Систем Cinema EOS

Canon EOS R5 C

Спецификации

Спецификации

 • 8K-сензор за целосна слика

  Снимајте професионални видеозаписи со резолуција од 8K и брзина од 30 fps (60 fps со надворешен уред за напојување)

 • Слики со 45 мегапиксели

  Снимајте слики со висока резолуција и брзина од 20 fps (електронски) и 12 fps (механички)

 • Долготрајно снимање

  Снимајте видеозаписи со резолуција од 8K без ограничувања со новиот активен систем за ладење

 • Dual Pixel CMOS AF

  Сигурен автоматски фокус со AF на очи и EOS iTR AF X

 • Cinema RAW Light

  Професионално внатрешно снимање во RAW-формат со 12 бита до 2,6 Gbps

 • XF-AVC и MP4

  Опции за снимање во форматот XF-AVC со 4:2:2 и 10 бита до 810 Mbps и HEVC до 540 Mbps

 • Формати за HDR-снимање

  Создавајте содржини со голем динамички опсег благодарение на снимањето со Canon Log 3, PQ и HLG

 • Функции на Cinema EOS

  Следење бранови форми, погрешни бои, временски код и многу повеќе

 • Издржлив и компактен дизајн

  Компактно и лесно куќиште (680 g) што е отпорно на прав и влага

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Сензор
  CMOS-сензор за целосна слика 3:2 (36 x 24 mm)
 • Филтер
  Филтер за основни RGB-бои (Bayer-низа)
 • Режими на сензорот
  Целосна слика (8K) / Super 35 mm (отсекување) / Super 16 mm (отсекување)
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 47,10 мегапиксели
 • Ефективни пиксели
  Режим за снимање видеозаписи:
  Прибл. 35,40 мегапиксели (8192 x 4320): Кога резолуцијата е 8192 x 4320, 4096 x 2160 или 2048 x 1080
  Прибл. 33,20 мегапиксели (7680 x 4320): Кога резолуцијата е 7680 x 4320, 3840 x 2160 или 1920 x 1080

  Режим за фотографии:
  Прибл. 45 мегапиксели (8192 x 5464)
 • Ефективна големина на приказот од сензорот
  36,0 x 19,0 mm (дијагонално 40,7 mm): кога резолуцијата е 8192 x 4320, 4096 x 2160 или 2048 x 1080
  33,8 x 19,0 mm (дијагонално 38,8 mm): кога резолуцијата е 7680 x 4320, 3840 x 2160 или 1920 x 1080
 • Динамички опсег
  Canon Log 3: 1600 %/14 чекори (при ISO од 800)
  Широк динамички опсег: 800% (при ISO 400)

Процесор на слика

 • Тип
  DIGIC X

Објектив

 • Приклучок за објективи
  RF-приклучок од Canon
  Компатибилни објективи: сите RF-објективи и EF-објективи
  (опфаќа EF-S-објективи/EF-објективи за снимање)
 • Фактор на зголемување на објективот
  Целосна слика:
  реална фокусна должина x прибл. 1,0

  Super 35 mm (отсекување):
  резолуција од 5952 x 3140, 4096 x 2160 или 2048 x 1080: реална фокусна должина x прибл. 1,460
  Резолуција од 3840 x 2160, 1920 x 1080 или 1270 x 720: реална фокусна должина x прибл. 1,534

  Super 16 mm (отсекување):
  резолуција од 2976 x 1570 или 2048 x 1080: реална фокусна должина x прибл. 2,920
  Резолуција од 1920 x 1080 или 1270 x 720: реална фокусна должина x прибл. 3,069
 • Корекција на периферно осветлување
  Да
 • Корекција на хроматска аберација
  Да
 • Корекција на изобличување
  Да, само објективи со RF-приклучок
 • Корекција на распрскувањето на светлината
  Да
 • ND филтер
  Не
 • Контрола на фокус
  Преку објективот, Browser Remote, Camera Connect или EOS Utility
 • Контрола на ирисот (објективи со EF-приклучок)
  1/2-чекор, 1/3-чекор или FINE контрола
 • Поддршка за Cooke/I Technology
  Не
 • Поддршка за анаморфни објективи
  Да, x2,0/x1,8/x1,3
 • Систем за стабилизација на слика
  Да, електронска стабилизација на слика со 5 оски. Функционира со поддржани објективи со оптичка стабилизација на слика за овозможување оптимални перформанси

