Серија imageRUNNER ADVANCE C5500 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Станд.: 4,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print
AppleTalk, тип на структура: етернет SNAP
Апликација за печатење: PAP (протокол за пристап до печатачот)
Веб-пребарувач

Внес на хартија (стандарден)

2 x кас. за 550 лис. (80gsm)
Фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 лис. (80gsm) (ЕД. ЗА КАСЕТАТА-AM1)
Касети за 2.450 листови (80gsm) (ЕДИН. ЗА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1)
Доп. 2.700 листови (80gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1)

Максимален капацитет за внес на хартија

6.350 лис. (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со фах за копирање: 100 листови (A4, 80 gsm)
Со вн. ед. за з. об.: мак. 550 листови (A4, 80 gsm)
Со над. ед. за з. об.: м. 3.250 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање, правење дупки1,
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање, брошура2, правење дупки3,

Поддржани типови на медиуми

Касета 1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, плик, меморандуми

Касета 2:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, плик, меморандуми, хартија за картички*

*Потребен е ДОДАТОК ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ F1

Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, плик, меморандуми, хартија за картички, паус хартија4, обложена хартија

Касети 3/4 (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AM1):
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, меморандуми

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, меморандуми

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, меморандуми

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стан. големина: A4, B5, A5, A5R
Прил. големина: мин. 98, mm x 148mm до 297mm x 215,9mm

Касета 2:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R
Прил. големина: мин. 98,0mm x 182mm до 304,8mm x 457,2mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, SRA3, пликови (бр. 10(COM 10),
Monarch, ISO-C5, DL), прил. гол. на пликови (мин. 98,0 mmx98,4mm до 320,0mmx457,2mm)
Слободна гол.: мин. 98,0mm x 139,7mm до 320,0mm x 457,2mm

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AM1:
A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R, прилагодена големина (мин. 98,0mmx182,0mm до 304,8mmx457,2mm)

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1:
A4

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1:
A4, B5

Поддржани тежини на медиуми

Кас.:
52 до 256 gsm

Повеќенаменски фах:
52 до 300 gsm

Двостр.:
52 до 220 gsm

Маг. за хар.:
52 до 256 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку5
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

Модел со стаклен капак: 620 mm x 726 mm x 827 mm
Модел со DADF: 620 mm x 742 mm x 950 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

980 x 1.160 mm (основно: капак на валјакот + извлечен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)
1.866 x 1.160 mm (целосна конфигурација: капак на валјакот + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2 со извлечен фах + магацин за хартија-F1 извлечен)

980 x 1.176 mm (основно: DADF + извлечен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)
1.866 x 1.176 mm (целосна конфигурација: DADF + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2 со извлечен фах + магацин за хартија-F1 извлечен)

Тежина

Модел со валјак: прибл. 131 kg вклучувајќи тонер
Модел DADF: прибл. 142 kg со тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV C5535 II*/C5535i II*: 35 стр./мин. (A4), 18 стр./мин. (A3), 23 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C5540i II*: 40 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 24 стр./мин. (A4R), 40 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C5550i II*: 50 стр./мин. (A4), 27 стр./мин. (A3), 30 стр./мин. (A4R), 50 стр./мин. (A5R)
iR-ADV C5560i II*: 60 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 36 стр./мин. (A4R), 60 стр./мин. (A5R)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C5535 II*/C5535i II*: прибл. 4,9/7,4 с. или помалку
iR-ADV C5540i II*: прибл. 4,1/6,1 с. или помалку
iR-ADV C5550i II*: прибл. 3,5/5,2 с. или помалку
iR-ADV C5560i II*: прибл. 2,9/4,5 с. или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 1.200dpi x 1.200dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Стандардно: читач и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување (DADF)7

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2016

Резолуција на скенирање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Прифат. ориг./тежини

Гол. на мед. за стак. капак: лист, книга, 3-димен. предмети (до 2kg)

