Балерина во позадина на храм

Снимено со EOS R6

 • 2.8
 • 1/5000
 • 400

Фотоапарати без огледало

Canon EOS R6

Без разлика што фотографирате и како фотографирате, EOS R6 ќе ви овозможи да бидете креативни на начини што никогаш досега не сте знаеле дека постојат.

Спецификации

 • Бесшумно фотографирање со брзина од 20 fps1

  Достапна е и механичка бленда со брзина од 12 fps доколку ви е потребна

 • Стабилизација на слика со 8 чекори*

  За извонредна острина при долги експозиции без да користите статив.

 • ISO 102.400

  За одлични перформанси при слаба осветленост

 • EOS-Movie-4K-Full-HD

  4K до 60p

  Репродуцира движења со реалистичност и острина

 • Резолуција од 20 мегапиксели

  Сензор за целосна слика со врвни перформанси при слаба осветленост и динамички опсег

 • Dual Pixel CMOS AF II

  Препознава и следи очи, лица и животни.

Фирмверот е достапен и ќе го надополни системот за AF со функција за следење возила, а ќе овозможи и многу други практични функции. Преземете го од страницата за поддршка.
Погледнете ги сите спецификации Добијте поддршка

Ви го претставуваме EOS R6 од Canon

Запознајте се со EOS R6 од Canon и погледнете како неговата револуционерна брзина, стабилност и технологија можат да ја подигнат вашата креативност на повисоко ниво. Доловувајте моменти што траат дел од секунда со неверојатен квалитет на слика и реализирајте го вашиот потенцијал како режисер.
Ballet performance against a dark room backdrop

Снимено со EOS R6

 • 2.0
 • 1/500
 • 200

БРЗО И БЕСШУМНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

Погледнете го секој момент. Не испуштајте никаков звук.

EOS R6 ви нуди повеќе опции за доловување на совршениот момент. Фотографирајте движења со неверојатни 20 слики во секунда1 бесшумно, доловувајќи краткотрајни моменти што човечкото око едвај ги забележува.

Canon Camera

Бесшумно континуирано фотографирање со брзина до 20 fps1

Со истовремена AE, AF со следење и стабилизација на слика. Достапна е и механичка бленда со брзина од 12 fps.

Canon Camera

Создаден за брзина, со процесор DIGIC X

Снимајте до 240 RAW-слики или 1000+ JPEG-слики во една серија со брзина од 12 fps со помош на UHS-II-картичка со високи перформанси, а двата отвори за мемориски картички што поддржуваат брзи SD-картички UHS-II ќе ви овозможат да фотографирате без прекини.

Извонредни видеоснимки со резолуција до 4K со 60 fps и Full HD со 120 fps - и двете опции со Dual Pixel CMOS AF

EOS R6 нуди спецификации за снимање видео што поддржуваат серозни работни процеси за снимање. Опциите Canon Log и HDR PQ ќе им помогнат на видеографите да снимаат со поголем динамички опсег, а снимањето висококвалитетни видеозаписи со 10 бита и 4:2:2 е поддржано внатрешно преку двата отвори за SD-мемориски картички UHS-II.

Најдобар хибриден фотоапарат

Без разлика што фотографирате и како фотографирате, EOS R6 ќе ви ја зголеми креативноста. Независно дали снимате фотографии или видеоснимки, луѓе или места, движења или патувања, мртва природа или диви животни - спојот на брзина, квалитет на слика и флексибилност што го нуди EOS R6 го прават најдобра алатка за создавање содржини.

Хавиер Кортес слика во оперската куќа Масимо

КВАЛИТЕТ НА СЛИКА И СТАБИЛНОСТ

Најдобра стабилизација на слика во светот: 8 чекори3

Замислете си да можете да фотографирате рачно со брзини на блендата што траат до четири секунди и притоа да ја заматите водата во пејзажите и луѓето на улиците, без да користите статив. Тоа е креативната слобода што може да ја очекувате од EOS R6. 

