Canon imageFORMULA DR-M1060

imageFORMULA DR-M1060

Разновиден и извонредно компактен A3 скенер со U-патека и можност за избор на директната патека за хартија. DR-M1060 е совршен за сигурно скенирање на разни видови на документи со големина до A3, а има мали димензии.

picture_DR-M1060_detail_image

Придобивки

 • Извонредно компактен A3 скенер
 • U-патека и директна патека за ракување со различни документи
 • Продуктивно скенирање со брзина до 120 слики/мин.
 • Дизајн со предно снабдување за практично снабдување со хартија
 • Моќен софтвер, вклучувајќи и Kofax VRS
 • Лесно додавање на изборни скенери со рамно лежиште или баркод модул

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageFORMULA DR-M1060

Неверојатно компактен


DR-M1060 е многу компактен A3 скенер - идеален за корпоративни деловни оддели или помали децентрализирани филијали кои имаат ограничен простор на работната маса, но имаат потреба од A3 скенирање. Корисниците ќе се воодушеват од удобното и практичното ракување со предното снабдување со документи и дизајнот на нивното излегување.

Сигурно и разновидно ракување со хартија


U-патеката и можноста за избор на директна патека за хартија со цврст механизам за снабдување овозможува рамномерно скенирање на разни видови на медиуми, вклучувајќи и картички со релјеф, дебели и тенки медиуми или документи со должина од 3m. Користејќи го режимот на превиткување, ќе можете да скенирате и документи со A1 големина. DR-M1060 се одликува со повеќе технологии за сигурно ракување со хартија. Ултразвучното откривање на двојно повлекување документи помага во спречување на губењето слики, а функцијата за ослободување на двојно повлекување (DFR) ги намалува прекините и им овозможува на корисниците брзо да ги игнорираат грешките и да продолжат со скенирањето во специјални случаи.

Скенирање со голема продуктивност


DR-M1060 е неверојатно продуктивен и се одликува со извонредно големи брзини на двострано скенирање до 120 слики/мин. (A4) и механизам за снабдување за 80 листови. И покрај неговите мали димензии, тој е создаден за справување со голем обем на работа до 7.500 документи на ден.

Совршена обработка на слика при секое користење


Уживајте во совршени резултати благодарение на големиот број напредни функции за обработка на слика кај DR-M1060, како што е напредното подобрување на текст кое овозможува јасни и читливи слики, дури и од избледени оригинални документи. Дополнителните функции како автоматско откривање на боја, корекција на автоматска големина и искосување, корекција на ориентација на текст и прилагодено изоставување на боја уште повеќе ги зголемуваат квалитетот и постојаноста на сликите.

Испорачан софтвер за зголемување на продуктивноста


Уживајте во брзо скенирање без напор со софтверот CaptureOnTouch за ад-хок и секојдневни работни задачи. CapturePerfect е идеален за скенирање на поголеми серии документи, со прикази на повеќе прозорци и мали сликички, како и флексибилни опции за скенирање кон фолдери, e-mail и SharePoint. DR-M1060 се испорачува и со eCopy PDF Pro Office и Kofax VRS (вклучувајќи и AIPE).

Изборна дополнителна опрема


DR-M1060 се испорачува со голем број изборни додатоци за да овозможи високо ниво на продуктивност. Скенирајте поврзани книги, дневници и деликатни медиуми со помош и на двете изборни единици за скенирање со рамно лежиште за A4 и A3 формати. Овие единици за двострано скенирање со рамно лежиште, кои се поврзани преку USB, работат беспрекорно со DR-M1060, овозможувајќи ви лесно применување на истите функции за подобрување на слики при секое скенирање. Исто така, достапен е 2D баркод модул кој овозможува препознавање на баркодови со QR кодови, PDF417 и Data Matrix формати со помош на драјверите ISIS/TWAIN.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageFORMULA DR-M1060, неговите функции и можности.

60ppm

Брзина на скенирање за A4 (еднострано)

Automatic document feeder

Автоматски механизам за снабдување со документи

Daily Scanning Volume

Дневен обем на скенирање

A3

Двострано скенирање во A3 формат

USB connection

USB поврзување

icon

Ефикасно сериско скенирање

Tilting control panel

Лесен и интуитивен скенирање

eCOPY

Создавање и уредување PDF документи

USB connection

Подобрен квалитет на слика

 • Скенер
 • Диск за поставување
 • Kofax VRS диск
 • eCopy PDF Pro диск
 • Документација
 • USB кабел
 • AC адаптер
 • Кабел за напојување

Испорачан софтвер

Дознајте повеќе за софтверот кој се испорачува со овој скенер.

Апликации од Canon

CaptureOnTouch Pro

CaptureOnTouch Pro

Овој скенер се испорачува со CaptureOnTouch Pro, професионален квалитет од Canon и софтвер кој е едноставен за користење. Снимајте и класифицирајте серии на скенирање, интегрирајте го скенерот од Canon во вашето деловно работење и вашите работни процеси со документи и зголемете ја вашата продуктивност на едноставен начин.

Компатибилност: Windows

Дознајте повеќе >

Capture Perfect

Моќна апликација која ви овозможува брзо и ефикасно сериско скенирање на документи. Таа нуди напредни опции за скенирање, како и можност за прегледување во повеќе прозорчиња или со мали сликички.

 • Добивајте прецизни дигитални документи во секое време со достапните функции кои го отстрануваат закосувањето, ја подобруваат читливоста и острината
 • Скенирајте директно кон е-пошта, PDF, фајл или презентација со допир на едно копче
 • Регистрирајте ги рутинските задачи и уредувајте, подредувајте или управувајте со фајловите без напор
 • Поддршка за Kofax VRS

Компатибилност: Windows

Дознајте повеќе >
capture_perfect.jpg

Апликации од други програмери на софтвер

eCOPY

Моќна и практична апликација за гледање, создавање, уредување и претворање на PDF фајлови. eCopy нуди сеопфатни опции за обележување, означување и уредување, како и создавање формулари за пополнување со автоматско препознавање на полињата во формуларот. Ви испорачуваме и целосен комплет алатки за потпишување и сигурност на документите.
Компатибилност: WindowsKofax VRS

Софтверот за обработка на слика VRS, кој е водечки во индустријата, го намалува времето потребно за рачна подготовка на документите, го подобрува квалитетот на скенираните слики и ги максимизира перформансите на скенерите за голем обем. Подобрата читливост и повисоката стапка на препознавање со OCR ја зголемуваат продуктивноста.
Компатибилност: Windows

Комплет за софтверски програмери

BSDP

Нашата програма за развој на деловни решенија (BSDP) е посветена да ви обезбеди пристап до многубројни технички информации кои ќе ви помогнат при создавањето апликации за нашата палета на деловни производи. За повеќе информации за нашите SDK, ве молиме посетете ја веб-страницата на Canon Developer Programme.