EOS R5 C

Систем Cinema EOS

Canon EOS R5 C

Снимајте прекрасни видеоснимки со резолуција од 8K и фотографии со 45 MP со најмалата камера Cinema EOS којашто ќе одговори на сите предизвици.

Спецификации

 • 8K-сензор за целосна слика

  Снимајте професионални видеозаписи со резолуција од 8K и брзина од 30 fps (60 fps со надворешен уред за напојување)

 • Слики со 45 мегапиксели

  Снимајте слики со висока резолуција и брзина од 20 fps (електронски) и 12 fps (механички)

 • Долготрајно снимање

  Снимајте видеозаписи со резолуција од 8K без ограничувања со новиот активен систем за ладење

 • Dual Pixel CMOS AF

  Сигурен автоматски фокус со AF на очи и EOS iTR AF X

 • Cinema RAW Light

  Професионално внатрешно снимање во RAW-формат со 12 бита до 2,6 Gbps

 • XF-AVC и MP4

  Опции за снимање во форматот XF-AVC со 4:2:2 и 10 бита до 810 Mbps и HEVC до 540 Mbps

 • Формати за HDR-снимање

  Создавајте содржини со голем динамички опсег благодарение на снимањето со Canon Log 3, PQ и HLG

 • Функции на Cinema EOS

  Следење бранови форми, погрешни бои, временски код и многу повеќе

 • Издржлив и компактен дизајн

  Компактно и лесно куќиште (680 g) што е отпорно на прав и влага

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО НОВИОТ ФИРМВЕР ВЕДНАШ

Ажурирајте го вашиот фотоапарат EOS R5 C веднаш за да ги искористите придобивките што ги нудат новите функции, како поголема компатибилност со објективи, дополнителни опции за имињата на прокси датотеките и многу повеќе.

За повеќе информации и за преземање, ве молиме кликнете на линкот подолу.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

EXPLORE

Срцето на Мадеира

Погледнете го прекрасниот филм „Срцето на Мадеира“ на Kevin Clerc за да добиете претстава за сѐ она што може да го снимите со EOS R5 C.
 EOS R5 C_The_Soul_of_Madeira_KevinClerc_ENGLISH_MASTER_H264_4K_MP4_2mins_EM_v2

ИСТРАЖУВАЈТЕ

EOS R5 C од Canon.

Погледнете ги можностите на EOS R5 C во рацете на професионалниот кинематограф Kevin Clerc. Откријте ги придобивките и моќните резултати коишто ги постигнува најмалата камера Cinema EOS.
EOS R5 C

КАМЕРА ЗА 8K-ВИДЕОЗАПИСИ

Филмски 8K-видеозаписи во формат на целосна слика

Снимете неверојатни детали со мал шум благодарение на сензорот за целосна слика којшто снима 8K-видеозаписи со брзина до 30 fps (или 60 fps со надворешно напојување со енергија), 4K-содржина со прекумерно семплирање/Full HD-содржина и прекрасна 4K-содржина со забавени движења со брзина до 120 fps.

ХИБРИДНИ УРЕДИ

Неверојатни фотографии со 45 мегапиксели

EOS R5 C нуди најнапредни перформанси за фотографирање коишто овозможуваат исклучителна јасност, мал шум и широк динамички опсег, брзина на секвенцијално фотографирање до 20 fps и висока чувствителност на ISO со вредности до 51.200.

EOS R5 C
EOS R5 C

RF-ПРИКЛУЧОК ОД CANON

Флексибилност на објективите благодарение на RF-приклучокот

Благодарение на RF-приклучокот, EOS R5 C е компатибилна со широка палета на оптика, вклучувајќи ги најнапредните RF-објективи, како и EF-објективите или објективите за снимање коишто се прикачуваат преку адаптерите за монтирање објективи EF-EOS R. Напредната електронска стабилизација на слика со пет оски помага во снимањето рамномерни и стабилни видеозаписи.

AF НА ОЧИ ВО РЕАЛНО ВРЕМЕ

Брзо, прецизно и сигурно фокусирање

Искусете ја напредната технологија Dual Pixel CMOS AF од Canon со AF на очи и EOS iTR AF X за прецизно следење на фокусот, дури и кога субјектот не гледа во камерата. Иновативниот водич за фокусирање со технологија Dual Pixel помага во постигнувањето кристално јасна снимка при рачното фокусирање.

EOS R5 C
EOS R5 C

CINEMA RAW LIGHT

Голем избор на формати и алатки за професионално снимање

Изберете формат од големата понуда на формати за снимање, вклучувајќи ги и трите опции за Cinema RAW Light, како и XF-AVC и MP4. Снимете проширен динамички опсег во режимите Canon Log 3, PQ и HLG додека истовремено ги користите професионалните алатки како следењето бранови форми и лажните бои.

