Серија i-SENSYS X C1127i од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

i-SENSYS X C1127iF: печатење, копирање, скенирање и праќање факс
i-SENSYS X C1127i: печатење, копирање, скенирање

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)
до 49 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 24,5 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 8,6 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 7,7 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII, PCL 5c*, PCL6, Adobe® PostScript3

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

93 PCL фонтови
136 PostScript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

i-SENSYS X C1127i:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови*
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
i-SENSYS X C1127iF:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови*
Touch & Print (NFC)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

*Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење бар-кодови-E1E

Копир

Брзина на копирање

Еднострано (A4): до 27 стр./мин.
Двострано (A4): до 21,9 слики/мин.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

ADF (A4):
Во боја: прибл. 12,0 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 10,2 секунди или помалку
Валјак (A4):
Во боја: прибл. 11,3 секунди или помалку
Црно-бело: прибл. 9,8 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi Апликација PRINT Business

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано црно-бело: 47 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано во боја: 27 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

*Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање PDF-E1.

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

*Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање PDF-E1.

Скенирање кон USB-мемориски уред

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

*Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање PDF-E1.

Скенирање на FTP адреса

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF*/PDF (дигитален потпис)*

*Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање PDF-E1.

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG*

*Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business

iFAX

ITU-T.37

Факс

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница*)
Само i-SENSYS X C1127iF

*Според стандардот ITU-T табела бр. 1

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници*

*Според стандардот ITU-T табела бр. 1

Броеви за брзо бирање

До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Макс. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Other options

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

Валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 50 листови
ADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Касета (изборна):
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

ADF:
A4, A5, B5, правни, писма, извештаи, прилагодени големини: мин. 128 x 139,7 mm Макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m2 (до 200 g/m2 со обложена хартија)
Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m2 (до 200 g/m2 со обложена хартија)
ADF: 50 до 105 g/m2

Двострано печатење

Автоматски
Касета:
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 176 x 250 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 200 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Mac OS X version 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.15 и понова верзија Linux*

*Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

Мрежни протоколи

Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Безбедност (безжично):
Режим на инфраструктура:
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
Режим на пристапна точка:
WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW
Многубројни апликации

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 50.000 страници месечно*

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

471 mm x 469 mm x 460 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

671 mm x 1.312 mm x 966 mm

Тежина

Прибл. 24,5 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF) Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.390 W
Активно печатење: прибл. 530 W
Режим на подготвеност: прибл. 18,0 W
Режим на мирување: прибл. 0,7 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,31 kWh/неделно*
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx


*Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.

Нивоа на шум

Звучен притисок* :
i-SENSYS X C1127iF
Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 49 dB
Режим на подготвеност: 26 dB
i-SENSYS X C1127i
Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 50 dB
Режим на подготвеност: 28 dB

Моќност на звук*:
i-SENSYS X C1127iF
Активен режим: еднострано 62 dB или помалку / двострано 63 dB или помалку
Режим на подготвеност: 42dB или помалку
i-SENSYS X C1127i
Активен режим: еднострано 63 dB или помалку / двострано 64 dB или помалку
Режим на подготвеност: 42dB или помалку


*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Потрошни материјали

Картриџи

ТОНЕР T09 црна боја (7.600 страници*)
ТОНЕР T09 цијан (5.900 страници*)
ТОНЕР T09 магента (5.900 страници*)
ТОНЕР T09 жолта боја (5.900 страници*)

*Врз основа на ISO/IEC 19798

Дополнителна опрема / опции

Елементи

i-SENSYS X C1127iF:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

i-SENSYS X C1127i:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1