Снимање

 • Медиум за внатрешно снимање
  1x картичка CFexpress (CFexpress 2,0 тип B)
  1x SD-картичка (SD/SDHC/SDXC)
  (Снимање на SD-картичка достапно со бит-стапка до 650 Mbps)
 • Време на снимање1
  Cinema RAW Light LT: 8192 x 4320 1070 Mbps: 63 мин.
  Cinema RAW Light ST: 8192 x 4320: 1650 Mbps 41 мин.
  Cinema RAW HQ: 5952 X 3140: 1770 Mbps 38 мин.
  XF-AVC / MXF: 4096 x 2160: 410 Mbps 156 мин.
  MP4 (HEVC): 4096 x 2160: 225 Mbps 285 мин.
  MP4 (H.264): 4096x2160: 150 Mbps 428 мин.
 • Формати за снимање
  Режим за снимање видеозаписи:
  Cinema RAW Light (CRM): RAW со 12 бита
  XF-AVC (MXF):4:2:2 со 10 бита (ALL-I или Long GOP)
  HEVC (MP4): 4:2:2 со 10 бита/ 4:2:0 со 10 бита
  H.264 (MP4): 4:2:0 со 8 бита

  Режим за фотографии:
  RAW / C-RAW / Dual Pixel RAW2 / HEIF3 / JPEG
 • Пренасочено снимање
  Да
 • Снимање (истовремено) преку двата отвори
  Да
 • Истовремено снимање во повеќе формати
  Да, во режимот за двојно снимање
  Достапни опции: [CRL / XF-AVC / MP4] [All-I / Long GOP] [4:2:2 10 бита / 4:2:0 10 бита / 4:2:0 8 бита] [8K / 4K / 2K / FHD]
 • Стапки на слика / фреквенција на системот
  Режим за 59,94 Hz (59,94P / 59,94i / 29,97P / 23,98P)
  Режим за 50,00 Hz (50,00P / 50,00i / 25,00P)
  Режим за 24,00 Hz (24,00P)
 • Бит-стапка/бит-длабочина на Cinema RAW Light (PAL)
  Cinema RAW Light LT со 12 бита:4
  8192 x 4320 / 50P / 2140 Mbps: прибл. 31 мин.
  8192 x 4320 / 25P / 1070 Mbps: прибл. 63 мин.
  5952 x 3140 / 50P / 1140 Mbps: прибл. 59 мин.
  5952 x 3140 / 25P / 556 Mbps: прибл. 122 мин.
  2976 x 1570 / 50P / 287 Mbps: прибл. 237 мин.
  2976 x 1570 / 25P / 144 Mbps: прибл. 474 мин.

  Cinema RAW Light ST со 12 бита:
  8192 x 4320 / 25P / 1650 Mbps: прибл. 41 мин.
  5952 x 3140 / 50P / 1750 Mbps: прибл. 39 мин.
  5952 x 3140 / 25P / 871 Mbps: прибл. 78 мин.
  2976 x 1570 / 50P / 441 Mbps: прибл. 154 мин.
  2976 x 1570 / 25P / 221 Mbps: прибл. 308 мин.

  Cinema RAW Light HQ со 12 бита:
  5952 x 3140 / 25P / 1770 Mbps: прибл. 38 мин.
  2976 x 1570 / 50P / 896 Mbps: прибл. 76 мин.
  2976 x 1570 / 25P / 448 Mbps: прибл. 152 мин.
 • Бит-стапка/семплирање при снимање во формат XF-AVC (PAL)
  4:2:2 со 10 бита (компресија на тековен кадар):5
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 50P / 810 Mbps: прибл. 79 мин.
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 25P / 410 Mbps: прибл. 156 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 50P или 50i / 310 Mbps: прибл. 207 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 25P / 160 Mbps: прибл. 401 мин.

