Скенери за документи

Canon imageFORMULA R30

Спецификации

Спецификации

 • Брзини на скенирање до 50 слики/мин.

 • Двострано скенирање

 • Голем ADF за 60 листови

 • Вграден CaptureOnTouch Lite со OCR

 • Можност за поврзување и скенирање со уреди со Windows и Mac

 • Автоматски функции за обработка на слика - вклучувајќи и автоматско откривање на големина на страница, поставување на резолуција и отсекување на слика

 • Потрошувачка на енергија помала од 10 W

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови и можност за двострано снимање
 • Сензор за скенирање
  CIS
 • Оптичка резолуција
  600 dpi
 • Светлосен извор
  RGB LED
 • Страна на скенирање
  Предна / задна / двострано
 • Интерфејс
  High Speed USB 2.0
 • Димензии (ШxДxВ)
  Затворен фах: 293*251*245 mm
  Отворен фах: 293*600*382 mm
 • Тежина
  Прибл. 3,0 kg или помалку
 • Потреби за напојување со енергија
  AC220 - 240 V (50/60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Скенирање: 10 W или помалку
  Режим на мирување: 1,0 W
  ИСКЛУЧЕНО напојување: 0,1 W или помалку
 • Работни услови
  Собна температура: 10 °C до 32,5 °C
  Влажност: 20% до 80% RH
 • Усогласеност за заштита на животната средина
  RoHS

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  25 стр./мин. / 50 слики/мин (А4, 200 dpi)
 • Боја
  9 стр./мин. / 19 слики/мин. (A4, 200 dpi)
 • Излезна резолуција
  150 / 200 / 300 / 400 / 600 dpi
 • Излезен режим
  Во боја, сиви тонови, црно-бело

Спецификации на документи

 • Ширина
  50,8 - 216 mm
 • Должина
  54 - 356 mm
 • Дебелина
  0,04 - 0,25 mm
 • Скенирање визит картички
  Ширина: 50-55 mm - должина: 85-91 mm - дебелина: 128 mm
 • Скенирање пластични картички
  Ширина: 86 mm - должина: 54 mm - дебелина: помалку од 1,4 mm​
  Може да скенира картички со релјеф. Број за вчитување: 3 картички за картички без релјеф, 1 картичка за картичка со релјеф
 • Одвојување на листови
  Метод на валјак за задржување
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  60 листови (80g/m²)

Специјални функции

 • Специјални функции
  Вградена технологија за поврзување и скенирање, автоматско откривање на бои, автоматско откривање големина на страница, автоматско поставување на резолуцијата, израмнување на заднината, истакнување знаци, изоставување боја/подобрување боја, корекција на закосување, откривање двојно повлекување, нагласување рабови, ротација на сликата, намалување на ефектот Moiré, проверка пред скенирањето, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, прескокнување празна страница, подобрување на текстот, препознавање ориентација на текст, три-димензионална корекција на бои

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Вграден CaptureOnTouch Lite
 • Mac
  Вграден CaptureOnTouch Lite

Други опции

 • Потрошни материјали
  Комплет за замена на валјаци за задржување
Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.
Брзината на скенирање може да се менува во зависност од спецификациите на компјутерот, поставките на скенерот и други фактори.
Спецификациите подлежат на промена без претходно известување.