Canon imageRUNNER C3125i
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

TFT LCD WVGA екран на допир во боја од 12,7 cm (5 инчи)

Меморија

Стандардно: 2,0 GB RAM

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА 
Стандардно: 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE802.11b/g/n)
Изборно: NFC
 
ДР. 
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x 2, USB 2.0 (уред) x 1
Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови 
1 x повеќенаменски фах за 100 листови, 2 x касети за хартија од 550 листови
Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AP1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 700 листови (со внатрешна единица за завршна обработка-K1 и фах за копирање-J2)

Можности за завршна обработка

Стандарден модел: подредување, групирање
Модел со единица за завршна обработка (внатрешна единица за завршна обработка-K1): подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, еко захефтување, захефтување на барање

Поддржани типови на медиуми

Повеќенаменски фах:
Тенка, обична, тешка*, рециклирана, обложена*, во боја, паус, за спојување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, пликови
 
* SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
 
 
Касета за хартија (горна/долна касета):
Тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, за спојување, транспарентна, однапред издупчена, пликови*
 
*Долна касета: потребен е додаток за снабдување со пликови A.

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах: 
 
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови [COM10 бр.10, Monarch, ISO-C5, DL] 
Прилагодена големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
 
Касета за хартија (горна касета):
 
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm
Плик: ISO-C5
 
Касета за хартија (долна касета):
 
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
Пликови: [COM10 бр.10, Monarch, DL]*
 
*Потребен е додаток за снабдување со пликови A.

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm*
 
* SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
 
Касета за хартија (горна/долна касета): 52 до 220 gsm
 
Двостр.: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 19 секунди или помалку*

*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

565 x 664 x 880 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1241 x 1217 mm 
 
*со отворена касета + 100 mm празнина околу главното куќиште

Тежина

Прибл. 67,3 kg без тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

До 25/25 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15/15 стр./мин. (A3), до 20/20 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,9 / 8,2 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% - 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100% (1:1) / 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, копирање документи за идентификација, копирање пасош, режим во боја

Спецификации за скенирање

Тип

Стандардно: двостран автоматски механизам за снабдување со документи [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]
Изборно: валјак за бои (капак на валјак-Y2)

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга и 3-димензионални предмети 

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: 
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: 
A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6
Прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 297,0 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

1-страно скенирање: 
55/55 (300 x 300 dpi, испраќање), 30/30 (600 x 600 dpi, копирање), 
 
2-страно скенирање: 
27,5/27,5 (300 x 300 dpi, испраќање), 15/15 (600 x 600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: до 600 x 600
Скенирање за испраќање: (проследување) до 600 x 600, (повлекување) до 600 x 600
Скенирање за факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

ScanGear MF. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows® 7/8.1/10

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, Скенирање со повлекување, скенирање кон мрежа, скенирање кон мемориски медиум (USB-мемориски уред), скенирање кон услуги основани врз Cloud (uniFLOW)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP
Изборно: Super G3-факс

Адресар

LDAP (50)/локално (300)/брзо бирање (281)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: 300 x 300 (е-пошта/SMB/FTP), 192 x 204 (IFAX)
Повлекување: 50 x 50, 75 x 75, 150 x 150, 200 x 200, 300 x 300, 400 x 400, 600 x 600

Протокол за комуникација

FTP (TCP/IP), SMB (TCP/IP), SMTP

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG*, PDF (компактен, со можност за пребарување, шифриран, дигитален потпис)
 
*Само една страница

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино/фотографија), 200 x 100 (нормално)

Големина за испраќање / примање

Испраќање: A3, A4, A4R, A5*2, A5R*2, B4, B5*1, B5R*2
Примање: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
 
*1 Испратено како B4
*2 Испратено како A4

Факс меморија

До 512 страници

Броеви за брзо бирање

Мак. 281

Групно бирање/одредишта

Мак. 299 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Мак. 310 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Директно испраќање, TX-извештај, секвенцијално пренесување

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Стандардно: 
Проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, uniFLOW Secure Print*), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF со потпис на уред), безбедност за испраќање податоци (ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја)
 
*Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMPv3, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), овозможување/оневозможување на Remote UI, одвојување на G3-факсот од LAN, одвојување на USB-приклучокот од LAN

