Фотоапарати без огледало

Canon EOS R3

Спецификации

Работни услови
0 - 40 °C, влажност 85% или помалку
Димензии (Ш x В x Д)
150 x 142,6 x 87,2 mm
Тежина (само куќиште)
Прибл. 822 g (1015 g со картичка и батерија)
EOS R3
EOS R3
EOS R3
EOS R3
EOS R3

Спецификации

 • Сензор со подредена структура

  Подреден, заднински осветлен сензор

 • Секвенцијално фотографирање со брзина до 30 fps

  Континуирано фотографирање со брзина до 30 fps, или 12 fps со механичка бленда, со AE и AF со следење

 • Секвенцијално фотографирање со голема брзина до 195 fps1

  Фотографирајте со приспособлива брзина за секвенцијално фотографирање

 • Макс. ISO 25.600

  Чувствителност од ISO 100 до ISO 102.400 (се продолжува до ISO 204.800)

 • Резолуција од 24 мегапиксели

  Идеален баланс на квалитет на сликата, високи перформанси на ISO и големина на датотеката

 • До 8-stop IS

  Сигурен стабилизатор на слика работи во тандем на сопствената IS на објективот

 • AF со контрола со очи

  Изберете фокусни точки или предмети за следење со едноставно гледање

 • Следење на субјектот

  Автоматски следи луѓе, животни и возила и во режими на фотографии и во режим на видео

 • Екран со променлив агол

  Целосно артикулиран екран на допир од 8,2 см, 4.200.000 точки

 • Електронски визир

  Електронски визир без затемнување со 5.760.000 точки, стапка на обновување од 120 fps и покриеност од 100 проценти

 • WiFi и Bluetooth

  Безжична конекција за далечинско управување и пренос на слика

 • 6K RAW

  60 fps со најголема флексибилност за промена на поставките како што е балансот на белата боја во пост-продукција

 • 4K 120p

  Снимајте видеозаписи со бавни движења и извонредно високо ниво на детали

 • Full HD 240p

  Снимајте видеозаписи со извонредно бавни движења и високо ниво на детали

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Тип
  36 x 24 mm CMOS
 • Ефективни пиксели
  Прибл. 24,1 мегапиксели
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 26,7 мегапиксели
 • Сооднос на слика
  3:2
 • Филтер за ниски фреквенции
  Вграден/фиксен
 • Чистење на сензор
  EOS вграден систем за чистење
 • Тип на филтер за бои
  Примарни бои
 • Поместување на сензорот-стабилизација на слика
  Да, до 8 чекори во зависност од објективот што се користи 1

Процесор за слика

 • Тип
  DIGIC X

Објектив

 • Приклучок за објективи
  RF / RF-S (објективите EF и EF-S може да се прикачат со помош на АДАПТЕРОТ EF КОН EOS R, АДАПТЕРОТ EF КОН EOS R СО КОНТРОЛЕН ПРСТЕН, АДАПТЕРОТ ЗА МОНТИРАЊЕ ВНАТРЕШЕН ФИЛТЕР EF КОН EOS R. EF-M објективите не се компатибилни)
 • Фокусна должина
  Еквивалентно на 1,0x од фокусната должина на објективот со RF-објективи и EF-објективи, 1,6x со објективите EF-S/RF-S

ФОКУСИРАЊЕ

 • Тип
  Dual Pixel CMOS AF II
 • AF систем / точки
  Со 100% хоризонтална и 100% вертикална зона (автоматски избор)
  100% хоризонтална и 90% вертикална (мануелен избор)2
 • AF работен опсег
  EV -6,5 - 20 (при 23°C и ISO100) 3
 • AF режими
  Една снимка
  Servo AF
 • Избор на AF точка
  Автоматски избор: 1053 достапни површини за AF при автоматско бирање
  Рачно бирање: AF во 1 точка (големината на кадарот за AF може да се промени) 4779 достапни AF-положби (3969 снимки)
  Рачно бирање: AF во точка со експанзија со 4 точки (горе, долу, лево, десно)
  Рачно бирање: AF во точка со експанзија околу неколку точки
  Рачно бирање: флексибилен AF на зона 1-3 (сите AF точки поделени на минимум 9 до максимум 999 зони на фокусирање)
 • Следење на AF
  Луѓе, животни (кучиња, мачки и птици) или возила (тркачки автомобили или моторни велосипеди)
 • AF заклучување
  Заклучување кога копчето на блендата е притиснато до половина или кога е притиснато AF ON во AF режим на една снимка. Користење на прилагодени копчиња за AF во AI servo
 • Помошен зрак за AF
  Емитуван преку вграденото LED светло или изборниот наменски Speedlite (блиц)
 • Рачно фокусирање
  Се избира на објективот

