 Kbps (до 3 секунди/страница*)

*Според стандардот ITU-T табела бр. 1

Режим на прием

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
До 512 страници*

*Според стандардот ITU-T табела бр. 1

Броеви за брзо бирање

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Мак. 199 броеви за бирање / макс. 199 одредишта

Секвенцијално пренесување

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Мак. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Да (праќање и прием)

Други карактеристики

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

i-SENSYS MF732Cdw:
Валјак, ADF

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 50 листови
ADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, сјајна хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Касета (изборна):
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

ADF:
A4, A5, B5, правни, писма, извештаи, прилагодени големини: мин. 128 x 139,7 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
Фах за рачно полнење: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
ADF: 50 до 105 g/m²

Двострано печатење

Автоматски
Касета:
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 176 x 250 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 163 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Vista
Mac OS X верзија 10.7.5 и понова
Linux*/Citrix

*Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

Мрежни протоколи

i-SENSYS MF732Cdw:
Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

i-SENSYS MF732Cdw/i-SENSYS MF734Cdw:
Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

i-SENSYS MF735Cx:
Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Компатибилност со uniFLOW за вградениот клиент за најавување на uniFLOW уреди

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Мак. 50.000 страници месечно

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

i-SENSYS MF732Cdw:
451 mm x 469 mm x 460 mm

i-SENSYS MF734Cdw/i-SENSYS MF735Cx:
471 mm x 469 mm x 460 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

671 mm x 1.312 mm x 966 mm

Тежина

Прибл. 26,5 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.400 W
Подгот.: п. 17,7 W
Мир.: прибл. 0,8 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,0 kWh/неделно (230V)
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

i-SENSYS MF732Cdw/i-SENSYS MF734Cdw:
Звучен притисок* :
Активен режим: 48 dB
Режим на подготвеност: 28 dB

Моќност на звук*:
Активен режим: 63dB или помалку
Режим на подготвеност: 42dB или помалку

i-SENSYS MF735Cx:
Звучен притисок* :
Активен режим: 48 dB
Режим на подготвеност: 29 dB

Јачина на звук8:
Активен режим: 62 dB или помалку
Режим на подготвеност: 42dB или помалку

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 046 црна (2.200 страници *)**
Картриџ 046H црна (6.300 страници *)**
Картриџ 046 цијан (2.300 страници *)**
Картриџ 046H цијан (5.000 страници *)**
Картриџ 046 магента (2.300 страници *)**
Картриџ 046H магента (5.000 страници *)**
Картриџ 046 жолта (2.300 страници *)**
Картриџ 046H жолта (5.000 страници *)**

*Врз основа на ISO/IEC 19798 
**Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 2.200 страници, Ц/М/Ж: 1.200 страници

Дополнителна опрема / опции

Елементи

i-SENSYS MF732Cdw:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)

i-SENSYS MF734Cdw:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)

i-SENSYS MF735Cx:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
Комплет за печатење бар-кодови-E1
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Awards