Серија imageRUNNER ADVANCE C256/C356 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја

Основни функции

iR-ADV C256i II*/C356i II*: печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
iR-ADV C356P II*: печатење

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Внес на хартија (стандарден)

1 x касета за 550 листови (80 gsm)
Фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови (80 gsm) (КАСЕТЕН МОДУЛ-AE1)
Касета за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1)
3 x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AK1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со единица за завршна обработка: макс. 500 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување

Поддржани типови на медиуми

Кас.:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, пликови*
*Поддршка за пликови само со стандардната касета 1.

Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: A4, B5, A5, пликови (бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL)
Прил. големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прилагодена големина: мин. 98 mm x 148 mm до 216 mm x 355,6 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL
Прилагодена големина на пликови: 98 mm x 148 mm до 216 mm x 355,6 mm

КАСЕТЕН МОДУЛ-AE1:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прил. големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1/AK1:
Стандардна големина: A4, B5, A5
Прил. големина: мин. 98 mm x 190,5 mm до 216 mm x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Кас.:
60 до 163 gsm

Повеќенаменски фах:
60 до 220 gsm

Двостр.:
60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: iR-ADV C256i II* 34 секунди или помалку 1
iR-ADV C356i II*/C356P II*: 30 секунди или помалку 2
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим на брзо вклучување: 4 секунди или помалку 3

Димензии (Ш x Д x В)

iR-ADV C356P II*: 511 mm x 651 mm x 541 mm
iR-ADV C256i II*/C356i II*: 511 mm x 651 mm x 639 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

511 x 651(основно: капак на валјакот + извлечен повеќенаменски фах)
1.407 mm x 908 mm (целосна конфигурација: капак на валјакот + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1+ извлечен повеќенаменски фах)
852 mm x 908 mm (основно: DADF + отворен повеќенаменски фах)
1.407 mm x 908 mm (целосна конфигурација: DADF + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1 + отворен повеќенаменски фах)

Тежина

iR-ADV C356P II*: прибл. 42 kg вклучувајќи тонер
iR-ADV C256i II*/C356i II*: прибл. 49 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV C256i II*: 25 стр./мин. (A4), 26 стр./мин. (B5), 26 стр./мин. (A5)
iR-ADV C356i II*: 35 стр./мин. (A4), 26 стр./мин. (B5), 26 стр./мин. (A5)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C256i II*: прибл. 6,9/9,4 секунди или помалку
iR-ADV C356i II*: прибл. 5,1/6,9 секунди или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 2.400 dpi еквивалент x 600 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Стандардно: читач и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување (DADF)

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2016

Резолуција на скенирање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Прифат. ориг./тежини

Големина на медиуми за валјакот: лист, книга, 3-димензионални предмети

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, B5, A5, A6

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање (црно-бело): 50 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 50 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 50 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 50 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 100 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 100 слики/мин. (300 x 600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 100 слики/мин. (300 dpi x 300 dpi) / 100 слики/мин. (300 dpi x 600 dpi)

Капацитет за хартија

100 листови (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

Е-пошта/Интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС(изборен за iR-ADV C256i II*/C356i II*), IP факс(изборен)

Режим на бои

Автоматски бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b), XPS(компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS(дигитален потпис)
Изборно: PDF(Trace&Smooth, шифрирано)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Изборно за iR-ADV C256i II*/C356i II*

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A4, B5*, A5* и A6*
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: спречување на губење податоци (потребно е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,9 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW
Печатење:
iR-ADV C356P II*: 488,5 wh или помалку
iR-ADV C256i II*/C356i II*: 575,4 Wh или помалку
Подгот.: п. 40,3 Wh
Мир.: прибл. 0,8 W или помалку 5
Ис. до. ко.: п. 0,5 W
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) 6:
iR-ADV C256i II*: 0,7 kWh
iR-ADV C356i II*/C356P II*: 1,3 kWh

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd) 7
iR-ADV C256i II*: активен режим (црно-бело): 70,2 dB или помалку, активен режим (во боја): 70,2 dB или помалку, режим на подготвеност: 43 dB или помалку
iR-ADV C356i II*/C356P II*: активен режим (црно-бело): 71,8 dB или помалку 8, активен режим (во боја): 71,8 dB или помалку 9, режим на подготвеност: 53 dB или помалку 10

Звучен притисок (LpAm) 11
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV C356P II*/C356i II*: активен режим (црно-бело): 52 dB или помалку, активен режим (во боја): 53 db или помалку 12, режим на подготвеност: 6 dB или помалку 13
iR-ADV C256i II*: активен режим (црно-бело): 49 dB или помалку, активен режим (во боја): 50 db или помалку, режим на подготвеност: 8 dB или помалку

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Еколошка набавка
Blue Angel
RoHS

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 55 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 55 ТОНЕР BK: 23 000 страници
C-EXV 55 ТОНЕР CMY: 18 000 страници

Опции за залиха на хартија

Изборно подножје

Име: Подножје од рамен тип - F1
Заменувајќи ја един. за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без допол. зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: КАСЕТЕН МОДУЛ-AЕ1
Големина на хартија: A4, B5, A5
Прилагодена големина: 98 mm x 190,5 mm до 216,0 mm до 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 159 mm
Тежина: прибл. 10 kg

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AJ1
Големина на хартија: A4, B5, A5
Прилагодена големина: 98 mm x 190,5 mm до 216,0 mm до 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm
Тежина: прибл. 16 kg

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AK1
Големина на хартија: A4, B5, A5
Прилагодена големина: 98 mm x 190,5 mm до 216,0 mm до 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Капацитет на хартија: 550 листови x 3 (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
*Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm
Тежина: прибл. 19 kg
*Кога е прикачен на главниот уред

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Z1 (надворешна)
Број на фахови: 1
Капацитет на фахот: 500 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Капацитет на единицата за захефтување:
30 листови (до 105 gsm)
*вклучувајќи хартија за 2 корици (220 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 555 mm × 459 mm × 301 mm (кога е прикачен со главниот уред)
Тежина: прибл. 14 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

КУТИЈА СО ЧИТАЧ ЗА IC КАРТИЧКИ-D1 - кутија со читач за IC картички само за C355P

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безб. на документите преку скриена лента и код за закл. во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth овозможува ком. помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth

КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - комплетот за NFC е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AT1 - придодава функција на факс.

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AT1 - придодава втора линија за факс

КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.

КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-AT1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)

 1. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. ВКЛУЧЕН Режим на брзо вклучување
 2. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. ВКЛУЧЕН Режим на брзо вклучување
 3. Времето што е потребно за важните операции да станат достапни за користење на екранот на допир
 4. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
 5. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 6. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 7. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 8. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 9. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 10. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 11. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 12. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 13. Податоците се преземени од декларацијата ECO