EOS R6 Mark II

Фотоапарати без огледало

Canon EOS R6 Mark II

Фотографии или видео, акција или портрет - комбинацијата од перформанси и квалитет на слика што ја нуди EOS R6 Mark II ви овозможува да бидете максимално креативни

Бидете првите кои ќе добиваат новости за EOS R6 Mark II и новите објективи RF, понуди од Canon, совети и водичи, најнови вести и покани за локални настани.

MASTERY OF STILLS & MOTION

Бидете креативни без компромис. Неверојатната брзина на EOS R6 Mark II, водечките перформанси и функциите за професионално снимање ви овозможуваат да го усовршите занаетот, без разлика на тоа како сакате да фотографирате.

EOS R6 Mark II од Canon - Доловете ги совршените моменти

Доловете ги совршените моменти навреме

Доловете ги краткотрајните моменти со брзина до 40 fps и извонреден квалитет на слика, дури и во речиси потполна темнина. AF со длабоко учење врз основа на вештачка интелигенција се заклучува врз субјекти што се движат брзо, каде и да се во кадарот.

Снимање без компромис

Видеозаписи во 4K-резолуција и 60p со целосна ширина и прекумерно семплирање што изгледаат извонредно. Поради интуитивните функции, како што се интелигентниот AF и моќната стабилизација на слика, лесно е да се постигнат професионални резултати.

EOS R6 Mark II од Canon - Teddy Morellec

„EOS R6 Mark II не e само фотоапарат или видеокамера, туку е и двете“

Teddy Morellec – Фотограф и режисер

AF ШТО ГО ПРЕДВИДУВА ВАШИОТ СЛЕДЕН ПОТЕГ

Нашата следна генерација на автоматски фокус со вештачка интелигенција со длабоко учење овозможува уште помоќни перформанси – 80 % побрзо од оригиналниот EOS R6. EOS R6 Mark II препознава и следи повеќе субјекти со уште поголема брзина, сигурност и прецизност од кога и да е порано.

„Ако недостасува некоја слика, не е до фотоапаратот, туку е до мене“

Teddy Morellec - Фотограф и режисер

EOS R6 Mark II од Canon - Наоѓа повеќе субјекти од кога било претходно

Наоѓа повеќе субјекти од кога било претходно

Луѓе

Луѓе

Наоѓа очи, лица, глави и тела

Мачки

Мачки

Диви и питоми, мали и големи

Кучиња

Кучиња

Од далматинец до динго

Horses

Коњи

Вклучувајќи и зебри

Птици

Птици

Вклучувајќи ги и тие во лет

Автомобили

Автомобили

Дури и возачи на патеки или автомобили со отворени покриви

Мотоцикли

Мотоцикли

На патека за трки или на пат

Trains

Возови

На пареа, електрични и на дизел

Aircraft

Летала

Авиони и хеликоптери

Се лепи како лепило

Се прилагодува на движењата на вашиот субјект, реагира на менување на брзина, правец и поза.

EOS R6 Mark II од Canon - Слаба осветленост

Претворете ја ноќта во ден

Дури и кога не се гледа добро, EOS R6 Mark II фокусира брзо и прецизно. Фотоапаратот го заклучува фокусот сигурно при слаба светлина до -6,5 EV1 – помалку од светлината на полумесечина.

ЕКСПЛОЗИВНА БРЗИНА СЕКОГАШ ПОДГОТВЕН

Доловувањето на одлучувачките моменти никогаш не било полесно. EOS R6 Mark II фотографира со брзина до 40 fps со својата електронска бленда и до 12 fps со механичката бленда. Во секвенцијалниот режим за RAW со брзина до 30 fps9, функцијата за фотографирање пред активирање на блендата ви овозможува да замрзнете моменти што се случиле до 0,5 сек. пред да го притиснете копчето.

КОЈ Е ВАШИОТ ОДЛУЧУВАЧКИ МОМЕНТ?

Фотографирањето со брзина до 40 fps им овозможува на фотографите ненадмината слобода да го изберат совршениот момент.

Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6 Mark II

СЛОБОДА ЗА РАЧНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

Вградената стабилизација на слика на EOS R6 Mark II се користи заедно со оптичката стабилизација на слика во многу објективи од Canon. Резултатот е максимум 8 чекори2 на заштита од тресење на фотоапаратот при рачно фотографирање.

Стабилизација до 8 чекори

EOS R6 Mark II од Canon

8 чекори

Конкуренција12

5,5 чекори

EOS R6 Mark II

Доловете ја убавината на движењето – рачно снимање

Фотографирајте долги експозиции рачно, а притоа намерно заматувајте ги субјектите во движење додека сè друго останува неверојатно остро – без да користите статив.

Уште постабилни видеоснимки

Стабилизацијата на слика на EOS R6 Mark II препознава повеќе видови на движење на фотоапарати отколку другите фотоапарати. При снимање видео, вградената стабилизација на слика и системите за оптичка стабилизација на слика се надополнети со стабилизација на слика за видео за да добиете видеоснимки што изгледаат како да биле снимени професионално со механизам за стабилизација.

Без IS

Со стабилизација на слика

ПРОФЕСИОНАЛНИ АЛАТКИ, ПРОФЕСИОНАЛНИ СНИМКИ

Трансформирајте го начинот на кој размислувате за снимање видеа, со иновативни функции кои носат холивудски ефекти и филмски квалитет на дофат на вашите прсти.

Совршен за интервјуа, конференции и настапи

Снимајте подолго11

Над границата од 30 минути за видео

Над границата од 30 минути за видео10

Совршен за интервјуа, конференции и настапи

Останете модерни

Останете модерни

Благодарение на подобрената топлинска ефикасност

Останете фокусирани

Ако опцијата за AF со откривање на EOS R6 Mark II е вклучена, тогаш фотоапаратот нема да го премести фокусот на заднината ако субјектот се помести надвор од кадарот. Таа функција е инспирирана од нашата камера Cinema EOS C70, којашто ја имитира работата на професионален оператор за фокусирање за да постигне филмски резултати.

Револуционерни функции за професионално снимање – предупредувања за погрешни бои

Технологијата за предупредувања за погрешни бои на EOS R6 Mark II, што е уште една технологија со која располага палетата на Cinema EOS од Canon, нуди прегледни индикатори за тековните нивоа на експозицијата. Врз сликата што се прикажува на визирот или на екранот се прикажуваат шест бои, а секоја од нив претставува различно ниво на осветленост.

EOS R6 Mark II од Canon - 6K ProRes Raw

6K ProRes Raw

За врвна флексибилност и квалитет на слика, снимајте видео во форматот 6K ProRes RAW со помош на надворешниот снимач ATOMOS V+. Видеозаписите се полесни за градација и имаат поголем динамички опсег. Дополнителната резолуција ви овозможува да задржите квалитет од 4K при отсекување.

EOS R6 Mark II од Canon - Професионални опции за звук

Професионални опции за звук

Поврзете висококвалитетни дигитални микрофони и XLR-адаптери преку повеќефункционалниот приклучок на EOS R6 Mark II за да ги збогатите вашите видеозаписи со музика каква што заслужуваат.

ПРИФАТЕТЕ ЈА ТЕМНИНАТА

Сензорот со 24,2 мегапиксели на EOS R6 Mark II обезбедува идеална рамнотежа на брзина, квалитет на слика и перформанси при слаба осветленост. Можноста за фокусирање во темни услови од -6,5 EV1 (помалку од светлината на полумесечина) е надополнета со максимална чувствителност ISO 102.400 и стабилизација на слика што е ефективна максимум 8 чекори2.

EOS R6 Mark II од Canon - Прифатете ја темнината со Teddy Morellec

„EOS R6 Mark II ги поместува границите на можното. Ги менува и моите можности“

EOS R6 Mark II од Canon - Прифатете ја темнината со Teddy Morellec
EOS R6 Mark II од Canon - Прифатете ја темнината со Teddy Morellec

„Сликата е јасна. Фотоапаратот има навистина добри перформанси при слаба осветленост. Немам многу шум на сликата, па е совршена“

ТЕХНОЛОГИИ ШТО ИНСПИРИРААТ И ПОВРЗУВААТ

Never break your flow со помош на EOS R6 Mark II. Неговите брзи контроли што лесно се наоѓаат ви овозможуваат брзо да реагирате на ситуации што брзо се менуваат. Исто така, тој е фотоапарат со многу опции за поврзување, што ви овозможува да споделувате инспирирачки моменти онлајн, директно од локацијата каде што се наоѓате.

