imageFORMULA DR-G2090
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации за производот

Вид

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови, наменет за A3-формати

Сензор за скенирање

CIS

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Еднострано, двострано, прескокнување празни страници

Интерфејс

USB 3.1

Димензии (Ш x Д x В)

Затворен фах: 480 (Ш) x 569 (Д) x 315 (В) mm
Отворен фах: 480 (Ш) x 723 (Д) x 390 (В) mm

Тежина

Прибл. 25,0 kg

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 66,5 W
Режим на мирување: 3,5 W или помалку

Раб. услови

10 - 35°C (50 - 95°F), влажност: 20 - 80% RH

Noise

54 dB

Усогласеност за заштита на животната средина

Сертификат EPEAT Gold*

Спецификации на скенирање

Црно-бело

100 стр./мин./200 слики/мин. (A4, пејзаж, 200 dpi/300 dpi)

Боја

100 стр./мин./200 слики/мин. (A4, пејзаж, 200 dpi/300 dpi)

Излезна резолуција

150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi, 240 x 240 dpi,
300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Излезен режим

Автоматско откривање,
црно-бело, дифузија на грешка,
активен праг, напредно подобрување текст,
напредно подобрување текст II,
сиви тонови со 256 нивоа, 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

од 20.000 до 55.000 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 305 mm

Должина

70 - 432 mm

Дебелина

Континуирано снабдување: 20 - 209 g/m2, 0,04 - 0,25 mm
Режим без разделување: 20 - 255 g/m2, 0,04 - 0,03 mm

Режим за долги документи

До 3000 mm

Одвојување на листови

Валјак за задржување и метод за претходно раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

300 листови

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Други

Препознавање баркодови, 2D-код, код за составување, функција на работна задача, ултразвучно откривање на двојно повлекување, откривање хефталици, изоставување и подобрување бои, автоматско откривање на големина на страница, 3-D-корекција на боја, ротација на слика, прескокнување празна страница, нагласување рабови, отстранување на ефектот на дефокусирање,
спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, прилагодување на контрастот, корекција на сенки, прилагодување на светлината, корекција на закосување, отстранување рабови, избор на страна за скенирање, поставки за зона на скенирање, поставки за дополнителни елементи, препознавање ориентација на текст, отстранување точки од дупки за поврзување,
скенирање со превиткување, отстранување непотребни точки, бришење на засеци, израмнување на заднината, истакнување знаци, систем за брзо враќање во функција, MultiStreamTM

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

ISIS-драјвер, TWAIN-драјвер (32/64 бита), WIA-драјвер, Kofax VRS-драјвер
CaptureOnTouch Pro
Алатка за поставување драјвери
DR Management Tool (само со преземање)

Други опции

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјак
Подлога за раздвојување
Картриџи за мастило (црвена, сина боја)

Дополнителна опрема

Уред за втиснување по печатењето
Единица за скенирање 102 со рамно лежиште за A4-формати
Единица за скенирање 202 со рамно лежиште за A3-формати
Бел валјак

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.

*Ознаката EPEAT Gold е регистрирана во САД.