НАПИС

Canon EOS 90D: квалитет на слика

EOS 90D Black Throated Diver

Квалитет на слика што ќе ве воодушеви

APS-C CMOS-сензорот од 32,5 мегапиксели и нашиот врвен процесор за слика DIGIC 8 работат заедно за да создадат фантастичен квалитет на слика - острина, тонови и бои има во изобилие, а шумот во услови со слаба осветленост е апсолутно минимален. Чувствителноста може да се прошири до ISO 25.600 за рачно фотографирање во темни услови, а широкиот динамички опсег овозможува задржување на деталите во светлите површини и темните сенки.

EOS 90D EF Lens
© Авторски права Fergus Kennedy

Совршен спој на перформанси и преносливост

Снимајте извонредни детали со CMOS-сензорот со 32,5 мегапиксели што се дизајнира и произведува ексклузивно во Canon. Неговиот APS-C-формат е доволно голем за да овозможи доволна контрола врз длабочината на полето, но и доволно мал за да може EOS 90D и неговите објективи да бидат преносливи и да имаат совршен баланс.

EOS 90D Travel Photography
© Авторски права Fergus Kennedy
EOS 90D 100% Crop
100% отсекување

Оптимизиран квалитет на слика

Обработката на слики во самиот фотоапарат ви овозможува максимално искористување на квалитетот на слика. Нашата технологија за дигитална оптимизација на објективот (DLO) може да се примени додека фотографирате, при што сите слики ќе се прилагодат според карактеристиките на објективот. Какви резултати ќе добиете? Слики што се остри и исполнети со детали - директно од фотоапаратот.

RAW-датотеките може да се конвертираат во JPEG-датотеки во самиот фотоапарат благодарение на вградената обработка на RAW-датотеки, а ќе можете и детално да ги прилагодувате вашите слики со функцијата за креативна помош. Процесорот DIGIC 8 овозможува прилагодување на сликите и создавање повеќе верзии од истата слика што ќе имаат различен изглед.


< Назад кон прегледот на EOS 90D

Може да ви се допадне и...