ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Совршена комбинација на фотографии и видео

Без разлика дали треба да фотографирате или да снимате, EOS R3 е совршена визуелна машина за раскажување приказни. Способен за снимање на 6K RAW видео со стабилизирана слика во различни формати, добар е и за документарци и акции, како и при правење фотографии при брзи акции.
EOS R3

Снимајте врвно 6K RAW видео внатрешно на CFexpress мемориска картичка, со брзини на кадри до 60p. Таквите богати, детални фотографии изгледаат одлично на големи дисплеи и може да се исечат без да има загуба на квалитетот како дел процесот за уредување на 4K.

Сакате да снимате во 4K? Добро сте снабдени и со 4K DCI и 4K UHD опции – и двете произведени со прекумерно земање примероци од локалниот излез за 6K на сензорот. Резултатите се сензационални.

Но, резолуцијата е само еден дел од приказната: масивните 13,3 застанувања со динамичен опсег и експанзивниот спектар на 12-битни бои на Canon Cinema ги прават фотографиите од EOS R3 неверојатно добри. Нашиот реномиран систем Dual Pixel CMOS AF ги одржува нештата остри, додека моќниот стабилизатор на слика ги измазнува движењата на фотоапаратот кога снимате/фотографирате рачно.

EOS R3

Вистинскиот формат за вас

Со комбинирање на различни резолуции, брзини на кадри, кодеци и методи за компресија, EOS R3 нуди мноштво формати на снимање/фотографирање. Покрај 12-битни 6K RAW, достапни се и 8-битни H.264 и 10-битни H.265 кодеци, плус избор на ALL-I и 6K RAW IPB светло или IPB компресија на светлина. Достапни се брзини на кадри од 24p до 120p при снимање 4K, а достапна е и поставка за 4K Crop, што дава големина на сензорот слична на супер-35 mm.

Во зависност од форматот што се користи, снимката може да се зачува и во CFexpress картичката на фотоапаратот и во нејзината SD картичка што е одлично кога вашиот клиент сака да „брза“ пред да почнете со уредување. Дополнително, додека снимате RAW на CFexpress картичката, на SD картичката може да се снима 4K IPB верзија со прекумерно земање примероци за употреба како прокси.

Може да се снимаат филмови со големи брзини на кадри (без звук) со подобрен квалитет на снимката со 120p/100p со 4K и HD резолуции – одлични за акциони секвенци и ефекти на движење.

EOS R3 го нуди и Canon Log 3, кој обезбедува огромни 13,3 застанувања со динамичен опсег и е полесно да се филтрираат боите, така што беспрекорно се вклопува во вашето уредување. И за оние кои бараат уште повеќе детали за истакнување и засенчување, без потреба од филтрирање на снимката, достапен е и 10-битен HDR PQ.

Кога снимате во Canon Log 3, достапен е спектарот на бои на Canon Cinema. Ова не само што го обезбедува најширокиот опсег на бои на EOS R3, туку овозможува и лесно конвертирање во голем број стандардни индустриски простори за бои, како што се BT2020 или Академскиот систем за кодирање бои (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Нашиот реномиран систем Dual Pixel CMOS AF II овозможува непречено, прецизно континуирано фокусирање при снимање видео. Се одликува со детекција на лице, очи, глава и тело (по тој редослед на приоритети)
– идеален за снимање документарен филм во „брз стил“. Исто така, може да препознае мачки, кучиња, птици, па дури и автомобили и велосипеди во мото-спортот, одржувајќи ги во фокус додека се движат низ рамката – исто како при правење фотографии.

Лесно се создаваат ефекти со повлекување на фокусот, кои го префрлуваат вниманието на вашата публика од едно на друго место. Само допрете го екранот на допир на фотоапаратот и EOS R3 непречено ќе рефокусира од една точка до друга, со брзина одредена од вас.

Сакате да фокусирате рачно? EOS R3 нуди бројни алатки за помош. Врвот на фокусот ги истакнува рабовите на објектите во фокусот во боја по ваш избор. Водичот за фокусирање Dual Pixel користи графички индикатор за да прикаже дали предметот е фокусиран напред/назад и станува зелено кога се постигнува правилен фокус.

EOS R3

Извонредно стабилна рачна снимка

Стабилизаторот на слика на EOS R3 навистина доаѓа се истакнува при снимање на рачно видео. Кога се комбинира сопствената IS на објективот и електронската дигитална IS за видео на фотоапаратот, ненамерните движења на фотоапаратот се измазнуваат до практично незабележлив степен – многу корисно кога се снима при одење или рачно се снима документарен филм или Б-ролна. Резултатите се извонредни, изгледаат како да се снимени со гимбал или шини за снимање.

EOS R3

Интуитивни функции за правење филмови

Сакавме EOS R3 да биде исто толку инстинктивен при снимање видео како и при правење фотографии. Подвижен екран со висока дефиниција од 4,1 милиони точки кој се врти нанадвор од телото на фотоапаратот и ротира 270 степени за да ви помогне да снимате удобно од тешки агли. Зебра обележувачите ја истакнуваат прекумерната експозиција и индустрискиот стандард на временски код HH:MM:SS:FF е вграден во снимката, што го прави уредувањето од повеќе фотоапарати многу полесно. HDMI обезбедува 4K 60p излез со прекумерни примероци по ваш избор на влез, без разлика дали е монитор или надворешен екран за снимање.

