imageRUNNER ADVANCE C7500 III Series
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

Стандарден: TFT LCD WSVGA екран на допир од 25,6 cm(10,1 и.)
Изборно: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба

Меморија

Станд.: 4,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB, Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy
ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 3.550 листови
Магацин за хартија од 1.100 листови x 2, касета за хартија од 550 листови x 2, повеќенаменски фах за 250 листови
Максимум: 9.300 листови (со МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

250 листови (со ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2)
Максимум: 4.250 листови (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување*1, правење дупки*2 (повеќе шаблони), захефтување без хефталки*3, захефтување на барање*3, вметнување документи*4, превиткување (C-*5, Z-*5, на половина*6, двојно паралелно*6, наизменично Z-превиткување*6), отсекување*7

*1 Потребна е единицата за завршна обработка за брошури-V2 или единицата за завршна обработка за брошури-X1
*2 Потребна е единицата за правење 2/4 дупки-A1 или единицата за правење 4 дупки-A1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2) или единицата за правење дупки-BG1 или единицата за правење дупки-BH1 или повеќефункционалната професионална единица за правење дупки-A1/B1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1 или единицата за завршна обработка за брошури-X1)
*3 Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2
*4 Потребна е единицата за вметнување документи-Q1 или единицата за вметнување/превиткување документи-K1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2) или единицата за вметнување документи-N1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1 или единицата за завршна обработка на брошури-X1)
*5 Потребна е единицата за вметнување/превиткување документи-K1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-V2 или единицата за завршна обработка на брошури-V2) или единицата за превиткување документи-J1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1 или единицата за завршна обработка на брошури-X1)
*6 Потребна е единицата за превиткување хартија-J1 (со единицата за завршна обработка со захефтување-X1 или единицата за завршна обработка на брошури-X1)
*7 Потребна е внатрешната единица за отсекување брошури-A1 (со единицата за завршна обработка на брошури-X1)“

Поддржани типови на медиуми

Магацин за хартија (1/2): тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување 
Касети за хартија (3/4): тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, картички*, транспарентна, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, пликови 

*Потребен е додаток за снабдување со картички-F1 

Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, етикета, паус*, пликови, обложена, со текстура, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, картички 

* Некои видови на паус хартија не може да се користат.

Поддржани големини на медиуми

Магацини за хартија (1/2): 
Стандардна големина: A4, B5
Касети за хартија (3/4): 
Магацини за хартија: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови [бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
Повеќенаменски фах:
SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови [бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина на пликови: 90,0 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm 
Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm 
Слободна големина: 100,0 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Магацин за хартија(1/2): 52 до 220 gsm
Касети за хартија (3/4): 52 до 256 gsm<<br/>Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm
Двостр.: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку*

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Од режим на мирување: 30 сек. или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*

*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

689 mm x 941 mm x 1.220 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија-1: 1.758 x 1.524 mm (со отворена предна врата + повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + отворен лев капак) 
Основна верзија-2: 2.026 x 1.524 mm (со отворена предна врата + повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + единица Buffer Pass-M1 + единица за завршна обработка на брошури-V2/извлечени фахови за проширување и ротирање) 
Целосна конфигурација: 3.818 x 1.524 mm (со магацин за хартија со повеќе фиоки-C1 + единица Buffer Pass-M1 + единица за вметнување документи-N1 + повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1 + единица за превиткување хартија-J1 + единица за завршна обработка на брошури-X1)

Тежина

Прибл. 269 kg (вклучувајќи тонер)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C7580i III
80/70 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), 40/35 стр./мин. (A3), 56/49 стр./мин. (A4R)
iR-ADV C7570i III
70/65 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), 35/32 стр./мин. (A3), 49/46 стр./мин. (A4R)
iR-ADV C7565 III
65/60 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), 32/30 стр./мин. (A3), 46/42 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C7580i III: прибл. 4,4/5,4 с. или помалку
iR-ADV C7570i III: прибл. 4,8/5,9 с. или помалку
iR-ADV C7565i III: прибл. 4,8/5,9 с. или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: до 2.400 x 2.400

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Тип

Валјак во боја и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

300 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 50 mm, тежина: до 2 kg)


Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Еднострано скенирање: 120 /120 (300 dpi), 120 /70 (600 dpi)
Двострано скенирање: 240 /220 (300 dpi), 150 /90 (600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100i, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-ФАКС(изборен), IP-факс (изборен)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (со ограничени бои, компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)
* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

iR-ADV C7565i III/C7570i III: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp
iR-ADV C7580i III: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 11 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE 7/7 (230V)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. iR-ADV C7580i III: 2.500 W, iR-ADV C7570i III/C7565i III: 2.000 W
Печ.: прибл. 1.472 W*1
Подгот.: п. 136,6 W*1
Мир.: прибл. 0,9 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,3 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
iR-ADV C7580i III:
Активен режим(црно-бело): 76,3 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 75,5 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 52 dB*2
iR-ADV C7570i III:
Активен режим(црно-бело): 75,5 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 75,1 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 52 dB*2
iR-ADV C7565i III:
Активен режим(црно-бело): 75,1 dB или помалку*1, активен режим(во боја): 74,7 dB или помалку*1, режим на подготвеност: 52 dB*2
Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот: (2-страно/1-страно)
iR-ADV C7580i III:
Активен режим(црно-бело): 55/55 dB*2, активен режим(во боја): 55/56 dB*2, режим на подготвеност: 34 dB*2
iR-ADV C7570i III:
Активен режим(црно-бело): 55/55 dB*2, активен режим(во боја): 54/55 dB*2, режим на подготвеност: 34 dB*2
iR-ADV C7565i III:
Активен режим(црно-бело): 55/55 dB*2, активен режим(во боја): 54/55 dB*2, режим на подготвеност: 34 dB*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (*Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 52 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 52 ТОНЕР BK: 82.000 страници
C-EXV 52 ТОНЕР C/M/Y: 66.500 стр.

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (вграден)

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS N2 (вграден)

Резолуција на печатење (dpi)

1200 x 1200, 600 x 600

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија

4 GB (1 x 4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)

Систем

Fiery FS350

Фонтови

PS:138 фонтови
PCL:113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows10 32-битен и 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / Windows Server 2016 R2 само 64-битен /MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (задни), USB2.0 x 4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)

VDP

FreeForm v1, v2.1

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation 6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (со Fiery JDF)

HW-платформа

E400

Основен OS

Debian на Linux

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,3 A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

47 W

Димензии (Ш x Д x В)

285 x 93 x 295 mm

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување
Големина на хартија: A4, B5
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 34 kg

POD Deck Lite-C1

Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички, транспарентна, етикети, обложена, со текстура, паус, пликови*
Големина на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R, пликови [бр. 10(COM10), Monarch, DL, ISO-C5],
Прилагодена големина: 139,7 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Извор на напојување: 220-240 V/1,2 A 50/60 Hz
Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 68 kg

*Потребен е додаток за снабдување со пликови-G1

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Капацитет на хартија: 2.000 листови x 3 фиоки, вкупно 6.000 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, рециклирана, во боја, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички, транспарентна, етикети, обложена, со текстура
Големина на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R, прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Извор на напојување: 220-240 V/1,7 A 50/60 Hz
Димензии (Ш x Д x В): 950 x 797 x 1.040 mm
Тежина: прибл. 155 kg

Излезни опции

Фах за копирање-R2

Претставува едноставен фах за основни потреби за печатење. Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на горен фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на среден фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови, A6R: 250 листови

* со хартија од 81,4 gsm

Тежина на хартија: горен фах од 52 до 256 gsm, среден фах од 52 до 256 gsm, долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 65 листови (од 52 до 90 gsm)
A3/A4R/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање: 65 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 35 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2 (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2.)
Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 304,8 x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 58 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 (надворешна)

Број на фахови: 3
Капацитет на горен фах*: A4, A5R, B5: 1.500 листови, SRA3, A3, A4R, A5, B4, B5R: 750 листови, A6R: 250 листови
Капацитет на среден фах*: A4, A5R, B5: 250 листови, A3, A4R, A5, A6R, B4, B5R: 125 листови
Капацитет на долен фах*: [Режим за каскадно полнење] A4, B5 2.500 листови, [Режим за полнење по случаен избор]
A4, A5R, B5: 1.500 листови, SRA3, A3, A4R, A5, B4, B5R: 750 листови, A6S: 250 листови

 * со хартија од 81,4 gsm

Тежина на хартија: горен фах од 52 до 300 gsm
Среден фах од 52 до 300 gsm
Долен фах од 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 100 листови (од 52 до 80 gsm)
A3/B4/A4R: 50 листови (од 52 to 80 gsm)
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 2,8 A
Димензии (Ш x Д x В): 782 × 765 × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 64 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1 (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1.)
Големина на хартија за средишно спојување: SRA3, A3, A4R, B4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 5 групи (60 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 300 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 5 листови (60 до 105 gsm)
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 2,8 A
Димензии (Ш x Д x В): 896 × 765 × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 110 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R; четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BG1(2/F4H)

