Фотоапарати без огледало

Canon EOS R6

Спецификации

Работни услови
1 – 40 °C, влажност 85% или помалку
Димензии (Ш x В x Д)
138,4 × 97,5 × 88,4 mm
Тежина (само куќиште)
Прибл. 598 g (680 g со картичка и батерија)
EOS R6
EOS R6
EOS R6
EOS R6
EOS R6
EOS R6

Спецификации

 • Бесшумно фотографирање со брзина од 20 fps1

  Достапна е и механичка бленда со брзина од 12 fps доколку ви е потребна

 • Стабилизација на слика со 8 чекори*

  За извонредна острина при долги експозиции без да користите статив.

 • ISO 102.400

  За одлични перформанси при слаба осветленост

 • 4K до 60p

  Репродуцира движења со реалистичност и острина

 • Резолуција од 20 мегапиксели

  Сензор за целосна слика со врвни перформанси при слаба осветленост и динамички опсег

 • Dual Pixel CMOS AF II

  Препознава и следи очи, лица и животни.

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Тип
  35,9 x 23,9 mm CMOS
 • Ефективни пиксели
  Прибл. 20,1 мегапиксели
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 21,4 мегапиксели
 • Сооднос на слика
  3:2
 • Филтер за ниски фреквенции
  Вграден/фиксен
 • Чистење на сензор
  EOS вграден систем за чистење
 • Тип на филтер за бои
  Примарни бои
 • Поместување на сензорот-стабилизација на слика
  Да, до 8 чекори во зависност од објективот што се користи 1

Процесор за слика

 • Тип
  DIGIC X

Објектив

 • Приклучок за објективи
  RF (објективите EF и EF-S може да се прикачат со помош на: адаптерот за монтирање објективи EF-EOS R
  Адаптер за монтирање објективи со контролен прстен EF-EOS R
  Адаптерот за монтирање внатрешен филтер EF-EOS R)
  Објективите EF-M не се компатибилни
 • Фокусна должина
  Еквивалентно на 1,0x од фокусната должина на објективот со RF и EF објективи 1,6x со EF-S

ФОКУСИРАЊЕ

 • Тип
  Dual Pixel CMOS AF II
 • AF систем / точки
  100% хоризонтално и 100% вертикално со лице + следење и режими за автоматско бирање, 100% хоризонтално и 90% вертикално со режими за рачно бирање и за големи зони 2
 • AF работен опсег
  EV -6,5 - 20 (при 23°C и ISO100) 3
 • AF режими
  Servo AF AI Focus AF при единечна снимка (во автоматско интелигентно препознавање на сцена A+)
 • Избор на AF точка
  Автоматско бирање: лице + следење. 1053 достапни површини за AF при автоматско бирање
  Рачно бирање: AF во 1 точка (големината на рамката за AF може да се промени) 6072 (фотографии)/ (4968) достапни AF-положби за видео
  Рачно бирање: AF во точка со експанзија со 4 точки (горе, долу, лево, десно)
  Рачно бирање: AF во точка со експанзија околу точки
  Рачно бирање: AF на зона (сите AF точки поделени во 9 зони на фокусирање)
  Рачно бирање: AF со голема зона (вертикално)
  Рачно бирање: AF со голема зона (хоризонтално)
 • Следење на AF
  Луѓе, животни (кучиња, мачки и птици) или возила (тркачки автомобили или моторни велосипеди)
 • AF заклучување
  Заклучување кога копчето на блендата е притиснато до половина или кога е притиснато AF ON во AF режим на една снимка. Користење на прилагодени копчиња за AF во AI servo
 • Помошен зрак за AF
  Емитуван преку вграденото LED светло или изборниот наменски Speedlite (блиц)
 • Рачно фокусирање
  Се избира на објективот

