Серија imageRUNNER ADVANCE C5500 III
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Станд.: 4,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови
2 x касети за 550 листови, повеќенаменски фах за 100 листови
Максимум: 6.350 листови (со ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-A1 + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 3.450 листови (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1 и ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки*1, захефтување без хефталки, захефтување на барање
Со надворешна единица за завршна обработка*2: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување*3, правење дупки*4, захефтување без хефталки, захефтување на барање


*1 Потребна е внатрешна единица за правење 2/4 дупки-B1 или внатрешна единица за правење 4 дупки-B1
*2 Потребна е единицата Buffer Pass-L1
*3 Потребна е единица за завршна обработка на брошури-Y1
*4 Потребна е единица за правење 2/4 дупки-A1 или единица за правење 4 дупки-A1

Поддржани типови на медиуми

Горна касета 1:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5, плик [бр. 10 (COM10), DL, ISO-C5]
Прил. големина: мин. 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm

Долна кас. 2:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, плик [бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5]
Прил. големина: мин. 98,0 x 182,0 mm до 304,8 x 457,2 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, плик [бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина на пликови (мин. 98,0 x 98,4 mm до 320,0 x 457,2 mm).
Прилагодена големина: мин. 98,0 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
Слободна гол.: мин. 98,0 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm

Поддржани големини на медиуми

Горна касета 1:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5, плик [бр. 10 (COM10), DL, ISO-C5]
Прил. големина: мин. 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm

Долна кас. 2:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, плик [бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5]
Прил. големина: мин. 98,0 x 182,0 mm до 304,8 x 457,2 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, плик [бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина на пликови (мин. 98,0 x 98,4 mm до 320,0 x 457,2 mm).
Прилагодена големина: мин. 98,0 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
Слободна гол.: мин. 98,0 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm

Поддржани тежини на медиуми

Кас.:
52 до 256 gsm

Повеќенаменски фах:
52 до 300 gsm

Двостр.:
52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење).


Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку *


* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

iR-ADV C5560i III/C5550i III/C5540i III/iR-ADV C5535i III: 620 x 742 x 950 mm
[iR-ADV C5560i III/C5550i III/C5540i III (модели BA): 620 x 866 x 950 mm]

Простор за инсталирање (Ш x Д)

iR-ADV C5560i III/C5550i III/C5540i III/iR-ADV C5535i III
Основна верзија: 980 x 1.176 mm (отворен десен капак + отворени фиоки на касети)
Целосна конфигурација: 1.866 x 1.176 mm (единица за завршна обработка на брошури-Y1 со извлечен фах за проширување + магацин за хартија-F1 + отворени фиоки на касети)

[iR-ADV C5560i III/C5550i III/C5540i III (модели BA): Основна верзија: 980 x 1.300 mm (отворен десен капак + отворени фиоки на касети)
Целосна конфигурација: 1.866 x 1.300 mm (единица за завршна обработка на брошури-Y1 со извлечен фах за проширување + магацин за хартија-F1 + отворени фиоки на касети) ]

Тежина

iR-ADV C5560i III/C5550i III/C5540i III/iR-ADV C5535i III: прибл.142 kg вклучувајќи тонер
[iR-ADV C5560i III/C5550i III/C5540i III (модели BA): прибл. 143 kg вклучувајќи тонер]

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C5560i III
60 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 36 стр./мин. (A4R), 60 стр./мин. (A5R), 60 стр./мин. (A6R)


iR-ADV C5550i III
50 стр./мин. (A4), 27 стр./мин. (A3), 30 стр./мин. (A4R), 50 стр./мин. (A5R), 50 стр./мин. (A6R)


iR-ADV C5540i III
40 стр./мин. (A4) 22 стр./мин. (A3), 24 стр./мин. (A4R), 40 стр./мин. (A5R), 40 стр./мин. (A6R)


iR-ADV C5535i III
35 стр./мин. (A4), 18 стр./мин. (A3), 23 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R), 35 стр./мин. (A6R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C5560i III: прибл. 2,9/4,5 с. или помалку
iR-ADV C5550i III: прибл. 3,5/5,2 с. или помалку
iR-ADV C5540i III: прибл. 4,1/6,1 с. или помалку
iR-ADV C5535i III: прибл. 4,9/7,4 с. или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: до 1.200 x 1.200

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Валјак во боја и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

150 листови

Прифат. ориг./тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 50 mm, тежина: до 2 kg)

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 157 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 157 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Еднострано скенирање: 80 /80 (300 dpi), 80 /60 (600 dpi)
Двострано скенирање: 160 /160 (300 dpi), 150 /80 (600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100i, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање кон USB-мемориски уред: достапно кај сите модели

Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-факс(изборен), IP-факс(изборен)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (со ограничени бои, компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифриран),
XPS (компактен, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)

Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1

*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап 
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со AES-256bit/CBC, FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%),50/60Hz(±2Hz),6Amp

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.800 W
Печ.: прибл. 906 W*1
Подгот.: п. 64,8 W*1
Мир.: прибл. 0,8 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,13 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Вредноста 0,8 W не е достапна во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
iR-ADV C5535i III:
Активен режим(црно-бело): 71,8 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 71,8 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 40 dB*2
iR-ADV C5540i III:
Активен режим(црно-бело): 72,5 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 72,5 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 40 dB (модел BA: 38 dB)*2
iR-ADV C5550i III:
Активен режим(црно-бело): 73,7 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 73,7 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 40 dB (модел BA: 38 dB)*2
iR-ADV C5560i III:
Активен режим(црно-бело): 74,7 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 74,7 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 40 dB (модел BA: 38 dB)*2
Звучен притисок (LpAm)

