Canon Camera

НОВА ОБЈАВА

Поголема брзина.

Подобри перформанси.

Минливи моменти снимени со фотоапарат на начини што досега биле невозможни. Запознајте го EOS R3. Нашиот фотоапарат без огледало со високи перформанси и голема брзина го одбележува почетокот на новата ера за фотографите на спортови, диви животни и вести, како и за креативните сниматели. Наскоро.

Фотоапарат без огледало со ненадмината брзина и перформанси создаден за професионалци.

Предвиден е да го долови и најбрзото движење. Дизјаниран е за снимање на предмети што се движат со голема брзина, како и да ги задоволи строгите барања на професионалните фотографи за извонредна брзина, огромна чувствителност, сигурност и издржливост.

Пријавете се веднаш

Бидете првите кои ќе добиваат новости за EOS R3 и бидете во тек со идните новости.
EOS R3

Експлозивна брзина од 30 fps.

EOS R3 е заснован на новиот сензор со подредена структура и задно осветлување којшто функционира во комбинација со светски познатиот процесор за слика DIGIC X. Нивната комбинација овозможува снимање на RAW-датотеки со одличен квалитет при неверојатна брзина од 30 fps, со континуирано следење со AF/AE.

Извонредната брзина на новиот сензор на фотоапаратот ги менува границите за она што може да го постигне електронската бленда. При употребата на надворешните блицови Speedlites, овозможена е синхронизација на блицовите, а речиси и да не постои изобличување на брзите предмети.

xyz

Усовршување на движењето.

EOS R3 се одликува со револуционерна способност да ги следи предметите додека се движат низ кадарот и да ги фокусира со неверојатна острина. Дури и при снимање на RAW-датотека со брзина од 30 fps, новата генерација на Dual Pixel CMOS AF ги следи предметите континуирано и сигурно.

Ги издигнавме можностите за следење на предмети до неверојатно ниво. Покрај режимите на следење со AF за луѓе и животни (вклучувајќи и птици) со коишто се опремени нашите фотоапарати EOS R5 и EOS R6, EOS R3 следи и тркачки автомобили и мотори, поради што е идеална опција за фотографите коишто фотографираат моторни спортови.

Фотоапаратот сега може да фокусира и во неповолни временски услови, при екстремно ниски нивоа на темнина: при нивоа на светлина од -7 EV1 или пониски.

EOS R3

Видете. Реагирајте. Одговорете.

Сте користеле ли фотоапарат којшто е толку напреден што ви изгледа како да ви ги чита мислите? EOS R3 фокусира без разлика каде гледате благодарение на уникатната технологија за контрола на автоматскиот фокус со очите. Поради уникатната контрола на AF, фотоапаратот реагира со истата брзина како и вие и се приспособува на сцените коишто постојано се менуваат.

Во услови на слаба осветленост, EOS R3 нуди до осум чекори на заштита од тресење на фотоапаратот2 благодарение на револуционерната технологија за стабилизација на сликата. Стабилизацијата на слика со поместување на сензорот со којашто е опремен фотоапаратот функционира паралелно со оптичката стабилизација на слика вградена во многу објективи со RF-приклучок, што ви овозможува да фотографирате со фотоапаратот во раце во услови на многу мала осветленост или кога користите мала брзина на блендата за намерно заматување на движењето.

Приказ на задната страна на EOS R3

Создаден за снимање видеосодржини.

EOS R3 снима филмски видеоснимки со истиот квалитет со којшто ги снима фотографиите. Бидејќи е опремен со опции коишто ги прошируваат креативните граници на фотографите, фотоапаратот може да снима видеоснимки во формат 4К или RAW со прекумерно семплирање на CFexpress-картичка. Canon Log 3 овозможува поширок динамички опсег и можности за градација на боите.

Најважно од сè е што можноста за препознавање на предмети можат да ја користат не само фотографите, туку и видеографите, со што се овозможува следење на предметите коишто се движат низ кадарот и истовремено остро фокусирање.

Страничен приказ на EOS R3 со објектив RF 600 mm F4 L IS USM

Создаден за професионалци.

