imageFORMULA DR-M260
Спецификации

Важни функции

Scanning speed A4 (single sided): 60

Брзина на скенирање за A4 (еднострано): 60

Automatic document feeder: 90

Автоматски механизам за снабдување со документи: 90

Enhanced image quality using new on-board DR processor

Подобрен квалитет на слика со нов вграден DR процесор

Double-sided scanning with wide range of media

Двострано скенирање со голем избор на медиуми

Efficient batch scanning

Ефикасно сериско скенирање

Large LCD panel with five-line display is mounted on the scanner for easy, intuitive scanning

Скенерот се одликува со голем LCD екран со приказ на пет линии за лесно и интуитивно скенирање

PDF creation and editing

Создавање и уредување PDF документи

Up to 7500 sheets per day

До 7500 листови на ден

Погледни сè

Детални спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

USB3.1 Gen1

Димензии (Ш x Д x В)

Затворени фахови: 285 x 180 x 178 mm
Отворени фахови: 285 x 254 x 231 mm

Тежина

Прибл. 3,6 kg

Потреби за напојување со енергија

AC 100-240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 23 W или помалку
Режим на мирување: 1,4 W или помалку
Исклучено напојување: 0,1 W или помалку

Спецификации на скенирање

Црно-бело

60стр./мин. / 120слики/мин.

Боја

60стр./мин. / 120слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело/дифузија на грешка/ напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 7500 скенирања

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50 - 216mm

Должина

54 - 356mm

Дебелина

27 - 413 g/m² (0,04 - 0,49 mm)

Режим за долги документи

Макс. 5588 mm

Скенирање визит картички

Големина: 50 mm x 91 mm
Дебелина: помалку од 0,45 mm

Скенирање поштенски картички

Големина: 89 mm x 152 mm
Дебелина: помалку од 0,45 mm

Скенирање пластични картички

Големина: 54 x 86 mm
Дебелина: помалку од 1,4 mm

Скенирање пасоши

Дебелина до 6 mm (преку подлога за носење)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

90 листови (A4, 80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Нов DR процесор за брза/квалитетна обработка на слики, LCD екран со пет линии, автоматско откривање на големина на страница, целосен автоматски режим, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), истакнување на знаци, препознавање ориентација на текст, автоматско откривање на боја, отсекување на сенки, прилагодливи поставки за гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поддршка за MultiStream™, разделување на серија со празна страница или код за составување, намалување на ефектот Moiré, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, црно-бел контраст, израмнување на заднината, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, ултразвучно откривање на двојно повлекување документи, ослободување при двојно повлекување, повторен обид за раздвојување.

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

Драјвер ISIS /TWAIN (Microsoft Windows 7/8.1/10/ Server 2008 R2 SP1/Server 2012 R2/ Server 2016) 
CaptureOnTouch Pro
CapturePerfect
Kofax VRS
eCopy PDF Pro Office

Потрошни материјали

Комплет замена на валјак, подлога за носење (пасош), подлога за носење (A4)

Дополнителна опрема

Единица за скенирање 102 со рамно лежиште за A4-формати
Единица за скенирање 201 со рамно лежиште за A3-формати
Модул за баркодови
Модул за 2D-кодови

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.