Вградената стабилизација на слика со пет оски нуди максимум 8 чекори на заштита што спречуваат тресење на фотоапаратот. А кога на фотоапаратот ќе прикачите RF-објективи со систем за оптичка стабилизација на слика (освен RF 600MM F11 IS STM или RF 800MM F11 IS STM), тогаш и двата системи ќе работат заедно за да ви обезбедат неверојатна стабилизација со максимум 8 чекори. 2

Системите за стабилизација на слика, од кои едниот е вграден во фотоапаратот, а другиот во објективот, можат да ги стабилизираат и видеоснимките, а достапен е и трет систем - дигитална стабилизација на слика за видео - што нуди дополнително ниво на стабилизација и резултати со професионален изглед.

Откријте повеќе
Сликање брзи движења при танцување со извонредниот стабилизатор на слика на EOS R6
Portrait of a lady with the EOS R6

АВТОМАТСКИ ФОКУС

Исклучително брзиот AF ги следи субјектите со сигурност4

Системот Dual Pixel CMOS AF II на EOS R6 се контролира преку процесорот DIGIC X што користи вештачка интелигенција со длабоко учење за да овозможи препознавање и следење субјекти. Очите, лицата и главите се препознаваат со нови нивоа на прецизност. Фотоапаратот може да препознава и мачки, кучиња и птици, а тоа ќе ви помогне да добиете остар фокус врз субјектите што се движат брзо - еден од најтешките аспекти на фотографирањето диви и домашни животни.

ДИЗАЈН

Брз и лесен за користење, од првиот момент кога ќе го земете во рака

Не сакаме ништо да се испречи помеѓу вас и вашата креативност, па затоа го дизајниравме EOS R6 да ви понуди инстинктивно користење и многу опции за поврзување.

Canon Camera

Електронски визир

Извонредниот електронски визир со 3,69 милиони точки ја освежува сликата со брзина од 120 fps, а тука е и екранот на допир со променлив агол што се оддалечува од куќиштето на фотоапаратот и се врти за 270˚ за да ви овозможи да фотографирате од креативни агли.

Canon Camera

Два отвора за картички

Двата отвори за картички ви овозможуваат да снимате RAW-датотеки и датотеки JPEG/HEIF на различни картички, па дури и фотографии и видеоснимки на различни картички, а ги поддржуваат и најновите стандарди UHS-II за големи брзини на читање/запишување. Интуитивните контроли на задната страна на фотоапаратот - контролната палка за AF и вртливите копчиња за контрола на задната страна - овозможуваат инстинктивно користење на EOS R6.

Dual card slots of EOS R6

„Следењето на лицето ми даде самодоверба да бидам во чекор со мојот модел и да ги доловам неговите динамични и емотивни пози“.

Photographer looking down view finder

Canon има за цел да постигне нула нето емисии на CO2 од своите деловни активности до 2050 година

Оваа цел ќе ја постигнеме со просечна годишна стапка на подобрување од 3% на индексот за подобрување на емисиите на CO2 по производ. Доколку ја одржуваме стапката на подобрување, тоа би значело приближно 50% намалување на нивоата од 2008 година до 2030 година. Ова е во согласност со нивото на намалување утврдено со Парискиот договор.

Ќе продолжиме да ја ревидираме целта од долгорочна перспектива како начин на проверка на нашиот придонес за реализација на општество со мало ниво на емисии на јаглероден диоксид.

Куќишта на фотоапарати

Ефективни пиксели (прибл. MP)

30,3 мегапиксели, целосна слика

20,1 мегапиксели, целосна слика

45,0 мегапиксели, целосна слика

Вградена стабилизација на слика

Не, само електронска стабилизација на слика и стабилизација на слика во објективот

Да, вградена стабилизација на слика со 5 оски. 

До 8 чекори кога се користи со компатибилни RF-објективи2

Да, вградена стабилизација на слика со 5 оски. 

До 8 чекори кога се користи со компатибилни RF-објективи2

Откривање субјекти

Лице, очи

Тело, лице, очи, животно

Тело, лице, очи, животно

AF при слаба осветленост

Чувствителност до -6 EV [1]

Чувствителност до -6,5 EV [1]

Чувствителност до -6 EV [1]

Брзина на континуирано фотографирање (fps)

