Canon imageRUNNER C3025i
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Брзина на процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени) со 800 MHz

Контролен панел

TFT LCD WVGA екран на допир во боја од 12,7 cm (5 инчи)

Меморија

Стандардно: 2,0 GB RAM

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
Изборно: NFC

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print

Внес на хартија (стандарден)

2 x кас. за 550 лис. (80gsm)
Фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со внатрешна единица за завршна обработка: макс. 600 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со внатрешна единица за подредување на поместувањето: подредување, групирање, офсет печатење
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање

Поддржани типови на медиуми

Касети 1/2:
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија,
транспарентна хартија, хартија за банкноти, плик

Повеќенаменски фах:
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија,
транспарентна хартија, хартија за банкноти, плик, етикета, паус хартија, обложена хартија

Касета 3/4 (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1):
Тенка хартија, обична хартија, дебела хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, однапред издупчена хартија,
транспарентна хартија, хартија за банкноти

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, B5, A5R
Пликови: бр.10 (COM10), ISO-C5, DL
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 215,9 mm

Касета 2:
Стандардна големина: A3, B4, A4, B5, A4R, A5R
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, DL
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 x 457,2 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5, A5R, SRA3
Прилагодена големина: 98,4 mm x 139,7 mm до 320 mm x 457,2 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА - AP1:
A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 mm x 457,2 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета 1/2:
52 до 220 gsm

Повеќенаменски фах:
52 до 300 gsm

Двостр.:
52 до 220 gsm

Единица за снабдување на касетата - AP1:
52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку1
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Димензии (В x Ш x Д)

880 mm x 565 mm x 664 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

978 mm x 1.117 mm (основно: RADF + извлечен повеќенаменски фах + отворена касета)
1.110 mm x 1.117 mm (целосна конфигурација: RADF + ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-K1 + извлечен повеќенаменски фах + отворена касета)

Тежина

Прибл. 67,6 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 20 стр./мин. (A4R), 25 стр./мин. (A5R)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,9/8,2 секунди или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: 600 dpi x 600 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Експозиција при копирање

Автоматски или рачно (6 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 71%, 100%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Читач и автоматски двостран механизам за снабдување со документи

Поддржани големини

A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Опер. с.: Windows Vista/7/8/8.1/10

Резолуција на скенирање

204 x 196 dpi, 300 x 300 dpi

Прифат. ориг./тежини

Гол. на мед. за стак. капак: лист, книга, 3-димен. предмети (до 2kg)

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, B4, A4R, A4, B5R, B5, A5R, A5, B6
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање (црно-бело): 55 слики/мин. (300pi) / 30 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 55 слики/мин. (300pi) / 30 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 27,5 слики/мин. (300pi) / 15 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 27,5 слики/мин. (300pi) / 15 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

100 листови (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно

Дестинација

E-пошта/интернет факс (SMTP), SMB, FTP, Super G3 FAX(изборно)

Режим на бои

Автоматски бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (50)/локално (300)/брзо бирање (281)

Резолуција на испраќање

204 x 196 dpi, 300 x 300 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, можност за пребарување)
Изборно: PDF(шифрирано, дигитален потпис)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

По избор

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5* и A5R* до A3 


*Испр. како A4

Факс меморија

До 512 страници

Броеви за брзо бирање

Мак. 281

Групно бирање/одредишта

Мак. 299 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Мак. 310 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: проверка на идентификација на оддел
Универзален управувач за најавување

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење
Изборно: шифриран PDF, потписи на уред

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,0 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW
Печ.: прибл. 407,8 Wh или помалку*
Подгот.: п. 33,6 Wh
Мир.: прибл. 2 W
Ис. до. ко.: п. 0,1 W*
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)2: 0,9 kWh

Серија 26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

*Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)3
Активен режим(црно-бело): 64 dB или помалку*, активен режим(во боја): 63,9 dB или помалку*, режим на подготвеност: бесшумно**

Звучен притисок (LpAm)4
Положба на стоење до уредот:
Активен режим(црно-бело): 47 dB или помалку, активен режим(во боја): 48 dB или помалку, режим на подготвеност: 4,7 db**

*Податоците се преземени од корисничките информации за сертификатот Blue Angel
**Податоците се преземени од декларацијата ECO

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Еколошка набавка
Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)

Софтвер за скенирање

ScanGear MF:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)

Издавање на документи

iW DESKTOP (ИЗБОРНО)
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 54 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 54 ЦРН ТОНЕР: 15.500 страници
C-EXV 54 ТОНЕР C/M/Y: 8.500 страници

Опции за залиха на хартија

Изборна касета

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1
Гол. на харт.:A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 304,8 mm x 457,2 mm
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Капац. за харт.: 2 x 550 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 565 mm x 615 mm x 248 mm
Тежина: прибл. 16 kg

Излезни опции

Внатрешна единица за завршна обработка

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-K1 (внатрешна)
Број на фахови: 2
Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5, A5R 100 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 50 листови
Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5, A5R 500 листови, A3, B4, A4R, B5R, SRA3 250 листови
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4/B4/B5: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 mm × 525 mm × 188 mm *Со извлечен фах.
Тежина: прибл. 8 kg

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1 Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.).

ЕДИНИЦА ЗА ВНАТРЕШНО ПОДРЕДУВАЊЕ И ПОМЕСТУВАЊЕ-A1

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПОДРЕДУВАЊЕ НА ПОМЕСТУВАЊЕТО-A1: секоја отпечатена група се поместува во наизменични слоеви. Излезен капацитет од 250 листови.

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби.
Капацитет: 100 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 444 mm × 373 mm × 176 mm (кога фахот за проширување е извлечен) (кога е прикачен на уредот)
Тежина: прибл. 473 g

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-H2 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за контролерите и системот

Опции за испраќање

КОМПЛЕТ БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ НА PDF-E1 - му овозможува на корисникот да испраќа шифрирани PDF документи, како и да додава дигитални потписи од уредите во PDF кои ќе помогнат во идентификацијата на уредот од кој бил испратен документот преку невидливи и/или видливи дигитални потписи.

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-D1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

КОМПЛЕТ СО NFC-D1 - комплетот со NFC е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и други уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 FAX КАРТИЧКА-AV1 - придодава функција на факс.

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)

  1. Времето помеѓу вклучување на уредот и печатење на 1-та страница, минус FCOT
  2. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
  3. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
  4. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

Awards