Положба на стоење до уредот: (1-страно/2-страно)
iR-ADV C5535i III:
Активен режим(црно-бело): 51/49 dB*2, активен режим(во боја): 51/49 dB*2, режим на подготвеност: 24 dB*2
iR-ADV C5540i III:
Активен режим(црно-бело): 52/50 dB (модел BA: 54/51 dB)*2, активен режим(во боја): 52/50 dB (модел BA: 54/51 dB)*2, режим на подготвеност: 25 dB (модел BA: 21 dB)*2
iR-ADV C5550i III:
Активен режим(црно-бело): 53/51 dB (модел BA: 54/51 dB)*2, активен режим(во боја): 53/51 dB (модел BA: 54/51 dB)*2, режим на подготвеност: 24 dB (модел BA: 21 dB)*2
iR-ADV C5560i III:
Активен режим(црно-бело): 54/52 dB (модел BA: 55/53 dB)*2, активен режим(во боја): 55/53 dB (модел BA: 55/54 dB)*2, режим на подготвеност: 24 dB (модел BA: 21 dB)*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (*Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 51 ТОНЕР BK/C/M/Y
C-EXV 51L ТОНЕР C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 51 ЦРН ТОНЕР: 69.000 страници
C-EXV 51 ТОНЕР Ц/М/Ж: 60.000 страници
C-EXV 51L ТОНЕР Ц/М/Ж: 26.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (вграден)

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS P2 (вграден)

Резолуција на печатење (dpi)

1200 x 1200, 600 x 600

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија

4 GB (1 x 4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)

Систем

Fiery FS350

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows10 32-битен и 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / Windows Server 2016 R2 само 64-битен / MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (задни), USB2.0 x 4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)

VDP

FreeForm v1, v2.1

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation 6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF) / Fiery Hot Folders & Virtural Printers

HW-платформа

E400

Основен OS

Debian на Linux

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,3 A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

47 W

Димензии (Ш x Д x В)

285 x 93 x 295 mm

Опции за залиха на хартија

Рамно подножје од тип - Q2

Заменувајќи ја един. за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без допол. зголемување на капацитетот за хартија.

Единица за снабдување на касетата-AM1

Капац. за харт.: 2 x 550 листови (80 gsm)

Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, транспарентна, за поврзување, меморандуми

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, прилагодена големина: 98,0 x 182,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm

Извор на напојување: од главниот уред

Димензии (Ш x Д x В): 620 x 700 x 251 mm (поврзан со главниот уред)

Тежина: прибл. 22,5kg

Единица за снабдување на касетата со голем капацитет-A1

Капац. за харт.: 2.450 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, за поврзување, меморандуми
Гол. на хар.: A4
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 620 x 700 x 251 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 30,0kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1

Кап. за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, за поврзување, меморандуми
Големина на хартија: A4, B5
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 344 x 630 x 440 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 31kg

Излезни опции

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2

Претставува едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 100 листови (A4, 80 gsm)

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1

Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.). (A4, 80 gsm)

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-H1 (внатрешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: 45 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 500 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 250 листови, A6R: 30 листови (64 до 300 gsm)

* со хартија од 81,4 gsm

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)

Еко единица за захефтување:
A3/A4/B4/B5: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захеф. на барање: 40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 466 x 525 x 225 mm (големина на уредот)
Тежина: прибл. 8,6kg

Единица за завршна обработка со захефтување-Y1 (надворешна)

(потребна е ЕДИНИЦА BUFFER PASS- L1)
Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови (тенка хартија: 1500 листови), SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови, A6R: 250 листови (52 до 105 gsm), 50 листови (106 до 300 gsm)

* со хартија од 81,4 gsm

Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm, долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)

Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захеф. на барање: 50 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 x 623 x 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 31kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1 (надворешна)

(потребна е ЕДИНИЦА BUFFER PASS- L1)
(Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1.)
Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 304,8 x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 x 623 x 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 57kg

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-B1

(Потребна е ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-H1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-B1

(Потребна е ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-H1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-F1 - се прикачува на касетата „2“. На корисниците им овозможува печ. на хартија за картички со A4 гол., која се става во 2-та касета за хартија. Един. за прос. може да користи и хартија за картички.
КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали
ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.
ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.
2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.
ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1 (потребен е КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТАЧ СО PCL-BE1 со iR-ADV C5535 iR ADV C5535) - додава поддршка за PCL за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

IMAGEPASS- P2 - Canon и EFI заеднички создадоа контролор за печатење основан врз FIERY што е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ВЕБ - придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во комп. се вкл.: Hotfolders, Postflight, ImageViewer.
HOT FOLDERS & VIRTUAL PRINTERS - ја зголемува продуктивноста со автоматизирање на испраќањето задачи со слични предуслови за поставување. Опцијата помага во намалување на непр. печ. предизвикано од грешки во задачите. Hot Folders им овозможува на корисниците да ставаат датотеки во папка со однапред поставени параметри.
FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ - A1 за BLUETOOTH LE- чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Потрошни материјали

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (2 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка со захефтување-Y1/единицата за завршна обработка на брошури-Y1 или внатрешната единица за завршна обработка-H1)
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-Y1)