  4:2:2 со 10 бита (Long GOP):
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 50P / 260 Mbps: прибл. 246 мин.
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 25P / 160 Mbps: прибл. 401 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 50P или 50i / 50 Mbps: прибл. 1284 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 25P / 50 Mbps: прибл. 1284 мин.
 • Бит-стапка/семплирање при снимање MP4-датотеки (PAL)
  HEVC 4:2:2 со 10 бита (Long GOP):6
  8192 x 4320 или 7680 x 4320 / 25P / 540 Mbps: прибл. 118 мин.
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 50P / 225 Mbps: прибл. 285 мин.
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 25P / 135 Mbps: прибл. 475 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 50P или 25P / 50 Mbps: прибл. 1284 мин.

  HEVC 4:2:0 со 10 бита (Long GOP):
  8192 x 4320 или 7680 x 4320 / 25P / 400 Mbps: прибл. 160 мин.
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 50P / 170 Mbps: прибл. 377 мин.
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 25P / 100 Mbps: прибл. 642 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 50P или 25P / 35 Mbps: прибл. 1834 мин.

  H.264 4:2:0 8 бита Long GOP (Long GOP)
  4096 x 2160 или 3840 x 2160 / 50P или 25P / 150 Mbps: прибл. 428 мин.
  2048 x 1080 или 1920 x 1080 / 50P или 25P / 35 Mbps: прибл. 1834 мин.
 • Бит-стапка/семплирање при снимање прокси датотеки (PAL)
  XF-AVC: 4:2:0 8 бита (Long GOP)
  2048 X 1080 или 1920 x 1080 / 50P / 35 Mbps
  2048 X 1080 или 1920 x 1080 / 25P / 24 Mbps

  H.264 MP4 4:2:0 со 8 бита (Long GOP)
  2048 X 1080 или 1920 x 1080 / 50P или 25P / 9 Mbps
 • Бавно/брзо движење
  Снимање во 8K со брзина до 30 FPS (60FPS со надворешно напојување со енергија)
  Снимање во 4K/FHD: до 120 FPS
  Достапни се опциите за снимање на звук и автоматско фокусирање.
 • Снимање со интервали
  Да
 • Снимање на слики
  Да
 • Пред снимање (снимање во кеш меморија)
  Да, 3 секунди (снимање само во форматот XF-AVC или MP4)
 • Обратно скенирање
  Да
 • Големина за снимање фотографии
  Сооднос од 3:2:
  (L, RAW, C-RAW) 8192 x 5464, (M1) 5808 x 3872, (S1) 4176 x 2784, (S2) 2400 x 1600
  1,6x (отсекување):
  (L) 5088 x 3392, (S2) 2400 x 1600
  Сооднос од 4:3:
  (L) 7280 x 5464, (M1) 5152 x 3872, (S1) 3712 x 2784, (S2) 2112 x 1600
  Сооднос од 16:9:
  (L) 8192 x 4608, (M1) 5808 x 3264, (S1) 4176 x 2344, (S2) 2400 x 1344
  Сооднос од 1:1:
  (L) 5456 x 5456, (M1) 3872 x 3872, (S1) 2784 x 2784, (S2) 1600 x 1600

Систем

 • Тип на екран
  3,2-инчен LCD-екран на допир со сооднос на слика од 3:2
 • Резолуција на екранот
  2,1 милиони точки
 • Прикажи функции на екранот на допир
  Избор на фокусна точка, прилагодување на поставките за снимање, активирање/запирање на снимањето (се активира преку менито)
 • OSD за вертикално снимање
  Да, ротација од 90 степени
 • Монитор за бранови форми
  Да. LCD, EVF или HDMI
 • Приказ на погрешни бои (индикатор за експозиција)
  Да. LCD, EVF или HDMI (користењето на LUT за прегледување ќе влијае врз приказот на лажни бои)
 • Ленти во боја
  SMPTE, EBU и ARIB
 • Нагласување
  Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција)
 • Зебра
  Ниво 1; Ниво 2; Двете
  Излезен сигнал преку HDMI: да
 • Ознаки
  Можност за избор на вклучено/исклучено: центар, хоризонтално, мрежа, сооднос, безбедна зона, правоаголна ознака и корисничка ознака. Можност за избор на боја, жолта, сина, зелена, црвена, црна, сива или бела.

