Фотоапарати без огледало

Canon EOS R6 Mark II

Спецификации

Работни услови
2 - 40 °C, влажност 85% или помалку
Димензии (Ш x В x Д)
138,4 × 98,4 × 88,4 mm
Тежина (само куќиште)
Прибл. 588 g (670 g со картичка и батерија)
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Тип
  35,9 x 23,9 mm CMOS
 • Ефективни пиксели
  Прибл. 24,2 мегапиксели
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 25,6 мегапиксели
 • Сооднос на слика
  3:2
 • Филтер за ниски фреквенции
  Вграден/фиксен
 • Чистење на сензор
  EOS вграден систем за чистење
 • Тип на филтер за бои
  Примарни бои
 • Поместување на сензорот-стабилизација на слика
  Да, до 8 чекори во зависност од користениот објектив 1

Процесор за слика

 • Тип
  DIGIC X

Објектив

 • Приклучок за објективи
  RF (објективите EF и EF-S може да се прикачат со помош на: адаптерот за монтирање објективи EF-EOS R, адаптерот за монтирање објективи со контролен прстен EF-EOS R, адаптерот за монтирање објективи со внатрешен филтер EF-EOS R) Објективите EF-M не се компатибилни
 • Фокусна должина
  Еквивалентно на 1,0x од фокусната должина на објективот со RF-објективи и EF-објективи, 1,6x со објективите RF-S и EF-S

ФОКУСИРАЊЕ

 • Тип
  Dual Pixel CMOS AF II
 • AF систем / точки
  100% хоризонтално и 100% вертикално со режими за лице + следење и автоматско бирање, 100% хоризонтално и 90% вертикално со режими за рачно бирање и големи зони2
 • AF работен опсег
  EV -6,5 – 21 (при 23°C и ISO100)3
 • AF режими
  Една снимка, Servo AF, AI-фокус AF
 • Избор на AF точка
  Автоматски избор: 1053 достапни површини за AF при автоматско избирање
  Рачно бирање: AF во 1 точка (големината на рамката за AF може да се промени) 4897 достапни AF-положби за фотографии (4067 за видеоснимки)
  Рачно бирање: AF во точка со експанзија со 4 точки (горе, долу, лево, десно)
  Рачно бирање: AF во точка со експанзија околу неколку точки
  Рачно бирање: флексибилен AF на зона 1-3 (сите AF точки поделени на минимум 9 до максимум 999 зони на фокусирање)
 • Следење на AF
  Луѓе, животни (кучиња, мачки, птици и коњи) или возила (тркачки автомобили или мотори, авиони и возови)
 • AF заклучување
  Заклучување кога копчето на блендата е притиснато до половина или кога е притиснато AF ON во AF режим на една снимка. Користење на прилагодени копчиња за AF во AI servo
 • Помошен зрак за AF
  Емитуван преку вграденото LED светло или изборниот наменски Speedlite (блиц)
 • Рачно фокусирање
  Се избира на објективот

Контрола на експозиција

 • Режими на мерење
  Реално време со сензор за слика, мерење во 384 зони.
  (1) Мерење со проценка (поврзано со сите точки на AF)
  (2) Делумно мерење (прибл. 595% од визирот во центар)
  (3) Мерење во точка: мерење во централна точка (прибл. 3% од визирот во центар)- не е достапно мерење во точка поврзано со AF-точка
  (4) Просечно мерење со тежиште во центарот
 • Опсег на мерење светлина
  EV -3 – 20 (при 23°C, ISO100, со мерење со проценка)
 • AE заклучување
  Автоматски: AE заклучувањето стапува на слика кога се постигнува фокус
  Рачно: со помош на копчето за AE заклучување во режимите P, Av, Fv, Tv и M
 • Компензација на експозиција
  +/-3 EV во 1/3 или 1/2 чекори на зголемување (може да се комбинира со AEB)
 • AEB
  +/-3 EV во чекори на зголемување од 1/3 или 1/2
 • Фотографирање без треперење
  Да. Треперењето се открива на фреквенција од 100 Hz или 120 Hz. Максималната континуирана брзина на снимање може да се намали достапно и со електронска и со механичка бленда
  Снимање против треперење со висока фреквенција за режими М и TV
 • ISO чувствителност