Контрола на експозиција

 • Режими на мерење
  Реално време со сензор за слика, мерење во 384 зони.
   (1) Мерење со проценка (поврзано со сите точки на AF)
   (2) Делумно мерење (прибл. 595% од визирот во центар)
   (3) Мерење во точка: мерење во централна точка (прибл. 2,9% од визирот во центар) не е достапно мерење во точка поврзано со AF точка
   (4) Просечно мерење со тежиште во центарот
 • Опсег на мерење светлина
  EV -3 – 20 (при 23°C, ISO100, со мерење со проценка)
 • AE заклучување
  Автоматски: AE заклучувањето стапува на слика кога се постигнува фокус
  Рачно: со помош на копчето за AE заклучување во режимите P, Av, Fv, Tv и M
 • Компензација на експозиција
  +/-3 EV во 1/3 или 1/2 чекори на зголемување (може да се комбинира со AEB)
 • AEB
  +/-3 EV во чекори на зголемување од 1/3 или 1/2
 • Фотографирање без треперење
  Да. Треперењето се открива на фреквенција од 100 Hz или 120 Hz. Максималната континуирана брзина на снимање може да се намали достапно и со електронска и со механичка бленда
  Снимање против треперење со висока фреквенција за режими М и TV
 • ISO чувствителност

  Препорачан индекс на експозиција

  Автоматски 100-102400 (во чекори на зголемување од 1/3 или од 1)
  ISO може да се прошири до L:50, H1:2048004

Бленда

 • Тип
  Електронски контролирана бленда со фокусна рамнина и електронска функција за бленда на сензорот
 • Брзина
  Механичка: 30-1/8000 секунда (1/2 или 1/3 чекори на зголемување), електронско светло: 30-1/64000 (1/2 или 1/3 чекори на зголемување до 1/16000 а потоа 1 чекор до 1/64000) (Вкупен опсег на брзина на бленда. Достапниот опсег се менува во зависност од режимот на снимање)
 • Копче за бленда
  Меко електромагнетско копче

Баланс на белата боја

 • Тип
  Автоматско одредување на балансот на белата боја со помош на сензор
  AWB (приоритет на амбиент/приоритет на бела боја), дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, бела флуоресцентна светлина, блиц, прилагодено, подесување на температура на боја
 • Поставки
  Компензација на баланс на белата боја:
  1. Сина/килибар +/-9
  2. Магента/зелена +/-9
 • Прилагодување на балансот на белата боја
  Да, може да се регистрира 5 корисничко подесување
  +/-3 нивоа во чекори на зголемување од едно ниво
 • WB со групирање
  3, 2, 5 или 7 групни снимки со едно притиснување на копчето за бленда
  Избор на отстапување сино/килибар или отстапување магента/зелено

Визир

 • Тип
  OLED екран во боја и со EVF од 0,5 инчи
 • Број на точки
  5,76 милиони точки (1600x1200)
 • Покриеност (вертикално/хоризонтално)
  Прибл. 100%
 • Зголемување
  Прибл. 0,76x5
 • Растојание на окото
  Прибл. 23 mm (од центарот на леќата)
 • Корекција на диоптер
  -4 до +2 m-1 (диоптер)
 • Перформанси на дисплејот
  Заштеда на енергија: 59,94 fps, јасна слика 119,98 fps, спречување ниска стапка на слики 60 -119,8fps6
 • Информации на визир
  Информации за AF-точките, показател за контрола со очи, индикатор за ниво на експозиција, режим на фотографирање, брзина на ISO, брзина на бленда, апертура, број на преостанати повеќекратни експозиции, компензација на експозиција, HDR-фотографирање, приоритет на најсветли тонови, фотографирање со повеќе експозиции, намалување на шум на повеќе симки, број на слики со тајмер, дигитално оптимизирање на објектив, максимум групни снимки, метод за AF, ниво на батерија, ракување со AF, симулација на експозиција, режим на погон, AEB, режим на мерење, FEB, фотографирање без треперење, отсекување фотографии, сооднос на слика, автоматска оптимизација на осветлувањето, AE-заклучување, стил на слика, поддршка за блиц, баланс на белата боја, исклучен блиц, корекција на баланс на белата боја, FE-заклучување, квалитет на слика, синхронизација со голема брзина, функција за Bluetooth, функција за Wi-Fi, предупредување за заклучување повеќе функции, хистограм, електронска либела, информации за објективот, размер на дистанца на фокус, размер на вертикална експозиција, решетка
 • Преглед на длабочина на поле
  Да, преку прилагодено копче

