Скенери за документи

Canon imageFORMULA R10

Спецификации

Спецификации

 • Пренослив скенер

  Тип

 • 12 стр./мин./14 слики/мин.

  Максимална брзина на скенирање

 • CIS

  Сензор

 • 600 dpi

  Резолуција

 • Бела

  Боја на заднина

 • 20 листови

  Капацитет на механизмот за снабдување со листови (80 g/m2)

 • USB2.0

  Интерфејс

 • 500 листови/ден

  Препорачан дневен обем

 • 285 x 95 x 40 mm

  Димензии (Ш x Д x В)

 • 0,9 kg

  Тежина

 • 5 W

  Потрошувачка на енергија

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Пренослив скенер со механизам за снабдување со A4-листови што се напојува преку USB
 • Сензор за скенирање
  CMOS CIS 1-линиски сензор
 • Оптичка резолуција
  600 dpi
 • Светлосен извор
  RGB LED
 • Страна на скенирање
  Предна / задна / двострано
 • Интерфејс
  USB 2.0
 • Димензии (ШxДxВ)
  Затворен фах: 285 (Ш) x 95 (Д) x 40 (В)mm
  Отворен фах: 285 (Ш) x 257 (Д) x 174 (В)mm
 • Тежина
  Прибл. 0,9 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  Напојување од магистрала USB 2.0: 0,5 A
 • Потрошувачка на енергија
  2,5 W или помалку (режим за заштеда на енергија: 1,5 W)
 • Работни услови
  Температура: 10°C до 32,5°C
  Влажност: 25% до 80% RH

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  12 страници во мин. / 14 слики во мин.
 • Боја
  9 страници во мин. / 10 слики во мин.
 • Излезна резолуција
  150 / 200 / 300 / 400 / 600 dpi
 • Излезен режим
  Во боја, сиви тонови, црно-бело
 • Препорачан дневен работен циклус
  Прибл. 500 скенирања

Спецификации на документи

 • Ширина
  50,8 - 216 mm
 • Должина
  70 - 356 mm
 • Дебелина
  64 - 128 g/m² (0,08 - 0,15 mm)
 • Скенирање визит картички
  Ширина: 49 mm
  Должина: 85 mm
  Дебелина: 128-225 g/㎡ (0,15 - 0,3 mm​)
 • Скенирање пластични картички
  Ширина: 54 mm
  Должина: 86 mm
  Дебелина: помалку од 1,4 mm
  (може да скенира картички со релјеф)
 • Одвојување на листови
  Метод со подлога за раздвојување
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  20 листови

Специјални функции

 • Специјални функции
  Откривање големина на страница, автоматско поставување на резолуцијата, израмнување на заднината, истакнување знаци, изоставување боја / подобрување боја, корекција на закосување, откривање двојно повлекување, нагласување рабови, ротација на сликата, намалување на ефектот Moiré, проверка пред скенирањето, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, прескокнување празна страница, подобрување на текстот, препознавање ориентација на текст,

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Вграден софтвер за скенирање CaptureOnTouch Lite (Windows 8.1 / 10 - 32 бита/64 бита)
 • Mac
  Вграден софтвер за скенирање CaptureOnTouch Lite (macOS 10.12 / 10.13/ 10.14/ 10.15)

Други опции

 • Потрошни материјали
  Подлога за раздвојување, валјак за транспорт
 • Дополнителна опрема
  USB-кабел
Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.
Подлежи на промена без претходно известување.