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, A4, A4R, A5, B5R четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BH1(S4H)

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ПОВЕЌЕФУНКЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-A1/B1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: SRA3, A3, A4, A4R
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: проследување: 52 до 300 gsm; правење дупки: 75 до 300 gsm
Поддржани форми при правење дупки (изборно):
A4: прстен со отворање (2 или 4 дупки), пластичен чешел (21 дупка), поврзување со пластична лента (12 дупки), двојна јамка (23 или 34 дупки), спирала во боја (47 дупки)
Извор на напојување: 230 V/50 Hz 1,9 A
Димензии (Ш x Д x В): 445 × 795 × 1.040 mm
Тежина: прибл. 102 kg

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-A1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
Кап. на фах за отпадок: 1.500 листови
Прифатлива тежина на хартија: 60 до 300 gsm
Количина на отсекување: 2 до 20 mm
Прифатлива големина на хартија: 210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm
Напој.: од един. за обраб.

ЕДИН. ЗА ВМЕТН. ДОКУМЕНТИ-Q1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Број на фахови: 1
Капац. на фахот: 100 листови (80 gsm)
Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, со текстура, за поврзување, обложена, картички, меморандуми
Прифатливи големини на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, 13"" x 19""
Прифатлива тежина на хартија: од 60 до 256 gsm
Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247× 679 × 1.242 mm (ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 40 kg

ЕДИН. ЗА ВМЕТН./ПРЕВ. ДОКУМЕНТИ-K1

(Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Број на фахови: 1
Капац. на фахот: 100 листови (80 gsm)
Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување
Прифатливи видови на хартија:
Z-превиткување/C-превиткување: тенка, обична, рециклирана, во боја,
Единица за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, меморандуми, за поврзување, обложена, картички, со текстура
Прифатливи големини на хартија: Z-превиткување: A3, A4R , B4
C-превиткување: A4R
Единица за вметнување: SRA3, A3 , A4 , A4R , B4 ,B5, B5R,
Прифатлива тежина на хартија:
Z-превиткување/C-превиткување: 60 до 105 gsm, единица за вметнување: 60 до 256 gsm Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247 × 679 × 1.242 mm (ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 76 kg

Единица за вметнување документи-N1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
Број на фахови: 2 Капацитет на фах: горен фах: 200 листови (80 gsm), долен фах: 200 листови (80 gsm)
Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, обложена, картички, паус, со текстура
Прифатливи големини на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, прилагодена големина (182,0 × 182,0 mm до 330,2 × 487,7 mm)
Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 336 × 793 × 1.407 mm (ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 61 kg

Единица за превиткување хартија-J1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-X1)
Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелно превиткување
Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, за поврзување
Прифатливи големини на хартија:
Z-превиткување: A3, A4R , B4
наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелнo превиткување: A4R
Прифатлива тежина на хартија:
Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина: 52 до 105 gsm
Двојно паралелнo превиткување: 52 до 90 gsm
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
Димензии (Ш x Д x В): 336 × 793 × 1.190 mm
Тежина: прибл. 71 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-F1 - се прикачува на касетата „3/4“ за снабдување со картички. На корисниците им овозможува печ. на хартија за картички со A4 гол., која се става во 2-та касета за хартија. Един. за прос. може да користи и хартија за картички.
КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали
ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.
Додаток за снабдување со пликови-F1 - се прикачува на главниот уред за да овозможи снабдување со пликови.
Додаток за снабдување со пликови-G1 - се прикачува на POC Deck Lite-C1 за да овозможи снабдување со пликови.
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1- положбата и аголот на екранот се прилагодливи заради појасен приказ
ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

IMAGEPASS-N2 - Canon и EFI заеднички создадоа контролор за печатење основан врз FIERY што е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ВЕБ - придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во комп. се вкл.: Hotfolders, Postflight, ImageViewer.
FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ - A1 за BLUETOOTH LE- чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-A1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За исправен панел
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За рамен панел

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-N1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка со захефтување-X1 и единицата за завршна обработка на брошури-X1)
ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за средишно спојување (2 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-X1)
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (единица за завршна обработка со захефтување-V2 и единица за завршна обработка на брошури-V2)
КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-V2)