LCD-монитор

 • Тип
  Clear View LCD II-екран од 8,1 cm (3,2"), прибл. 4,15 милиони точки
 • Покриеност
  Прибл. 100%
 • Агол на гледање (хоризонтално/вертикално)
  Прибл. 170° вертикално и хоризонтално
 • Прекривен слој
  Заштита од замачкување.
 • Прилагодување на осветленост
  Рачно: поставување на едно од седумте нивоа
  Прилагодување на тонови на бои: 4 подесувања
 • Ракување преку екран на допир
  Капацитивен вид со функции од менито, подесувања за брза контрола, операции за репродукција и поголем екран. Избор на AF точка во прегледот во сликите и во видеоснимките, блендата со допир е овозможена во фотографирањето.
 • Опции на екран
  (1) Основни подесувања на фотоапарат
  (2) Напредни подесувања на фотоапарат
  (3) Подесувања на фотоапарат плус хистограм и приказ на две нивоа
  (4) Нема информации
  (5) Екран за брза контрола
  (6) Исклучен екран

Блиц

 • Режими
  E-TTL II автоматски блиц, рачно мерење
 • X-Sync
  1/200 сек. со механичка бленда / 1/250 со 1ва завеса на електронска бленда, 1/180 сек. со електронска бленда
 • Компензација на експозиција при блиц
  +/- 3EV во чекори на зголемување од 1/3 со Speedlite блицови од серија EX
 • Групирање на експозиции на блиц
  Да, со компатибилен надворешен блиц
 • Заклучување на експозиција при блиц
  Да
 • Синхронизација на "втора завеса"
  Да, преку Speedlite
 • Приклучок за блиц / PC приклучок
  Да/Да/Да
 • Компатибилност со надворешни блицеви
  E-TTL II со Speedlite блицеви од серијата ЕХ/EL, поддршка за повеќе безжични блицеви
 • Контрола на надворешен блиц
  преку екранот за мени на фотоапаратот

Фотографирање

 • Режими
  Слики; AE со флексибилен приоритет, програма AE, приоритет на бленда AE, приоритет на апертура AE, рачно, сијалица и прилагодено (x3)
  Снимка: Програма AE, приоритет на бленда AE, приоритет на апертура AE, рачно, и прилагодено (x3)
 • Стилови на слика
  Автоматски, стандарден, портрет, пејзаж, врвни детали, неутрален, верен, црно-бел, дефиниран од корисник (x3)
 • Простор на бои
  sRGB и Adobe RGB
  Приоритет на најсветли тонови (2 поставки)
  Автоматска оптимизација на осветлување (4 подесувања)
  Намалување на шум при долга експозиција
  Острина
  Намалување на шум при висока ISO чувствителност (4 подесувања) (фотографии и видеоснимки)
  Оптичка корекција на објективот:
  - Корекција на надворешното осветлување, корекција на хроматската аберација, корекција на изобличувањето (за време на или по фотографирањето, само за време на снимањето видеоснимки)
  - Корекција на распрснувањето на светлината,
  Дигитално оптимизирање на објективот (за време на или по фотографирањето)
 • Обработка на слика
  Менување на големина во M, S1, S2
  Отсекување: JPEG сликите можат да се отсекуваат (Соодноси на слика 3:2, 4:3, 16:9, 1:1)
  Потсекување слики
  - Промена помеѓу вертикална и хоризонтална положба на отсекување
  - Исправање на слики
  - Рамката за отсекување може да се движи преку екранот на допир
  Обработка на RAW-слики
  Повеќе експозиции
  HDR
  Конверзија од HEIF во Jpeg (вкл. и конверзија на цели серии)
  Фокусирање со групирање и обликување на кадарот во самиот фотоапарат
 • Режими на фотографирање
  Поединечно, континуирано брзо+, континуирано брзо, континуирано бавно, приспособено и континуирано со голема брзина, тајмер за снимател (2 сек. + далечинска контрола, 10 сек. + далечинска контрола)
 • Континуирано фотографирање
  Макс. прибл. 12 fps. со механичка бленда/1-ва завеса на електронска бленда до 1000+ JPEG или 1000 RAW слики, или брзина од 30 FPS со електронска бленда до 540 JPEG-слики или 150 RAW-слики7. Опција за континуирано фотографирање со приспособена голема брзина преку електронската бленда, со избор од 30-195 fps за 2-50 слики
 • Тајмер за интервали
  Вградено