  Препорачан индекс на експозиција

  Автоматски 100-102400 (во чекори на зголемување од 1/3 или 1) ISO може да се прошири до L:50, H:204.801

Бленда

 • Тип
  Електронски контролиран бленда со фокусна рамнина и електронска функција за бленда на сензорот
 • Брзина
  Механичка: 30-1/8000 сек. (чекори на зголемување од 1/2 или 1/3), сијалица
  Електронска: 30-1/16000 (чекори на зголемување од 1/2 или 1/3 до 1/8000, а потоа зголемување од 1 чекор до 1/16000) (Вкупен опсег на брзина на блендата. Достапниот опсег се менува во зависност од режимот на фотографирање)4
 • Копче за бленда
  Меко електромагнетско копче

Баланс на белата боја

 • Тип
  Автоматско одредување на балансот на белата боја со помош на сензор
 • Поставки
  AWB (приоритет на амбиент/приоритет на бела боја), дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, бела флуоресцентна светлина, блиц, прилагодено, подесување на температура на боја
  Компензација на баланс на белата боја:
  1. Сина/килибар +/-10
  2. Магента/зелена +/-11
 • Прилагодување на балансот на белата боја
  Да, може да се регистрира 1 параметар - од сликата или приказот во живо
 • WB со групирање
  +/-3 нивоа во чекори на зголемување од едно ниво 3, 2, 5 или 7 групирани слики по активирање на блендата
  Избор на отстапување сино/килибар или отстапување магента/зелено

Визир

 • Тип
  OLED екран во боја и со EVF од 0,5 инчи
 • Број на точки
  3,69 милиони точки
 • Покриеност (вертикално/хоризонтално)
  Прибл. 100%
 • Зголемување
  Прибл. 0,76x5
 • Растојание на окото
  Прибл. 23 mm (од центарот на леќата)
 • Корекција на диоптер
  -4 до +2 m-1 (диоптер)
 • Перформанси на дисплејот
  Заштеда на енергија: 59,94 fps, јасна слика 119,98 fps, спречување ниска стапка на слики 60 -119,8fps6
 • Информации на визир
  Брзина на блендата, решетка, брзина на ISO, информации за AF-точки, индикатор за ниво на експозиција, број на преостанати експозиции, компензација на експозицијата, ниво на батеријата, електронска бленда, HDR-фотографирање, приоритет на најсветли тонови, фотографирање со повеќе експозиции, режим за фотографирање со тајмер, максимална брзина на секвенцијално фотографирање, метод за AF, поставување субјект што ќе се следи, симулација на експозиција, режим за погон, AEB, режим за мерење, FEB, фотографирање без треперење, отсекување фотографии/видеоснимки, режим за фотографирање, сооднос на слика, икони за сцени, автоматска оптимизација на осветлувањето, стил на слика со AE-заклучување, поддршка за блиц, баланс на белата боја, FE-заклучување, квалитет на слика, брза синхронизација, функција за Bluetooth, вклучено/исклучено Wi-Fi, хистограм, електронска либела, размер на фокусното растојание при рачен фокус, поставување на прстенот за контрола на сферичната аберација, систем за стабилизација на слика.
  Ниво на звук - рачно (видео), преостанато време за снимање (видео), ниво на слушалки (видео), резолуција, стапка на слики и компресија за снимање (видео), индикатор за снимање (видео), индикатор за прегревање (видео)
 • Преглед на длабочина на поле
  Да, преку приспособено копче или со „Exposure +DOP“ (до F8)
 • Капаче на визир
  НЕМА