Контрола на експозиција

 • Режими на мерење
  Реално време со сензор за слика, мерење во 384 зони.
  (1) Мерење со проценка (поврзано со сите точки на AF)
  (2) Делумно мерење (прибл. 5,8% од визирот во центар)
  (3) Мерење во точка: мерење во централна точка (прибл. 2,9% од визирот во центар)
  Не е достапно мерење во точка поврзано со AF точка
  (4) Просечно мерење со тежиште во центарот
 • Опсег на мерење светлина
  EV -3 – 20 (при 23°C, ISO100, со мерење со проценка)
 • AE заклучување
  Автоматски: AE заклучувањето стапува на слика кога се постигнува фокус
  Рачно: со помош на копчето за AE заклучување во режимите P, Av, Fv, Tv и M
 • Компензација на експозиција
  +/-3 EV во 1/3 или 1/2 чекори на зголемување (може да се комбинира со AEB)
 • AEB
  +/-3 EV во чекори на зголемување од 1/3 или 1/2
 • Фотографирање без треперење
  Да. Треперењето се открива на фреквенција од 100 Hz или 120 Hz. Максималната брзина за континуирано фотографирање може да се намали
 • ISO чувствителност

  Препорачан индекс на експозиција

  Автоматски 100-102400 (во чекори на зголемување од 1/3 или од 1)
  ISO може да се прошири до L:50, H:204.800

Бленда

 • Тип
  Електронски контролиран бленда со фокусна рамнина и електронска функција за бленда на сензорот
 • Брзина
  30-1/8000 сек. (1/2 или 1/3 чекори на зголемување), сијалица (вкупен опсег на брзина на бленда. Достапниот опсег се менува во зависност од режимот на снимање)
 • Копче за бленда
  Меко електромагнетско копче

Баланс на белата боја

 • Тип
  Автоматско одредување на балансот на белата боја со помош на сензор
 • Поставки
  AWB (приоритет на амбиент/приоритет на бела боја), дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, бела флуоресцентна светлина, блиц, прилагодено, подесување на температура на боја
  Компензација на баланс на белата боја:
  1. Сина/килибар +/-10
  2. Магента/зелена +/-10
 • Прилагодување на балансот на белата боја
  Да, може да се регистрира 1 параметар - од сликата или приказот во живо
 • WB со групирање
  +/-3 нивоа во чекори на зголемување од едно ниво
  3, 2, 5 или 7 групни снимки со едно притиснување на копчето за бленда
  Избор на отстапување сино/килибар или отстапување магента/зелено

Визир

 • Тип
  OLED екран во боја и со EVF од 0,5 инчи
 • Број на точки
  3,69 милиони точки
 • Покриеност (вертикално/хоризонтално)
  Прибл. 100%
 • Зголемување
  Прибл. 0,76x 4
 • Растојание на окото
  Прибл. 23 mm (од центарот на леќата)
 • Корекција на диоптер
  -4 до +2 m-1 (диоптер)
 • Перформанси на дисплејот
  Заштеда на енергија: 59,94 fps, јасна слика 119,98 fps, спречување ниска стапка на слики 60 -119,8fps5
 • Информации на визир
  Брзина на блендата, решетка, брзина на ISO, информации за AF-точки, индикатор за ниво на експозиција, број на преостанати експозиции, компензација на експозицијата, ниво на батеријата, електронска бленда, HDR-фотографирање, приоритет на најсветли тонови, фотографирање со повеќе експозиции, режим за фотографирање со тајмер, максимална брзина на секвенцијалното фотографирање, метод за AF, симулација на експозиција, режим за погон, AEB, режим за мерење, FEB, фотографирање без треперење, отсекување фотографии/видеоснимки, режим за фотографирање, сооднос на слика, икони за сцени, автоматска оптимизација на осветлувањето, стил на слика со AE-заклучување, поддршка за блиц, баланс на белата боја, FE-заклучување, квалитет на слика, брза синхронизација, функција за Bluetooth, вклучено/исклучено Wi-Fi, хистограм, електронска либела, размер на фокусното растојание при рачен фокус, систем за стабилизација на слика, ниво на звук - рачно (видео), преостанато време на снимање (видео), ниво на слушалки (видео), резолуција, стапка на слики и компресија за снимање видео (видео), индикатор за снимање (видео)
 • Преглед на длабочина на поле
  Да, преку прилагодено копче
 • Капаче на визир
  НЕМА