Тип на фајл

 • Типови на фотографии
  RAW 14 бита: RAW и C-RAW (оригинален RAW 3-то издание од Canon)
  JPEG 8 бита: 10 опции за компресирање
  HEIF 10 бита: 10 опции за компресирање
  Усогласеност со Exif 2.31 и Design rule for Camera File system 2.0
  Усогласеност со Digital Print Order Format [DPOF] верзија 1.1
 • RAW+JPEG симултано снимање
  Да, секоја можна комбинација на RAW + JPEG или RAW + HEIF
  RAW/ C-RAW:
  сооднос 3:2 6000x4000, 1,6x (исечено) 3744x2496
  JPEG/ HEIF:
 • Големина на слика
  сооднос 3:2 (L) 6000x4000, (M) 3984x2656, (S1) 2976x1984, (S2) 2400x1600
  1,6x (отсекување) (L) 4176x2784, (S2) 2400x1600
  сооднос 4:3 (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600
  сооднос 16:9 (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344
  сооднос 1:1 (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600
 • Фолдери
  Новите папки може да се создаваат и избираат рачно
 • Нумерирање на датотеки
  (1) Секвенцијално нумерирање
  (2) Автоматско ресетирање
  (3) Рачно ресетирање
 • Именување на датотеки
  2 Претпочитани параметри на корисникот