МАЛА КАМЕРА

Компактен и лесен дизајн со активно ладење

EOS R5 C е најкомпактната и најлесната камера Cinema EOS којашто вклучува OLED-визир, светол подвижен LED-екран и 13 копчиња на коишто корисникот може да им додели функции. Новиот активен вентилатор овозможува долго време на снимање, а телото изработено од легура на магнезиум обезбедува професионална издржливост.

EOS R5 C
EOS R5 C

СНИМАЊЕ

Напредно поврзување

Опремен со повеќефункционалниот приклучок за дополнителна опрема, EOS R5 C овозможува опции за влез за XLR/стереомикрофон, како и посебни приклучоци за временски кодови, микрофон од 3,5 mm, слушалки, микро-HDMI, синхронизација на блиц, USB-C, како и обемна поддршка за апликации, со што е подготвен да се справи со сите предизвици.

Canon има за цел да постигне нула нето емисии на CO2 од своите деловни активности до 2050 година

Оваа цел ќе ја постигнеме со просечна годишна стапка на подобрување од 3% на индексот за подобрување на емисиите на CO2 по производ. Доколку ја одржуваме стапката на подобрување, тоа би значело приближно 50% намалување на нивоата од 2008 година до 2030 година. Ова е во согласност со нивото на намалување утврдено со Парискиот договор.

Ќе продолжиме да ја ревидираме целта од долгорочна перспектива како начин на проверка на нашиот придонес за реализација на општество со мало ниво на емисии на јаглероден диоксид.

Photographer looking down view finder

8K-КАМЕРА ОД CANON

Следната генерација камери

Извонредни 8K-видеозаписи и слики од 45 MP со неверојатни детали. Уживајте во галеријата примероци и дознајте зошто EOS R5 C треба да го заземе централното место во сѐ што ќе снимате во иднина.

ВИДЕОКАМЕРИ ОД CANON

Споредба

EOS R5 C ќе ги задоволи сите ваши потреби, без разлика дали снимате видеозаписи или фотографии.

Сензор

Целосна слика
Целосна слика
DGO со формат Super 35 mm

Резолуција

8K
8K
4K

Динамички опсег

Canon Log 3: (14+ чекори)
Canon Log (12 чекори)
Canon Log 3: (14+ чекори)
Canon Log 2: (16+ чекори)
Canon Log 3: (14+ чекори)

Автоматски фокус

Dual Pixel CMOS AF1 + EOS iTR AF X + AF на очи
Dual Pixel CMOS AF II + EOS iTR AF X + AF на очи
Dual Pixel CMOS AF + EOS iTR AF X

Формати за снимање

Cinema RAW Light со 12 бита и брзина до 2,6 Gbps
XF-AVC со 10 бита и брзина до 810 Mbps
HEVC со 10 бита и брзина до 540 Mbps
H.264 со 8 бита и брзина до 150M bps
RAW со 12 бита и брзина до 2,6 Gbps
HEVC со 10 бита и брзина до 1,3 Gbps
H.264 со 8 бита и брзина до 1,3 Gbps
Cinema RAW Light LT со 12 бита
XF-AVC со 10 бита и брзина до 410 Mbps
HEVC со 10 бита и брзина до 225 Mbps
H.264 со 8 бита и брзина до 150 Mbps

Голема стапка на слики

8K 60 fps2/4K 120 fps
8K 30 fps/4K 120 fps
4K 120 fps / 2K 180 fps

Видеоснимки со 24p

Да
Да
Да

Снимање со испреплетување

Да
Не
Да

Визир

Тип 0,5
OLED-екран со 5,76 милиони точки
Растојание до окото од 23 mm / зголемување од 0,76x со брзина до 120 fps
Тип 0,5
OLED-екран со 5,76 милиони точки
Растојание до окото од 23 mm / зголемување од 0,76x со брзина до 120 fps
Нема

LCD-екран на допир со променлив агол

8 cm / 3,15 инчи
LCD-екран со 2,1 M точки
8 cm / 3,15 инчи
LCD-екран со 2,1 M точки
8,89 / 3,5 инчи
LCD-екран со 2,76 M точки

Фотографии

Да, 45 MP
Да, 45 MP
Не

Стабилизација на слика

Електронска стабилизација на слика со 5 оски
Вградена стабилизација на слика со 5 оски
Електронска стабилизација на слика со 5 оски

ND филтри

Не
Не
Да

XLR-влезови

Потребен е дополнителен уред [Tascam CA-XLR2d-C]
Не
Да, 2 мини XLR-терминали

Временски код

Да, DIN 1,0/2,3
Не
Да. BNC

Поддршка за анаморфни објективи

Да, (2x/1,8x/1,3x)
Не
Да (2x/1,3x)