LCD-монитор

 • Тип
  Clear View LCD II-екран од 7,5 cm (3,0"), прибл. 1,62 милиони точки
 • Покриеност
  Прибл. 100%
 • Агол на гледање (хоризонтално/вертикално)
  Прибл. 170° вертикално и хоризонтално
 • Прекривен слој
  Заштита од замачкување.
 • Прилагодување на осветленост
  Рачно: поставување на едно од седумте нивоа
  Прилагодување на тонови на бои: 4 подесувања
 • Ракување преку екран на допир
  Капацитивен вид со функции од менито, подесувања за брза контрола, операции за репродукција и поголем екран. Избор на AF точка во прегледот во сликите и во видеоснимките, блендата со допир е овозможена во фотографирањето.
 • Опции на екран
  (1) Основни подесувања на фотоапарат
  (2) Напредни подесувања на фотоапарат
  (3) Подесувања на фотоапарат плус хистограм и приказ на две нивоа
  (4) Нема информации
  (5) Екран за брза контрола

Блиц

 • Режими
  E-TTL II автоматски блиц, рачно мерење
 • X-Sync
  1/200sec механичка бленда / 1/250-та електронска 1-ва завеса
 • Компензација на експозиција при блиц
  +/- 3EV во чекори на зголемување од 1/3 или 1/2 со Speedlite блицови од серија EX
 • Групирање на експозиции на блиц
  Да, со компатибилен надворешен блиц
 • Заклучување на експозиција при блиц
  Да
 • Синхронизација на "втора завеса"
  Да, преку Speedlite
 • Приклучок за блиц / PC приклучок
  Да/Не
 • Компатибилност со надворешни блицеви
  E-TTL II со Speedlite блицови од серијата ЕХ, поддршка за повеќе безжични блицеви
 • Контрола на надворешен блиц
  преку екранот за мени на фотоапаратот

Фотографирање

 • Режими
  Слики; интелигентно откривање на сцени, AE со флексибилен приоритет, програма AE, приоритет на бленда AE, приоритет на решетка AE, рачно, сијалица и прилагодено (x3)
  Видео: автоматска експозиција, рачно
 • Стилови на слика
  Автоматски, стандарден, портрет, пејзаж, врвни детали, неутрален, верен, црно-бел, дефиниран од корисник (x3)
 • Простор на бои
  sRGB и Adobe RGB
 • Обработка на слика
  Приоритет на најсветли тонови (2 поставки)
  Автоматска оптимизација на осветлувањето (3 поставки)
  Намалување на шум при долга експозиција
  Острина
  Намалување на шум при висока ISO-чувствителност (4 поставки) (фотографии и видеоснимки)
  Оптичка корекција на објективот
  - Корекција на надворешното осветлување, корекција на хроматската аберација, корекција на изобличувањето (за време на или по фотографирањето, само за време на снимањето видеоснимки)
  Корекција на распрснувањето на светлината,
  дигитално оптимизирање на објективот (само за време на или по фотографирањето)
  Менување на големина во M, S1, S2
  Отсекување слики (JPEG/HEIF)
  - Соодноси на слика 3:2, 4:3, 16:9, 1:1
  - Промена помеѓу вертикална и хоризонтална положба на отсекување
  - Исправање на слики
  - Рамката за отсекување може да се движи преку екранот на допир
  Обработка на RAW-слики
  Повеќе експозиции
  HDR
  Конверзија од HEIF во Jpeg
 • Режими на фотографирање
  Поединечно, Континуирано брзо+, Континуирано брзо, Континуирано бавно, Самостоен тајмер (2s+далечински, 10s+далечински)
 • Континуирано фотографирање
  Макс. прибл. 12 fps. со механичка бленда, брзината не се менува до 1000+ JPEG-слики или 240 RAW-слики. Макс. прибл. 20 fps. со електронска бленда67, брзината се одржува до 1000+ JPG или 120 RAW-слики
 • Тајмер за интервали
  Вградено