Безбедност на уредот

Стандардно: иницијализација на мемориски простор, функција за сокривање на евиденцијата на задачите, заштита на интегритетот на софтверот MFD

Управување со уреди и ревизија

Стандардно: лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V 50/60 Hz 10 A

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW или помалку
Просечно: прибл. 431,0 W (при печатење/копирање)
Подгот.: п. 34,3 W*1 
Мир.: прибл. 2 W*2, прибл. 1 W*3
*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 ИСКЛУЧЕН режим за заштеда на енергија на безжичниот LAN
*3 ВКЛУЧЕН режим за заштеда на енергија на безжичниот LAN, 
*2,*3 Режимот на мирување не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 
 
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,29 kW
 
* Според US ENERGY STAR верзија 3.0

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LWA, m) 
 
(1-страно/2-страно)
 Активен режим (црно-бело): 6,1/6,4 B*1, Kv 0,3/0,3 B*1
 Активен режим (во боја): 6,2/6,4 B*1, Kv 0,3/0,3 B*1 
 
Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот: (2-страно/1-страно)
Активен режим (црно-бело): 47/50 dB*1, активен режим (во боја): 47/50 dB*1, Режим на подготвеност: без шум*2
 
*1 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017
*2 „Нема шум“ значи дека нивото на звучен притисок од позиција на 
набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779.

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 54 ТОНЕР BK/C/M/Y

Потрошувачка на тонер (проценета @ 5% покриеност)

C-EXV 54 ЦРН ТОНЕР: 15.500 страници
C-EXV 54 ТОНЕР C/M/Y: 8.500 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM):
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
 
uniFLOW Online Express*: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.
*Потребна е инсталација, активирање и регистрација

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
 
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
 
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Опции за прилагодување

Многубројни апликации

Софтвер за скенирање

Драјвер за скенери ScanGear MF

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1

Капацитет на хартија: 550 листови x 2 (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за спојување, транспарентна, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5 ,B5R,
Прилагодена големина: 105,0 x 148 mm до 304,8 x 457,2 mm
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 615 x 248 mm
Тежина: прибл. 16 kg

Излезни опции

Внатрешна единица за завршна обработка-K1

Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm):
 
Број на фахови: 2
Долен фах1: A4, A5, A5R, B5: до 500 листови 
SRA3, A3, A4R, B4, B5R: до 250 листови
A6R: до 30 листови
Горен фах2: A4, A5, A5R, B5: до 100 листови
SRA3, A3, A4R, A6R, B4, B5R: до 50 листови 
 
Тежина на хартија:
Долен фах1: 52 до 256 gsm
Горен фах2: 52 до 300 gsm
 
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: 
 A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm) 
 A3/B4/A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
 
Еко единица за захефтување:
 A3/A4/B4/B5:
5 листови (52 до 64 gsm) 
4 листови (65 до 81,4 gsm) 
3 листови (82 до 105 gsm)
 
Захефтување на барање: прибл. 40 листови (80 gsm)
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 634 mm × 525 mm × 188 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 8 kg

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-J1

Капацитет за хартија (со хартија од 80 gsm)
-Горен фах: 
 SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, прилагодена големина (98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm): 100 листови
-Долен фах: 
 A4, A5, A5R, A6R, B5, B5R: до 250 листови
 SRA3, A3, A4R, B4, прилагодена големина (98,4×139,7 до 320,0×457,2 mm ): до
 100 листови
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Димензии (Ш x Д x В): 426 x 407 x 76 mm
Тежина: 0,7 kg
 
*Потребна е 3-насочна единица-D1

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-J2

Капацитет: 100 листови (80 gsm) *A4, B5, B5R, A5R
Димензии (Ш x Д x В): 444 × 373 × 176 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 0,5 kg
 
*Потребна е 3-насочна единица-D1

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

Додаток со читач на IC-картички-B2
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-H3

Други

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1
3-насочна единица-D1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет за печатење PS-BK1

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-D1
КОМПЛЕТ ЗА NFC-D1

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3-ФАКС КАРТИЧКА-AV3

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1
Капак на валјакот-Y2

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1