EVF

 • Вграден EVF
  EVF со OLED-екран во боја од 0,5 инчи, 5,76 милиони точки
 • Изборна дополнителна опрема за EVF
  НЕМА

Влезови / излези

 • Влез за звук
  1х влез за микрофон од 3,5 mm
  1x вграден мономикрофон
  (XLR-влез достапен преку дополнителниот уред TASCAM CA-XLR2d-C)
 • Излез за слушалки
  1х излез за стереомикрофон од 3,5 mm
 • Излезен приклучок за видео за монитор
  Не
 • HDMI
  1x микро-HDMI (достапен е излезен 8K-видеосигнал во формат RAW)7
 • USB
  1x USB-C (3.2 Gen1) за напојување, полнење и комуникација (UVC-видеосигнал/апликација Content Transfer Mobile)
 • SDI-излез
  Не
 • Временски код
  1x DIN 1,0/2,3 (влез/излез)
 • Genlock
  Не
 • Синхронизација
  1x синхронизација на блиц
 • DC излез
  Не
 • DC-влез
  Да, преку DC-приклучокот DR-E6C
 • Приклучок со далечински управувач
  1x приклучок од тип N3
 • Приклучок за безжичен далечински управувач
  Достапен преку дополнителниот уред WFT-R10
 • Приклучок за објектив
  Не
 • Приклучок за етернет
  Достапен преку дополнителниот уред WFT-R10
 • Проследување преку IP / FTP
  Да, достапен преку дополнителниот уред WFT-R10
  Протокол: UDP, RTP и RTP+FEC
 • Поддршка за кориснички LUT-влез
  Да, за следење преку LCD/EVF/HDMI се достапни вградени LUT-датотеки/помош за прегледување.
  Прилагодените LUT-датотеки може да се применат директно на внатрешните снимки преку функцијата за пребарување датотеки (компатибилност со 17 или 33 датотеки .cube со мрежа).
 • Приклучок за видео
  Не
 • Зададени поставки за функциско копче
  1. AF со една снимка
  2. Зголемување
  3. DISP
  4. Мени
  5. Автоматски ирис со притиснување
  6. Заклучување на AF
  7. Мени со копчиња на коишто може да им се доделат функции
  8. Информации за екран
  9. Заклучување на копчињата
  10. (Не е доделена функција)
  11. FUNC
  12. (Не е доделена функција)
  13. Поставување баланс на белата боја
 • Копчиња на кои може да се доделат функции
  13 Копчиња на кои може да се доделат функции (нумерирани) на куќиштето на фотоапаратот. Повеќе од 80 опции преку менито

Разно

 • Светилка за сигнализирање
  Да
 • Прилагодено бирање
  3x електронски вртливи копчиња + повеќенаменски контролор

Експозиција

 • Мерење на експозицијата
  Режим за снимање видеозаписи:
  Стандарден, рефлектор, задно осветлување

  Режим за фотографии:
  Мерење со проценка, делумно мерење, мерење во точка, мерење во централна точка, мерење поврзано со AF-точка, просечно мерење со тежиште во центарот
 • Компензација на експозиција
  Да
 • Режим на автоматска експозиција
  Да (Режим за снимање видеозаписи: Auto Iris/ISO)
 • Автоматски ирис со притиснување
  Да
 • Заклучување на експозиција
  Да
 • Поставување автоматска контрола на засилувањето
  Да
 • ISO чувствителност
  Режим за снимање видеозаписи:
  Вредности за ISO од 100 до 25.600 / 102.400* (чекори на зголемување од 1 или 1/3)
  * При проширување на чувствителноста

  Режим за фотографии:
  Вредности за ISO од 100 до 51.200 / 102.400* (чекори на зголемување од 1 или 1/3)
  * При проширување на чувствителноста
 • Систем за автоматско фокусирање
  Режим за снимање видеозаписи:
  Dual Pixel CMOS AF со AF на очи и EOS iTR AF X

  Режим за фотографии:
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Големини на кадарот за AF
  Голем; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 25% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
  Мал; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 8% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
  Цела област; големината е еквивалентна на прибл. 80% од сензорот
 • Режими за автоматско фокусирање
  AF со една снимка, континуиран AF, континуиран AF: само за близок фокус
 • AF со откривање лица
  AF со приоритет на лице, AF само за лице, AF на очи
 • Водич за фокусирање
  За помош при рачното фокусирање, користете го компатибилниот RF-приклучок од Canon, EF-приклучокот, објективите Cine Servo
 • Поставување на засилувањето
  Од -6 dB до 42 dB / 54 dB* (стандардни или прецизни зголемувања)
  * При проширување на чувствителноста

