Нов концепт

Canon PowerShot PX

Спецификации

Работни услови
Температура: 0-40°C
Опсег на влажност: 10-90%
Димензии (Ш x В x Д)
Прибл. 56,4 mm x 81,9 mm
Тежина
Прибл. 170 гр. (вклучувајќи ја мемориската картичка)
Canon PowerShot PX
Canon PowerShot PX

Спецификации

 • Објектив со зум што може да се поместува и закосува

  Објективот со зум од 19-57 mm (еквивалент) што може да се врти хоризонтално за 340˚ и да се закосува за 110˚ ги следи случувањата и снима одлични фотографии и видеоснимки

 • Снимајте фотографии со 11,7 мегапиксели и Full HD-видеоснимки со 60p

  За содржини со одличен квалитет што ќе ги чувате со години

 • Вграден Wi-Fi

  Се поврзува со домашни Wi-Fi-мрежи и паметни уреди

 • Полнење преку USB-C

  Едноставно полнење каде и да сте

 • Препознавање субјекти

  Приоритизирање одредени лица

 • Гласовно активирање

  За моментите во кои сакате да одлучите кога да се фотографира - идеално за групни фотографии

 • Поврзан со вашиот дигитален стил на живеење

  Wi-Fi и Bluetooth® за лесно поврзување со паметни телефони и таблет-уреди. Нашата апликација ги прикажува сите слики и видеоснимки и ги категоризира

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Тип
  CMOS-сензор 1/2,3
 • Ефективни пиксели
  Прибл. 11,7 MP
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 12,8 MP

Процесор за слика

 • Тип
  DIGIC 7

Објектив

 • Фокусна должина
  19-57 mm
 • Зум
  3x (оптички) 4x (дигитален)
 • Агол на гледање (хориз., верт., дијаг.)
  Хоризонтално: прибл. 84,7° (максимален широкоаголен опсег) - 33,8° (максимален телефото опсег)
  Вертикално: прибл. 68,7° (максимален широкоаголен опсег) - 25,7° (максимален телефото опсег)
  Дијагонално: прибл. 97,5° (максимален широкоаголен опсег) - 41,6° (максимален телефото опсег)
 • Поместување/закосување
  Поместување: прибл. -170° (лево) до +170° (десно)
  Закосување: прибл. -20° (надолу) до +90° (нагоре)

ФОКУСИРАЊЕ

 • Најмало растојание на фокусирање
  20 cm (широк агол), 30 cm (телефото)

Типови на фајлови

 • Типови на фотографии
  JPEG
 • Истовремено снимање на RAW+JPEG/HEIF
  Full HD (1920 x 1080) 59,94 fps, 29,97 fps, 23,98 fps IPB (стандард) MP4

Други карактеристики

 • Јазици на мени
  Јапонски, англиски, едноставен кинески, француски, германски, италијански, шпански, руски, корејски, турски, португалски (бразилски)
 • Гласовна контрола
  Англиски, француски, германски, италијански, шпански, руски

Поврзување

 • Жично поврзување
  USB Type-C
 • Безжично поврзување
  Компатибилност со Bluetooth верзија 4.1 (технологија за Bluetooth со мала потрошувачка на енергија), Wi-Fi IEEE802.11b/g/n 2,4 GHz

Простор за складирање

 • Тип
  MicroSD, MicroSDHC, MicroSDXC. Поддршка за UHS-I

Софтвер

 • Друго
  Достапна е апликација Connect за мини PTZ-камери за компатибилни уреди со iOS и Android. Гледајте и префрлувајте слики, контролирајте го уредот, менувајте ги поставките на уредот - погледнете ги сите информации во продавницата за апликации

  Wireless Webcam Utility за мини PTZ-камери, достапно за Windows. За сите информации, погледнете ги страниците за поддршка

Извор на напојување со енергија

 • Батерии
  Вградена литиум-јонска батерија на полнење
 • Издржливост на батеријата
  2/3,5/5 часа (голема/средна/мала фреквенција на фотографирање)
 • Напојување со енергија и полначи за батерии
  USB Type-C, со фотоапаратот не се испорачува полнач. Минималните предуслови за полнење се извор за напојување со енергија компатибилен со USB PD што испорачува најмалку 5V, 1,5 A со USB Type-C излез и користење на испорачаниот USB Type-C во Type-C кабел. Минимум за напојување и користење 9 V 2 A

Физички спецификации

 • Работни услови
  Температура: 0-40°C
  Опсег на влажност: 10-90%
 • Лежиште за статив
  Стандардно CU 1/4"
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 56,4 mm x 81,9 mm
 • Тежина
  Прибл. 170 гр. (вклучувајќи ја мемориската картичка)