Canon i-SENSYS MF740 Серија
Спецификации

Детални спецификации

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4), до 49 стр./мин.(A5 хоризонтално)

Двострано: до 24,5 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Квалитет на печатење со технологија за подобрување слики

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 8,6 секунди или помалку

Црно-бело прибл.: 7,7 секунди или помалку

Јазици на печатач

MF742Cdw: UFRII, PCL 5c1, PCL6

MF744Cdw/MF746Cx: UFRII, PCL 5c{foot}, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

MF742Cdw: 45 PCL-фонтови

MF744Cdw: 93 PCL-фонтови, 136 PostScript-фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

MF742Cdw:

Безбедно печатење

Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)

Поддршка за Google Cloud Print

iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business

Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

 

MF744Cdw/MF746Cx

Безбедно печатење

Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)

Печатење бар-кодови2

Touch & Print (NFC)

Поддршка за Google Cloud Print

iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business

Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Копир

Брзина на копирање

MF742Cdw: еднострано (A4): до 27 стр./мин.

MF744Cdw/MF746Cx:

Еднострано (A4): до 27 стр./мин.

Двострано (A4): до 21,9 слики/мин.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

ADF (A4):

Во боја: прибл. 12,0 секунди или помалку

Црно-бело: прибл. 10,2 секунди или помалку

Валјак (A4):

Во боја: прибл. 11,3 секунди или помалку

Црно-бело: прибл. 9,8 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

MF742Cdw:

1-страно на 2-страно (автоматски)

MF744Cdw/MF746Cx:

2-страно на 2-страно (авт.)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi

Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

MF742Cdw:

Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)

Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)

 

MF744Cdw/MF746Cx:

Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)

Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)

Двострано црно-бело: 47 слики/мин. (300x600 dpi)

Двострано во боја: 27 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон компјутер

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон USB-мемориски уред

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање на FTP адреса

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

* Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG3

iFAX

MF744Cdw/MF746Cx:

ITU-T.37

Факс

Брзина на модем

Само MF744Cdw/MF746Cx:

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница*)


* Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

Режим на прием

Само MF744Cdw/MF746Cx:

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Само MF744Cdw/MF746Cx:

Стандардно: 200 x 100 dpi

Фино: 200 x 200 dpi

Супер фино: 200 x 400 dpi

Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

Само MF744Cdw/MF746Cx:

До 512 страници*


* Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

Броеви за брзо бирање

До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Мак. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта

Секвенцијално пренесување

Мак. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

MF742Cdw: валјак, ADF

MF744Cdw/MF746Cx: валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови

Повеќенаменски фах за 50 листови

ADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):

A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

 

Повеќенаменски фах:

A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

 

Касета (изборна):

A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

 

ADF:

A4, A5, B5, правни, писма, извештаи, прилагодени големини: мин. 128 x 139,7 mm Макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

ADF: 50 до 105 g/m²

Двострано печатење

Автоматски

Касета:

A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K Прилагодена големина - мин. 176 x 250 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

60 до 200 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Vista Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.14 и понова верзија

Linux4

Мрежни протоколи

Печатење: 

LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)

Скенирање: 

Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX

TCP/IP апликативни услуги: 

Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)

DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)

DHCPv6 (IPv6)

Управување: 

SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

Безбедност (жично): 

Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)

Безбедност (безжично):

Режим на инфраструктура:

WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)

Режим на пристапна точка:

WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

MF742Cdw/MF7444Cdw:

MF Scan Utility,

Remote User Interface (RUI),

Управување со ID на оддел,

Toner Status Tool,

iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди 

eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Многубројни апликации

 

MF746Cx:

MF Scan Utility,

Remote User Interface (RUI),

Управување со ID на оддел,

Toner Status Tool,

iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди 

eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW 

Многубројни апликации

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Мак. 50.000 страници месечно5

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

471 mm x 469 mm x 460 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

671 mm x 1.312 mm x 966 mm

Тежина

Прибл. 26,7 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)

Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.390 W

Активно печатење: прибл. 530 W

Подгот.: п. 18,0 W

Мир.: прибл. 0,7 W

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)6: 1,0 kWh/неделно

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Звучен притисок7 :

MF742Cdw: 

Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 50 dB

Режим на подготвеност: 28 dB

 

MF744Cdw:

Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 50 dB

Режим на подготвеност: 26 dB

 

MF746Cx: 

Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 49 dB

Режим на подготвеност: 26 dB

 

Јачина на звук8: 

MF742Cdw/MF

Активен режим: еднострано 63 dB или помалку / двострано 64 dB или помалку 

Режим на подготвеност: 42dB или помалку

 

MF744Cdw: 

Активен режим: еднострано 63 dB или помалку / двострано 64 dB или помалку 

Режим на подготвеност: 42dB или помалку

 

MF746Cx:

Активен режим: еднострано 62 dB или помалку / двострано 63 dB или помалку 

Режим на подготвеност: 42dB или помалку

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 055 црна (2.300 страници 9*)10**

Картриџ 055H црна (7.600 страници 9*)10**

Картриџ 055 цијан (2.100 страници 9*)10**

Картриџ 055H цијан (5.900 страници 9*)10**

Картриџ 055 магента (2.100 страници 9*)10**

Картриџ 055H магента (5.900 страници 9*)10**

Картриџ 055 жолта (2.100 страници 9*)10**

Картриџ 055H жолта (5.900 страници 9*)10**


* Врз основа на ISO/IEC 19798

** Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 2.300 страници, Ц/М/Ж: 1.200 страници

  1. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
  2. Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење бар-кодови-E1 или комплет за печатење бар-кодови-E1E
  3. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
  4. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
  5. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  6. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0
  7. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
Discontinued