The state-of-the-art G-series flagship with stunning handling, speed and DSLR quality
Blank-Rect Image

PowerShot G1 X Mark III од Canon

Водечка и врвна серија G со неверојатно ракување, брзина и квалитет на DSLR

Discover the Powershot G1 X III

Запознајте се со Powershot G1 X Mark III

Фотографот Alex Majoli за Magnum ја истражува Сицилија со G1 X Mark III.

Погледни видеозапис

Најдобрата серија G со најдобрите карактеристики од PowerShot и EOS

Со богатото наследство, G1 X Mark III содржи брзина, квалитет и издржливост на DSLR, како и лесно ракување на PowerShot. Идеално за фотографи кои бараат „сè-во-едно“ алтернатива на DSLR како фотографски придружник.

Погледни целосни спецификации

360 View of the G1 X Mark III
Significantly lighter and thinner than the G1 X Mark II

Значително полесен и потенок од G1 X Mark II, G1 X Mark III нуди ергономски дизајн во стилот на EOS што треба да ги освои фотографите што сакаат да ги остават своите DSLR уреди и да патуваат со лесен багаж.

Исклучителен квалитет на сликата

G1 X Mark III содржи APS-C сензор со 24,2MP, широка решетка со 3x оптички зум со фокусна должина од 24-72mm и DIGIC 7 процесор за одлични слики и видео снимки.

Beautiful Imagesshowing Alex Majoli’s skill of capturing life.
Engineered to deliver on every level, Dual Pixel CMOS AF enables assured and responsive focusing plus 4-stop stabilisation to safeguard handheld shooting.

Брзо и сигурно фотографирање

Изработен за да нуди најдобри можни резултати на секое ниво, Dual Pixel CMOS AF овозможува сигурно и брзо фокусирање со стабилизација со 4 чекори за безбедно рачно снимање.

Прекрасно и сигурно ракување

Централно поставениот електронски визир со висока резолуција, AF со допирање и повлекување, како и ергономиката инспирирана од EOS му даваат сигурност на DSLR фотоапаратот, и покрај малата големина.

A centrally positioned high resolution Electronic Viewfinder, Touch and Drag AF plus EOS inspired ergonomics give DSLR levels of confidence despite the pocketable size.

Full HD 60P видео снимки

Снимајте 60P видео снимки со неверојатни детали во Full HD и постигнете рамномерна и стабилна снимка дури и кога трчате со фотоапаратот, благодарение на Dual Pixel CMOS AF и интелигентната стабилизација со 5 оски.

Full HD 60P movies

Напредно поврзување

Искористете ја Bluetooth®* функцијата на G1 X Mark III која е секогаш вклучена за да се поврзете со паметните уреди. Зголемете ги вашите креативни можности со целосно рачната контрола преку апликацијата Camera Connect.

Use the G1 X Mark III’s always-on Bluetooth to easily connect to smart devices.

Спецификации

3x

3x

Оптички зум

Digic 7

DIGIC 7

Моќен процесор

24.2 MP

24,2 MP

APS-C сензор

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Брзо и сигурно фокусирање

7 fps

7 fps

Со автоматски фокус

Large

Голем

централен визир

Full HD

Full HD

видеоснимки со 60p

Always-on

Постојано активен

Поврзување

Погледнете ги сите спецификации

Specifications of the G1 X Mark III

Галерија

Погледнете го животот низ очите на фотографот Alex Majoli од Magnum додека тој го тестира G1 X Mark III во Сицилија.

What's in the box

Што содржи кутијата

Дигитален фотоапарат PowerShot G1 X Mark III

Капаче за објектив

Капаче за објектив

Ремен за на врат NS-DC12

Aдаптери на прикачување (за NS-DC12)

Батерија NB-13L

Полнач за батерии CB-2LHE

AC кабел за напојување

Комплет со упатство за користење (водич за поставување)

Компатибилна дополнителна опрема

Awards

Поврзани производи

Ваши приказни раскажани на ваш начин

Вчитајте ги фотографиите и видеозаписите од сите ваши уреди и управувајте со сите фотографии на едно место.

Откријте повеќе

* Постојаното одржување на активна врска помеѓу паметниот уред и фотоапаратот преку Bluetooth® треба да се постави во апликацијата Canon Camera Connect. Стабилноста на Bluetooth® врската зависи од моделот на паметниот уред и други фактори во опкружувањето. Зборот во ознаката Bluetooth® и лого ознаките на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth® SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици. Компатибилните паметни уреди треба да имаат Bluetooth® верзија 4 (или понова), да користат iOS 8.4 (или понов) или Android 5.0 (или понов) и да ја имаат инсталирано најновата апликација Canon Camera Connect (достапна од Apple App Store или Google Play store).