imageRUNNER ADVANCE C3500 III Series
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB, Максимум: 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови
2 x касети за 550 листови, повеќенаменски фах за 100 листови
Максимум: 2.300 листови (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 3.450 листови (со надворешна единица за завршна обработка и фах за копирање)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, брошури*1, правење дупки*2, захефтување без хефталки, захефтување на барање

*1 Потребна е само единицата за завршна обработка на брошури-AA1
*2 Потребна е единица за правење 2/4 дупки-A1 или единица за правење 4 дупки-A1

Поддржани типови на медиуми

Касети за хартија (1/2):
тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, однапред издупчена, за поврзување, пликови
Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, етикета, паус*, пликови, обложена, за поврзување, однапред издупчена

* Некои видови на паус хартија не може да се користат.

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5, пликови: ISO-C5
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm
Касета за хартија 2:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL
Прилагодена големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
Слободна големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 98,0 mm до 320,0 x 457,2 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети за хартија (1/2): 52 до 220 gsm
Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm*
Поддршка за обложена хартија од 106 до 256 gsm.
Двостр.: 52 до 220 gsm

* Дебела хартија (257 до 300 gsm): големина на хартија во стандарден формат (освен SRA3) и прилагодена големина/слободна големина (98,4 x 139,7 mm до 304,8 x 457,2 mm) се поддржани. Поддршка за обложена хартија од 106 до 256 gsm.

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*1
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*2

*1 Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
*2 Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно со капак на валјакот: 565 x 707 x 777 mm
Со DADF-B1 за обработка во едно поминување: 565 x 742 x 900 mm
Со DADF-AV1: 565 x 736 x 880 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија:
978 x 1.123 mm (со DADF-B1 за обработка во едно поминување + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
978 x 1.117 mm (со DADF-AV1 + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
Целосна конфигурација:
1.620 x 1.123 mm (со DADF-B1 за обработка во едно поминување + единица за завршна обработка на брошури-AA1/единица за завршна обработка со захефтување-AA1 + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
1.620 x 1.117 mm (со DADF-AV1 + единица за завршна обработка на брошури-AA1/единица за завршна обработка со захефтување-AA1 + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)

Тежина

Прибл. 69 kg вклучувајќи тонер (со капак на валјакот од тип W)
Прибл. 76 kg вклучувајќи тонер (со DADF-AV1)
Прибл. 81 kg вклучувајќи тонер (со DADF-B1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C3530i III
30 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 30 стр./мин. (A5R/A5/A6R)
iR-ADV C3525i III
25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 25 стр./мин. (A5R/A5/A6R)
iR-ADV C3520i III
20 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R/A5/A6R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,9/8,2 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: до 2.400 еквивалент × 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, известување за завршена задача, пресликување слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Стандардно: валјак во боја
Изборно: капак на валјакот, двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* (DADF-B1) или двостран автоматски механизам за снабдување со документи (DADF-AV1) [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

DADF-B1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ: 150 листови
DADF-AV1: 100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 50 mm, тежина: до 2 kg)

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-B1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ:
1-страно скенирање: 38 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 157 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 157 gsm (ВО БОЈА)
DADF-AV1:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm 

DADF-B1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

DADF-AV1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6, прилагодена големина: 139,7 x 128 mm до 297 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

DADF-B1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ:
1-страно скенирање: 80 /80 (300 dpi), 51 /51 (600 dpi)
2-страно скенирање: 160 /160 (300 dpi), 51 /51 (600 dpi)
DADF-AV1:
1-страно скенирање: 70 /70 (300 dpi), 51 /51 (600 dpi)
2-страно скенирање: 35 /35 (300 dpi), 25,5 /25,5 (600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100i, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-ФАКС(изборен), IP-факс (изборен)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1

*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: отстранување на хард диск, спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,0 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Печатење:
iR-ADV C3520i III прибл. 477,4 W*1
iR-ADV C3525i III прибл. 523,1 W*1
iR-ADV C3530i III прибл. 533,0 W*1
Подгот.: п. 38,8 W*1
Мир.: прибл. 0,8 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,1 W*3


*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО): iR-ADV C3520i III: 69,1 dB или помалку*1, iR-ADV C3525i III: 70,2 dB или помалку*1, iR-ADV C3530i III: 71,0 dB или помалку*1
Активен режим(ВО БОЈА): iR-ADV C3520i III: 69,1 dB или помалку*1, iR-ADV C3525i III: 70,2 dB или помалку*1, iR-ADV C3530i III: 71,0 dB или помалку*1
Режим на подготвеност: 43 dB*2

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО): iR-ADV C3520i III: 47 dB*2, iR-ADV C3525i III/C3530i III: 48 dB*2
Активен режим(ВО БОЈА):
iR-ADV C3520i III/C3525i III: 48 dB*2, iR-ADV C3530i III: 49 dB*2 (со DADF-B1 за обработка во едно поминување)
iR-ADV C3520i III: 47 dB или помалку*2, iR-ADV C3525i III: 48 dB или помалку*2, iR-ADV C3530i III: 49 dB или помалку*2 (со DADF-AV1)
Режим на подготвеност: 10 dB или помалку*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (*Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 49 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 49 ТОНЕР BK: 36.000 страници
C-EXV 49 ТОНЕР Ц/М/Ж: 19.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1

Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (1.100 листови) (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, за поврзување, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 615 x 248 mm
Тежина: прибл. 16 kg

Излезни опции

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2

Капацитет: 100 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 444 × 373 × 176 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 473 g

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1

Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.).

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-K1 (внатрешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A4, A5, A5R, B5: 100 листови, SRA3, A3, A4R, A6R, B4, B5R: 50 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 500 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R 250 листови, A6R: 30 листови (64 до 300 gsm)
* со хартија од 81,4 gsm
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: (со долен фах)
Захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm), A3/A4R/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4/B4/B5: 5 листови (52 до 64 gsm), 4 листови (65 до 81,4 gsm), 3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захеф. на барање: 40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 × 525 × 188 mm (големина на уредот: кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 8 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1 (надворешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R 1.500 листови, A6R: 250 листови (52 до 105 gsm), 50 листови (106 до 300 gsm)
* со хартија од 81,4 gsm
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm
Долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm), A3, A4R, B4: 30 листови ( 52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm), 4 листови (65 до 81,4 gsm), 3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захеф. на барање: 50 листови (90 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 637 × 623 × 1.016 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 30 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1 (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации за захефтување на ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1) Големина на хартија за средишно спојување:
A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 304,8 x 457,2 mm) Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување:
20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 637 x 623 x 1.016 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 53 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R, четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали
ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.
ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот.
ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AK2 - овозможува физичко отстранување на тврдиот диск кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ - A1 за BLUETOOTH LE- чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За рамен панел

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AZ1 - придодава функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-AZ1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку мрежа за IP-факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (2 x 5.000 парчиња) (за внатрешната единица за завршна обработка-K1, единицата за завршна обработка со захефтување-AA1 и единицата за завршна обработка на брошури-AA1)
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-AA1)