EOS R3 е создаден да го издржи притисокот на секојдневната професионална употреба. Цврстото куќиште од магнезиумска легура го нуди истиот степен на заштита од прав и вода во неповолни услови како и нашата легендарна серија EOS-1D. Двата отвори за картички овозможуваат запишување на датотеките со фотографии на SD или CFexpress-медиуми.

Фотоапаратот се напојува со батерија LP-E19 со голем капацитет, каква што користи и фотоапаратот EOS-1DX III. Поради ова, EOS R3 претставува одлично надополнување на вашата досегашна опрема и ви овозможува да ги користите батериите што веќе ги имате.

Всушност, ако некогаш сте користеле фотоапарат од серијата EOS-1, ќе ви бидат познати голем дел од контролите на EOS R3. Во случај да сте нов корисник, сигурни сме дека ќе ве освои инстинктивното позиционирање на контролите и ергономскиот држач.

Фотоапаратот нуди широк избор на контроли, а повеќенасочниот и паметниот контролор се инстинктивно поставени во дофат на палецот за да овозможат целосно интуитивно ракување. Трите прилагодливи вртливи копчиња на фотоапаратот, како и контролниот прстен на објективот на објективите со RF-приклучок, овозможуваат лесно приспособување на брзината на блендата, решетката, вредноста на ISO и компензацијата на експозиција додека го држите фотоапаратот доближен до очите. EOS R3 е опремен и со екран со променлив агол којшто ви помага полесно да ги осмислите вашите фотографии од разни креативни перспективи.

EOS R3

Напредни опции за поврзување.

Опциите за поврзување се клучни за фотографите на спортски настани и вести. EOS R3 го користи својот приклучок за жичен LAN-и Wi-Fi од 5 GHz3 за поврзување со компјутерски мрежи, лаптопи и мобилни уреди со цел брзо и лесно споделување на фотографии. EOS R3 е компатибилен и со нашата апликација за пренос на датотеки со мобилен преку којашто професионалните фотографи додаваат метаподатоци и пренесуваат слики од паметен телефон во отсуство на врска со Wi-Fi-мрежа.

EOS R3 содржи нов приклучок за дополнителна опрема којшто овозможува пренос на податоци и напојување за дополнителната опрема кога е приклучен за фотоапаратот.

EOS R3

Моќта на EOS R.

Благодарение на приклучокот RF, EOS R3 ви нуди пристап до можности што досега беа недостапни - невидено оптичко совршенство и ненадминати перформанси за AF. EOS R3 ги спојува големите придобивки од перформансите со познатиот дизајн и цврстата градба на светски познатите фотоапарати EOS-1D. Крајниот производ ќе ги трансформира вашите креативни вештини и ќе се вклопи во постоечкиот систем на објективи, фотоапарати и блицови Speedlites коишто веќе ги користите и на кои им верувате.

Пријавете се веднаш

Бидете првите кои ќе добиваат новости за EOS R3 и бидете во тек со идните новости.

Нови објективи RF од Canon

Разгледајте ги овие нови објективи за системот RF што се дизајнирани да работат беспрекорно со EOS R3 и сите други EOS R-фотоапарати и да го подобрат вашето фотографирање и снимање на начин што досега бил невозможен.

Разгледајте повеќе

Системот EOS R од Canon нуди сеопфатна палета на RF-објективи за целосна слика со извонреден квалитет што максимално ги искористуваат големите сензори, моќта за обработка на слика и напредоците во оптичката технологија.

  1. Употреба на објектив f/1,2 само за фотографии, со исклучок на RF-објективи со слој за рамномерно дефокусирање (DS), со употреба на централна AF-точка и AF со една снимка, при собна температура и вредност за ISO од 100.
  2. Врз основа на стандардите CIPA со користење на RF 24-105mm F4 L IS USM, измерено надолу и странично при фокусна должина од 105 mm.
  3. Само модели компатибилни со Wi-Fi од 5 GHz. Спецификациите може да се разликуваат во зависност од земјата и регионот.