Тип на фајл

 • Типови на фотографии
  JPEG: 2 опции за компресирање
  RAW: RAW, C-RAW 14 бита (14-битни со механичка бленда и електронска прва завеса, 12-битна A/D-конверзија со електронска бленда, оригинално 3-то издание на RAW од Canon)
  HEIF: 10-битен HEIF е достапен само во HDR-фотографирање со
  [HDR PQ] поставен на [Овозможи]
  Усогласеност со Exif 2.31 и Design rule for Camera File system 2.0
  Усогласеност со Digital Print Order Format [DPOF] верзија 1.1
 • RAW+JPEG симултано снимање
  Да, секоја можна комбинација на RAW + JPEG или RAW + HEIF
 • Големина на слика
  JPEG / HEIF
  Сооднос од 3:2 (L, RAW, C-RAW) 5472 x 3648, (M) 3648 x 2432, (S1) 2736 x 1824, (S2) 2400 x 1600
  1,6x (отсекување) (L) 3408 x 2272, (S2) 2400 x 1600
  Сооднос од 4:3 (L) 4864x3648, (M) 3248x2432, (S1) 2432 x 1824, (S2) 2112 x 1600
  Сооднос од 16:9 (L) 5472 x 3072, (M) 3648 x 2048, (S1) 2736 x 1536, (S2) 2400 x 1344
  Сооднос од 1:1 (L) 3648 x 3648, (M) 2432 x 2432, (S1) 1824 x 1824, (S2) 1600 x 1600
 • Фолдери
  Новите папки може да се создаваат и избираат рачно
 • Нумерирање на датотеки
  (1) Секвенцијално нумерирање
  (2) Автоматско ресетирање
  (3) Рачно ресетирање
 • Именување на датотеки
  2 Претпочитани параметри на корисникот

