Серија imageRUNNER ADVANCE C3500 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print
AppleTalk, тип на структура: етернет SNAP
Апликација за печатење: PAP (протокол за пристап до печатачот)
Веб-пребарувач

Внес на хартија (стандарден)

2 x кас. за 550 лис. (80gsm)
Фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

2x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со фах за копирање: 100 листови (A4, 80 gsm).
Со внатрешна единица за завршна обработка: макс. 600 листови (A4, 80 gsm)
Со надворешна единица за завршна обработка: макс. 3.250 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со внатрешна единица за подредување на поместувањето: подредување, групирање, офсет печатење
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање, брошура1, правење дупки2

Поддржани типови на медиуми

Касети 1/2:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, пликови
Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, паус хартија, обложена хартија,
Касети 3/4 (КАСЕТА ЗА СНАБДУВАЊЕ AP1):
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, B5, A5R
Пликови: бр.10 (COM10), ISO-C5, DL
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 215,9 mm
Касета 2:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, A5R
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, DL
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 x 457,2 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, SRA3
Прилагодена големина: 98,4 mm x 139,7 mm до 320 mm x 457,2 mm
Слободна големина: 98,4 mm x 139,7 mm до 320 mm x 457,2 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL
Прилагодена големина на пликови: 98 mm x 98 mm до 320 mm x 457,2 mm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА - AP1:
A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 mm x 457,2 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети 1/2:
52 до 220 gsm
Повеќенаменски фах:
52 до 300 gsm
Двостр.:
52 до 220 gsm
Единица за снабдување на касетата - AP1:
52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 34 секунди или помалку3
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим на брзо вклучување: 10 секунди или помалку4

Димензии (Ш x Д x В)

Модел со валјак: 565 mm x 707 mm x 777 mm
Модел RADF: 565 mm x 736 mm x 880 mm
Модел DADF: 565 mm x 742 mm x 900 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

978 mm x 1.088 mm (основно: капак на валјакот + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах)
978 mm x 1.117 mm (основно: RADF + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах)
978 mm x 1.123 mm (основно: DADF + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах)
1.620 mm x 1.088 mm (целосна конфигурација: капак на валјакот + единица за завршна обработка на брошури-AA1 + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах)
1.620 mm x 1.117 mm (целосна конфигурација: RADF + единица за завршна обработка на брошури-AA1 + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах)
1.620 mm x 1.123 mm (целосна конфигурација: DADF + единица за завршна обработка на брошури-AA1 + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах)

Тежина

Модел со валјак: прибл. 69,9 kg вклучувајќи го тонерот
Модел RADF: прибл. 76,2 kg вклучувајќи го тонерот
Модел DADF: прибл. 81,5 kg вклучувајќи го тонерот

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV C3520i II*: 20 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C3525i II*: 25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 25 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C3530i II*: 30 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 30 стр./мин. (A5R)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,9/8,2 секунди или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до еквивалентна 2.400 dpi × 600 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Стандардно: читач
Изборно: валјак во боја или двостран автоматски механизам за снабдување со документи (RADF) или двостран автоматски механизам за снабдување со документи со едно поминување (DADF)

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2016

Резолуција на скенирање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Прифат. ориг./тежини

Гол. на мед. за стак. капак: лист, книга, 3-димен. предмети (до 2kg)

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:

Модел со RADF: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, B6

Модел со DADF: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, B6R
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
Модел RADF:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
Модел DADF:
1-стр. ск.: 38 до 157 gsm/64 до 157 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-стр. ск.: 50 до 157 gsm/64 до 157 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Модел RADF:
Еднострано скенирање (црно-бело): 70 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 70 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 35 слики/мин. (300 pi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 35 слики/мин. (300 pi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
Модел DADF:
Еднострано скенирање (црно-бело): 80 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 80 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 160 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 160 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

Модел RADF: 100 листови (80 gsm)
Модел DADF: 150 листови (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, сандаче, Super G3 ФАКС(изборен), IP факс(изборен)

Режим на бои

Автоматски бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS(компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS(дигитален потпис)
Изборно: PDF(Trace&Smooth)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимум линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5* и A5R* до A3
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: отстранување на хард диск, спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати

Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW
Печатење: iR-ADV C3520i II*: прибл. 474,3 Wh или помалку 6
iR-ADV C3525i II*: прибл. 527,0 Wh или помалку 7
iR-ADV C3530i II*: прибл. 534,9 Wh или помалку 8
Подгот.: п. 41,2 Wh
Мир.: прибл. 0,8 W 9
Ис. до. ко.: п. 0,1 W 10
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) 11:
0,8 kWh (iR-ADV C3520i II*)
0,9 kWh (iR-ADV C3525i II*)
1,2 kWh (iR-ADV C3530i II*)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)12
iR-ADV C3520i II*: активен режим (црно-бело): 66,0 dB или помалку13, активен режим (во боја): 67,0 dB или помалку14, режим на подготвеност: 43 dB или помалку15
iR-ADV C3525i II*: активен режим (црно-бело): 67,8 dB или помалку16, активен режим (во боја): 68,5 dB или помалку17, режим на подготвеност: 43 dB или помалку18
iR-ADV C3530i II*: активен режим (црно-бело): 69,5 dB или помалку19, активен режим (во боја): 70,0 dB или помалку20, режим на подготвеност: 43 dB или помалку21
Звучен притисок (LpAm)22
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV C3520i II*: активен режим (црно-бело): 47 dB или помалку23, активен режим (во боја): 47 dB или помалку24 (кога е прикачен DADF)/48 dB или помалку (кога е прикачен модел за обработка во едно поминување), режим на подготвеност: 10 dB или помалку25
iR-ADV C3525i II*: активен режим (црно-бело): 48 dB или помалку26, активен режим (во боја): 48 dB или помалку27, режим на подготвеност: 10 dB или помалку 28
iR-ADV C3530i II*: активен режим (црно-бело): 48 dB или помалку29, активен режим (во боја): 49 dB или помалку30, режим на подготвеност: 10 dB или помалку 31

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Еколошка набавка
Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP (ИЗБОРНО)
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 49 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 49 ТОНЕР BK: 36.000 страници
C-EXV 49 ТОНЕР Ц/М/Ж: 19.000 страници

Опции за залиха на хартија

Опции за механизам за снабдување со листови

КАПАК НА ВАЛЈАК ТИП W - скенирање еден документ
DADF-AV1 - овозможува 2-страно скенирање документи со повеќе страници. Капацитет за хартија од 100 листови (80 gsm)
СО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ DADF-A1 - овозможува 2-страно скенирање документи со повеќе страници. Капацитет за хартија од 150 листови (80 gsm)

Изборно подножје

Име: Подножје од рамен тип - S1
Заменувајќи ја един. за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без допол. зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1
Големина на хартија: A4, A4R, A3, B4, B5R, B5, A5R
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 mm x 457,2 mm
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Капацитет за хартија: 2 x 550 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В)*: 565 mm x 615 mm x 248 mm
Тежина: прибл. 16 kg
*Кога е прикачен на главниот уред

Излезни опции

Внатрешна единица за завршна обработка

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-K1 (внатрешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 100 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 50 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 500 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 250 листови
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/B4/B5/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 mm × 525 mm × 188 mm *Со извлечен фах.
Тежина: прибл. 8 kg

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1 (надворешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 125 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 3.000 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 1.500 листови
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm
Долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
50 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.016 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 30 kg

Единица за завршна обработка на брошури

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1 (надворешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 125 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 3.000 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 1.500 листови
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm
Долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
50 листови (90 gsm)
Големина на хартија за спојување на брошури:
A3, B4, A4R, прилагодена големина (195,0 mm x 270 mm до 304,8 mm x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:
20 листови x 10 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.016 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 53 kg

Единица/и за правење дупки

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 2/4 ДУПКИ-A1:
2 или 4
* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; четири дупки A3, A4
ЕДИН. ЗА ПРАВ. 4 ДУПКИ-A1:
Четири
* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AA1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R

Внатрешен двонасочен фах

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1 Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.).

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби.
Капацитет: 100 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 444 mm × 373 mm × 176 mm (кога фахот за проширување е извлечен) (кога е прикачен на уредот)
Тежина: прибл. 473 g

ЕДИНИЦА ЗА ВНАТРЕШНО ПОДРЕДУВАЊЕ И ПОМЕСТУВАЊЕ-A1

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПОДРЕДУВАЊЕ НА ПОМЕСТУВАЊЕТО-A1: секоја отпечатена група се поместува во наизменични слоеви. Излезен капацитет од 250 листови

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.

Безбедност на податоците

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth овозможува ком. помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - комплетот за NFC е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AU1 - придодава функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AU1 - придодава втора линија за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-AU1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)
КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-Y1 - за сред. спој. (2 x 2.000 парчиња)

 1. Само ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AA1
 2. Со ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1
 3. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање
 4. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање
 5. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
 6. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 7. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 8. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 9. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 10. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 11. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 12. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 13. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 14. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 15. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 16. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 17. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 18. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 19. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 20. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 21. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 22. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh).
 23. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 24. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 25. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 26. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 27. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 28. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 29. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 30. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 31. Податоците се преземени од декларацијата ECO