LCD-монитор

 • Тип
  Clear View LCD II-екран од 7,5 cm (3,0"), прибл. 1,62 милиони точки
 • Покриеност
  Прибл. 100%
 • Агол на гледање (хоризонтално/вертикално)
  Прибл. 170° вертикално и хоризонтално
 • Прекривен слој
  Заштита од замачкување.
 • Прилагодување на осветленост
  Рачно: Прилагодливо на едно од седумте нивоа за Прилагодување на тонот на бојата: 4 параметри
 • Ракување преку екран на допир
  Капацитивен вид со функции од менито, подесувања за брза контрола, операции за репродукција и поголем екран. Избор на AF точка во прегледот во сликите и во видеоснимките, блендата со допир е овозможена во фотографирањето.
 • Опции на екран
  (1) Основни подесувања на фотоапарат
  (2) Напредни подесувања на фотоапарат
  (3) Подесувања на фотоапарат плус хистограм и приказ на две нивоа
  (4) Нема информации
  (5) Екран за брза контрола

Блиц

 • Режими
  E-TTL II автоматски блиц, рачно мерење
 • X-Sync
  1/200sec механичка бленда / 1/250-та електронска 1-ва завеса
 • Компензација на експозиција при блиц
  +/- 3EV во чекори на зголемување од 1/3 или 1/2 со Speedlite блицови од серија EX
 • Групирање на експозиции на блиц
  Да, со компатибилен надворешен блиц
 • Заклучување на експозиција при блиц
  Да
 • Синхронизација на "втора завеса"
  Да, преку Speedlite
 • Приклучок за блиц / PC приклучок
  Да/Не
 • Компатибилност со надворешни блицеви
  E-TTL II со блицови Speedlite од серијата EX / EL, поддршка за повеќе безжични блицови
 • Контрола на надворешен блиц
  преку екранот за мени на фотоапаратот

Фотографирање

 • Режими
  Слики; интелигентно откривање на сцени, AE со флексибилен приоритет, програма AE, приоритет на бленда AE, приоритет на решетка AE, рачно, сијалица и прилагодено (x3)
  Видео: автоматска експозиција, TV, AV, рачно и приспособено (x3)
 • Стилови на слика
  Автоматски, стандарден, портрет, пејзаж, врвни детали, неутрален, верен, црно-бел, дефиниран од корисник (x3)
 • Простор на бои
  sRGB и Adobe RGB
 • Обработка на слика
  Приоритет на најсветли тонови (2 поставки)
  Автоматска оптимизација на осветлувањето (3 поставки)
  Намалување на шум при долга експозиција
  Острина
  Намалување на шум при висока ISO-чувствителност (4 поставки) (фотографии и видеоснимки)
  Оптичка корекција на објективот
  - Корекција на надворешното осветлување, корекција на хроматската аберација, корекција на изобличувањето (за време на или по фотографирањето, само за време на снимањето видеоснимки)
  Корекција на распрснувањето на светлината,
  дигитално оптимизирање на објективот (само за време на или по фотографирањето)
  Фокусирање со групирање што вклучува спојување слики
  Менување на големина во M, S1, S2
  Отсекување слики (JPEG/HEIF)
  - Соодноси на слика 3:2, 4:3, 16:9, 1:1 x1,6 отсекување
  - Промена помеѓу вертикална и хоризонтална положба на отсекување
  - Исправање на слики
  - Рамката за отсекување може да се движи преку екранот на допир
  Обработка на RAW-слики
  Dual Pixel RAW - прилагодување на осветлувањето во портретите, острина на заднината (во самиот фотоапарат)
  Обработка на Raw преку Cloud
  Повеќе експозиции
  HDR - со спречување подвижни субјекти
  Конверзија од HEIF во Jpeg (единечно или сериски)
 • Режими на фотографирање
  Поединечно, Континуирано брзо+, Континуирано брзо, Континуирано бавно, Самостоен тајмер (2s+далечински, 10s+далечински)
 • Континуирано фотографирање
  Макс. прибл. 12 fps. со механичка бленда, брзината не се менува до 1000+ JPEG-слики или 110 RAW-слики, 1000 CRAW-слики. Макс. прибл. 40 fps. со електронска бленда7,8 брзината не се менува до 190 JPEG-слики или 75 RAW-слики, 140 CRAW-слики
  Секвенцијален режим во RAW-формат со 30 fps и пред-снимање од 0,3 или 0,5 секунди за макс. прибл. 191 слика
 • Тајмер за интервали
  Вградено