EOS видео

 • Тип на видео
  MP4 видео: 4K DCI/ UHD (17:9 / 16:9), Целосно HD (16:9)
  4K/ Full HD: AVC/H.265 променлива (просечна) бит-стапка, звук: Linear PCM / AAC
  4K/ Full HD: MPEG4 AVC/H.264 променлива (просечна) бит-стапка, звук: Linear PCM / AAC
  6K RAW: 12 бита CRM Звук: Linear PCM / AAC
 • Големина на видео
  6K DCI (17:9) 6000 x 3164 (59,94, 50, 29,97, 25, 24, 23,98 fps) RAW
  4K DCI (17:9) 4096 x 2160 (119,9, 100, 59,94, 50, 29,97, 25, 24, 23,98 fps) во или меѓу кадри / лесен внатрешен кадар
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (119,9, 100, 59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 fps) компресија на тековен кадар или повеќе кадри8
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (240, 200, 119,9, 100, 59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 fps) компресија на тековен кадар или повеќе кадри
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 HDR (29,97, 25 fps) компресија на повеќе кадри
 • Семплирање на бои (внатрешно снимање)
  6K RAW 12 бита, 4K/ Целосно HD - YCbCr4:2:0 8-bit or YCbCr4:2:2 10 бита
 • Canon Log
  Да, Canon Log 3
 • Должина на видео снимки
  Максимално траење 6 часа. (освен за видеоснимки со висока стапка на слики). Нема ограничувања за датотеки до 4 GB со exFAT формат на картичка.9
 • Видеоснимка со висока брзина на кадри
  MOV-видео: 4K - DCI 4096x2160 / UHD 3840x2160/ Full HD 1920 x1080 со 240 / 200 fps или 100 / 119,9 fps10
  Снимено како забавена видеоснимка со 1/4 од стандардната брзина
 • Снимање поединечни слики
  Можно е снимање JPEG-фотографии со 8,8 мегапиксели од 4K DCI-видеоснимки
  Можно е снимање JPEG-фотографии со 8,3 мегапиксели од 4K UHD-видеоснимки
  (HEIF е можен само кога е поставен HDR PQ)11
 • Бит-стапка / Mbps
  CRM:
  6K RAW (59,97p/50p): прибл. 2600 Mbps
  6K RAW (29,97p/25,00p/): прибл. 2000 Mbps
  6K RAW (24,00p/23,98p): прибл. 1600 Mbps
  6K C-RAW (59,97p/50p): прибл. 1800 Mbps
  6K C-RAW (29,97p/25,00p/): прибл. 900 Mbps
  6K C-RAW (24,00p/23,98p): прибл. 720 Mbps
  MOV: MP4 H.264 исклучен Canon Log:
  4K DCI/UHD (119,9p / 100p): прибл. 1880 Mbps
  4K DCI/UHD (59,94p/50,00p): ALL-I прибл. 940 Mbps
  4K DCI/UHD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 230 Mbps
  4K DCI/UHD (59,94p/50,00p): IPB Light прибл. 120 Mbps
  4K DCI/UHD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): ALL-I прибл. 470 Mbps
  4K DCI/UHD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB прибл. 120 Mbps
  4K DCI/UHD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p) IPB Light прибл. 60 Mbps
  Full HD (239,76p / 200p): прибл. 680 Mbps
  Целосно HD (119,9p / 100p): Approx. 360 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): ALL-I прибл. 180 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 60 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Light прибл. 35 Mbps
  Целосно HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p)/ALL-I: прибл. 90 Mbps
  Full HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB прибл. 30 Mbps
  Целосно HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB Light прибл. 12 Mbps
  4K-видеоснимки со забрзани движења (29,97p/25,00p)ALL-I: прибл. 470 Mbps
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (29,97p/25,00p) ALL-I: прибл. 90 Mbps
  MOV: MP4 H.265 вклучен Canon Log
  4K DCI/UHD (119,9p / 100p): прибл. 1880 Mbps
  4K DCI/UHD (59,94p/50,00p): ALL-I прибл. 1000 Mbps
  4K DCI/UHD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 340 Mbps
  4K DCI/UHD (59,94p/50,00p): IPB Light прибл. 170 Mbps
  4K DCI/UHD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): ALL-I прибл. 470 Mbps
  4K DCI/UHD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB прибл. 170 Mbps
  4K DCI/UHD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p) IPB Light прибл. 85 Mbps
  Full HD (239,76p / 200p): прибл. 940 Mbps
  Целосно HD (119,9p / 100p): Approx. 470 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): ALL-I прибл. 230 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 90 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Light прибл. 50 Mbps
  Целосно HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p)/ALL-I: прибл. 135 Mbps
  Full HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB прибл. 45 Mbps
  Целосно HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB Light прибл. 28 Mbps
  4K-видеоснимки со забрзани движења (29,97p/25,00p)ALL-I: прибл. 470 Mbps
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (29,97p/25,00p) ALL-I: прибл. 135 Mbps
 • Снимање на две картички
  Да
 • Микрофон
  Вграден моно микрофон (48 Khz, 16 бита x 2 канали)
 • HDMI екран
  Излез само до надворешен монитор (излез на слики и информации за сликање/снимање, сликите се зачувуваат на картичката) Излез за екран на камера и надворешен монитор (симултано снимање на камера и надворешен снимач, екранот на камерата ги прикажува сликите со информации за сликањето)
 • HDMI излез
  4K (DCI) 59.94p / 50.00p/29.97p /25.00p/24.00p/ 23.98p, 4K (UHD) 59.94p / 50.00p/ 29.97p / 25.00p / 23.98p, Full HD 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i 480p 59.94p 576p 50p Некомпресиран YCbCr 4:2:2, со 8 бита или 10 бита, можен е излез за звук и преку HDMI
 • ФОКУСИРАЊЕ
  Dual Pixel CMOS AF II со откривање очи/лице и AF со следење (луѓе, животни и возила), Servo AF за видео
 • ISO
  Рачно фокусирање
  Автоматски: 100-25600, H: до 102400
  Рачно: 100-25600, H: 204800