EOS R3

Подолго време на снимање

Генерирањето и создавањето топлина при снимање видео може да го ограничи времето на снимање при снимање видео, при што мемориската картичка и телото на фотоапаратот се стануваат жешки на допир. EOS R3 е дизајниран со подобрена дисперзија на топлина за да ги подобри перформансите на снимање, а активни се безбедносните граници што го исклучуваат фотоапаратот доколку неговата внатрешна температура стане превисока. Но, тие може да се исклучат за да се добие подолго време на снимање кога фотоапаратот не се држи со раце.

Подолу се дадени приближните времиња на снимање за достапните резолуции и брзините на кадри во опкружувања со температура од 23°C / 73°F, кога уредот не бил користен непосредно пред вклучувањето. 1.
6K 60P RAW
- Температура за автоматско исклучување - стандардна: 25 минути
- Температура за автоматско исклучување - висока2, 3: 60 минути или повеќе

4K 120P
- Температура за автоматско исклучување - стандардна/висока2, 3: 12 минути

4K 60P (прекумерни примероци во 6K) All-I
- Температура за автоматско исклучување - стандардна: 25 минути
- Температура за автоматско исклучување - висока2, 3: 60 минути или повеќе

4K 30P (прекумерни примероци во 6K) All-I
- не е ограничено заради топлина

Ако фотоапаратот ја достигне температурната граница, ви препорачуваме да го исклучите фотоапаратот за да овозможите дисипација на топлината.

Подолу се наведени приближните времиња на обновување во опкружувања со температура од 23°C / 73°F, но тие зависат од повеќе фактори како што е амбиенталната температура, континуираната употреба на фотоапаратот и избраната резолуција за снимање. Времето потребно за да добиете максимално време за снимање ќе се разликува во зависност од амбиенталната температура.

6K 60P RAW
- Мирување од 5 минути овозможува време за снимање од прибл. 9 минути

4K 120P
- Мирување од 5 минути овозможува време за снимање од прибл. 5 минути

За првпат кај фотоапарат EOS4, ограничувањата за времето на снимање се отстранети, што овозможува да се снимаат до шест часа нормално видео или 90-минутна снимка со целосна HD со висока брзина на кадри.5

EOS R3

Снимање професионални видеоснимки со забрзани движења

Режимот за снимање видеоснимки со забрзани движења е одлична опција за приказ на процеси што се одвиваат бавно. EOS R3 може да снима слики во интервали од 2 секунди до 99 часа 59 минути 59 секунди, за да добиете максимум 3600 слики, а по снимањето ги спојува тие слики за да создаде Full HD-видеоснимка без потреба од користење дополнителен софтвер. Фотографирајте безгрижно: во случај на прекин на напојувањето или празнење на батеријата, може да продолжите да фотографирате од таму каде што застанал фотоапаратот штом обезбедите напојување.

Дополнителна опрема

Вклучени се и низа нови додатоци за да донесат дополнителна разновидност за видео продукција на EOS R3. Нов насочен стерео микрофон DM-ED1 без кабли за почист и попрецизен звук, плус XLR адаптер за поврзување на професионално ниво.

 1. Максималното времетраење на фотографирањето може да биде пократко под некои околности, дури и ако фотографирањето започнува од „стартување без загревање“, поради пораст на температурата во фотоапаратот предизвикана од операции за поставување на фотоапаратот пред фотографирање или од продолжена употреба на режимот Преглед во живо. Кога картичката е полна, снимањето на видеото автоматски запира. Во овој случај, времетраењето кога ќе ги избришете податоците и ќе го рестартирате снимањето.
 2. Кога е поставено температура за автоматско исклучување на висока, картичката може да биде многу жешка. Внимавајте да не се изгорите при вадење на картичката од отворот.
 3. Времетраењата на фотографирање може да не се менуваат меѓу поставките [Стандардна] и [Висока], во зависност од видовите картички.
 4. не-кинематски EOS фотоапарат
 5. зависи од соодветниот капацитет на мемориската картичка, напојувањето и температурите

Слични статии

 • СТАТИЈА

  Дали Canon EOS R3 може да го долови малиот и молскавично брзиот морски пескар?

  Италијанскиот фотограф за див свет Бруно Д'Амисис го тестира EOS R3, фотографирајќи ретка и неверојатно брза птица на плажите во Абруцо.

 • СТАТИЈА

  Одење во дивината со Canon EOS R3

  „Има подобри перформанси од сè она со што работев во минатото! Фотографот на мото спортови Владимир Рис го испроба Canon EOS R3 при неговото прво фотографирање на рели со електрични автомобили.

 • СТАТИЈА

  Живот во брзата лента со супер-телефото објективите на Canon

  Фотографот од мото спортови , Владимир Рис, ја фаќа брзината со објективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM при фотографирање брзо рели со автомобили со Canon EOS R3.

 • СТАТИЈА

  Објаснување на AF со контрола со очи

  Дознајте ги интерните детали за неверојатниот систем за AF со контрола со очи на Canon, кој ја поставува или ја менува точката AF преку детекција на она што го гледате.

 • Пријавете се веднаш

  Бидете првите кои ќе добиваат новости за EOS R3 и бидете во тек со идните новости.