Скенери за документи

Canon imageFORMULA DR-F120

Спецификации

Спецификации

 • 20 стр./мин. / 36 слики/мин.

  Брзина на скенирање

 • 50 листови

  Капацитет на ADF

 • До 1.500

  Препорачан дневен работен циклус

 • 2.400 dpi

  Излезна резолуција

 • Скенер со рамно лежиште со ADF

  Тип

 • CaptureOnTouch

  Софтвер

 • До 1.000 mm

  Скенирање долги документи

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Скенер со рамно лежиште за на работна маса со ADF
 • Сензор за скенирање
  CMOS CIS 1-линиски сензор
 • Оптичка резолуција
  ADF со 600 dpi / Рамно лежиште со 1200 dpi
 • Светлосен извор
  RGB LED
 • Страна на скенирање
  Предна / задна / двострано
 • Интерфејс
  High Speed USB 2.0
 • Димензии (ШxДxВ)
  Затворен фах: 469 (Ш) x 335 (Д) x 120 (В) mm
  Отворен фах: 495 (Ш) x 335 (Д) x 201 (В) mm
 • Тежина
  Прибл. 4,6 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  AC220 - 240 V (50/60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Скенирање 19,9 W или помалку
  Режим на мирување 2,3 W или помалку,
  Исклучено напојување 0,2 W или помалку
 • Работни услови
  10 - 32,5 °C (50-90,5 °F),
  Влажност: 20 - 80% RH
 • Усогласеност за заштита на животната средина
  RoHS

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  ADF: 20 стр./мин. / 36 слики/мин
 • Боја
  ADF: 10 стр./мин. / 18 слики/мин
 • Излезна резолуција
  150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi,
  240 x 240 dpi, 300 x 300 dpi,
  400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi,
  1200 x 1200 dpi, 2400 x 2400 dpi
 • Излезен режим
  Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст
  Напредно подобрување на текст II, 8 бита
  Сиви тонови (256 нивоа), 24-битни бои
 • Препорачан дневен работен циклус
  Од 500 до 1.500 скенирања/ден

Спецификации на документи

 • Ширина
  ADF: 51 - 216 mm
  Рамно лежиште: до 216 mm
 • Должина
  ADF: 89 - 356 mm
  Рамно лежиште: до 356 mm
 • Дебелина
  ADF: 35 - 128 g/m2 (0,05 - 0,15 mm)
 • Режим за долги документи
  до 1000 mm
 • Скенирање визит картички
  Ширина: 51 mm Должина: 89 mm Дебелина 128 - 209 g/m2
 • Одвојување на листови
  Метод на валјак за задржување
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  50 листови (80 g/m2)

Специјални функции

 • Специјални функции
  Автоматско откривање на големина на страница, корекција на закосување, автоматско откривање на
  боја, подобрување на текст, прескокнување празна страница, ориентација на
  текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, претходно скенирање, нагласување на рабови, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), намалување на ефектот Moire, истакнување на знаци, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, отстранување на сенки, отстранување на рабови, бришење на точки, бришење на засеци, отстранување дамки од дупки за поврзување, примена на корекции на фотографии, откривање на двојно повлекување (според должина), автоматско откривање на механизам за снабдување/рамно лежиште, систем за брзо враќање во функција

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  ISIS /TWAIN драјвер
  CaptureOnTouch

Други опции

 • Потрошни материјали
  Комплет за замена на валјаци за задржување
Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.
Подлежи на промена без претходно известување.