Други карактеристики

 • Опции за мрежата
  Преку Wi-Fi: FTP, FTPS, Image-canon (вкл. обработка на Raw преку Cloud)
  Преку етернет: FTP, FTPS, SFTP, Browser Remote
 • Ознаки за мета-податоци
  Информации за авторски права на корисник (можат да се постават на фотоапаратот)
  Рејтинг на слика (0-5 ѕвезди)
  IPTC податоци (регистриран со EOS Utility)
  IPTC податоци (преку апликацијата MFT)
  Префрлување слики со текст (текстот е регистриран со EOS Utility)
 • LCD панел / осветленост
  Да/Да
 • Отпорност на вода/прав
  Да12
 • Гласовна белешка
  Да
 • Интелигентен сензор за ориентација
  Да
 • Зум при репродукција
  1,5x - 10x во 15 чекори
 • Формати на приказ
  (1) Единечна слика
  (2) Единечна слика со информации (2 нивоа)
  Основно - Информации за фотографирањето (брзина на бленда, решетка, ISO и квалитет на слика)
  Детално - информации за снимање (брзина на блендата, апертура, ISO, мерна слика, квалитет и големина на датотека), информации за објектив,
  Хистограм за осветленост и RGB, баланс на бела боја, стил на слика, простор во боја и намалување на шум, оптичка корекција на објективот, GPS информации, информации за IPTC
  (3) Индекс со 4 слики
  (4) Индекс со 9 слики
  (5) Индекс со 36 слики
  (6) Индекс со 100 слики
  (7) Приказ со прескокнување (1, 10 или 100 слики, почеток на секвенца на повеќе слики, датум, папка, видеоснимки, фотографии, заштитени слики, оценка)
  (8) Уредување на видео
  (9) Обработка во RAW формат
  (10) Оценка
 • Приказ на слајдови
  Избор на слики: сите слики, по датум, по папка, видеоснимки, фотографии, заштитени слики или оценка
  Време на репродукција: 1/2/3/5/10 или 20 секунди
  Повторување: вклучено/исклучено
 • Хистограм
  Осветленост: да
  RGB: да
 • Предупредување за преголема осветленост
  Да
 • Бришење на слики
  Бришење заштита на една слика, папка или картичка, сите пронајдени слики (само при пребарување слики), слики префрлени преку FTP
 • Заштита за бришење на слики
  Бришење заштита на една слика, папка или картичка, сите пронајдени слики (само при пребарување слики)
 • Самостоен тајмер
  2 или 10 сек.
 • Категории на мени
  (1) Мени за снимање
  (2) AF мени
  (3) Мени за репродукција
  (4) Мрежа
  (5) Мени за поставување
  (6) Мени со прилагодени функции
  (7) Мое мени
 • Јазици на мени
  29 јазици
  Англиски, германски, француски, холандски, дански, португалски, фински, италијански, норвешки, шведски, шпански, грчки, руски, полски, чешки, унгарски, виетнамски, хинди, романски, украински, турски, арапски, тајландски, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, малајски, индонезиски и јапонски
 • Ажурирање на фирмвер
  Можно е ажурирање од страна на корисникот (фотоапарат, објектив, надворешен блиц Speedlite, далечински управувач BLE, адаптер за објектив)

Интерфејс

 • Компјутер
  Приклучок за SuperSpeed USB 3.2 Gen 2 USB
 • Wi-Fi
  Безжичен LAN (IEEE802.11a/b/g/n/AC) (5 GHz /2,4 GHz)13, со поддршка за Bluetooth 5.0. Поддржани функции - EOS Utility, паметен телефон, вчитување во image.canon, безжично печатење, FTP, FTPS
 • Друго
  Микро HDMI-излез (тип D, компатибилен со HDMI-CEC), влез за надворешен микрофон (мини стерео приклучок), приклучок за слушалки (мини стерео приклучок), приклучок од тип N3 (приклучок за далечински управувач)

Директно печатење

 • PictBridge
  Не е поддржано

Простор за складирање

 • Тип
  1x CFexpress type B со максимален капацитет од 2 TB
  1x SD/SDHC/SDXC и UHS-II

Поддржани оперативни системи

 • PC
  Windows 10 и Windows 11 (режимот за таблет-уред не е поддржан)
 • Macintosh
  10.15. OS 11, OS 12, OS 13

Софтвер

 • Обработка на слика
  Мобилна апликација Digital Photo Professional 4.15 или понова мобилна апикација Digital Photo Professional Express (само за iOS)
 • Друго
  EOS Utility 3 (вкл. далечинско снимање), уредувач на стил на слика, алатка WFT, алатка за регистрација на објектив EOS, алатка за регистрација на веб-сервис EOS, апликација Canon Camera Connect и апликација image.canon (iOS/Android) апликација Mobile File Transfer (iOS/Android)

Извор на напојување со енергија

 • Батерии
  Литиум-јонска батерија на полнење LP-E19 (испорачана)
 • Издржливост на батеријата
  Со LCD прибл.860 снимки (на 23°C)
  Со визир прибл. 620 снимки (на 23°C)14
 • Индикатор на батерија
  6 нивоа + процент
 • Заштеда на енергија
  Напојувањето се исклучува по 15 секунди, 1, 3, 5, 10 или 30 минути
 • Напојување со енергија и полначи за батерии
  Полнач за батерии LC-E19E (испорачан), AC адаптер AC-E19 и DC спојувач DR-E19, PD-E1 USB адаптер за напојување