Копчиња на кои може да се доделат функции

13
10
13

Неограничено време на снимање

Да
Не, 29 мин. за снимка
Да

Отвори за картички

1x CFexpress (Тип B)
1x UHS-II SD
1x CFexpress (Тип B)
1x UHS-II SD
2x UHS-II SD

Вид на батерија

LP-E6NH (2.130 mAh)
LP-E6NH (2.130 mAh)
BP-A30 (3.100 mAh) / BP-A60 (6.200 mAh)

Големина

141,5 x 97,5 x 111 mm
138,5 x 97,5 x 88,5 mm
160 x 130 x 116 mm

Тежина (само куќиште)

прибл. 680 g
прибл. 650g
прибл. 1190 g

 1. Dual Pixel CMOS AF II е достапна во режимот за фотографии
 2. За 8K-снимки над 30 P е потребно надворешно напојување со енергија

ЗОШТО CANON

Дали сакате да ве контактира претставник на Canon?

Ве молиме пополнете го краткиот формулар за да побарате да ве контактира специјалист за производи од Canon.
EOS R5C

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за снимање 8K-видеозаписи или фотографии со 45 MP во секое време и на секое место

 • EOS R5 C

 • Ремен за на врат

 • Батерија

 • Полнач за батерии

 • Комплет со упатство за користење

Компатибилна дополнителна опрема

Опремете го EOS R5 C со овие важни додатоци коишто ќе ви помогнат да достигнете ново ниво во снимањето.

 • RF-објектив за виртуелна реалност

  RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Доловете го светот во неверојатна виртуелна реалност со овој револуционерен објектив од серијата L што е дизајниран за беспрекорни работни процеси со виртуелна реалност.
 • Дополнителна опрема

  Насочувачки стерео микрофон DM-E1D

  За чист, јасен дигитален звук, изберете повеќефункционален приклучен насочувачки стерео микрофон DM-E1D заради неговата сигурна функција и брз пристап до поставките преку ЛЦД-екранот на компатибилен фотоапарат.
 • LP-E6NH Battery

  Дополнителна опрема

  LP-E6NH Battery Pack

  Земете дополнителна батерија и фотографирајте подолго време, снимајќи уште повеќе одлични фотографии и видеозаписи

  • Повеќе фотографии и видеоснимки со едно полнење
  • Компатибилност со полнач за батерија LC-E6 / LC-E6E
  • Може да се полни во самиот фотоапарат со компатибилни модели ЕОС
 • WFT-R10B

  WFT-R10B

  Прикачете го овој ергономски држач на EOS R5 или EOS R5 C од Canon за да добиете подобра Wi-Fi-врска, полесно ракување и можност за поврзување преку Ethernet.
 • EF-кон-RF-адаптер

  АДАПТЕР ЗА МОНТИРАЊЕ ОБЈЕКТИВИ EF-EOS R 0,71x

  Адаптер RF-EF за користење на широката палета EF-објективи од Canon со камерата EOS C70.
 • Дополнителна опрема

  Mount Adapter EF-EOS R

  Стандардниот адаптер за монтирање објективи EF-EOS R овозможува беспрекорно поврзување на вашите објективи EF и EF-S со системот EOS R, а притоа го задржува истото ниво на квалитет и перформанси. Дознајте повеќе.
 • Адаптерот за монтирање контролен прстен EF-EOS R

  Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

  Прстенот за контрола е приспособлив за рачна контрола на поставките.

  • RF-приклучок за објективи со приспособлив прстен за контрола
  • Професионална употреба
  • Прилагодувајте ги поставките на фотоапарат без да го тргнете окото од визирот
 • EOS - EOS R Drop-In Filter

  Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Овозможува користење внатрешни филтри за ND и поларизација.

  • Дизајниран за употреба со системот EOS R
  • Внатрешен и променлив ND-филтер за менување на експозицијата и создавање ефекти
  • Лесно се прилагодува и кога окото ви е прилепено до фотоапаратот

Слични производи

 • Систем Cinema EOS

  EOS C70

  EOS C70 е нова генерација на камера Cinema EOS со RF-приклучок и DGO 4K-сензор во формат Super 35 mm што е дизајниран да ги спои дигиталните фотоапарати со заменливи објективи и камерите Cinema.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R5

  Променете ја вашата перспектива за фотоапаратите без огледало. Беспрекорните перформанси на EOS R5 ќе го подобрат начинот на кој фотографирате и снимате.
 • Систем Cinema EOS

  EOS C200

  Зачекорете во светот на снимање со 4K Cinema EOS што нуди врвна флексибилност и практично користење.
 • Систем Cinema EOS

  EOS C300 Mark III

  Повеќенаменска камера со сензор со формат Super 35 mm и систем Cinema EOS што поддржува внатрешно снимање во форматот 4K/120P RAW и голем динамички опсег.