ПЕЧАТАЧ ОД ВРВНА КЛАСА

Canon i-SENSYS LBP6030B

Спецификации

Спецификации

 • Брзина на печатење

  18 стр./мин. црно-бело (A4)1

 • Метод на печатење

  Црно-бело печатење со ласерски зраци

 • Квалитет на печатење

  До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

 • Резолуција на печатење

  До 600 x 600 dpi

 • Потребно време за загревање

  Прибл. 1 секунда од режим на мирување, 10 секунди од моментот на вклучување или помалку

 • Потребно време до излегување на првата страница

  Прибл. 7,8 секунди или помалку

 • Работен циклус

  Макс. 5.000 страници месечно

 • Маргини на печатење

  5 mm - горе, долу, лево и десно

Детални спецификации

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  18 стр./мин. црно-бело (A4)1
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Квалитет на печатење
  До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика
 • Резолуција на печатење
  До 600 x 600 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 1 секунда од режим на мирување
  10 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл. 7,8 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII LT
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Повеќенаменски фах за 150 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  100 листови со страната за печатење надолу
 • Типови на медиум
  Обична хартија, тешка хартија, транспарентна хартија, етикети, пликови
 • Големини на медиум
  A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини
  Env. COM10/Env. Monarch/Env. C5/Env. DL
  ширина од 76,2 до 216 mm x должина од 188 до 356 mm
 • Тежини на медиум
  Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server®
  2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 /
  Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
  Mac OS10.6 до 10.9/Linux3/Citrix(FR2)

Општи карактеристики

 • Работен циклус
  Макс. 5.000 страници месечно
 • Меморија
  32 MB
 • Контролен панел
  2 LED-индикатори, 2 копчиња за ракување
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  364 mm x 249 mm x 199 mm
 • Тежина
  Прибл. 5,0 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30°C
  Влажност: 20 до 80%RH (без кондензација)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 960W
  Активен режим: прибл. 450W
  Режим на мирување: прибл. 1,4 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук2:
  Активен режим: 6,34 B или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен
  Звучен притисок3:
  Активен режим: 49,2 dB(A)
  Режим на подготвеност: нечуен

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Стандардно: картриџ 725 (1.600 страници4)5
 1. Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде издаден во ноември 2011 година
 2. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 3. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 4. Врз основа на ISO/IEC 19752
 5. Печатачот се испорачува со основни картриџи за 700 страници