Дополнителна опрема

 • Уред за безжичен пренос на датотеки
  Нема
 • Објективи
  Сите RF објективи (EF и EF-S преку адаптери за објективи)
 • Адаптери за објективи
  АДАПТЕР EF КОН EOS R, АДАПТЕР EF КОН EOS R СО КОНТРОЛЕН ПРСТЕН, АДАПТЕР ЗА МОНТИРАЊЕ ВНАТРЕШЕН ФИЛТЕР EF КОН EOS R
 • Блиц
  Блицови Canon Speedlite (EL-115, EL-5 EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III 470EX-AI, 550EX, 580EX16, 580EX II17, 600EX18, 600EX-RT19, 600EX-II-RT20, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite-предавател ST-E2, Speedlite-предавател ST-E3-RT21, Speedlite-предавател ST-E3-RT V222, Speedlite-предавател ST- E10)
 • Далечински контролор / преклопник
  Далечински управувач со N3 тип на приклучок и Speedlite 600EX-II-RT. Speedlite EL-1 и BR-E1 Bluetooth далечински управувач
 • Друго
  Заштитник за очи ER-h, заштитник за очи ER-hE, адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1, насочувачки стерео микрофон за повеќефункционален приклучок DM-E1D (микрофон), адаптер за повеќефункционален приклучок за поврзување паметни телефони AD-P1 за Android, стерео микрофон DM-E1 / DM-E100, XLR-адаптер за микрофон Tascam CA-XLR2d-C

Физички спецификации

 • Материјали на куќиштето
  Куќиште од магнезиумска легура и поликарбонат со делови од стаклени влакна
 • Работни услови
  0 - 40 °C, влажност 85% или помалку
 • Димензии (Ш x В x Д)
  150 x 142,6 x 87,2 mm
 • Тежина (само куќиште)
  Прибл. 822 g (1015 g со картичка и батерија)
 1. 8 чекори врз основа на стандардот CIPA со RF 24-105mm F4 L IS USM и фокусна должина од 105 mm
 2. Достапната површина за AF е различна во зависност од користениот објектив
 3. AF при најмала светлина е достапен со објективи f/1,2, централна точка на AF, AF при единечна снимка, на 23°C / 73°F, ISO 100) Освен RF објективи со облога за рамномерно дефокусирање (DS)
 4. Препорачан индекс на експозиција
 5. со објектив од 50 mm до бесконечност, -1m-1 dpt
 6. Перформансите на AF при слаба осветленост ќе се намалат ако ја користите опцијата за спречување ниска стапка на слики
 7. Според стандардите за тестирање на Canon со CFexpress картичка и при серво AF, само RF објективи и некои EF објективи може да се користат за континуирано снимање со максимална брзина. Брзината на континуираното фотографирање може да се намали поради објективот, брзината на блендата, решетката, блицот, изворот на треперечка светлина, условите на субјектот и осветленоста (на пример, кога фотографирате во темно место).
 8. 4K UHD е 94% хоризонтална покриеност на областа на сликата, Full HD е 100%, Режимот за отсекување на видеа во 4K е 62% од хоризонталната област
 9. Ако внатрешната температура на фотоапаратот стане превисока, ќе се намали максималното време на снимање
 10. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 11. Фаќање кадар не е достапно за RAW филмови или за филмови од Canon Log 3
 12. Иако фотоапаратот има конструкција што е отпорна на прашина и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или водни капки во фотоапаратот. За да добиете соодветна заштита од лоши временски услови треба да го користите испорачаното капаче за приклучоците, освен ако во повеќефункционалниот приклучок не е вметната дополнителна опрема со заштита од лоши временски услови.
 13. Употребата на Wi-Fi уредот може да биде ограничена во одредени земји или региони
 14. Врз основа на CIPA-стандардот и со користење на батеријата што се испорачува со фотоапаратот, освен ако не е поинаку назначено. Во режим за заштеда на енергија
 15. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 16. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 17. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 18. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 19. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 20. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 21. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови
 22. Мора да користите адаптер за повеќефункционален приклучок AD- E1 за да ја задржите заштитата од лоши временски услови