ScanFront 400
Спецификации

Важни функции

icon

Макс. стр./мин.

Брзина на скенирање за A4

icon

ADF

Автоматски механизам за снабдување со документи

icon

Скенирања / ден

До 6.000 листови на ден

icon

Етернет

Интелигентно скенирање преку мрежа

icon

Екран на допир

Екран на допир од 10,1”

icon

Двострано

Двострано скенирање

icon

Папка

Скенирање кон папка

icon

FTP мрежа

Скенирање на FTP адреса

icon

Е-mail

Скенирајте кон е-пошта

icon

USB

Скенирање на USB мемориски уред

icon

Печатач

Скенирање кон печатач

icon

Факс

Скенирање кон факс

Погледни сè

Детални спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Вид

Мрежен скенер за документи со ADF

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор (x2)

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Еднострано/двострано

Интерфејс

LAN: 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T (приклучок RJ-45)
3x USB 2.0 (за USB-мемориски уред, тастатура, глувче итн.)

Оперативен панел

10,1" (TFT-LCD-екран на допир (WSGVA 1024 x 600)

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Дневен работен циклус

Прибл. 6000 скенирања / ден

Спецификации на скенирање

Брзина за црно-бел режим

45 стр./мин. / 90 слики/мин.

Брзина за режим во боја

45 стр./мин. / 90 слики/мин.

Scanning resolution

100 x 100 dpi / 150 x 150 dpi / 200 x 200 dpi /
300 x 300 dpi / 400 x 400 dpi / 600 x 600 dpi

Режими на скенирање

Црно-бело, дифузија на грешка, подобрување на текст, 256 нивоа на сиви тонови, 24-битни бои, автоматско откривање на бои

Функции за скенирање

Ултразвучно откривање на двојно повлекување, ослободување / повторен обид при двојно повлекување, корекција на закосување, режим на превиткување, скенирање долги документи, прескокнување празна страница, автоматска ориентација на документи, израмнување на заднината, намалување на пробивањето на боите, отстранување сенки, изоставување / подобрување бои

Генерирање датотеки

TIFF, JPEG, PNG, PDF, PDF/A

File naming

Внесете име на датотека
Автоматско име на датотека
Приспособено име на датотека

Index files (metadata) output

XML, CSV

Metadata information

Низа, корисничко име, податоци, време, име на уред, бројач, име на датотека, големина на датотека, број на страници, патека на одредиште

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Хартија

Ширина: 50 - 216 mm
Должина: 54 - 356 mm (3.048 mm во режим за долги документи)
Дебелина (ВКЛУЧЕНО одвојување): 27 - 209 g/m² (0,04 - 0,25 mm)
Дебелина (ИСКЛУЧЕНО одвојување): 27 - 255 g/m² (0,04 - 0,30 mm)

Визит картичка

Големина: 50 x 85mm
Дебелина: до 380 g/m² (0,35 mm)

Картичка

Големина: 54 x 86 mm (стандард ISO)
Дебелина: 1,4 mm
Само хоризонтално снабдување, макс. 10 картички или 1 картичка со релјеф

Пасош

Користете ја изборната подлога за носење пасоши
Дебелина: до 6 mm (вклучувајќи подлога за носење)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

85 листови (A4, 80 g/m²)

МРЕЖНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Дест. за скенирање

Скенирање кон споделена папка
Скенирање кон е-пошта
Скенирање кон FTP
Скенирање кон FAX (преку услугата за интернет факс)
Скенирање кон печатач (печатење од FTP)
Скенирање кон USB-мемориски уред

Протоколи

TCP/IP (IPv4), DNS, DHCP, SMB, NTP, HTTP, FTP, SFTP, безбедно испраќање (FTPS и SMTPS), WebDAV, LDAPS

IP адреси

Се добива автоматски (поддршка за DHCP) или е фиксно

Поддршка за директориуми

Активен директориум (проверка на идентитет NTLM)
OpenLDAP (едноставна проверка на идентитет)

Софтвер

Софтверски алатки

ScanFront Administration Tool
SDK1 за веб-апликации на ScanFront 400
Вграден SDK1 на ScanFront 400

Физички карактеристики

Димензии (ШxВxД)

Затворени фахови: 305 × 282 × 230 mm
Отворени фахови: 305 × 629 × 366 mm

Тежина

Прибл. 4,5 kg

Потреби за напојување со енергија

AC100-240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 40 W или помалку
Режим на мирување: 2,0 W или помалку
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку

Раб. услови

Температура: 10 - 32,5°C Влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

Други опции

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјак (валјак за снабдување и валјак за задржување), подлога за носење (пасош), подлога за носење (A4)

Дополнителна опрема

Торбичка за носење

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.