Скенери за документи

Canon imageFORMULA RS40

Спецификации

Спецификации

 • Капацитет од 60 листови

 • 30 стр./мин.

 • Резолуција од 600 dpi

 • 11,5 x 9,8 x 9,7 инчи

 • Потрошувачка на енергија при скенирање од 19 W

 • CMOS S CIS-сензор

 • Интерфејс USB 2.0

 • Ултразвучно откривање на двојно вовлекување

 • CaptureOnTouch и драјвер TWAIN

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Скенер за на работна маса за двострано скенирање на фотографии и документи
 • Сензор за скенирање
  CIS - еднолиниски контактен сензор за слика
 • Оптичка резолуција
  600 dpi
 • Светлосен извор
  RGB LED
 • Страна на скенирање
  двострано скенирање
 • Интерфејс
  USB2.0
 • Димензии (ШxДxВ)
  291 x 250 x 245 mm (со затворен фах за исфрлување) 291 x 600 x 382 mm (максимална големина)
 • Тежина
  Прибл. 3 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  AC 100-240 V (50/60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Скенирање: 19 W Режим на мирување: 1,4 W
  ИСКЛУЧЕНО напојување: 0,1 W

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  40 стр./мин. - 80 слики/мин.
 • Боја
  30 стр./мин. - 60 слики/мин.
 • Фотографии
  30 стр./мин.
 • Излезна резолуција
  100 / 150 / 200 / 240 / 300 / 400 / 600 / 1200 dpi (интерполација)
 • Излезен режим
  Во боја, сиви тонови, црно-бело
 • Препорачан дневен работен циклус
  Не е достапно

Спецификации на документи

 • Ширина
  50,8 mm - 216 mm
 • Должина
  54 mm - 356 mm
 • Дебелина
  0,04 mm - 0,25 mm
 • Режим за долги документи
  До 3.000 mm
 • Скенирање визит картички
  Ширина:50 mm x Должина:85 mm или повеќе, Дебелина:помалку од 0,45 mm
 • Скенирање пластични картички
  Ширина:86mm Должина:54mm Дебелина:помалку од 1,4 mm Може да скенира картички со релјеф
 • Одвојување на листови
  Да
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  60 листови (80 g/m²), 40 фотографии

Специјални функции

 • Специјални функции
  Скенер за фотографии и документи/ лесно скенирање фотографии со ADF​. RS40 може автоматски да скенира до 40 фотографии во една серија. Во драјверот се додадени нови функции за обработка на слика наменети за подобрување на фотографиите.

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Драјвер TWAIN
  CaptureOnTouch
 • Mac
  Драјвер TWAIN
  CaptureOnTouch
 • Поддржани оперативни системи
  Microsoft Windows 8.1 (32 бита/64 бита)
  Microsoft Windows 10 (32 бита/64 бита)
  Microsoft Windows 11
  macOS 10.15
  macOS 11
  macOS 12

Други опции

 • Потрошни материјали
  Подлога за носење деликатни или важни фотографии
  Комплет за замена на валјаци за задржување
Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.
Подлежи на промена без претходно известување.