sharp image low light
alt text goes here

Прецизно фокусирање

Без разлика дали снимате портрети во студио со режимот за прегледување во живо или го користите визирот за да доловите одлучувачки момент, EOS 6D Mark II овозможува брзо и прецизно фокусирање за неверојатно остри резултати.

focus in low light

Фокусирајте со сигурност, дури и при слаба осветленост

Сите 45 AF точки на EOS 6D Mark II се од вкрстен тип за да овозможат извонредна чувствителност и прецизност. Една точка од двоен вкрстен тип во центарот фокусира прецизно дури и при месечева светлина (-3 EV), што значи дека сигурно ќе ја добиете потребната острина кога најмногу ќе ви биде потребна.

Оваа чувствителност овозможува и автоматско фокусирање (со најмногу 27 точки) со максимални решетки дури до f/8 – корисни при користење извонредни телефото објективи со телеконвертори, на пример.

Широка фокусна површина со 45 точки и континуирано фотографирање со 6,5 fps

45-те AF точки од вкрстен тип на EOS 6D Mark II се распределени низ широка површина во визирот и овозможуваат фокусирање со неверојатна прецизност. Остриот фокус се задржува кај предметите во движење кога фотографирате динамични настани или брзи движења, дури и при фотографирање со 6,5 слики во секунда.

canon wide area focusing

Брзо фокусирање со прегледување во живо

Кога фотографирате во режимот за прегледување во живо преку екранот со променлив агол на EOS 6D Mark II, Dual Pixel CMOS AF фокусира со извонредна брзина и прецизност. Допрете за да изберете предмет што ќе се следи и ќе биде остро фокусиран додека се движи низ кадарот.

fast focusing shooting in live view