XEED 4K5020Z
Спецификации

Спецификации

4K резолуција од 4096 x 2160

Технологија LCOS

Работен век од 20.000 часа

Светлина на боите од 5.000 лумени

Функција за распоред

Флексибилност при инсталацијата

Избор од 7 моторизирани објективи што се поставуваат лесно

HDBaseT, HDMI и Wi-Fi

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип

LCOS рефлективен екран, TFT активна матрица

Големина и број

0,74” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

прибл. 17:9

Стандардна резолуција

4096 x 2160 (4K), 8.847.360 пиксели

ОПТИКА

Тип извор на светлина

Сини ласерски диоди и жолт фосфор

F број на објектив и фокусна должина

F2.1 - F2.4; f=22.7 – 39,8 mm (4K објектив)

Зум зголемување и контрола

1,76x моторизиран (4K објектив)

Контрола на фокус

Моторизирано

Објектив со менување

Тип прстен

Поместување на објектив

Вертикален: +/-73%*

Хоризонтален: +/-11%*

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост на боите

5.000 лумени**

Бои и светлина во тивок режим 1 и 2

3.000 / 2.000 лумени**

Униформност на осветлување

80% или повеќе (кога се користи 4K објектив)

Стандарден сооднос на контрастот

3600:1 (кога ирисот е поставен да се затвори 9)

Сооднос на динамичкиот контраст

20.000:1 или поголем (сè бело / сè црно, голем динамички контраст)

Покриеност на растојание на проекција

0,45 m - 86,0 m (во зависност од објективот)

Големина на екран

40” - 600” (86 x 54 cm - 1292 x 808 cm, во зависност од објективот)

Сооднос на проектирање

1,34:1 - 2,35:1 (4K објектив)

Зголемување со дигитален зум

1x – 12x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално и хоризонтално: +/-20°

Влезен сигнал од дигиталната слика

640x480, 720x480, 720x576, 800x600, 1280x720, 1024x768, 1366x768, 1440x900, 1280x1024, 1920x1080, 2048x1080, 2560x1080, 1920x1200, 2048x1200, 2560x1440, 2560x1600, 3840x2160, 4096x2160

HDBaseT влез

Еквивалент на влезниот сигнал од дигиталната слика

Мрежна комуникација

HDBaseT (100BASE-TX)

Вграден звучник

1 W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Влезен сигнал од дигиталната слика

HDMI

Влезен сигнал од дигиталната слика

HDMI 2

Дигитален видео и аудио влез

HDBaseT

HDBaseT влез

RJ-45 (HDBaseT) Слика, звук, сигнал за контрола и мрежа

Audio Input

3,5mm стерео мини приклучок

DC 12 V (макс. 0,35 A)

Мини приклучок од 3,5 mm

USB приклучок

USB тип A (ажурирање на фирмверот)

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пински / RS-232

Приклучок за мрежа

RJ-45 HDBaseT влез (100BASE-TX)

Стандард за пренос преку Wi-Fi

IEEE 802.11b / g / n

Растојание за пренос преку Wi-Fi

До 25m (без пречки од електрични бранови / без пречки до пристапната точка)

Шифрирање на Wi-Fi

Отворено / WEP / WPA-PSK TKIP / WPA-PSK AES / WPA2-PSK TKIP / WPA2-PSK AES

Режими за поврзување преку Wi-Fi

Режим на инфраструктура
Режим PjAP (пристапна точка на проекторот)

Wi-Fi сертификати и WPS

Добиено. Метод со притиснување копче (PBC) и метод со PIN код (PIN)

Жичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Четири вртливи ногарки, издолжување до 14,6 mm.
Максимален агол на подигнување +/-1,8°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

480 mm x 196 mm x 545 mm (без објектив)

Тежина

18 kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормален: 550 W
Режим на подготвеност: 0,25-1,6 W (во зависност од HDBaseT и мрежните поставки)

Елиминирање на топлината

1876 BTU/час

Работен век на светлосниот извор

20.000 часа

Ниво на шум (нормално / тивки режими)

37 / 32 / 29 dB

Раб. услови

0°C до +45°C (20%RH - 85%RH)

Услови на складирање

-20°C до +60°C

Гаранција

5 години (12.000 часови)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.

* Кога се користи 4K објективот RS-SL07RST, нормален режим. Во проширен режим, (оптичките перформанси не се загарантирани) В: +/-104%, Х: +/-25%.

Не е можно максимално поместување на објективот во двете насоки.

** Кога режимот за слика е поставен на презентација / 4K објектив