Печатачи во боја со една функција

Canon Серија i-SENSYS LBP630

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски уред во боја со една функција
 • Достапни функции
  Печатете

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 21 стр./мин. (A4)
  До 38 стр./мин.(A5 хоризонтално)
  Двострано: до 12,7 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја прибл.: 10,5 секунди или помалку
  Црно-бело прибл.: 10,4 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL5c3, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  45 PCL фонтови, 136 PS фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Влез за рачно ставање по 1 лист
 • Макс. капац. за внес на хартија
  До 251 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  100 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
  Прилагодена големина - мин. 182 x 257 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
  60 до 200 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022
  Mac OS X верзија 10.11 и понова
  Linux4
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP (64/128 бита), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  250 - 2.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 30.000 страници месечно1
 • Брзина на процесор
  800 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  430 mm x 418 mm x 287 mm
 • Тежина
  Прибл. 16,1 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 850 W или помалку
  Активно печатење: прибл. 390 W
  Режим на подготвеност: прибл. 8,5 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 0,8 W или помалку2
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,21 kWh/неделно7
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум

  Моќност на звукот2
  Активен режим: еднострано 66 dB или помалку / двострано 65 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен

  Звучен притисок2
  Активен режим: еднострано 52 dB или помалку
  Двострано ВО БОЈА 52 dB или помалку / ЦРНО-БЕЛО 51 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 067 црна (1.350 страници⁵)⁶
  Картриџ 067H црна (3.130 страници⁵)⁶
  Картриџ 067 цијан (1.250 страници⁵)⁶
  Картриџ 067H цијан (2.350 страници⁵)⁶
  Картриџ 067 магента (1.250 страници⁵)⁶
  Картриџ 067H магента (2.350 страници⁵)⁶
  Картриџ 067 жолта (1.250 страници⁵)⁶
  Картриџ 067H жолта (2.350 страници⁵)⁶
¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот.
² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296.
³ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
⁴ Дистрибуција само преку интернет.
⁵ Врз основа на ISO/IEC 19798.
⁶ Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 910 страници, Ц/М/Ж: 680 страници.
⁷ Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.