ФОТОГРАФИРАЈТЕ ПОВЕЌЕ, ГРИЖЕТЕ СЕ ПОМАЛКУ

Снимајте фотографии 50 проценти подолго со стандардните батерии LP-E6NH. EOS R6 Mark II е компатибилен со постоечки батерии од серијата LP-E6, како и држач со батерија BG-R10

Број на слики со едно полнење14

EOS R6 Mark II од Canon

760 слики

EOS R6

510 слики

EOS R6 Mark II

Што содржи кутијата

 • EOS R6 Mark II

 • Капаче за фотоапарат R-F-5

 • Ремен ER-EOS R6

 • Капаче за приклучок ER-SC2

 • Полнач за батерии LC-E6E

 • Батерија LP-E6NH

 • Капак за батерија

 • AC-кабел

ОПРЕМЕН СО ТЕХНОЛОГИЈА

СЛИЧНИ НАПИСИ

ДЕЛ ОД СИСТЕМОТ EOS R

EOS R6 Mark II е дел од системот EOS R: револуционерна колекција на фотоапарати, објективи и дополнителна опрема што ви овозможува да бидете креативни на начини што никогаш досега не сте знаеле дека постојат. Независно дали снимате фотографии, видеоснимки или мешавина од двете, ќе го обожавате квалитетот на слика, флексибилноста и сигурноста што го обезбедува системот EOS R.

 • Фотоапарати без огледало

  EOS R10

  Преземете ги следните чекори во фотографирањето и снимањето со фотоапаратот без огледало EOS R што е дизајниран со сензор со големина APS-C.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS RP

  Мал, лесен и интуитивен фотоапарат без огледало за целосна слика што е дизајниран за секојдневно фотографирање и фотографирање при патувања.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R8

  Преминете на фотографии и видеозаписи во формат за целосна слика и остварете ги вашите креативни амбиции.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R

  Фотоапарат без огледало за целосна слика кој отвора нови креативни можности за фотографите и снимателите.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R3

  Со брзина како суштинска карактеристика, ова е фотоапарат без огледала што го чекаа професионалните фотографи за спорт, вести и диви животни.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R7

  Истражете ја дивината со фотоапарат што нуди неверојатна брзина и квалитет на слика во преносливо APS-C-куќиште дизајнирано за иднината.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R5

  Променете ја вашата перспектива за фотоапаратите без огледало. Беспрекорните перформанси на EOS R5 ќе го подобрат начинот на кој фотографирате и снимате.
 • Споредба на EOS R6 Mark II

  Ефективни мегапиксели

  24,2 мегапиксели, целосна слика
  20,1 мегапиксели, целосна слика
  45,0 мегапиксели, целосна слика

  Стабилизација

  Вградена стабилизација на слика со 5 оски до 8 чекори кога се користи со компатибилни RF-објективи2
  Вградена стабилизација на слика со 5 оски до 8 чекори кога се користи со компатибилни RF-објективи2
  Вградена стабилизација на слика со 5 оски до 8 чекори кога се користи со компатибилни RF-објективи2

  Откривање субјекти

  Тело, лице, око, животно, возила (вклучувајќи и летала и возови)
  Тело, лице, око, животно, возила
  Тело, лице, око, животно, возила

  AF при слаба осветленост

  -6,5 EV1
  -6,5 EV1
  -6 EV1

  Континуирано фотографирање

  Електронска бленда со брзина до 40 fps, 20 fps или 5 fps, механичка бленда со брзина до 12 fps5,6
  Електронска бленда со брзина до 20 fps, механичка бленда со брзина до 12 fps5,6
  Електронска бленда со брзина до 20 fps, механичка бленда со брзина до 12 fps5,6

  Видеоснимки

  Надворешен сигнал 6K ProRes RAW со прекумерно семплирање на 4K/60p со максимална ширина
  4K/60p
  8K 30p 8K RAW