Бленда

 • Режими на контрола
  Режим за снимање видеозаписи:
  Исклучено; брзина; агол; јасно скенирање; бавно

  Режим за фотографии:
  Механички, електронски Прва завеса, електронски
 • Брзина на бленда
  Режим за снимање видеозаписи:
  1 сек. до 1/2000 во зависност од стапката на слики и режимот за контрола на блендата, 39 опции за поставување

  Режим за фотографии:
  30-1/8000 сек. (чекори на зголемување од 1/2 или 1/3)
  Светилка (Вкупен опсег на брзина на бленда. Достапниот опсег се менува во зависност од режимот на снимање)
 • Агол на бленда
  11,25º до 360º во зависност од стапката на слики
 • Бавна бленда (SLS)
  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики
 • Јасно скенирање
  24,00 Hz8 до 250,40 Hz

Прилагодена слика

 • Зачувани конфигурации
  Режим за снимање видеозаписи:
  C1: BT.709 широк динамички опсег (BT.709 Gamut)
  C2: Canon Log 3 (Cinema Gamut)
  C4: PQ (BT.2020 Gamut)
  C4: HLG (BT.2020 Gamut)v
  C5. BT.709 стандардно (BT.709 Gamut)
  C6. EOS стандардно (BT.709 Gamut)
  C7. EOS неутрално (BT.709 Gamut)
  КОРИСНИК8 до КОРИСНИК20 (широк динамички опсег/BT.709 Gamut)

  Режим за фотографии:
  Автоматски/стандарден/портрет/пејзаж/фини детали/неутрален/верен/црно-бел/дефиниран од корисник (x3)
 • Матрица на бои
  ПРИЛАГОДЕНА СЛИКА: прилагодување на фаза на матрица на бои, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама
 • Главно подножје
  -50 до +50
 • Главна црна боја
  Прилагодливо за секој канал RGB -50 до +50 и главна црна -50 до +50
 • Гама на црна боја
  Прилагодливо ниво -50 до +50, опсег -20 до +50 и точка -20 до +50
 • Сатурација на ниски тонови
  Прилагодливо: -50 до +50
 • Колено
  Точка -50 до +109, косина -35 до +50, заситеност -10 до +10
 • Острина
  Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво
 • Намалување шум
  Исклучено, вклучено - три опции: автоматски (вклучено/исклучено)/просторен филтер (1-12)/корелација на слики (1-3)
 • Детали на кожа
  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост. 32 чекори
 • Селективно намалување на шум
  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост.
 • Матрица на бои (кориснички поставки)
  Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама
 • Баланс на белата боја
  AWB, кориснички поставки 01 (опсег за поставување: од 2000K до 15000K/од -20CC до +20CC), дневна светлина, вештачка светлина, поставки (A/B)
 • Корекција на бои
  Избор на област / ревизија на област за две области
 • Ниво на поставување
  -50 до +50 вклучено/исклучено

Спецификации на Wi-Fi и GPS

 • Wi-Fi (изборна дополнителна опрема од трети страни)
  Режим за снимање видеозаписи:
  Потребен е дополнителен уред WFT-R10
  Поддржува Browser Remote/Content Transfer Mobile/Проследување преку IP

  Режим за фотографии:
  Вграден безжичен LAN (IEEE802.11a/b/g/n/ac) (5 GHz/2,4 GHz), со поддршка за Bluetooth 5.0
  Поддржува EOS Utility/Camera Connect/image.canon
 • GPS информации (изборна дополнителна опрема)
  Потребен е дополнителен уред GP-E2
  Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Баланс на белата боја

 • Автоматски
  Да
 • Однапред поставено
  Режим за снимање видеозаписи:
  Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B

  Режим за фотографии:
  AWB, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентна светлина, блиц, келвини, прилагодено.
 • Поместување на балансот на белата боја
  Режим за снимање видеозаписи:
  -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

  Режим за фотографии:
  Од -9 до +9 (сина/килибарна)
  Од -9 до +9 (магента/зелена)