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи8: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи9:
1-стр. ск.: 38 до 157 gsm/64 до 157 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-стр. ск.: 50 до 157 gsm/64 до 157 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање (црно-бело): 80 слики/мин. (300 dpi) / 80 слики/мин. (600 dpi)10
Еднострано скенирање (во боја): 80 слики/мин. (300 dpi) / 60 слики/мин. (600 dpi)11
Двострано скенирање (црно-бело): 160 слики/мин. (300 dpi) / 150 слики/мин. (600 dpi)12
Двострано скенирање (во боја): 160 слики/мин. (300 dpi) / 80 слики/мин. (600 dpi)13

Капацитет за хартија

150 листови (80 gsm)14

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)15

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, сандаче, Super G3 ФАКС(изборен), IP факс(изборен)

Режим на бои

Автоматски бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0 , WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS(компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS(дигитален потпис)
Изборно: PDF(Trace&Smooth)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5, A5R* до A3
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со AES-256bit/CBC, FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%),50/60Hz(±2Hz),6Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,8kW
Печ.: прибл. 849 W или помалку16
Подгот.: п. 67,9W
Мир.: прибл. 0,8 W17
Ис. до. ко.: п. 0,23 W18
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)19:
1,6 kWh (iR-ADV C5535 II*/C5535i II*)
2,0 kWh (iR-ADV C5540i II*)
2,5 kWh (iR-ADV C5550i II*)
3,1 kWh (iR-ADV C5560i II*)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)20
iR-ADV C5535 II*/C5535i II*: активен режим (црно-бело): 65,1 dB или помалку21, активен режим (во боја): 65 dB или помалку22, режим на подготвеност: 40 dB или помалку23
iR-ADV C5540i II*: активен режим (црно-бело): 65,6 dB или помалку24, активен режим (во боја): 66,1 dB или помалку25, режим на подготвеност: 40 dB или помалку26
iR-ADV C5550i II*: активен режим (црно-бело): 66,7 dB или помалку27, активен режим (во боја): 67 dB или помалку28, режим на подготвеност: 40 dB или помалку29
iR-ADV C5560i II*: активен режим (црно-бело): 67,5 dB или помалку30, активен режим (во боја): 68,1 dB или помалку31, режим на подготвеност: 40 dB или помалку32
Звучен притисок (LpAm)33
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV C5535 II*/5535i II: активен режим (црно-бело): 47,6 dB или помалку34, активен режим (во боја): 47,8 dB или помалку35, режим на подготвеност: 24 dB или помалку36
iR-ADV C5540i II*: активен режим (црно-бело): 47,7 dB или помалку37, активен режим (во боја): 48,2 dB или помалку38, режим на подготвеност: 25 dB или помалку39
iR-ADV C5550i II*: активен режим (црно-бело): 48,8 dB или помалку40, активен режим (во боја): 49,1 dB или помалку41, режим на подготвеност: 24 dB или помалку42
iR-ADV C5560i II*: активен режим (црно-бело): 49,6 dB или помалку43, активен режим (во боја): 50,2 dB или помалку44, режим на подготвеност: 24 dB или помалку45

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (вграден)

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS-P1 (вграден)

Резолуција на печатење

600 dpix600 dpi,1.200 dpix1.200 dpi

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија

2 GB

Хард диск драјв

500 GB

Брзина на процесор

Intel Celeron G1820 2,7 GHz

Систем

Fiery FS200

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32 и 64 / Windows 7 32 и 64 / Windows 8 32 и 64 / Windows 8.1 32 и 64 / Windows10 32 и 64 / Windows Server 2008 32 и 64 / Windows Server 2008 R2 само 64 / Windows Server 2012 само 64 / Windows Server 2012 R2 само 64 / MAC OS (10.7 , 10.8 , 10.9 , 10.10 , 10.11)

Димензии (Ш x Д x В)

285 mm x 93 mm x 295 mm

Интерфејс

2 x етернет(1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (2 x задни), USB2.0 x 4 (4 x задни)

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation5/Paper Catalog/Fiery Spot-On/Fiery Remote Scan

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF) / Hot Folders License

Мрежни протоколи

TCP/IP(LPR/Port 9100/SNMP/IPP/HTTP/HTTPs/SMB/FTP)/DNS

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (надворешен)

Изборен / стандарден

Изборен кај imageRUNNER ADVANCE C5550i II*/C5560i II*

Име

COLORPASS-GX500 (надв.)