EOS видео

 • Тип на видео
  MP4-видео: 4K UHD, Full HD (16:9)8 9, Звук: Linear PCM / AAC
 • Големина на видео
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 fps) компресија на повеќе кадри (IPB) / (IPB Light)10 4K UHD-видеоснимки со забрзани движења (16:9) 3840 x 2160 (29,97, 25 fps) компресија на тековен кадар (All-I) Full HD (16:9) 1920 x 1080 (119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25, 23,98 fps) компресија на повеќе кадри (IPB) / (IPB Light)[10] Full HD-видеоснимки со забрзани движења (16:9) 1920 x 1080 (29,97, 25 fps) компресија на тековен кадар (All-I) Full HD HDR (16:9) 1920 x 1080 (29,97, 25 fps) компресија на тековен кадар (All-I)11
 • Семплирање на бои (внатрешно снимање)
  4K/ Full HD - YCbCr4:2:0 8 бита или YCbCr4:2:2 10 бита
 • Canon Log
  Да, Canon Log 1 и Canon Log 3 12
 • Должина на видео снимки
  Максимално траење 29 мин. 59 сек. (освен за видеоснимки со висока стапка на слики). Нема ограничувања за датотеки до 4 GB со exFAT SD-картичка.
 • Видеоснимка со висока брзина на кадри
  Full HD при 100 fps или 119,9 fps 13
  Снимено како забавена видеоснимка со 1/4 од стандардната брзина
  Максимално снимање на сцена до 7 мин. 29 сек.
 • Снимање поединечни слики
  Можно е снимање JPEG/HEIF-фотографии со 8,3 мегапиксели од 4K-видеоснимки (снимање HEIF-фотографии е можно само кога е поставен HDR PQ)
 • Бит-стапка / Mbps
  MP4 H.264 исклучен Canon Log
  4K (59,94p/50,00p): IPB прибл. 230 Mbps
  4K (59,94p/50,00p): IPB (Light ) прибл. 120 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB прибл. 120 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB (Light) прибл. 60 Mbps
  4K-видеоснимки со забрзано движење (29,97, 25 fps) All-I прибл. 470 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB прибл. 120 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB (Light) прибл. 70 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 60 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB (Light) прибл. 35 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p/23,93p): IPB прибл. 30 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p): IPB (Light) прибл. 12 Mbps
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (29,97, 25 fps) All-I прибл. 90 Mbps
  Full HDR-видеоснимки (29,97, 25 fps) IPB прибл. 30 Mbps
  MP4 H.265 Canon Log / HDR PQ: вклучено
  4K (59,94p/50,00p): IPB прибл. 340 Mbps
  4K (59,94p/50,00p): IPB (Light) прибл. 170 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB прибл. 170 Mbps
  4K (29,97p/25,00p/23,98p): IPB (Light) прибл. 85 Mbps
  4K-видеоснимки со забрзано движење (29,97, 25 fps) All-I прибл. 470 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB прибл. 180 Mbps
  Full HD (119,88p/100,00p): IPB (Light) прибл. 100 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB прибл. 90 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB (Light) прибл. 50 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p/23,93p): IPB прибл. 45 Mbps
  Full HD (29,94p/25,00p): IPB (Light) прибл. 28 Mbps
  Full HD-видеоснимки со забрзани движења (29,97, 25 fps) All-I прибл. 135Mbps 14
 • Снимање на две картички
  да
 • Микрофон
  Вграден стерео микрофон (48 Khz, 16 бита x 2 канали)
 • HDMI екран
  Излез само за надворешен монитор (приказ на слики и информации за фотографирањето, сликите се снимаат на картичката)
  Екран на фотоапаратот и излез за надворешен монитор (не се снима на картичката, екранот на фотоапаратот прикажува слики со информации за фотографирањето)
 • HDMI излез
  4K (UHD) 59,94p / 29,97p / 23,98p,
  Full HD 59,94p / 59,94i, 50,00p / 50,00i
  480p 59,94p
  576p 50p
  Некомпресиран YCbCr 4:2:2, 8-битен или 10-битен, можна е и репродукција на звук преку HDMI
 • ФОКУСИРАЊЕ
  Dual Pixel CMOS AF со откривање на очи/лице и AF со следење за животни, Servo AF за видео
  Рачен фокус (функциите за издвојување со фокусот и водење на фокусот се достапни)
 • ISO
  Автоматски: 100-6400, H: 204800
  Рачно: 100-25600, H: 204800

