The Full Frame Advantage
alt text goes here

Предноста на целосната слика

Со својот CMOS сензор за целосна слика со 26,2 мегапиксели и процесор за слика DIGIC 7, EOS 6D Mark II е дизајниран да обезбеди професионални резултати

Динамички опсег

Најновиот CMOS сензор на EOS 6D Mark II нуди широк динамички опсег и ги зачувува деталите во осветлените површини и во темните сенки за да овозможи реален приказ. Големата маргина на грешка на експозицијата ви овозможува повеќе опции за вашите датотеки при обработката по снимањето.

Мал шум во темни услови

Сликите снимени во темни услови имаат мал шум и голема острина – користете максимална ISO чувствителност до 40.000 (ISO може да се прошири до 102.400). CMOS сензорот на EOS 6D Mark II доловува колку што е можно повеќе светлина, а процесорот DIGIC 7 ги минимизира артефактите како што е дигиталниот шум.

Обработка на слика на следно ниво

Вградената корекција на аберацијата во објективот ги подобрува оптичките перформанси преку компензација на факторите како дифракција, изобличување и хроматска аберација. Како резултат се добива слика што е видливо подобра веднаш по снимањето.

Next level image processing
Powerful portraits

Моќни портрети

Фотоапаратот за целосна слика EOS 6D Mark II создава помала длабочина на поле отколку фотоапаратите со помали сензори, поради што претставува одлична алатка за професионални портрети. Нагласете предмет со неверојатна острина наспроти мека заднина и обидете се да фотографирате со уникатни објективи со широка решетка, како што е EF 85mm f/1,2L II USM, за да добиете ефекти со фокусирање на мало растојание.