Тип на фајл

 • Типови на фотографии
  JPEG: 2 опции за компресирање
  RAW: RAW, C-RAW 14 бита (14-битни со механичка бленда и електронска прва завеса, 12-битна A/D-конверзија со електронска бленда, оригинално 3-то издание на RAW од Canon)
  HEIF: формаот HEIF со 10 бита е достапен при HDR-фотографирање ако функцијата [HDR PQ] е поставена на [Enable]
  Усогласеност со Exif 2.31 и Design rule for Camera File system 2.0
  Усогласеност со Digital Print Order Format [DPOF] верзија 1.2
 • RAW+JPEG симултано снимање
  Да, секоја можна комбинација на RAW + JPEG или RAW + HEIF
 • Големина на слика
  Сооднос од 3:2 (L, RAW, C-RAW) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976x 11984, (S2) 2400 x 1600
  1,6x (отсекување) (L) 3744 x 2496, (S2) 2400 x 1600
  Сооднос од 4:3 (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x2664 (S1) 2656 x 1992 (S2) 2112 x 1600
  Сооднос од 16:9 (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680, (S2) 2400 x 1344
  Сооднос од 1:1 (L) 4000 x 400, (M) 2656x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600
 • Фолдери
  Новите папки може да се создаваат и избираат рачно
 • Нумерирање на датотеки
  Нумерирање на датотеки
  (1) Секвенцијално нумерирање
  (2) Автоматско ресетирање
  (3) Рачно ресетирање
 • Именување на датотеки
  3 Претпочитани параметри на корисникот

EOS видео

 • Тип на видео
  MP4-видео: 4K UHD, Full HD (16:9)9 Звук: Linear PCM / AAC
 • Големина на видео
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 fps) компресија на повеќе кадри (IPB) / (IPB Light)10
  4K UHD-видеоснимки со забрзани движења (16:9) 3840 x 2160 (29,97, 25 fps) компресија на тековен кадар (All-I)
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (179,82, 150, 119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 fps) компресија на повеќе кадри (IPB) / (IPB Light)11
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (16:9) 1920 x 1080 (29,97, 25 fps) компресија на тековен кадар (All-I), Full HD HDR (16:9) 1920 x 1080 (29,97, 25 fps) компресија на тековен кадар (All-I)12
 • Семплирање на бои (внатрешно снимање)
  4K/ Full HD - YCbCr4:2:0 8 бита или YCbCr4:2:2 10 бита
 • Canon Log
  Да, Canon Log 3
 • Должина на видео снимки
  Максимално времетраење од 6 часа (тука не спаѓаат видеоснимки со голема стапка на слики и ограничувања за напојување и складирање).13
  Можно е пред-снимање до 5 секунди.
  Нема ограничувања за датотеки до 4 GB со exFAT SD-картичка.
 • Видеоснимка со висока брзина на кадри
  Full HD при 180 fps, 150 fps, 100 fps или 119,9 fps14
  Снимено како забавена видеоснимка со 1/6 од стандардната брзина
  Максимално снимање на сцена до прибл. 1 час со 180/150 fps и 1 час 30 мин со 120/100 fps
 • Снимање поединечни слики
  Можно е снимање фотографии JPEG/HEIF со 8,3 мегапиксели од 4K UHD-видеоснимки (снимање во форматот HEIF е можно само кога е поставена функцијата HDR PQ)15
 • Бит-стапка / Mbps
  MP4 H.264 исклучен Canon Log
  4K (59,94p/50,00p): IPB прибл. 230 Mbps
  4K (59,94p/50,00p): IPB (Light ) прибл. 120 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB прибл. 120 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB (Light) прибл. 60 Mbps
  4K-видеоснимки со забрзано движење (29,97, 25 fps) All-I прибл. 470 Mbps
  Full HD (179,82p/150,00p): IPB прибл. 180 Mbps
  Full HD (179,82p/150,00p): IPB (Light) прибл. 105 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB прибл. 120 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB (Light) прибл. 70 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 60 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB (Light) прибл. 35 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p/23,93p): IPB прибл. 30 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p): IPB (Light) прибл. 12 Mbps
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (29,97, 25 fps) All-I прибл. 90 Mbps
  Full HDR-видеоснимки (29,97, 25 fps) IPB прибл. 30 Mbps
  MP4 H.265 Canon Log / HDR PQ: вклучено
  4K (59,94p/50,00p): IPB прибл. 340 Mbps
  4K (59,94p/50,00p): IPB (Light) прибл. 170 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB прибл. 170 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB (Light) прибл. 85 Mbps
  4K-видеоснимки со забрзано движење (29,97, 25 fps) All-I прибл. 470 Mbps
  Full HD (179,82p/150,00p): IPB прибл. 270 Mbps
  Full HD (179,82p/150,00p): IPB (Light) прибл. 150 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB прибл. 180 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB (Light) прибл. 100 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 90 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB (Light) прибл. 50 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p/23,93p): IPB прибл. 45 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p): IPB (Light) прибл. 28 Mbps
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (29,97, 25 fps) All-I прибл. 135 Mbps
 • Снимање на две картички
  да
 • Микрофон
  Вграден стерео микрофон (48 Khz, 16 бита x 2 канали), надворешен микрофон или повеќефункционален приклучок, вклучувајќи XLR-адаптер Tascam CAXLR2dC
 • HDMI екран
  Излез само за надворешен монитор (приказ на слики и информации за фотографирањето, сликите се снимаат на картичката)
 • HDMI излез
  Екран на фотоапаратот и излез за надворешен монитор (не се снима на картичката, екранот на фотоапаратот прикажува слики со информации за фотографирањето)
  4K (UHD) 59,94p / 29,97p / 23,98p,
  Full HD 59,94p / 59,94i, 50,00p / 50,00i
  480p 59,94p
  576p 50p
  Некомпресиран YCbCr 4:2:2, 8-битен или 10-битен, можна е и репродукција на звук преку HDMI
  6k-видеоснимки до 60p RAW кон Atomos Ninja V+ снимени во форматот ProRes RAW или 3,7k RAW со отсекување
 • ФОКУСИРАЊЕ
  Dual Pixel CMOS AF со откривање очи/лице, само лице и AF за следење животни, Servo AF за видео
  Рачен фокус (функциите за издвојување со фокусот и водење на фокусот се достапни)
 • ISO
  Автоматски: 100-6400, H: 204800
  Рачно: 100-25600, H: 204801