Други карактеристики

 • Прилагодени функции
  21 прилагодена функција
 • Ознаки за мета-податоци
  Информации за авторски права на корисник (можат да се постават на фотоапаратот)
  Рејтинг на слика (0-5 ѕвезди)
  IPTC-податоци (регистрација со апликацијата EOS Utility или Mobile File Transfer)
  Префрлување слики со текст (текстот е регистриран со EOS Utility)
 • LCD панел / осветленост
  Не/Не
 • Отпорност на вода/прав
  Да 15
 • Гласовна белешка
  Не
 • Интелигентен сензор за ориентација
  Да
 • Зум при репродукција
  1,5x - 10x во 15 чекори
 • Формати на приказ
  (1) Единечна слика
  (2) Единечна слика со информации (2 нивоа)
  Основно - Информации за фотографирањето (брзина на бленда, решетка, ISO и квалитет на слика)
  Детално - информации за фотографирањето (брзина на бленда, решетка, ISO, мерење, квалитет на слика и големина на датотека), информации за објективот, светлина и RGB хистограм, баланс на белата боја, стил на слика, простор за бои и намалување на шум, оптичка корекција на објективот, GPS информации, IPTC информации
  (3) Индекс со 4 слики
  (4) Индекс со 9 слики
  (5) Индекс со 36 слики
  (6) Индекс со 100 слики
  (7) Приказ со прескокнување (1, 10 или 100 слики, датум, папка, видеоснимки, фотографии, заштитени слики, оценка)
  (8) Уредување на видео
  (9) Обработка во RAW формат
  (10) Оценка
 • Приказ на слајдови
  Избор на слики: сите слики, по датум, по папка, видеоснимки, фотографии, заштитени слики или оценка
  Време на репродукција: 1/2/3/5/10 или 20 секунди
  Повторување: вклучено/исклучено
 • Хистограм
  Осветленост: да
  RGB: да
 • Предупредување за преголема осветленост
  Да
 • Бришење на слики
  Една слика, избор на опсег, избрани слики, папка, картичка
 • Заштита за бришење на слики
  Бришење заштита на една слика, папка или картичка, сите пронајдени слики (само при пребарување слики)
 • Самостоен тајмер
  3 или 10 сек.
 • Категории на мени
  (1) Мени за снимање
  (2) AF мени
  (3) Мени за репродукција
  (4) Мрежа
  (5) Мени за поставување
  (6) Мени со прилагодени функции
  (7) Мое мени
 • Јазици на мени
  29 јазици
  Англиски, германски, француски, холандски, дански, португалски, фински, италијански, норвешки, шведски, шпански, грчки, руски, полски, чешки, унгарски, виетнамски, хинди, романски, украински, турски, арапски, тајландски, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, малајски, индонезиски и јапонски
 • Ажурирање на фирмвер
  Можно е ажурирање од страна на корисникот (фотоапарат, објектив, надворешен блиц Speedlite, далечински управувач BLE, адаптер за објектив)

Интерфејс

 • Компјутер
  Приклучок за SuperSpeed USB 3.1 Gen 2 USB
 • Wi-Fi
  Безжичен LAN (IEEE802.11b/g/n) (само 2,4 GHz), со поддршка за Bluetooth 16 Поддржани функции - EOS Utility, паметен телефон, вчитување на интернет
 • Друго
  Микро HDMI-излез (тип D), влез за надворешен микрофон (мини стерео приклучок), приклучок за слушалки (мини стерео приклучок), приклучок од тип E3 (приклучок за далечински управувач)

Директно печатење

 • PictBridge
  Не е поддржано

Простор за складирање

 • Тип
  2x SD/SDHC/SDXC и UHS-II

Поддржани оперативни системи

 • PC
  Windows 8.1 и Windows 10 (режимот за таблет-уред не е поддржан)
 • Macintosh
  OS X v10.12, 10.13, 10.14,10.15, 11

Софтвер

 • Обработка на слика
  Digital Photo Professional 4.14. или понова верзија, апликација Digital Photo Professional Express за мобилни уреди (само iOS) (обработка на RAW-слики, не DUAL PIXEL RAW со DPP Express moible)
 • Друго
  EOS Utility 3.12.3 или понова верзија (вкл. Далечинско сликање), Уредник на стил на слика, Алатка за регистрација на EOS објективи, Апликација Canon Camera Connect, Апликација за пренос на датотеки со мобилен и апликација image.canon (iOS/Android)

Извор на напојување со енергија

 • Батерии
  Литиум-јонска батерија на полнење LP-E6NH (испорачана)/LP-E6N
 • Издржливост на батеријата
  Со LCD прибл. 510 снимки (при 23°C)
  Со LCD прибл. 510 (при 0°C)
  Со визир прибл. 380 снимки (при 23°C) 17
  Со визир прибл. 380 (при 0°C)
 • Индикатор на батерија
  6 нивоа + процент
 • Заштеда на енергија
  Напојувањето се исклучува по 30 секунди, 1, 3, 5, 10 или 30 мин.
 • Напојување со енергија и полначи за батерии
  Полнач за батерии LC-E6E (испорачан), AC-адаптер AC-E6N и DC-приклучок DR-E6, комплет со AC-адаптер ACK-E6N/ACK-E6, полнач за батерии за автомобил CBC-E6, USB-адаптер за напојување PD-E1