Резолуција на печатење

600 dpi x 600 dpi, 1.200 dpi x 1.200 dpi,

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS 3, PCL5 (без драјвер)

Меморија

4 GB

Хард диск драјв

1 TB

Брзина на процесор

Intel Core i5-4570S 2,9 GHz до 3,6 GHz со турбо режим

Систем

Fiery FS200 Pro

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32 и 64 / Windows 7 32 и 64 / Windows 8 32 и 64 / Windows 8.1 32 и 64 / Windows10 32 и 64 / Windows Server 2008 32 и 64 / Windows Server 2008 R2 само 64 / Windows Server 2012 само 64 / Windows Server 2012 R2 само 64 / MAC OS (10.7 , 10.8 , 10.9 , 10.10 , 10.11)

Димензии (В x Ш x Д)

215 mm x 483 mm x 485 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 6 (2 x предни, 4 x задни), USB2.0 x 2 (2 x предни)

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Hot Folders / Virtual Printers / Unity Display (Moniter required) / Fiery JDF / Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose/Fiery Compose/Fiery Impose and Compose/Graphic Arts Package Premium Web Activate/комплет со отстранлив HDD-B1/интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура и глувче)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPR/Port 9100/SNMP/IPP / HTTP/HTTPs/FTP/SMB)/DNS

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 51 ТОНЕР BK/C/M/Y
C-EXV 51L ТОНЕР C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 51 ЦРН ТОНЕР: 69.000 страници
C-EXV 51 ТОНЕР Ц/М/Ж: 60.000 страници
C-EXV 51L ТОНЕР Ц/М/Ж: 26.000 страници

Опции за залиха на хартија

Изборно подножје

Име: Под. од рамен тип-Q1
Заменувајќи ја един. за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без допол. зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: един. за касетата-AM1
Големина на хартија: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Капац. за харт.: 2 x 550 листови (80 gsm)
*Димензии (ШxДxВ): 620 mm x 700 mm x 251 mm
Тежина: прибл. 22,5kg
*Кога е прикачен на главниот уред
Име: Един. за снаб. на касетата со голем капац.-A1
Гол. на хар.: A4
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Капац. за харт.: 2.450 листови (80 gsm)
Димензии (ШxДxВ)*: 620 mm x 700 mm x 251 mm
Тежина: прибл. 30,0kg
*Кога е прикачен на главниот уред

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА

Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1
Големина на хартија: A4, B5
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Кап. за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
Димензии (ШxДxВ)*: 400 mm x 630 mm x 440 mm
Тежина: прибл. 31kg
*Кога е прикачен на главниот уред

Излезни опции

Внатрешна единица за завршна обработка

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-H1 (внатрешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 45 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 45 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 500 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 250 листови
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4/B4/B5: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 466 mm × 525 mm × 225 mm
Тежина: прибл. 8,6kg

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 (надворешна) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-L1)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 125 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 3.000 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 1.500 листови
Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm
долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3, B4, A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
50 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 31kg

Единица за завршна обработка на брошури

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1 (надворешна) (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-L1)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 125 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 3.000 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 1.500 листови
Тежина на хартија: Горен фах од 52 до 256 gsm
Долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3, B4R, A4R: 30 листови (од 52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
50 листови (90 gsm)
Големина на хартија за спојување на брошури:
A3, B4, A4R, прилагодена големина (195,0 mm x 270 mm до 304,8 mm x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:
20 листови x 10 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 57kg

