Серија imageRUNNER ADVANCE DX C7700
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред за печатење А3-формати во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс

Процесор

Процесор со две јадра со фреквенција од 1,75 GHz

Контролен панел

Стандардно: TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
Изборно: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 10,4" во исправена положба

Меморија

Стандардно: 4,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB(слободен простор на дискот: 250 GB),
Изборно: 250 GB, 1 TB
* Можно е да биде вграден поинаков првичен HDD.

Хард диск за пресликување

Изборно

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN(IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
ДРУГО
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 3.550 листови
Повеќенаменски фах за 250 листови, 2 x магацин за хартија од 1.100 листови, 2 x касети за хартија од 550 листови
Максимум: 7.050 листови (со магацин за хартија-E1 или POD Deck Lite-C1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

250 листови (со фах за копирање-R2)
Максимум: 3.500 листови (со единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)

Можности за завршна обработка

Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање, вметнување документи, Z-превиткување, превиткување на половина, C-превиткување

Поддржани типови на медиуми

Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, со текстура, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички, пликови

Магацини за хартија (десен/лев): тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус, за спојување, транспарентна, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми

Касети за хартија (горна/долна): тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, картички*1, пликови*2

*1 Потребен е додаток за снабдување со картички-F1
*2 Потребен е додаток за снабдување со пликови-F1.

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
Слободна големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
Прилагодена големина на пликови: 90,0 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm

Магацини за хартија (десно/лево):
Стандардна големина: A4, B5

Касети за хартија (горна/долна):
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: од 139,7 x 182,0mm до 330,2 x 487,7mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 148,0mm до 330,2 x 487,7mm

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm
Магацин за хартија (десен/лев): 52 до 220 gsm
Касета за хартија (горна/долна): 52 до 256 gsm
Двострано: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир

Од режим на мирување: 30 секунди или помалку

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку *
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

689 x 937 x 1.185 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија : 2.026 x 1.524 mm (со отворена предна врата + повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + единица Buffer Pass-M1 + единица за завршна обработка на брошури-AC1/извлечени фахови за проширување и ротирање) Целосна конфигурација : 2.621 x 1.524 mm (со POD Deck Lite-C1 + единица Buffer Pass-M1 + единица за вметнување документи-Q1 + единица за завршна обработка на брошури-AC1/извлечен фах за проширување)

Тежина

Прибл. 255 kg (вклучувајќи тонер)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV DX C7780i:
До 80/70 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 40/35 стр./мин. (A3), до 56/49 стр./мин. (A4R)

iR-ADV DX C7770i:
До 70/65 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 35/32 стр./мин. (A3), до 49/46 стр./мин. (A4R)

iR-ADV DX C7765i:
До 65/60 стр./мин. (A4, A5*, A5R, A6R*), до 32/30 стр./мин. (A3), до 46/42 стр./мин. (A4R)

*A5/A6R (1-страно)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV DX C7780i: прибл. 4,4/5,4 секунди или помалку

iR-ADV DX C7770i: прибл. 4,8/5,9 секунди или помалку

iR-ADV DX C7765i: прибл. 4,8/5,9 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации на скенерот

Тип

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)] 
* Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

до 200 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
2-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
*Прифатливи тежини за A6R или помал формат се од 50 до 220 gsm.

Поддржани големини на медиуми

Плоча: макс. големина на скенирање до 297,0 x 431,8 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

1-страно скенирање:
135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање),
2-страно скенирање:
270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: 600 x 600
Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
Скенирање за факс: 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Color Network ScanGear2. За TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows®7/8.1/10/Server2008/Server2008 R2/Server2012/Server2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон Box, скенирање кон напреден простор, скенирање на USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
Изборно: Super G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2.000)/локално(1.600)/брзо бирање(200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(ограничени бои, компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање/снимање

Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
Примање: A3, A4, A4R, A5R , B4, B5, B5R
*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4, кратко

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Складирање максимум 10.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 7.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Стандардно: 16 GB
(со опција: макс. 480 GB.)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Стандардно:
Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1),
Безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи),
Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис на уредот, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност за BOX (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки за барање внес на лозинка за секој пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), заклучување на скенирањето (QR-код), следење на документи (безбедносен воден печат)
*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)

Безбедност на уредот

Заштита на податоците на HDD (шифрирање на податоците на HDD (проверка со FIPS140-2), бришење со презапишување податоци на HDD, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), усогласеност со IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (TBD)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија,
Соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

iR-ADV DX C7780i: 220-240 V 50/60 Hz 11 A
iR-ADV DX C7770i/C7765i: 220-240 V 50/60 Hz 10 A

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. iR-ADV DX C7780i: 2.500 W, iR-ADV DX C7770i/C7765i: 2.000 W

Режим на подготвеност: прибл. 119,6 W*1
Режим на мирување: прибл. 0,9 W*2
*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
iR-ADV DX C7780i: (BW): 1,35 kWh
iR-ADV DX C7770i: (BW): 1,19 kWh
iR-ADV DX C7765i: (BW): 1,14 kWh

Забелешка:

Според USA Energy Star 3.0

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LWA, m)
Активен режим (црно-бело) (1-страно)
iR-ADV DX C7780i/C7770i/C7765i: Активен режим (црно-бело): 5,1 B*, Kv 0,3 B*

*Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) (1-страно)
iR-ADV DX C7780i: 57 dB*/56 dB*
iR-ADV DX C7770i: 56 dB*/56 dB*
iR-ADV DX C7765i: 56 dB*/55 dB*
Режим на подготвеност
iR-ADV DX C7780i/C7770i/C7765i: 36 dB*

* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџ со тонер

C-EXV 52 Тонер BK/C/M/Y

Потрошувачка на тонер (проценета @ 5% покриеност)

C-EXV 52 Тонер BK: 82.000 страници
C-EXV 52 Тонер C/M/Y: 66.500 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon
Инсталатор за NetSpot уред

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Администрација на документи

Kofax Power PDF

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (вграден)

Изборен / стандарден

Изборно

Име

imagePASS-N2 V1.1 (вграден)

Резолуција на печатење (dpi)

1200 x 1200, 600 x 600

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија

4GB (1 x 4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)

Систем

FS350

Фонтови

PS: 138 фонтови
PCL: 113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows® 7 64-битен/Windows 8.1 64-битен/ Windows10 64-битен/Windows Server 2008 R2 само 64-битен/Windows Server 2012 само 64-битен (поддршка само за драјвер за печатач)/Windows Server 2012 R2 само 64-битен/Windows Server 2016 R2 само 64-битен/MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (задни), USB2.0 x 4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF (изборно)

VDP

FreeForm v1, v2.1

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation 6/Paper Catalog/Fiery Spot-On/Fiery Remote Scan/Fiery Hot Folders & Virtual Printers

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose/Fiery Compose/Fiery Impose and Compose/Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF)

HW-платформа

E400

Основен OS

Debian на Linux

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,3 A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

47 W

Димензии (Ш x Д x В)

285 x 93 x 295 mm

Тежина

Само единица со Fiery (со плоча): прибл. 5 kg

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми
Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 34 kg

POD Deck Lite-C1

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, со текстура, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички, пликови*
Големина на хартија:
SRA3, A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R, пликови (COM10 бр. 10, Monarch, DL, ISO-C5), прилагодена големина: 139,7 x 148,0 mm до 330,2 до 487,7 mm
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Извор на напојување: 220-240 V/1,2 A 50/60 Hz
Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 68 kg

* Потребен е додаток за снабдување со пликови-G1.

Излезни опции

Фах за копирање-R2

Нуди едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 420 x 382 x 175 mm

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 (надворешна)

Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови Пликови: 30 листови
Среден фах: исто како горниот фах
Долен фах: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови A6R: 250 листови Пликови: Monarch: 30 листови, COM10 бр.10, DL, ISO-C5: 100 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: A4/B5: 65 листови (52 до 90 gsm), A3/A4R/B4: 40 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm), 4 листови (65 до 81,4 gsm), 3 листови (82 до 105 gsm)
Захефтување на барање: 65 листови (52 до 90 gsm)
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 36 kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1 (надворешна)

(Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AC1.)
Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 304,8 x 457,2 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: до 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 60 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Две или четири дупки
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Четири дупки
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИН. ЗА ВМЕТН. ДОКУМЕНТИ-Q1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Број на фахови: 1
Капацитет на фахот: до 100 листови (80 gsm)
Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, со текстура, за поврзување, меморандуми, картички
Прифатливи големини на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Прифатлива тежина на хартија: 60 до 256 gsm
Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247× 679 × 1.242 mm (прикачено до уредот: ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 40 kg

ЕДИН. ЗА ВМЕТН./ПРЕВ. ДОКУМЕНТИ-K1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Број на фахови: 1
Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување
Прифатливи видови на хартија:
Единица за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, со текстура, за поврзување, меморандуми, картички
Z-превиткување/C-превиткување: тенка, обична, рециклирана, во боја
Прифатливи големини на хартија:
Единица за вметнување: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Z-превиткување: A3, A4R , B4
C-превиткување: A4R
Прифатлива тежина на хартија:
Единица за вметнување: од 60 до 256 gsm
Z-превиткување/C-превиткување: 60 до 105 gsm
Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm):
Вметнување: до 100 листови
Z-превиткување*: A3, B4: 30 листови
A4R: 10 листови
C-превиткување: A4R: 40 листови
* Излезен капацитет за Z-превиткување кон единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1
Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247 × 679 × 1.242 mm (прикачен на уредот: ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 76 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS ЗА ULM

Читач на картички со копирање-F1

Додаток со читач на картички со копирање-A4

Други

Фах за алатки-B1

Капак на печатач-H2

Додаток за снабдување со картички-F1

Контролен панел во исправена положба-J1

Нумеричка тастатура-A1

Комплет за завршна обработка Jogger-A1

Додаток за снабдување со пликови-F1

Додаток за снабдување со пликови-G1

Опции за безбедност

Безбедност на податоците

Комплет за пресликување на HDD-J1
2,5-инчен HDD од 250 GB-N1
2,5-инчен HDD од 1 TB-P1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

imagePASS-N2 V1.1

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

Fiery Impose
Fiery Compose
Fiery Impose and Compose

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1

Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE

Комплет за сериски интерфејс-K3

Комплет за NFC-E1

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AS1

Super G3-факс картичка за 2-ра линија-AS1

Комплет за далечински факс-A1

Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF-A1

Комплет за гласовен водич-G1

Комплет за гласовно управување-D1

Картриџ за единицата за захефтување

Единица за захефтување-N1

Единица за захефтување-P

Картриџ за единицата за захефтување-X1

Картриџ за единицата за захефтување-Y1