8 fps со фиксен AF 

5 fps со Servo AF

12 fps со Servo AF 

20 fps со електронска, бесшумна бленда и Servo AF

12 fps со Servo AF 

20 fps со електронска, бесшумна бленда и Servo AF

Видеоснимки

4K-видео со 25/24 fps 

Full HD-видеоснимки со 60 fps 

HD со 120 fps 

Canon Log 1 

Некомпресиран 4K-формат со 10 бита и сооднос 4:2:2 кон надворешен снимач

4K-видео со максимум 60 fps 

Режим на 4K-видеоснимки за забрзано прикажување 

Full HD-видеоснимки со 120 fps 

Canon Log 1 / HDR PQ 

Внатрешно снимање со 10 бита и 4:2:2 

Компресија IPB

8K-видео со максимум 30 fps

4K-видео со максимум 120 fps

Full HD-видеоснимки со 120 fps

Режим на 4K-видеоснимки за забрзано прикажување

8K-видеоснимки во RAW-формат (две опции за бит-стапки)

Внатрешно снимање со 10 бита, 4:2:2, Log 1 и 3 од Canon / HDR PQ

All-I / IPB / IPB-компресија со помала бит-стапка

Некомпресиран 4K-формат со 60p, 10 бита и 4:2:2 кон надворешен снимач

Контролни вртливи копчиња

Повеќефункционална лента 

Вртливо копче за брза контрола 

Екран на горната страна

Главно вртливо копче 

Вртливо копче за брза контрола 1 

Вртливо копче за брза контрола 2 

Повеќенаменски контролор за AF

Главно вртливо копче 

Вртливо копче за брза контрола 1 

Вртливо копче за брза контрола 2 

Повеќенаменски контролор за AF 

Екран на горната страна

LCD-екран на допир со променлив агол

8 cm / 3,15 инчи 

LCD-екран со 2,1 M точки

7,5 cm / 3 инчи 

LCD-екран со 1,62 M точки

8 cm / 3,15 инчи 

LCD-екран со 2,1 M точки

Електронски визир

Тип 0,5 

OLED-екран со 3,69 милиони точки 

Растојание до окото од 23 mm / зголемување до 0,76x

Тип 0,5 

OLED-екран со 3,69 милиони точки 

Растојание до окото од 23 mm / зголемување до 0,76x 

До 120 fps

Тип 0,5 

OLED-екран со 5,76 милиони точки 

Растојание до окото од 23 mm / зголемување до 0,76x 

До 120 fps

Wi-Fi

Wi-Fi од 2,4 Ghz и Bluetooth™ 

FTP со додатокот WFT-E7 II

Wi-Fi од 2,4 Ghz и Bluetooth™ 

Внатрешен FTP

Wi-Fi од 5 Ghz и 2,4 Ghz, Bluetooth™ и изборен безжичен предавател WFT-E10 

Внатрешен FTP

Тежина на куќиштето (вклучувајќи батерија и мемориска картичка)

660 g

680 g

738 g

Отвори за картички

1x UHS-II SD

2x UHS-II SD

1x CFExpress 

1x UHS-II SD

Издржливост на батеријата

LP-E6N 

430 слики (режим за заштеда на енергија на EVF) 

450 (режим за заштеда на енергија на LCD-екранот) 

Полнење преку USB со PD-E1

LP-E6NH 

380 слики (режим за заштеда на енергија EVF) 

510 (режим за заштеда на енергија на LCD-екранот) 

Полнење преку USB со PD-E1

LP-E6NH 

320 слики (режим за заштеда на енергија EVF) 

490 слики (режим за заштеда на енергија на LCD-екранот) 

Полнење преку USB со PD-E1

[1] Централна точка, кога се користи со објективи со f/1,2 (освен со објективи за рамномерно дефокусирање), режим со една снимка

КОМПЛЕТИ

Комплети EOS R6 од Canon

EOS R6 од Canon е достапна како:


Само куќиште без објектив:

Опремен со RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Canon EOS R6 in the hands of Wanda Martin

СИСТЕМ

Запознајте се со системот EOS R

Системот EOS R ги наследува сите придобивки од системот EOS како и од својата палета објективи, нуди целосна компатибилност со постоечките објективи EF и EF-S преку адаптери, како и со палетата на блицеви и дополнителна опрема Speedlite.
Содржана на кутијата на EOS R6

Што содржи кутијата

 • Куќиште EOS R6

 • Капаче за фотоапарат R-F-5

 • Ремен ER-EOS R6

 • Полнач за батерии LC-E6E

 • Батерија LP-E6NH

 • Капак за батерија

 • AC-кабел

Препорачани објективи

Фотографирајте уште подобро со нашата палета на објективи RF наменети за фотоапарати без огледало за целосна слика од Canon. Ви нудиме избор на објективи RF што се идеални за употреба со EOS R6.