Единица/и за правење дупки

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 2/4 ДУПКИ-A1:
2 или 4
* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; четири дупки A3, A4
ЕДИН. ЗА ПРАВ. 4 ДУПКИ-A1:
Четири
* Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R
ВНАТ. ЕДИНИЦА ЗА 2/4 ДУПКИ-B1: две или четири дупки
*Потребна е ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-H1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; четири дупки A3, A4
ВНАТ.ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-B1: четири дупки
*Потребна е ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-H1
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R

Внатрешен двонасочен фах

ВНАТ. 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1 Овозможува раздвојување на копии, отпеч. матер. и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.).

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби.
Капацитет: 100 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 444 mm × 373 mm × 176 mm (кога фахот за проширување е извлечен) (кога е прикачен на уредот)
Тежина: прибл. 473 g

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

КУТИЈА СО ЧИТАЧ ЗА IC КАРТИЧКИ-C1 - (само за iR ADV C5535 II*) Опција за сместување на читачот на картички MiCARDPLUS за ULM
MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-F1 - се прикачува на касетата „2“. На корисниците им овозможува печ. на хартија за картички со A4 гол., која се става во 2-та касета за хартија. Един. за прос. може да користи и хартија за картички.
КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.
2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.
ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТАЧ СО PCL-BE1 (само за iR ADV C5535 II*) Canon дизајнираше вграден контролер кој овозможува мрежно печатење со поддршка за PCL 5e/6.
КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 (потребен е КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТАЧ СО PCL-BE1 за iR-ADV C5535 II* iR ADV C5535 II*) - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).
КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТАЧ СО PS-BE1 (само за iR ADV C5535) - нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

IMAGEPASS-P1 - Canon и EFI создадоа контролор за печатење базиран на FIERY дизајниран за канцелариски работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ВЕБ - придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во комп. се вкл.: Hotfolders, Postflight, ImageViewer.
ЛИЦЕНЦА ЗА HOT FOLDERS - ја зголемува продуктивноста со автом. на испраќањето задачи со слични предуслови за поставување. Опцијата помага во намалување на непр. печ. предизвикано од грешки во задачите. Hot Folders им овозможува на корисниците да ставаат датотеки во папка со однапред поставени параметри.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (надворешен)

COLORPASS - GX500 EFI контролер во боја основан врз FIERY кој нуди напредна продук. и соф. управување со бои за опкружувања со огромни потреби за графичка обработка.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (надворешен)

ПАКЕТ GRAPHIC ARTS PREMIUM ЗА ВЕБ - им помага на кор. да се придр. до инд. стандарди и да симулираат карактеристики на други излезни процеси, а притоа да добијат оптимална практичност за работните процеси. Поддршка за Windows7
КОМПЛЕТ СО ДРЖАЧ И GUI ЗА СЕРВЕР - вклучува монитор, тастатура, глувче и држач за ColorPASS-GX500.
КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК-B1 - хард дискот може да се отстрани од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден и надворешен)

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth овозможува ком. помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1-за зах.(3 x 5.000 парчиња)
КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-Y1 - за сред. спој. (2 x 2.000 парчиња)

 1. Со ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-B1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-B1
 2. Само ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
 3. Со ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1
 4. Некои видови на паус хартија не може да се користат.
 5. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање
 6. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
 7. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 8. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 9. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 10. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 11. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 12. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 13. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 14. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 15. N/A iR ADV C5535 II* е модел што содржи само стаклен капак
 16. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 17. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 18. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 19. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 20. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 21. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 22. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 23. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 24. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 25. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 26. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 27. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 28. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 29. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 30. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 31. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 32. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 33. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh).
 34. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 35. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 36. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 37. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 38. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 39. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 40. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 41. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 42. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 43. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 44. Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
 45. Податоците се преземени од декларацијата ECO