Баланс на црната боја

 • Прилагодување на балансот на црната боја
  Да

Временски код

 • Систем за броење
  Regen, RecRun, Free Run, External, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики)
 • Поставување почетни вредности
  “00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Аудио

 • Формат за снимање
  Cinema RAW Light или XF-AVC: Linear PCM (24 бита/48 kHz, 4 канали)
  MP4: MPEG-2 AAC LC (16 бита, 48 kHz, 2 канали) / Linear PCM (16 бита, 48 kHz, 4 канали)

Дополнителна опрема

 • Испорачано
  Батерија LP-E6NH
  Полнач за батерии LC-E6
  Ремен за преку рамо
  USB-C-кабел
  Заштитник за кабли
  AC-кабел
 • По избор
  Батерија LP-E6NH/LP-E6N//LP-E6 од Canon
  Полнач за батерии LC-E6 од Canon
  Држач со батерија BG-R10 од Canon
  DC-приклучок DR-E6C од Canon
  AC-адаптер CA-946 од Canon
  USB-адаптер за напојување PD-E1 од Canon
  Уред за безжичен пренос на датотеки WFT-R10 од Canon
  Кабел за интерфејс IFC-100U/IFC-400U од Canon
  Ремен за преку рамо SS-1200 од Canon
  GPS приемник GP-E2 од Canon
  RF-објективи, EF-објективи, EF-објективи за снимање,
  и дополнителна опрема од Canon дизајнирана за овие објективи
  Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R од Canon
  Адаптер за монтирање контролен прстен EF-EOS R од Canon
  Адаптер за монтирање внатрешен филтер EF-EOS R од Canon
  (со внатрешен променлив ND-филтер A и филтер за кружно поларизирање A)
  Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R 0,71x од Canon
  Додаток за продолжување RF1,4x од Canon
  Додаток за продолжување RF2x од Canon
  Далечински управувач RC-6 од Canon
  Безжичен далечински управувач BR-E1 од Canon
  Далечински прекинувач RS-80N3 од Canon
  Далечински управувач со тајмер TC-80N3 од Canon
  Насочувачки стереомикрофон DM-E1/DM-E1D од Canon
  Стерео микрофон DM-E100 од Canon
 • Дополнителна опрема од трети страни
  XLR-адаптер TASCAM CA-XLR2d-C

Извор на напојување со енергија

 • Уред за напојување (батерија)
  Батерија LP-E6NH (се испорачува)/LP-E6N и LP-E6 (компатибилни)
 • Уред за напојување (струја)
  USB-C-адаптер за напојување PD-E1
  DC-приклучок DR-E6C
  AC-адаптер CA-946
 • Потрошувачка на енергија (прибл.)
  8K RAW 25P (10,5 W)
  8K MP4 25P (11, 2 W)
  4K HEVC 50P (12,9 W)
  4K XF-AVC 50P (13,3 W)
 • Време на снимање (прибл.)
  Со испорачаната батерија LP-E6NH:
  8K RAW 25P: 50 мин.
  8K MP4 25P: 45 мин.
  4K HEVC 50P: 40 мин.
  4K XF-AVC 50P: 35 мин.

Физички спецификации

 • Димензии (само главно куќиште)
  прибл. 142 x 101 x 111 mm
 • Тежина (само куќиште)
  прибл. 680 g
 • Тежина (дополнителна опрема)
  прибл. 770 g (LP-E6NH, картичка Cfexpress, SD-картичка)
 • Опсег на работна температура
  прибл. Од 0 до 40°C, (85% релативна влажност)
  прибл. Од -5 до 45°C, (60% релативна влажност)
 1. Засновано на снимање со 25P на картичка од 512 GB
 2. Датотеките RAW / C-RAW / Dual Pixel RAW се 14-битни со механичка бленда/прва електронска завеса, 13-битна A/D-конверзија со режим H+ и 12-битна A/D-конверзија со електронска бленда.
 3. HEIF-слики со 10 бита во режим PQ HD
 4. Време на снимање засновано на картичка од 512 GB
 5. Време на снимање засновано на картичка од 512 GB
 6. Време на снимање засновано на картичка од 512 GB
 7. Снимање во формат ProRes RAW со Atomos Ninja V+ надворешен снимач
 8. Фреквенцијата ќе се разликува во зависност од поставената стапка на слики.