imageFORMULA DR-G2140
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации за производот

Тип

A3 скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CIS

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Еднострано, двострано, прескокнување празни страници

Интерфејс

USB 3.1/ жичен LAN

Димензии (Ш x Д x В)

Затворен фах: 480 (Ш) x 569 (Д) x 315 (В) mm
Отворен фах: 480 (Ш) x 723 (Д) x 390 (В) mm

Тежина

Прибл. 25,0 kg

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 66,5 W
Режим на мирување: 3,5 W или помалку

Раб. услови

10 - 35°C (50 - 95°F), влажност: 20 - 80% RH

Noise

54 dB

Усогласеност за заштита на животната средина

Сертификат EPEAT Gold*

Спецификации на скенирање

Црно-бело

145 стр./мин./290 слики/мин. (A4, пејзаж, 200 dpi/300 dpi)

Боја

145 стр./мин./290 слики/мин. (A4, пејзаж, 200 dpi/300 dpi)

Излезна резолуција

150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi, 240 x 240 dpi,
300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Излезен режим

Автоматско откривање, црно-бело,
Дифузија на грешка, активен праг,
напредно подобрување текст,
напредно подобрување текст II,
сиви тонови со 256 нивоа, 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Од 70.000 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 305 mm

Должина

70 - 432 mm

Дебелина

Континуирано снабдување: 20 - 209 g/m2, 0,04 - 0,25 mm
Режим без разделување: 20 - 255 g/m2, 0,04 - 0,03 mm

Режим за долги документи

Макс. 5,588 mm

Одвојување на листови

Валјак за задржување и метод за претходно раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

500 листови

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Други

Препознавање баркодови, 2D-код, код за составување, функција на работна задача, ултразвучно откривање на двојно повлекување, откривање хефталици, изоставување и подобрување бои, автоматско откривање на големина на страница, 3-D-корекција на боја, ротација на слика, прескокнување празна страница, нагласување рабови, отстранување на ефектот на дефокусирање,
спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, прилагодување на контрастот, корекција на сенки, прилагодување на светлината, корекција на закосување, отстранување рабови, избор на страна за скенирање, поставки за зона на скенирање, поставки за дополнителни елементи, препознавање ориентација на текст, отстранување точки од дупки за поврзување,
скенирање со превиткување, отстранување непотребни точки, бришење на засеци, израмнување на заднината, истакнување знаци, систем за брзо враќање во функција, MultiStreamTM

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

ISIS-драјвер, TWAIN-драјвер (32/64 бита), WIA-драјвер, Kofax VRS-драјвер
CaptureOnTouch Pro
Алатка за поставување драјвери

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување
Подлога за раздвојување
Картриџи за мастило (црвена, сина боја)

Карактеристики

Уред за втиснување
Единица за скенирање 102 со рамно лежиште
Бел валјак

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.

*Ознаката EPEAT Gold е регистрирана во САД.​