Печатачи од врвна класа

Canon i-SENSYS LBP361dw

Спецификации

Спецификации

 • Брзина на печатење од 61 стр./мин. во A4-формат

 • Брзина за двострано печатење од 50 слики/мин.

 • Поврзување со Wi-Fi

 • Печатење од мобилни уреди

 • Безбедност од 360 степени

 • Microsoft Universal Print

 • Големини на хартија A4, A5, A6, B5, B6

 • Максимален капацитет за хартија од 4.300 листови

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски печатач
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  61 стр./мин.
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Се прикажува порака за подготвеност за печатење:
  Прибл. 2 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Црно-бело: прибл. 4,9 секунди
 • Јазици на печатачот
  UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e4, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови (93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови)
  Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески)1
  Фонтови за баркодови2
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Режим на заштеда на тонер
  НЕМА
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
  Печатење баркодови 3
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Microsoft Universal Print

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  НЕМА
 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови x 4 (механизам за снабдување со хартија PF-J1)
  Касета за 2.000 листови (магацин за хартија PD-H1)
  Касети за пликови за 75 листови (додаток за снабдување со пликови EF-B1)
 • Макс. капац. за внес на хартија
  4.300 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  500 листови
 • Типови на медиум
  Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, поштенски картички, пликови
  Касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна): A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, прилагодени големини: мин. 99 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах: A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, индекс. Плик (COM10, No10, Monarch, C5, DL), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Касета (изборна): A4, A5, A5 (Landscape), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, прилагодени големини: мин. 99 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm

  Додаток за снабдување со пликови (изборен): Плик (COM10, No10, Monarch, C5, DL)
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 135 g/m²
  Додаток за снабдување со пликови (изборен): 80 до 100 g/m2
  Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, F4A, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 210 mm макс. 216 x 355,6 mm
  60 до 120 g/m2

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Mac OS X верзија 10.12 и понова Linux4
 • Мрежен протокол
  Печатење: TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/FTP/WSD)

  Управување: SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS), поддршка за две мрежи
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA3-SAE (AES), WPA-EAP (AES), WPA2-EAP (AES), WPA3-EAP (AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
  Режим Wi-Fi Direct:
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Систем за испорака на содржини: платформата на серверот овозможува автоматско ажурирање на фирмверот на уредот.

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  НЕМА
 • Алатки за далечинско управување
  НЕМА
 • Софтвер за скенирање
  НЕМА
 • Алатки за oптимизација
  НЕМА
 • Платформа
  НЕМА
 • Издавање документи
  НЕМА

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  Од 3.000 - 16.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 275.000 страници месечно5
 • Брзина на процесор
  1,6 GHz x 2
 • Меморија
  2 GB
 • Простор за складирање
  32 GB eMMC (слободен простор 15 GB)
 • Контролен панел
  5-линиски LCD екран, 5 LED индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  430 mm x 464 mm x 370 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  НЕМА
 • Тежина
  Прибл. 22 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1500 W или помалку
  Активен режим: прибл. 771,49 W или помалку
  Режим на подготвеност: прибл. 13,69 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,61 kWh/неделно6
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук7
  Активен режим: еднострано 70 dB или помалку
  двострано 71 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен8
  Звучен притисок3
  Активен режим: 55 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен9

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Стандардно: картриџ 073 (27.000 страници10)11

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-J1 (касета за 550 листови) x 4
  Магацин за хартија PD-H1 (касета за 2.000 листови)
  Додаток за снабдување со пликови EF-B1 (касета за додатокот за снабдување со пликови)
  Комплет за печатење баркодови-D1 (овозможува печатење на баркодови)
  Комплет PCL-фонтови-A1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)
  Опрема за корисничко одржување-D1 (опрема за редовно одржување што содржи додаток за прицврстување/валјак за пренесување/валјак за повлекување)
 1. Потребна е дополнителна опрема - КОМПЛЕТ PCL-ФОНТОВИ-A1E
 2. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 3. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 4. Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во 2-та половина на 2022 година
 5. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 6. Врз основа на ISO/IEC 19752
 7. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 8. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 9. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 10. Врз основа на ISO/IEC 19752
 11. Печатачот се испорачува со основен картриџ за 11.500 страници