  Екран

  7,5 cm/3 инчи со 1,62 милиони точки
  7,5 cm/3 инчи со 1,62 милиони точки
  8 cm/3,15 инчи со 2,1 милиони точки

  Електронски визир

  OLED со 3,69 милиони точки и растојание до окото од 23 mm / зголемување од 0,76x со брзина до 120 fps
  OLED со 3,69 милиони точки и растојание до окото од 23 mm / зголемување од 0,76x со брзина до 120 fps
  OLED со 5,76 милиони точки и растојание до окото од 23 mm / зголемување од 0,76x со брзина до 120 fps

  Тежина на куќиштето

  670 g
  680 g
  738 g

  Отвори за картички

  2 x UHS-II SD
  2 x UHS-II SD
  1 x CFexpress 1 x UHS-II SD

  Издржливост на батеријата

  LP-E6NH за 450 слики (режим за заштеда на енергија на EVF) 760 (режим за заштеда на енергија на LCD-екран) полнење преку USB со PD-E114
  LP-E6NH за 380 слики (режим за заштеда на енергија на EVF) 510 (режим за заштеда на енергија на LCD-екран) полнење преку USB со PD-E114
  LP-E6NH за 320 слики (режим за заштеда на енергија на EVF) 490 слики (режим за заштеда на енергија на LCD-екран) полнење преку USB со PD-E114

  СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

  Друга дополнителна опрема, објективи и фотоапарати што можеби ќе ве заинтересираат.

 • Објективи RF

  RF 200-800mm F6.3-9 IS USM

  Моќен извонреден телефото објектив со зум и фокусна должина од 200-800 mm што е идеален за фотографирање спорт, диви животни и движења.
 • RF-објектив за виртуелна реалност

  RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Доловете го светот во неверојатна виртуелна реалност со овој револуционерен објектив од серијата L што е дизајниран за беспрекорни работни процеси со виртуелна реалност.
 • Дополнителна опрема

  BG-R10 Battery Grip

  Користете две батерии наеднаш со вашите EOS R5 и EOS R6 за долготрајно фотографирање и подобро ракување 

  • Продолжете го времето на фотографирање и подобрете го ракувањето при вертикално фотографирање
  • Компатибилност со EOS R5 и EOS R6
  • Може да ставите две батерии LP-E6NH, LP-E6N или LP-E6 во него
 • LP-E6NH Battery

  Дополнителна опрема

  LP-E6NH Battery Pack

  Земете дополнителна батерија и фотографирајте подолго време, снимајќи уште повеќе одлични фотографии и видеозаписи

  • Повеќе фотографии и видеоснимки со едно полнење
  • Компатибилност со полнач за батерија LC-E6 / LC-E6E
  • Може да се полни во самиот фотоапарат со компатибилни модели ЕОС
 • Speedlite блиц

  Speedlite EL-5

  Моќен и напреден блиц со кратко време на обновување, одлична креативна контрола и неверојатни перформанси во секоја ситуација.
 • Телефото објектив

  RF 135mm F1.8L IS USM

  Телефото објектив од 135 mm од серијата L со брза и светла решетка f/1,8 и стабилизација на слика со 5,5 чекори за креативно фотографирање и во текот на денот и во ноќта.
 • Дополнителна опрема

  Насочувачки стерео микрофон DM-E1D

  За чист, јасен дигитален звук, изберете повеќефункционален приклучен насочувачки стерео микрофон DM-E1D заради неговата сигурна функција и брз пристап до поставките преку ЛЦД-екранот на компатибилен фотоапарат.
 • Дополнителна опрема

  Повеќефункционален приклучок за паметни телефони Link AD-P1

  Поврзете ги вашиот паметен телефон и фотоапарат со овој повеќефункционален приклучок што овозможува нови работни процеси

  • Дизајниран за фотоапарат EOS R3
  • Поврзете го фотоапаратот со вашиот паметен телефон со Android
  • Мал, компактен, лесен
 • Дополнителна опрема