Компатибилна дополнителна опрема

EOS R6 од Canon е дел од сеопфатна палета на фотоапарати без огледало за целосна слика, објективи и дополнителна опрема со кои ќе го подобрите вашето фотографирање и снимање. Ви нудиме избор што е идеален за употреба со EOS R6.

 • Speedlite EL-1
  Напреден Speedlite што обезбедува врвна сигурност и напредни перформанси со голема брзина во куќиште отпорно на временски услови.
 • Canon Camera

  Овој дополнителен држач ви овозможува да користите две батерии одеднаш кога работите со EOS R6 за да можете да фотографирате подолго. Исто така, нуди дупликат контроли и дополнителна удобност при вертикално фотографирање.

  • Практично полнење на батеријата во држачот, кога тој е прикачен на фотоапаратот
  • Дупликат контроли за вертикално фотографирање
  • Го подобрува ракувањето при вертикално држење на EOS R6

 • Canon Camera

  Оваа нова литиум-јонска батерија со голем капацитет се испорачува стандардно со EOS R6, а компатибилна е и со сите EOS-фотоапарати што ги користат батериите LP-E6 или LP-E6N. Зголемениот капацитет од 2130 mAh (14 проценти повеќе од LP-E6N) ви овозможува да фотографирате подолго без потреба да правите прекин за полнење на батеријата.

  • Овозможува снимање повеќе слики со едно полнење
  • Компатибилност со постари EOS-фотоапарати во вашиот систем
  • Безбедносно електронско коло што овозможува полнење на батеријата додека е во фотоапаратот

 • Canon Camera
  Снимајте одличен звук без напор со мал стерео микрофон што се приклучува едноставно и секогаш е подготвен за снимање.
 • Слични написи

  Разгледајте ги овие написи за да дознаете како EOS R6 од Canon се истакнува во толку многу области.

  Слични производи

  Може да ве интересира и...

  Разгледајте ја палетата на фотоапарати и објективи од Canon и разиграјте ја вашата креативност.

  1. До прибл. 12 fps со AF/AE со следење* 

   Кога користите RF-објективи и одредени EF-објективи. Погледнете ја веб-страницата за поддршка на Canon за листа на компатибилни објективи. Брзината на секвенцијалното фотографирање се разликува во 3 фази во зависност од видот на батеријата, преостанатата енергија во батеријата, бројот на батерии, објективот што се користи, температурата, поставката за вградениот Wi-Fi (вклучено/исклучено) и во зависност од тоа дали користите држач со батерија и WFT (само EOS R5), DC-приклучок или USB-адаптер за напојување. Покрај горенаведените фактори, максималната брзина на континуирано сликање може да се намали како резултат на брзината на блендата, апертурата, употребата на блицот, функцијата за намалување на треперењето, условите на субјектот, осветленоста (особено во темно место). 

   Електронска бленда: 

   До прибл. 20 fps со AF/AE со следење. Важи за одредени RF/EF-објективи кога решетката е целосно отворена. Посетете ја официјалната веб-страница на Canon за список на компатибилни објективи. Брзината на секвенцијалното фотографирање се разликува во зависност од брзината на блендата, поставката за решетката, состојбата на решетката при континуирано фотографирање, условите за фотографирање на субјектите, светлината (особено во затемнети услови) и видот на објективот, условите, светлината (особено во затемнети услови) и видот на објективот.

  2. * 8 чекори врз основа на стандардот CIPA со RF 24-105mm F4 L IS USM со фокусна должина од 105 mm
  3. Најдобра стабилизација на слика во светот, прибл. 8,0 чекори* 

   Во групата на сите дигитални фотоапарати со заменливи објективи. Почнувајќи од 9 јули 2020 год. (истражено од компанијата Canon). Врз основа на стандардот CIPA, 8,0 чекори со RF 24-105mm F4 L IS USM со фокусна должина од 105 mm. Во зависност од периодот на купување, фирмверот на објективот треба да се ажурира. EOS R6 нуди исти перформанси за стабилизација на слика како и EOS R5