Управување со скенери преку iWMC
Спецификации

Детални спецификации

Општи информации

Елементи на алатката за управување со скенери

iW конзола за управување од Canon (инсталација на сервер)
Дополнителна компонента Scanner Management за iWMC (инсталација на сервер)
Scanner Agent за USB скенери (инсталација на локални компјутери)

Вид на софтверот

Бесплатен софтвер за управување и следење скенери

Јазици за интерфејсот

Дополнителна компонента Scanner management:
Англиски, француски, германски, италијански, шпански
Scanner Agent:
Англиски, француски, германски, италијански, шпански, португалски, холандски, руски, турски

Функции на софтверот

Управување со скенери

Разгледајте скенери
Погледнете информации за скенерите
Групирајте и управувајте со скенерите

Набљудување на скенери

Проверете ја евиденцијата за скенирање
Проверете ја состојбата на потрошните материјали
Распределете ја поштата за резултати од следењето

Управување со софтверот

Регистрирајте и распределувајте софтвер преку iWMC
USB скенери: фирмвер, драјвер, апликации од Canon
Мрежни скенери: датотека за ажурирање

Управување со датотеки за поставки

Регистрирајте и распределувајте датотеки со поставки преку iWMC
USB скенери: датотеки со поставки за задачи од CapturePerfect, CaptureOnTouch (3/4) и JOB Registration Tool
ScanFront: датотека со резервна копија

Управување со евиденцијата

Проверувајте и менувајте ги поставките за евиденција
Преземете датотеки за евиденција

Безбедност

SSL може да се користи за комуникација со ScanFront и компјутерски клиент

Компатибилност

Поддршка за оперативни системи

Дополнителна компонента Scanner Management:
Windows 10 / 8.1 / 7 / Vista
Windows Server 2012 / 2012 R2 / 2008 / 2008 R2
Scanner Agent:
Windows 10 / 8.1 / 7 / Vista / XP
Потребен е .Net Framework 3.5 SP1
Треба да биде достапен за SNMP

Компатибилност со iWMC

3.3.0 или понов

Поддржани скенери imageFORMULA

P-208II / P-215II
DR-F120
DR-C120 / DR-C125 / DR-C130
DR-C225 / DR-C225W / DR-C240
DR-M140 / DR-M160 / DR-M160II / DR-M1060
DR-G1100 / DR-G1130
ScanFront 300 / 300P / 330

Подлежност на промена без претходна најава.

Достапните функции може да бидат различни во зависност од мрежата и USB скенерите.