Други карактеристики

 • Прилагодени функции
  22 прилагодени функции
 • Ознаки за мета-податоци
  Информации за авторски права на корисник (можат да се постават на фотоапаратот)
  Рејтинг на слика (0-5 ѕвезди)
  IPTC-податоци (регистрација со апликацијата EOS Utility или Mobile File Transfer)
  Префрлување слики со текст (текстот е регистриран со EOS Utility)
 • LCD панел / осветленост
  Не/Не
 • Отпорност на вода/прав
  Да16
 • Гласовна белешка
  Не
 • Интелигентен сензор за ориентација
  Да
 • Зум при репродукција
  1,5x - 10x во 15 чекори
 • Формати на приказ
  (1) Единечна слика
  (2) Единечна слика со информации (2 нивоа)
  Основно - Информации за фотографирањето (брзина на бленда, решетка, ISO и квалитет на слика)
  Детално - информации за фотографирањето (брзина на бленда, решетка, ISO, мерење, квалитет на слика и големина на датотека), информации за објективот, светлина и RGB хистограм, баланс на белата боја, стил на слика, простор за бои и намалување на шум, оптичка корекција на објективот, GPS информации, IPTC информации
  (3) Индекс со 4 слики
  (4) Индекс со 9 слики
  (5) Индекс со 36 слики
  (6) Индекс со 100 слики
  (7) Приказ со прескокнување (1, 10 или 100 слики, почеток на низа на група слики, датум, папка, видеоснимки, фотографии, заштитени слики, оценка)
  (8) Уредување на видео
  (9) Обработка во RAW формат
  (10) Оценка
 • Приказ на слајдови
  Избор на слики: сите слики, по датум, по папка, видеоснимки, фотографии, заштитени слики или оценка
  Време на репродукција: 1/2/3/5/10 или 20 секунди
  Повторување: вклучено/исклучено
 • Хистограм
  Осветленост: да
  RGB: да
 • Предупредување за преголема осветленост
  Да
 • Бришење на слики
  Една слика, избор на опсег, избрани слики, папка на група слики, картичка
 • Заштита за бришење на слики
  Бришење заштита на една слика, папка или картичка, сите пронајдени слики (само при пребарување слики)
 • Самостоен тајмер
  4 или 10 сек.
 • Категории на мени
  (1) Мени за снимање
  (2) AF мени
  (3) Мени за репродукција
  (4) Мрежа
  (5) Мени за поставување
  (6) Мени со прилагодени функции
  (7) Мое мени
 • Јазици на мени
  30 јазици
  Англиски, германски, француски, холандски, дански, португалски, фински, италијански, норвешки, шведски, шпански, грчки, руски, полски, чешки, унгарски, виетнамски, хинди, романски, украински, турски, арапски, тајландски, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, малајски, индонезиски и јапонски
 • Ажурирање на фирмвер
  Можно е ажурирање од страна на корисникот (фотоапарат, објектив, надворешен блиц Speedlite, далечински управувач BLE, адаптер за објектив) преку картичка или преку апликацијата Camera Connect