Дополнителна опрема

 • Уред за безжичен пренос на датотеки
  НЕМА
 • Објективи
  Сите RF објективи (EF и EF-S преку адаптери за објективи)
 • Адаптери за објективи
  Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R
  Адаптер за монтирање објективи со контролен прстен EF-EOS R
  Адаптер за монтирање објективи со внатрешен филтер EF-EOS R
 • Блиц
  Блицови Canon Speedlite (EL-1, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite-предавател ST-E2, Speedlite-предавател ST-E3-RT, Speedlite-предавател ST-E3-RT V2)
 • Далечински контролор / преклопник
  Далечински управувач со приклучок од тип E3 и Speedlite 600EX II-RT, инфрацрвен далечински управувач RC-6, безжичен далечински управувач BR-E1
 • Друго
  Додаток за батерии BG-R10, GPS приемник GP-E2 (дигитален компас не е поддржан), Стерео микрофон DM-E1 / DM-E100

Физички спецификации

 • Материјали на куќиштето
  Куќиште изработено од легура од магнезиум, надворешните панели се обвивка од поликарбонат со стаклени влакна
 • Работни услови
  1 – 40 °C, влажност 85% или помалку
 • Димензии (Ш x В x Д)
  138,4 × 97,5 × 88,4 mm
 • Тежина (само куќиште)
  Прибл. 598 g (680 g со картичка и батерија)
 1. * 8 чекори врз основа на стандардот CIPA со RF 24-105mm F4 L IS USM со фокусна должина од 105 mm
 2. Достапната површина за AF е различна во зависност од користениот објектив
 3. AF при најмала светлина е достапен со објективи f/1,2, централна точка на AF, AF при единечна снимка, на 23°C / 73°F, ISO 100) Освен RF објективи со облога за рамномерно дефокусирање (DS)
 4. Со објектив од 50 mm до бесконечност, -1m-1 dpt
 5. Перформансите на AF при слаба осветленост ќе се намалат ако ја користите опцијата за спречување ниска стапка на слики
 6. Макс. кадри во секунда ќе се разликуваат во зависност од видот на батеријата, ако е вклученo Wi-Fi, работната температура, објективите што се користат и големината на датотеката. Бројот на можни слики и максималниот број на континуирани слики зависи од условите за фотографирање (вклучувајќи [1.6x (отсекување)], сооднос на ширина/висина, субјектот, брендот на мемориската картичка, брзината на ISO, Стилот на сликата и Приспособената функција). Наведените брзини се засноваат на тестирање со следниве параметри: Брзина на блендата: 1/1000 сек. или побрзо, Решетка: максимална, Блиц: не се користи, Намалување на треперењето: не се користи, Батерии: целосно наполнети LP-6NH, Температура: собна температура (23°C / 73°F). Без употреба на држач со батерија, исклучено Wi-Fi
 7. Максималната стапка на фотографии зависи од објективот и решетката што се користат
 8. 4K UHD е 94% хоризонтална покриеност на областа на сликата, Full HD е 100%, Режимот за отсекување на видеа во 4K е 62% од хоризонталната област
 9. Ако внатрешната температура на фотоапаратот стане превисока, ќе се намали максималното време на снимање
 10. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 11. Со фирмвер вер. 1.31
 12. Со фирмвер вер. 1.31
 13. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 14. Во режимот за видеоснимки со висока стапка на слики не се снима звук
 15. Иако фотоапаратот има конструкција што е отпорна на прашина и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или водни капки во фотоапаратот.
 16. Употребата на Wi-Fi уредот може да биде ограничена во одредени земји или региони
 17. Врз основа на CIPA-стандардот и со користење на батеријата што се испорачува со фотоапаратот, освен ако не е поинаку назначено. Во режим за заштеда на енергија