  Адаптер за повеќефункционален приклучок AD-E1

  Со заптивки за сите временски услови, овој приклучок ги конвертира Speedlites со конвенционална 5-пински приклучок, за употреба кај фотоапарати со повеќефункционален приклучок.
  1. AF при слаба осветленост со EV-6,5
   При фотографирање, со објектив со f/1,2, централна AF-точка, AF со една снимка, при 23°C/73°F, ISO100. Освен RF-објективи со слој за рамномерно дефокусирање.
  2. Комбинација на оптичка и вградена стабилизација на слика (IBIS)
    Вртење странично/надолу, врз основа на стандардот CIPA, 8,0 чекори со RF 24-105mm F4 L IS USM и фокусно растојание од 105 mm.
  3. Комбинација на оптичка и вградена стабилизација на слика (IBIS)
   Во групата на сите дигитални фотоапарати со заменливи објективи. Почнувајќи од 2 ноември 2022 година (истражено од страна на компанијата Canon). Перформансите за стабилизација на слика се исти како кај EOS R3, EOS R5, EOS R6 и EOS R7.
  4. Комбинација на оптичка и вградена стабилизација на слика (IBIS)
   Вртење странично/надолу, врз основа на стандардот CIPA, 8,0 чекори со RF 24-105mm F4 L IS USM и фокусно растојание од 105 mm. Во зависност од периодот на купување, фирмверот на објективот треба да се ажурира.
  5. Механичка бленда со брзина до 12 fps
   Брзината на континуирано фотографирање може да биде помала во зависност од субјектот/условите за снимање, типот/состојбата на батеријата или користењето на држач со батерија, поставувањето на фотоапаратот, користениот објектив итн. Погледнете го напредниот водич за корисници за повеќе информации. За информации за објективи што ја поддржуваат максималната брзина на континуирано фотографирање со Servo AF, погледнете во делот за дополнителни информации за EOS R6 Mark II на веб-страницата „cam.start.canon“.
  6. Електронска бленда со брзина до 40 fps
   Брзината на континуирано фотографирање може да биде помала во зависност од субјектот/условите за снимање, поставувањето на фотоапаратот, користениот објектив итн. Погледнете го напредниот водич за корисници за повеќе информации. За информации за објективи што ја поддржуваат максималната брзина на континуирано фотографирање со Servo AF, погледнете во делот за дополнителни информации за EOS R6 Mark II на веб-страницата „cam.start.canon“. Во зависност од природата на субјектот или условите за снимање, може да настане изобличување предизвикано од вртењето на блендата.
  7. Бесшумна бленда
   Можно е да се генерираат други звуци покрај звукот на блендата (решетката, звук од моторот за фокусирање на објективот и звук од електрониката итн.).
  8. 100 % покриеност на површината за автоматско фокусирање
   Применливо кога кадарот на субјектот се прикажува при следењето и кога на фотоапаратот е прикачен компатибилен објектив додека целиот опсег на AF е активен или субјектот е откриен успешно во друг режим. За подетални информации за поддржаните објективи, погледнете го делот [Дополнителни информации] за EOS R6 Mark II на „cam.start.canon“.
  9. Обработка на RAW-слики на Cloud
   RAW-сликите снимени во секвенцијален режим за RAW-формати не може да се развијат. Cloud RAW image processing е платена услуга. Потребно е да купите претплата преку Canon Imaging App Service Plans. За повеќе детали посетете ја веб-страницата: https://sas.image.canon/
  10. Времетраење на снимање видео
   Макс. достапно време на континуирано снимање видео:
   Нормално: 6 часа.
   видео со висока стапка на слики (Full HD 120/100 fps): 90 мин.
   видео со висока стапка на слики (Full HD 180/150 fps): 60 мин.
   Ако внатрешната температура на фотоапаратот стане премногу висока, максималното време на снимање може да се намали.
  11. 4K 60p: прибл. 40 мин. ако започнете на температура од +23 °C.
   4K 60p со отсекување: прибл. 50 мин. ако започнете на температура од +23 °C
  12. Истражено од страна на компанијата Canon
  13. Иако фотоапаратот се одликува со конструкција што е отпорна на прав и вода, таа не може целосно да ја спречи правта или капките вода да навлезат во фотоапаратот
  14. Врз основа на стандардот CIPA и со користење на батеријата што се испорачува со фотоапаратот кога се користи LCD-екранот на фотоапаратот