Повеќефункционални печатачи во боја

Canon i-SENSYS X C1333iF

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Сè-во-едно ласерски уред во боја
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно: до 33 стр./мин. (A4)
  До 60 стр./мин. (A5 хоризонтално)
  2-страно: до 29,5 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл.: 7,1 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5e1, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
  10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  Шифрирано безбедно печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  Печатење од Cloud2: uniFLOW Online, Dropbox,
  GoogleDrive, OneDrive (PDF/JPEG)
  Поддршка за Microsoft Universal Print
  Печатење баркодови3
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android; сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service,
  апликација Canon PRINT Business

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно (A4): до 33 стр./мин.
  2-страно (A4): до 29 слики/мин.
 • Време до првата копија
  ADF (A4):
  Во боја: прибл. 8,8 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 7,6 секунди или помалку
  Плоча (A4):
  Во боја: прибл. 9,4 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 8,3 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст
 • Двострано копирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со 1% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  Бришење рамка, подредување, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификација, резервирана копија

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано (црно-бело/во боја, 300x300 dpi): 50/40 слики/мин.
  Двострано (црно-бело/во боја, 300x300 dpi): 100/80 слики/мин.
  Еднострано (црно-бело/во боја, 300x600 dpi): 40/20 слики/мин.
  Двострано (црно-бело/во боја, 300x600 dpi): 80/40 слики/мин.
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN, WIA, ICA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/
  шифриран PDF4/PDF (дигитален потпис)5
 • Скенирање на PC адреса
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/
  шифриран PDF6/PDF (дигитален потпис)7
 • Скенирање кон USB-мемориски уред
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/
  шифриран PDF8/PDF (дигитален потпис)9
 • Скенирање кон FTP
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/
  шифриран PDF10/PDF (дигитален потпис)11
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG12
 • iFAX
  ITU-T.37
 • Брзина на модем
  33,6 Kbps (до 3 секунди/страница13)
 • Режим на прием
  Само факс, автоматско избирање помеѓу факс/тел., режим на одговор, рачно
 • Резолуција на факс
  Стандардно: 200 x 100 dpi
  Фино: 200 x 200 dpi
  Супер фино: 200 x 400 dpi
  Ултра фино: 400 x 400 dpi
 • Факс меморија
  До 512 страници14
 • Броеви за брзо бирање
  До 281 број за бирање
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 310 одредишта
 • Резервна копија на меморија
  Резервна копија на трајната меморија на факсот (правење резервна копија на флеш меморија)
 • Двострано користење на факс
  Да (праќање и прием)
 • Други карактеристики
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, преглед, TX-извештај, секвенцијално пренесување

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Плоча, 2-стран ADF (во едно поминување)
 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Повеќенаменски фах за 50 листови
  ADF за 50 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  850
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 98 x 148 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  ADF:
  A4, A5, A6, B5, правни, писма, извештаи, Прилагодени големини: мин. 48 x 85,0 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  ADF: 50 до 105 g/m²
 • Двос. печатење
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 148 mm макс. 216 x 356 mm
  60 до 200 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / 10 / 8.1 / Server® 2022 / 2019 / 2016 / 2012R2 / 2012
  Mac OS X верзија 10.12 и понова
  Linux6
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)
  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP
  Управување: SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
  Сигурност (жична врска):
  TLS 1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X,
  SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Безбедност (безжична врска): IEEE802.1X
  Режим на инфраструктура: WEP (64/128 бита),
  WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  Режим на пристапна точка: WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач,
  автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW
  Библиотека со апликации

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  750 - 4.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 50.000 страници месечно15
 • Брзина на процесор
  1.200 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Простор за складирање
  4 GB eMMC
 • Контролен панел
  LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  425 mm x 461 mm x 430 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  625 mm x 1.117 mm x 991 mm
 • Тежина
  Прибл. 22,0 Kg (без тонер)
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.380 W
  Активно печатење: прибл. 700 W
  Режим на подготвеност: прибл. 24 W
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,30 kWh/неделно (230 V)16
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме појдете до: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок17 :
  Активен режим: 1-страно 51dB, 2-страно 51 dB (ЦРНО-БЕЛО), 50 dB (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 29 dB

  Јачина на звук18:
  Активен режим: 65 dB или помалку
  Режим на подготвеност: 41 dB или помалку

Потрошни материјали

 • Картриџи
  ТОНЕР T12 црна боја (7.400 страници19)
  ТОНЕР T12 цијан (5.300 страници20)
  ТОНЕР T12 магента (5.300 страници21)
  ТОНЕР T12 жолта боја (5.300 страници22)

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-K1 (касета за 550 листови)
  Комплет за печатење баркодови-E1E
  MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
  Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
  Комплет со MiCard додаток-B1
  Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-J1
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-C1
 1. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 2. Потребна е претплата на услуга за Cloud од трета страна, а ќе подлежи на нивните правила и услови.
 3. Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење баркодови-E1E.
 4. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 5. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 6. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 7. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 8. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 9. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 10. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 11. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
 12. Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business.
 13. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
 14. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
 15. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот.
 16. Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.
 17. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779.
  Врз основа на ISO9296, сликата подолу е различна.
  Активен режим: 62 dB или помалку.
 18. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779.
  Врз основа на ISO9296, сликата подолу е различна.
  Активен режим: 62 dB или помалку.
 19. Врз основа на ISO/IEC 19798.
 20. Врз основа на ISO/IEC 19798.
 21. Врз основа на ISO/IEC 19798.
 22. Врз основа на ISO/IEC 19798.