Скенери за документи

Canon imageFORMULA R40

Спецификации

Спецификации

 • Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови и можност за двострано снимање

  Тип

 • 40 стр./мин. / 80 слики/мин.

  Максимална брзина на скенирање

 • CIS

  Сензор

 • 600 dpi

  Резолуција

 • Бела

  Боја на заднина

 • 60 листови

  Капацитет на механизмот за снабдување со листови (80 g/m2)

 • USB2.0

  Интерфејс

 • 4.000 листови/ден

  Препорачан дневен обем

 • 291 x 250 x 245 mm

  Димензии (Ш x Д x В)

 • 2,8 kg

  Тежина

 • 22 W

  Потрошувачка на енергија

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови
 • Сензор за скенирање
  CMOS CIS 1-линиски сензор
 • Оптичка резолуција
  600 dpi
 • Светлосен извор
  RGB LED
 • Страна на скенирање
  Предна / задна / двострано
 • Интерфејс
  USB 2.0
 • Димензии (ШxДxВ)
  Затворени фахови: 291 x 250 x 245 mm
  Отворени фахови: 291 x 600 x 382 mm
 • Тежина
  Прибл. 2,8 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  AC 100-240 V (50/60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Скенирање: 22 W или помалку
  Режим на мирување: 1,4 W или помалку
  Исклучено напојување: 0,1 W или помалку

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  40 страници во мин. / 80 страници во мин.
 • Боја
  30 страници во мин. / 60 страници во мин.
 • Излезна резолуција
  Автоматско откривање, 100/ 150 / 200/ 240/ 300/ 400/ 600 dpi
 • Излезен режим
  Автоматско откривање, црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 256 нивоа на сиви тонови, 24-битни бои
 • Препорачан дневен работен циклус
  Прибл. 4000 скенирања

Спецификации на документи

 • Ширина
  50,8 - 216 mm
 • Должина
  54 - 356 mm
 • Дебелина
  20 - 209 g/m² (0,04 - 0,25 mm)
 • Режим за долги документи
  До 3000 mm*
 • Скенирање визит картички
  Големина: 50 x 85 mm или поголеми
  Дебелина: помалку од 0,45 mm
 • Скенирање пластични картички
  Големина: 54 x 86 mm
  Дебелина: помалку од 1,4 mm (поддршка за картички со релјеф)
 • Одвојување на листови
  Метод на валјак за задржување
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  60 листови (80g/m²)

Специјални функции

 • Специјални функции
  Автоматско откривање бои, автоматско откривање големина на страница, автоматско поставување на резолуцијата, израмнување на заднината, разделување на серија, истакнување знаци, изоставување боја / подобрување боја, корекција на закосување, откривање двојно повлекување, нагласување рабови, скенирање со превиткување, ротација на сликата, намалување на ефектот Moiré, MultiStream, проверка пред скенирањето, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, прескокнување празна страница, подобрување на текстот, препознавање ориентација на текст, тродимензионална корекција на бои, ултразвучно откривање на двојно повлекување, кориснички параметри

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Драјвер TWAIN (Windows 7 SP1 / 8.1 / 10 - 32 бита/64 бита)
  CaptureOnTouch
  Readiris PDF Software
 • Mac
  Драјвер TWAIN (macOS 10.12 / 10.13/ 10.14/ 10.15)
  CaptureOnTouch

Други опции

 • Потрошни материјали
  Комплет за замена на валјаци за задржување
*Функцијата за скенирање кон Word и Excel е достапна само за Windows

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.