Интерфејс

 • Компјутер
  Приклучок SuperSpeed USB 3.2 Gen 2 USB C со поддршка за UVC/UAC и компатибилност со Windows / Mac со Zoom / Skype / Teams / Meet / Webex
 • Wi-Fi
  Безжичен LAN (IEEE802.11AC/ab/g/n) (5/ 2,4 GHz), со поддршка за Bluetooth v5.0 Поддржани функции - EOS Utility, паметен телефон, вчитување на интернет17
 • Друго
  Микро HDMI-излез (тип D), влез за надворешен микрофон (мини стерео приклучок), приклучок за слушалки (мини стерео приклучок), приклучок од тип N3 (приклучок за далечински управувач), повеќефункционален приклучок

Директно печатење

 • Печатачи од Canon
  Директно печатење
 • PictBridge
  Не е поддржано

Простор за складирање

 • Тип
  2x SD/SDHC/SDXC и UHS-II

Поддржани оперативни системи

 • PC
  Windows 8.1 и Windows 10, Windows 11 (режимот за таблет-уреди не е поддржан)
 • Macintosh
  OS X v10.12, 10.13, 10.14,10.15, OS 11.x

Софтвер

 • Обработка на слика
  Digital Photo Professional 4.17. или понова верзија, апликација Digital Photo Professional Express за мобилни уреди (само iOS) (обработка на RAW-слики, не DUAL PIXEL RAW со DPP Express moible)
 • Друго
  EOS Utility 3.16 или понова верзија (вкл. Remote Capture), Picture Style Editor, EOS Lens Registration Tool, EOS Web Service Registration Tool, апликацијата Canon Camera Connect V3.0, апликацијата Mobile File Transfer и апликацијата image.canon (iOS/Android)

Извор на напојување со енергија

 • Батерии
  Литиум-јонска батерија на полнење LP-E6NH (испорачана)/LP-E6N
 • Издржливост на батеријата
  Со LCD прибл. 760 снимки (при 23°C)
  Со визир прибл. 450 снимки (при 23°C)18
 • Индикатор на батерија
  7 нивоа + процент
 • Заштеда на енергија
  Напојувањето се исклучува по 30 секунди, 1, 3, 5, 10 или 30 мин.
 • Напојување со енергија и полначи за батерии
  Полнач за батерии LC-E6E (испорачан), AC-адаптер AC-E6N и DC-приклучок DR-E6, комплет со AC-адаптер ACK-E6N/ACK-E6, полнач за батерии за автомобил CBC-E6, USB-адаптер за напојување PD-E1

Дополнителна опрема

 • Уред за безжичен пренос на датотеки
  НЕМА
 • Торбички / ленти
  НЕМА
 • Објективи
  Сите RF објективи (EF и EF-S преку адаптери за објективи)
 • Адаптери за објективи
  Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R
  Адаптер за монтирање објективи со контролен прстен EF-EOS R
  Адаптер за монтирање објективи со внатрешен филтер EF-EOS R
 • Блиц
  Блицови Canon Speedlite (EL-1, SPEEDLITE EL-5, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite-предавател ST-E2, Speedlite-предавател ST-E3-RT,Speedlite-предавател ST-E3-RT V2, Speedlite-предавател ST-E10)
 • Далечински контролор / преклопник
  Далечински управувач со приклучок од тип E3 и безжичен далечински управувач BR-E1
 • Друго
  Држач со батерија BG-R10, GPS-приемник GP-E2 (нема поддршка за дигитален компас), стерео микрофон DM-E1 / DM-E100, адаптер за повеќефункционален приклучок AD-E1, насочувачки стерео микрофон за повеќефункционален приклучок DM-E1D, адаптер за повеќефункционален приклучок за поврзување паметни телефони AD-P1 за Android, XLR-адаптер за микрофон Tascam CA-XLR2d-C

Физички спецификации

 • Материјали на куќиштето
  Куќиште изработено од легура од магнезиум, надворешните панели се обвивка од поликарбонат со стаклени влакна
 • Работни услови
  2 - 40 °C, влажност 85% или помалку
 • Димензии (Ш x В x Д)
  138,4 × 98,4 × 88,4 mm
 • Тежина (само куќиште)
  Прибл. 588 g (670 g со картичка и батерија)
 1. * 8 чекори врз основа на стандардот CIPA со RF 24-105mm F4 L IS USM со фокусна должина од 105 mm
 2. Достапната површина за AF е различна во зависност од користениот објектив
 3. AF при најмала светлина е достапен со објективи f/1,2, централна точка на AF, AF при единечна снимка, на 23°C / 73°F, ISO 100) Освен RF објективи со облога за рамномерно дефокусирање (DS)
 4. Брзината на електронската бленда од 1/16000 не е достапна во режимот H+
 5. Со објектив од 50 mm до бесконечност, -1m-1 dpt
 6. Перформансите на AF при слаба осветленост ќе се намалат ако ја користите опцијата за спречување ниска стапка на слики
 7. Максималниот број на слики во секунда ќе се разликува во зависност од видот на батеријата, нејзината наполнетост, дали е вклученo Wi-Fi, работната температура, користениот објектив и големината на датотеката. Бројот на можни слики и максималниот број на групни слики зависи од условите за фотографирање, соодносот на сликата, субјектот, брендот на мемориската картичка, брзината на ISO, стилот на сликата и приспособената функција. Наведените брзини се основаат врз тестирање на Canon со овие поставки: брзина на блендата од 1/1000 сек. или побрзо, Решетка: максимална, Блиц: не се користи, Намалување на треперењето: не се користи, Батерии: целосно наполнети LP-6NH, Температура: собна температура (23°C / 73°F). Без употреба на држач со батерија, исклучено Wi-Fi
 8. Континуираната брзина на снимање може да се намали со објективот, брзината на блендата, отворот, блицот, обработката за намалување на треперењето, условите на предметот и осветленоста (на пример, кога снимате во темно место). Ако е избрано континуирано фотографирање со голема брзина (H+), тогаш брзината на континуираното фотографирање нема да се намали.
 9. 4K UHD и Full HD опфаќа 100%, режимот за отсекување на 4K-видео опфаќа 62% од хоризонталната површина
 10. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 11. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 12. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 13. Ако внатрешната температура на фотоапаратот стане превисока, ќе се намали максималното време на снимање
 14. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 15. Фаќање кадар не е достапно за RAW филмови или за филмови од Canon Log 3
 16. Иако фотоапаратот има конструкција што е отпорна на прашина и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или водни капки во фотоапаратот. За да добиете соодветна заштита од лоши временски услови треба да го користите испорачаното капаче за приклучоците, освен ако во повеќефункционалниот приклучок не е вметната дополнителна опрема со заштита од лоши временски услови.
 17. Употребата на Wi-Fi уредот може да биде ограничена во одредени земји или региони
 18. Врз основа на CIPA-стандардот и со користење на батеријата што се испорачува со фотоапаратот, освен ако не е поинаку назначено. Во режим за заштеда на енергија